Kultúra, oktatásArany- és gyémántdipolmákat adtak át

2023. október 26., csütörtök
 
Arany- és gyémántdipolmákat adtak át

Október 26-án a díszközgyűlés keretében hat pedagógus vehetett arany-, illetve  gyémántdiplomát.

 

 

 

 

 


Aranydiplomát kapott Bányai Lászlóné Bán Gyöngyi Klára, aki ötven évvel ezelőtt a Szegedi Tanárképző Főiskola történelem-ének-zene szakán vette át oklevelét.

Hódmezővásárhelyen született. A Tanácsköztársaság téri Általános Iskolában ének-zene tagozaton kezdte iskolai tanulmányait, majd a Bethlen Gábor Gimnáziumban folytatta. A gimnázium elvégzése után a Szegedi Tanárképző Főiskola történelem-ének-zene szakán szerzett diplomát 1973-ban Kardol Pál és Rozgonyi Éva növendékeként. 1973. augusztusától nyugdíjba vonulásáig 2012. októberéig a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola tanára és kórusainak vezetője.

 

Aranydiplomát kapott Borsos Annamária, aki a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Zene és Ének Tanárképző Főtanszakán szerzett tanári diplomát.

Az általános iskola elvégzése után a Bethlen Gábor Gimnázium biológia-kémia szakán érettségizett. Ezután egy évig Deák Tibor növendéke lett, és ő felvételiztette a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola szegedi tagozatára.

1973-ban diplomázott zongora – szolfézs-karvezetés szakon. Öt évig Csongrádon az Ének-zenei Általános Iskolában dolgozott, majd hazakerült a vásárhelyi zeneiskolába.

1996-tól 17 éven át a zongora-orgona-magánének tanszék vezetője volt.

 

Aranydiplomát vehet át Győri Sára tanárnő, aki a Szegedi Tanárképző Főiskola orosz-ének-zene szakán végzett.

Hódmezővásárhelyen született. Az Ének-Zenei Általános Iskolában kezdete el tanulmányait, majd középiskolás éveit a Bethlen Gábor Gimnáziumban töltötte. A Szegedi Tanárképző Főiskolán tanult tovább.

2003-ban a Liszt Ferenc Ének-zenei Iskola és Péczely Attila Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatói tisztségét pályázat útján nyerte el. 2008-ig nyugdíjazásáig vezette az intézményt lelkiismeretesen és legjobb tudása szerint.

 

Aranydiplomát kapott Molnár Péterné Szabó Éva Mária, aki a József Attila Tudományegyetem Bölcsésztudományi Karán szerzett történelem-angol nyelv és irodalom szakos tanári diplomát.

Gyulán született. Általános iskolai tanulmányait szülővárosában a III. számú Gyakorló Általános iskolában végezte. A hetedik osztály elvégzése után Hódmezővásárhelyre költöztek, édesapja itt kapott állást, ezért 1964-ben a Lenin utcai Általános Iskolában végezte. Gimnáziumi tanulmányait a Bethlen Gábor Gimnázium orosz-angol tagozatos osztályában az angol nyelvi csoportban végezte. 1968-ban felvételt nyert a József Attila Tudományegyetem Bölcsészkarára történelem-angol nyelv és irodalom szakra. 1973-ban diplomázott és megpályázott egy tanári állást a vásárhelyi József Attila Iskolában, ahol  angol nyelvet tanított 1973-1981 között. 1981-ben sikeresen megpályázta a Bethlen Gábor Gimnázium történelem-angol nyelv és irodalom szakos állását. 2010-ig, nyugdíjazásáig itt tanított.

 

Gyémántdiplomát kapott Kis Lajosné Rácz Lídia Aranka, aki a szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán biológia-földrajz, mezőgazdasági ismeretek szakon szerzett diplomát.

Püspöklelén született. Tanári diplomáját 1963-ban szerezte. Még ebben az évben a hódmezővásárhelyi Ifjúsági Ház igazgatója lett 1964-ig, majd a Tanácsköztársaság téri (ma Szent István tér) általános iskolában tanított 1974 őszéig. 1974 őszétől az akkor megnyílt Kertvárosi Általános Iskolába került. 1993-ban vonult nyugdíjba.

 

Gyémántdiplomát vett át Nagy Gy. Jánosné született: Túri Margit Etelka, aki a Szegedi Tanítóképző Intézetben általános iskolai tanító oklevelet szerzett. Érettségi után felvételt nyert a Felsőfokú Tanítóképző Intézetbe Szegedre.

Az oklevél megszerzésétől 1963-tól Hódmezővásárhelyen a József Attila Általános Iskolában tanított 1997-ig, nyugdíjazásáig.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

2023. 46. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Sokszor próbálkoznak ugyanazok

Sokszor próbálkoznak ugyanazok

A járőrök a hétvégén összesen 704 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom, Röszke és Szeged, Hódmezővásárhely közigazgatási területén.
A Kosársuli hazai pályán immár kettőből két sikernél tart

A Kosársuli hazai pályán immár kettőből két sikernél tart

Megvan a második Vásárhelyi Kosársuli-győzelem az NB I/B Zöld csoportjának 2023/2024-es szezonjában.
Megpályázták - megnyerték

Megpályázták - megnyerték

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa közleménye szerint a Rádió7 újabb 10 évre megkapta a frekvenciaengedélyt.
 

És ezt már olvasta?

Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár
Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár

Régi alapokon, a családi tradíciókat követve.

 
Ismét pályán a kosaras lányok
Ismét pályán a kosaras lányok Megkezdte szereplését a Kosársuli felnőtt női csapata is a 2023/24-es szezonban. Az ellenfél a regnáló bajnok Nagykőrösi Sólymok csapata volt.
 
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben Nincs jelentősebb változás a 2024-es esztendőben a munkaszüneti napok terén. Ám, mivel egyetlen ünnepnapunk sem esik hétvégére, így 7 hosszú hétvégére készülhetünk.
 
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni Beköszöntött az ősz, a tél és ezzel együtt a légúti vírusfertőzések és bakteriális társfertőzések időszaka, így nem árt az óvatosság.
 
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki A Nagykőrös csapatát fogadta november 24-én este az NB I/B Zöld csoportjának 10. fordulójában a Vásárhelyi Kosársuli.
 
Létszámleépítés valódi számokkal
Létszámleépítés valódi számokkal Hiteltelennek tartja a Villeroy & Boch közleménye az egyik helyi sajtóban és a facebookon is felbukkant információkat. Ezzel le kívánják zárni a találgatásokat.
 
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán A Hód-Fitness SE 10 egyéni és 14 csoportos gyakorlattal képviselte Magyarországot. Hét ország 813 sportolója vett részt az Európa Kupán.