SportKettős hazai Kosársuli győzelem

2020. december 14., hétfő
 
Kettős hazai Kosársuli győzelem

Felnőttcsapatunk magabiztos játékkal és Varga Ákos extrájával, U20-as együttesünk brutális utolsó negyeddel hozta a kötelezőt a parázs hangulatú, helyenként a sportszerűség határait átlépő dél-alföldi rangadón.

 

 

 

 

 

 

 Nincs megállás az NB I/B Zöld csoportjában, szombaton újabb fontos állomás várt csapatainkra, ismét hazai környezetben, hisz a Békés látogatott a Hódtói Sportcsarnokba. U20-as csapatunk a Újpest elleni szenzációs győzelem után esélyeshez méltó módon ismét kiválóan teljesített és fölényesen nyert: egy viszonylag szoros első félidőt követően a harmadik negyed végén "csupán" tíz pont volt Tóth Tamás tehetséges együttesének előnye, ám az utolsó negyedben brillíroztak a mieink, és egy kegyetlenül brutális, 38-0-s (!) rohammal állva hagyták a helyenként feszült hangulatba kerülő vendégeket. A 102-56-os, 67 hazai lepattanót hozó siker során mind a tizenegy Kosársuli-játékos legalább tíz percet töltött a pályán, a legeredményesebb a 24 pontig jutó Knyur Soma volt.

 

NB I/B U20 Zöld csoport, 12. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli-Békési SzSK 102-56 (17-20, 24-12, 16-15, 45-9)

Hódtói Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Utasi B., Barabás D.

Kosársuli: Varga Á. 6/3, Kozma P. 8, Filak L. 18/9, Németh Zs. - , Acimovic N. 9
Cserék: Bálint E. 6/3, Knyur S. 24/15, Pánczél Cs. 2, Megyesi D. 5, Karsai B. 15/3, Bodócsi B. 9/3
Vezetőedző: Tóth Tamás

Kiállítva: Mucsi M. (Békés) 34. percben
 
Tóth Tamás: "Mi megtiszteltük az ellenfelünket azzal, hogy nem tartalékos csapattal álltunk ki csak a felnőtt meccsre fókuszálva, nekünk az utánpótlásunk ennél sokkal fontosabb! Nagyon okosan csak annyit adtunk ki magunkból, amennyi a vezetésünkhöz kellett három negyeden keresztül, egy percig sem erőlködtünk. A békésiek taktikázása nem jött be, hiszen letámadás nélkül csináltunk egy 38-0-s etapot, komoly zakót húztunk rájuk. Szakmailag értékelhetőbb bajnokira készültünk, de meglepetés lett volna, ha mondjuk kiállítás nélkül lemegy ez a ütközet. Nem is érdemel több említést az ellenfelünk, a saját hibáinkat igyekszünk javítani, mert ennél azért sokkal szervezettebb csapatokkal szoktunk játszani. Van még két fontos meccsünk idén, szeretnénk a jó sorozatunkat folytatni és továbbra is fejlődni. Ma öröm volt nézni Knyur, Filak  és Karsai játékát, de a többieknek is voltak kiváló pillanataik, megmutattuk olykor a karakterünket 70%-os intenzitás mellett is. Az újabb győzelemnek és hogy sérülés nélkül megúsztuk, kifejezetten örülök, további sportsikereket kívánok a Békésnek és magunknak is!"
 

 

Jó formában lévő, az előző hétvégén az Újpestet óriási csatában verő felnőttcsapatunk a 3. helyről várhatta a tabellán 6. békésiek elleni meccset, ami a két csapat közös történetét ismerve igencsak pikánsnak ígérkezett - és végül maximálisan az is lett. Sajnos a találkozó helyenként kosárlabdára, helyenként szájkaratéra hasonlított, amit hangadóként már az első percben a békési edzőpáros kezdett, majd a lefújást követően is igen nehezen fejezett be. A sportszerűség keretein és szabályain messzemenően túlnyúló csalózás, és hol a hazai csapat, hol az asztalszemélyzet, hol a játékvezetők és az ellenőr irányába mutatott verbális hadviselés, valamint a sok technikai fault mellett a parketten szerencsére szép kosarakból és jó megoldásokból sem volt hiány, mindkét gárda játékosai maximálisan kitettek magukért és szívüket-lelküket beleadták a dél-alföldi rangadóba.

Extrán kezdtek a mieink, olyannyira, hogy az első negyed lényegében el is döntötte a győzelem sorsát: az ihletett formában játszó, végül 35 pontig, 9 lepattanóig és 9 asszisztig jutó, így 46-os VAL-értéket produkáló Varga Ákos négy perc alatt 13 pontot szórt, és mivel a gyors, lerohanásszerű támadások mellett a szoros védekezés is kiválóan működött, hamar tizenöt pontosra nőtt az előnyünk. Az ellenszert nem nagyon találták a vendégek, és hiába kértek időt, valamint hiába igyekeztek a korábbi Kosársuli-játékos, Hargitai Krisztián és Frikker Marcell pontjai által tartani a tisztes távolságot, Varga Zalán három triplával úgy szállt be tökéletesen a meccsbe, hogy húsz pont fölé duzzasztotta a különbséget (37-17 a negyed végén).

 

A fantasztikus kezdést követően kissé visszaesett a játék a második negyedben, ám egy pillanatra sem adtuk ki a vezetést, sőt, belátható távolságon belülre sem kerültek a kezdésbeli sokkból kilábaló vendégek. Hargitai és Frikker triplái mellett Daniel Krstic is megtalálta a dobóformát, így időt is kellett kérnie Tóth Tamásnak (tíz pontot belülre került a Békés a 17. percben), hogy rendezzük a sorokat. Varga Ákos kosarain túl a palánk alatt hasznosan harcoló Nemanja Acimovic pontjai jelentették a kilábalást az apróbb gödörből, a félidőre így 57-43-as vásárhelyi előnnyel vonulhattak a felek.

A szünetet követően folytatódott a tendencia, a különbség állandósult, remek egyéni megoldásokkal és jó betörésekkel, a pályán lévő ötös folyamatos rotálásával őriztük a fórt. A negyed második felében aztán kisebb triplapárbaj zajlott, Krstic, Varga Ákos, Molnár Bence, valamint a békésieknél Patrik Cvijin is villant (utóbbi kétszer is), végül abszolút egállal zárult a tíz perc, és 77-63-mal kezdődhetett a hajrá.


Amiben előbb Varga Zalánt egy kétséges szituációt követően második technikai faultja miatt kiállították, és amiben ugyanúgy teljesen ikszre végeztek a felek, mint a harmadik negyedben. Előbb Molnár pillanatai következtek, majd egy 8-0-s rohammal felcsillant az apró remény a vendégeknek a zárkózásra, Krstic kettesénél úgy tűnt, akár szoros is lehet a végjáték (87-80). Az utolsó két percben azonban előbb Molnár, majd Béres Nándor és Varga Ákos keze sem remegett meg, a vendégek pedig hibáztak támadásban, végül Vuk Pavlovic kosara zárta le a nem mindennapi meccset. A 96-82-es, teljesen megérdemelt győzelem azt jelenti, hogy az Óbuda, Cegléd kettős mögött továbbra is harmadikok vagyunk a bajnokságban, és remek formában várhatjuk a 2020-ból hátralévő három mérkőzést!

 

NB I/B Zöld csoport, 12. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli-Békési SzSK 96-82 (37-17, 20-26, 20-20, 19-19)

Hódtói Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Vida, Németh, Nagy-Pál

Kosársuli: Molnár 17/6, Varga Á. 35/15, Béres 6, Pavlovic 9, Bálint 4
Cserék: Varga Z. 13/9, Rostás 2, Bodócsi -, Acimovic 10
Vezetőedző: Tóth Tamás 


Békés: Balog 4, Széphelyi 4, Krstic 16/12, Hargitai 19/9, Meleg 7/3
Cserék: Frikker 17/6, Vass 9/6, Cvijin 6/6, Karsai -
Vezetőedző: Balog Vilmos

 

Tóth Tamás: „Az első negyedben a tudtára adtuk az ellenfelünknek, hogy ma és itt bizony nem fognak nyerni! Büszke vagyok a csapatomra, mert mentálisan is végig bírtuk az ellenfelünk kispadjáról érkező, nem ide való magatartást. Ma két győztes csapat volt a pályán, mert rajtunk kívül a játékvezetők is szépen megoldották a kíméletlen nyomást. Sok sikert kívánok a békési játékosoknak, ők teljesen korrektek! Értékes siker ez, úgy gondolom, okosan kontrolláltuk a történéseket. Több extránk volt, de kivételesen, szokásomtól eltérően ki szeretném emelni Varga Ákos brutális mutatóit! Amiért ma jöttünk, megcsináltuk, szép munka volt!”

 


Nincs sok pihenési lehetőség, folytatás december 15-én, kedden 19 órától, amikor is a Piros csoportos NKA Pécs látogat a Hódtói Sportcsarnokba Hepp Kupa-meccsre.

 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Ezzel a győzelemmel feltették a koronát a teljesítményükre

Ezzel a győzelemmel feltették a koronát a teljesítményükre

Lejátszotta a Szeghalom ellen korábban elmaradt NB II-es kézilabda meccsét a HLKC felnőtt csapata. A lányok remek csapatjátékkal megnyerték a találkozót.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 52. hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 52. hét

"Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
Ennivaló receptjeink - Angélától - Mákos omlós Karácsonyra

Ennivaló receptjeink - Angélától - Mákos omlós Karácsonyra

A Vásárhelyi Hírek háziasszonya Baracskay Angéla: "'Karácsonyra mindig vállalom a nemes feladatot, de a sütinek mindig van apropója. Okot pedig mindig találok rá. Leginkább azért, mert édességfüggő vagyok."
Még halálukban is összetartoznak

Még halálukban is összetartoznak

Vajon a sírban miért van egymás felé fordított fejjel a nő és a férfi? Szenzációs és nagyjelentőségű leletek Kopáncsnál. Nézze meg a feltárás képeit!

 

És ezt már olvasta?

Családi események 2021. 30. hét
Családi események 2021. 30. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Fontos tudnivalók lakásbérlés előtt
Fontos tudnivalók lakásbérlés előtt Nemrég kiderültek a felvételi ponthatárok, így kezdetét vette az őrült hajsza a jobbnál jobb albérletekért. Vásárhelyről és környékéről is több százan vadásznak.
 
Bízzunk az állatok megérzéseiben
Bízzunk az állatok megérzéseiben Gyanúsnak kell tekinteni például, ha a csirkék ahelyett, hogy csipegetnék élelmüket, a fák tetejére repülnek, a varangyos békák pedig csoportosan vonulni kezdenek.

 
Ártalmas a gyerekeknek az okostelefon?
Ártalmas a gyerekeknek az okostelefon? Problémát jelenthet az is, hogy a szülők elhanyagolják a csemetéiket, mert számukra fontosabb a saját okostelefonjuk, s természetesen mindezt látják, érzékelik a gyermekek.
 
Hűségért kedvezményes illúzió
Hűségért kedvezményes illúzió Azt is tudják, mi az alsógatyánk mérete, cserébe sokszor azt a terméket kapja, amit egy szimpla leárazás eredményeként egyébként is megkapna.
 
Hőség! Az árnyékunk segít megelőzni a bőrrákot!
Hőség! Az árnyékunk segít megelőzni a bőrrákot! Évente közel 1000 melanomás megbetegedést regisztrálnak hazánkban. Köztudott, hogy az UV sugárzás nagymértékben növeli a betegség kialakulásának lehetőségét.
 
Néha otthon is lehetne szmogriadót elrendelni
Néha otthon is lehetne szmogriadót elrendelni Közel annyi halálos áldozatot követel az otthonainkban lévő szennyezett levegő, mint ahányan az utakon életüket vesztik. A kutatók harci ideggázként használt vegyületet is találtak már a konyhák levegőjében.