Kultúra, oktatásArany- és gyémántdipolmákat adtak át

2023. október 26., csütörtök
 
Arany- és gyémántdipolmákat adtak át

Október 26-án a díszközgyűlés keretében hat pedagógus vehetett arany-, illetve  gyémántdiplomát.

 

 

 

 

 


Aranydiplomát kapott Bányai Lászlóné Bán Gyöngyi Klára, aki ötven évvel ezelőtt a Szegedi Tanárképző Főiskola történelem-ének-zene szakán vette át oklevelét.

Hódmezővásárhelyen született. A Tanácsköztársaság téri Általános Iskolában ének-zene tagozaton kezdte iskolai tanulmányait, majd a Bethlen Gábor Gimnáziumban folytatta. A gimnázium elvégzése után a Szegedi Tanárképző Főiskola történelem-ének-zene szakán szerzett diplomát 1973-ban Kardol Pál és Rozgonyi Éva növendékeként. 1973. augusztusától nyugdíjba vonulásáig 2012. októberéig a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola tanára és kórusainak vezetője.

 

Aranydiplomát kapott Borsos Annamária, aki a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Zene és Ének Tanárképző Főtanszakán szerzett tanári diplomát.

Az általános iskola elvégzése után a Bethlen Gábor Gimnázium biológia-kémia szakán érettségizett. Ezután egy évig Deák Tibor növendéke lett, és ő felvételiztette a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola szegedi tagozatára.

1973-ban diplomázott zongora – szolfézs-karvezetés szakon. Öt évig Csongrádon az Ének-zenei Általános Iskolában dolgozott, majd hazakerült a vásárhelyi zeneiskolába.

1996-tól 17 éven át a zongora-orgona-magánének tanszék vezetője volt.

 

Aranydiplomát vehet át Győri Sára tanárnő, aki a Szegedi Tanárképző Főiskola orosz-ének-zene szakán végzett.

Hódmezővásárhelyen született. Az Ének-Zenei Általános Iskolában kezdete el tanulmányait, majd középiskolás éveit a Bethlen Gábor Gimnáziumban töltötte. A Szegedi Tanárképző Főiskolán tanult tovább.

2003-ban a Liszt Ferenc Ének-zenei Iskola és Péczely Attila Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatói tisztségét pályázat útján nyerte el. 2008-ig nyugdíjazásáig vezette az intézményt lelkiismeretesen és legjobb tudása szerint.

 

Aranydiplomát kapott Molnár Péterné Szabó Éva Mária, aki a József Attila Tudományegyetem Bölcsésztudományi Karán szerzett történelem-angol nyelv és irodalom szakos tanári diplomát.

Gyulán született. Általános iskolai tanulmányait szülővárosában a III. számú Gyakorló Általános iskolában végezte. A hetedik osztály elvégzése után Hódmezővásárhelyre költöztek, édesapja itt kapott állást, ezért 1964-ben a Lenin utcai Általános Iskolában végezte. Gimnáziumi tanulmányait a Bethlen Gábor Gimnázium orosz-angol tagozatos osztályában az angol nyelvi csoportban végezte. 1968-ban felvételt nyert a József Attila Tudományegyetem Bölcsészkarára történelem-angol nyelv és irodalom szakra. 1973-ban diplomázott és megpályázott egy tanári állást a vásárhelyi József Attila Iskolában, ahol  angol nyelvet tanított 1973-1981 között. 1981-ben sikeresen megpályázta a Bethlen Gábor Gimnázium történelem-angol nyelv és irodalom szakos állását. 2010-ig, nyugdíjazásáig itt tanított.

 

Gyémántdiplomát kapott Kis Lajosné Rácz Lídia Aranka, aki a szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán biológia-földrajz, mezőgazdasági ismeretek szakon szerzett diplomát.

Püspöklelén született. Tanári diplomáját 1963-ban szerezte. Még ebben az évben a hódmezővásárhelyi Ifjúsági Ház igazgatója lett 1964-ig, majd a Tanácsköztársaság téri (ma Szent István tér) általános iskolában tanított 1974 őszéig. 1974 őszétől az akkor megnyílt Kertvárosi Általános Iskolába került. 1993-ban vonult nyugdíjba.

 

Gyémántdiplomát vett át Nagy Gy. Jánosné született: Túri Margit Etelka, aki a Szegedi Tanítóképző Intézetben általános iskolai tanító oklevelet szerzett. Érettségi után felvételt nyert a Felsőfokú Tanítóképző Intézetbe Szegedre.

Az oklevél megszerzésétől 1963-tól Hódmezővásárhelyen a József Attila Általános Iskolában tanított 1997-ig, nyugdíjazásáig.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

2023. 49-52. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Sokszor próbálkoznak ugyanazok

Sokszor próbálkoznak ugyanazok

A járőrök a hétvégén összesen 704 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom, Röszke és Szeged, Hódmezővásárhely közigazgatási területén.
A Kosársuli hazai pályán immár kettőből két sikernél tart

A Kosársuli hazai pályán immár kettőből két sikernél tart

Megvan a második Vásárhelyi Kosársuli-győzelem az NB I/B Zöld csoportjának 2023/2024-es szezonjában.
Megpályázták - megnyerték

Megpályázták - megnyerték

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa közleménye szerint a Rádió7 újabb 10 évre megkapta a frekvenciaengedélyt.
 

És ezt már olvasta?

Holler László természetközeli világa
Holler László természetközeli világa Félszáz festményén keresztül mutatja be a vásárhelyi realista festőiskola tradíciójából táplálkozó mester az utóbbi években készült műveit.
 
Jelentés a Mártélyi Holtág vizéről
Jelentés a Mártélyi Holtág vizéről A kijelölt természetes fürdőhelyeket az üzemeltetők által megbízott laboratóriumok legalább évi négy alkalommal ellenőrzik.
 
Óriási Eötvös siker a Magyar Bajnokságon
Óriási Eötvös siker a Magyar Bajnokságon Női fodrász, Férfi Fodrász, Smink és Körmös szakágakban várták a felnőttek és tanulók jelentkezését. Idén is több, mint 200 versenyző vett részt.
 
A közgyűlés elfogadta a zárszámadást
A közgyűlés elfogadta a zárszámadást Mintegy 13 milliárd forint bevétellel zárta a tavalyi évet a hódmezővásárhelyi önkormányzat, 1,5 milliárd forint tartalékkal kezdte a 2024-es évet a város.
 
Orbán Viktor váratlan látogatása Vásárhelyen
Orbán Viktor váratlan látogatása Vásárhelyen Nem tartották szükségesnek testőrök hadát, amikor Orbán Viktor az ellenzéki vezetésű Hódmezővásárhelyre érkezett.
 
Módszertani nap helyettes államtitkárral
Módszertani nap helyettes államtitkárral A Németh László Gimnázium és Általános Iskolában rendeztek szakterületi módszertani napot. A népi kultúra oktatásban betöltött szerepe volt a téma.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 19. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...