GazdaságKiírták az algyői Tisza-híd tervezési pályázatát

2023. október 27., péntek
 
Kiírták az algyői Tisza-híd tervezési pályázatát

Október 19-én az Építési és Közlekedési Minisztérium kiírta a közbeszerzést 3 Dél-alföldi útépítés tervezésére. Ezek egyike a 2x2 sávosra bővíthető a 47-es út algyői Tisza-hídja.

 

 

 

 

 


Tervezési szerződés 47. sz. főút Algyői Tisza-híd 2x2 sávra bővítése kerékpáros átvezetéssel, valamint keresztirányú, külön-szintű gyalogos és kerékpáros átvezetés megtervezése a 47 sz. főút és Téglás utca csomópontjában, engedélyezési és kiviteli terv készítésével.

A tervezés részletei:

- két hídszerkezet megtervezése, az új szerkezet 2x1 sávos kerékpárút átvezetéssel

- a meglévő 2x1 sávos szerkezet átalakítása a tanulmányterv alapján meghatározott műszaki megoldással (468 m szerkezeti hossz)

- meglévő 2x1 sávos országos közút 2x2 sávos országos közúttá történő bővítése mintegy 700 méter hosszon,

- új nyomvonalú kerékpárút tervezés mintegy 2 km hosszon

További tervezési feladat az új hídszerkezet ütemezéséhez és mérföldköveihez kapcsolódóan: keresztirányú, külön-szintű gyalogos és kerékpáros átvezetés megtervezése a 47 sz. főút és Téglás utca csomópontjában

2022 márciusában írtuk a Vásárhelyi Hírekben, hogy várhatóan májusban kiírják a közbeszerzést az új Tisza híd tervezésére. Később a 270 beruházás között ez a terv is lekerült a napirendről. Augusztusban azonban a Magyar Közlönyben megjelent a mégis megvalósítható 24 projekt, amelynek egyike a 47. sz. főút algyői Tisza-híd 2×2 sávra történő bővítésének előkészítése kerékpáros átvezetéssel. A felsorolt 24 beruházásra a következő három évben 47,5 milliárd forintot, majd 2025 és 2027 között 35 milliárdot költenének.

 

Október 19-én pedig ennek a tervezési feladataira írta ki az Építési és Közlekedési Minisztérium. A tenderzárás 2023. november 27.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Arany- és gyémántdipolmákat adtak át

Arany- és gyémántdipolmákat adtak át

Október 26-án Hódmezővásárhelyen, a díszközgyűlés keretében hat pedagógus vehetett arany-, illetve  gyémántdiplomát.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

2023. 49-52. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Városi 1956-os megemlékezés

Városi 1956-os megemlékezés

Beszédet mondott a Mindenki Magyarországa Néppárt elnöki posztját is betöltő Márki-Zay Péter polgármester és Jeszenszky Géza, az Antall-kormány külügyminiszere
Megpályázták - megnyerték

Megpályázták - megnyerték

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa közleménye szerint a Rádió7 újabb 10 évre megkapta a frekvenciaengedélyt.
 

És ezt már olvasta?

A hőség veszélyei
A hőség veszélyei A tartós hőségnek sokszor van szerepe a balesetek létrejöttében és a hőártalmak kialakulásában, ezért van néhány kiemelten fontos szabály.
 
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok Aki nyáron kimegy a strandra, kerülje az alkoholt és a zsíros ételeket, ezek ugyanis kánikulában igen megterhelőek a szervezet számára.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 25. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Következik a Pál utcai Óvoda
Következik a Pál utcai Óvoda Az idén immár 276 éves Villeroy&Boch cég támogatásával újabb óvodai mosdó alakul át Vásárhelyen.
 
BMX országos bajnokság az új vásárhelyi pályán
BMX országos bajnokság az új vásárhelyi pályán Az új BMX pályával Vásárhely ismét bekerült a sportág országos vérkeringésébe. A BMX Racing Kupa harmadik fordulójával avatták fel.
 
Kitüntetésekről, elimerésekről határozott a Vásárhelyi Közgyűlés
Kitüntetésekről, elimerésekről határozott a Vásárhelyi Közgyűlés Hódmezővásárhely Közszolgálatáért kitüntetést adtak át, valamint Hódmezővásárhely Egészségügyéért elismerést öten kaptak idén.
 
Győri Sára Pedagógus Életműdíjat kapott
Győri Sára Pedagógus Életműdíjat kapott A Közgyűlés határozata alapján munkássága elismeréseként részesült a díjban, amelyet a Városháza dísztermében adtak át..