GazdaságKiírták az algyői Tisza-híd tervezési pályázatát

2023. október 27., péntek
 
Kiírták az algyői Tisza-híd tervezési pályázatát

Október 19-én az Építési és Közlekedési Minisztérium kiírta a közbeszerzést 3 Dél-alföldi útépítés tervezésére. Ezek egyike a 2x2 sávosra bővíthető a 47-es út algyői Tisza-hídja.

 

 

 

 

 


Tervezési szerződés 47. sz. főút Algyői Tisza-híd 2x2 sávra bővítése kerékpáros átvezetéssel, valamint keresztirányú, külön-szintű gyalogos és kerékpáros átvezetés megtervezése a 47 sz. főút és Téglás utca csomópontjában, engedélyezési és kiviteli terv készítésével.

A tervezés részletei:

- két hídszerkezet megtervezése, az új szerkezet 2x1 sávos kerékpárút átvezetéssel

- a meglévő 2x1 sávos szerkezet átalakítása a tanulmányterv alapján meghatározott műszaki megoldással (468 m szerkezeti hossz)

- meglévő 2x1 sávos országos közút 2x2 sávos országos közúttá történő bővítése mintegy 700 méter hosszon,

- új nyomvonalú kerékpárút tervezés mintegy 2 km hosszon

További tervezési feladat az új hídszerkezet ütemezéséhez és mérföldköveihez kapcsolódóan: keresztirányú, külön-szintű gyalogos és kerékpáros átvezetés megtervezése a 47 sz. főút és Téglás utca csomópontjában

2022 márciusában írtuk a Vásárhelyi Hírekben, hogy várhatóan májusban kiírják a közbeszerzést az új Tisza híd tervezésére. Később a 270 beruházás között ez a terv is lekerült a napirendről. Augusztusban azonban a Magyar Közlönyben megjelent a mégis megvalósítható 24 projekt, amelynek egyike a 47. sz. főút algyői Tisza-híd 2×2 sávra történő bővítésének előkészítése kerékpáros átvezetéssel. A felsorolt 24 beruházásra a következő három évben 47,5 milliárd forintot, majd 2025 és 2027 között 35 milliárdot költenének.

 

Október 19-én pedig ennek a tervezési feladataira írta ki az Építési és Közlekedési Minisztérium. A tenderzárás 2023. november 27.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Arany- és gyémántdipolmákat adtak át

Arany- és gyémántdipolmákat adtak át

Október 26-án Hódmezővásárhelyen, a díszközgyűlés keretében hat pedagógus vehetett arany-, illetve  gyémántdiplomát.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

2023. 46. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Városi 1956-os megemlékezés

Városi 1956-os megemlékezés

Beszédet mondott a Mindenki Magyarországa Néppárt elnöki posztját is betöltő Márki-Zay Péter polgármester és Jeszenszky Géza, az Antall-kormány külügyminiszere
Megpályázták - megnyerték

Megpályázták - megnyerték

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa közleménye szerint a Rádió7 újabb 10 évre megkapta a frekvenciaengedélyt.
 

És ezt már olvasta?

Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár
Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár

Régi alapokon, a családi tradíciókat követve.

 
Ismét pályán a kosaras lányok
Ismét pályán a kosaras lányok Megkezdte szereplését a Kosársuli felnőtt női csapata is a 2023/24-es szezonban. Az ellenfél a regnáló bajnok Nagykőrösi Sólymok csapata volt.
 
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben Nincs jelentősebb változás a 2024-es esztendőben a munkaszüneti napok terén. Ám, mivel egyetlen ünnepnapunk sem esik hétvégére, így 7 hosszú hétvégére készülhetünk.
 
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni Beköszöntött az ősz, a tél és ezzel együtt a légúti vírusfertőzések és bakteriális társfertőzések időszaka, így nem árt az óvatosság.
 
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki A Nagykőrös csapatát fogadta november 24-én este az NB I/B Zöld csoportjának 10. fordulójában a Vásárhelyi Kosársuli.
 
Létszámleépítés valódi számokkal
Létszámleépítés valódi számokkal Hiteltelennek tartja a Villeroy & Boch közleménye az egyik helyi sajtóban és a facebookon is felbukkant információkat. Ezzel le kívánják zárni a találgatásokat.
 
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán A Hód-Fitness SE 10 egyéni és 14 csoportos gyakorlattal képviselte Magyarországot. Hét ország 813 sportolója vett részt az Európa Kupán.