SportKettős hazai Kosársuli győzelem

2020. december 14., hétfő
 
Kettős hazai Kosársuli győzelem

Felnőttcsapatunk magabiztos játékkal és Varga Ákos extrájával, U20-as együttesünk brutális utolsó negyeddel hozta a kötelezőt a parázs hangulatú, helyenként a sportszerűség határait átlépő dél-alföldi rangadón.

 

 

 

 

 

 

 Nincs megállás az NB I/B Zöld csoportjában, szombaton újabb fontos állomás várt csapatainkra, ismét hazai környezetben, hisz a Békés látogatott a Hódtói Sportcsarnokba. U20-as csapatunk a Újpest elleni szenzációs győzelem után esélyeshez méltó módon ismét kiválóan teljesített és fölényesen nyert: egy viszonylag szoros első félidőt követően a harmadik negyed végén "csupán" tíz pont volt Tóth Tamás tehetséges együttesének előnye, ám az utolsó negyedben brillíroztak a mieink, és egy kegyetlenül brutális, 38-0-s (!) rohammal állva hagyták a helyenként feszült hangulatba kerülő vendégeket. A 102-56-os, 67 hazai lepattanót hozó siker során mind a tizenegy Kosársuli-játékos legalább tíz percet töltött a pályán, a legeredményesebb a 24 pontig jutó Knyur Soma volt.

 

NB I/B U20 Zöld csoport, 12. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli-Békési SzSK 102-56 (17-20, 24-12, 16-15, 45-9)

Hódtói Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Utasi B., Barabás D.

Kosársuli: Varga Á. 6/3, Kozma P. 8, Filak L. 18/9, Németh Zs. - , Acimovic N. 9
Cserék: Bálint E. 6/3, Knyur S. 24/15, Pánczél Cs. 2, Megyesi D. 5, Karsai B. 15/3, Bodócsi B. 9/3
Vezetőedző: Tóth Tamás

Kiállítva: Mucsi M. (Békés) 34. percben
 
Tóth Tamás: "Mi megtiszteltük az ellenfelünket azzal, hogy nem tartalékos csapattal álltunk ki csak a felnőtt meccsre fókuszálva, nekünk az utánpótlásunk ennél sokkal fontosabb! Nagyon okosan csak annyit adtunk ki magunkból, amennyi a vezetésünkhöz kellett három negyeden keresztül, egy percig sem erőlködtünk. A békésiek taktikázása nem jött be, hiszen letámadás nélkül csináltunk egy 38-0-s etapot, komoly zakót húztunk rájuk. Szakmailag értékelhetőbb bajnokira készültünk, de meglepetés lett volna, ha mondjuk kiállítás nélkül lemegy ez a ütközet. Nem is érdemel több említést az ellenfelünk, a saját hibáinkat igyekszünk javítani, mert ennél azért sokkal szervezettebb csapatokkal szoktunk játszani. Van még két fontos meccsünk idén, szeretnénk a jó sorozatunkat folytatni és továbbra is fejlődni. Ma öröm volt nézni Knyur, Filak  és Karsai játékát, de a többieknek is voltak kiváló pillanataik, megmutattuk olykor a karakterünket 70%-os intenzitás mellett is. Az újabb győzelemnek és hogy sérülés nélkül megúsztuk, kifejezetten örülök, további sportsikereket kívánok a Békésnek és magunknak is!"
 

 

Jó formában lévő, az előző hétvégén az Újpestet óriási csatában verő felnőttcsapatunk a 3. helyről várhatta a tabellán 6. békésiek elleni meccset, ami a két csapat közös történetét ismerve igencsak pikánsnak ígérkezett - és végül maximálisan az is lett. Sajnos a találkozó helyenként kosárlabdára, helyenként szájkaratéra hasonlított, amit hangadóként már az első percben a békési edzőpáros kezdett, majd a lefújást követően is igen nehezen fejezett be. A sportszerűség keretein és szabályain messzemenően túlnyúló csalózás, és hol a hazai csapat, hol az asztalszemélyzet, hol a játékvezetők és az ellenőr irányába mutatott verbális hadviselés, valamint a sok technikai fault mellett a parketten szerencsére szép kosarakból és jó megoldásokból sem volt hiány, mindkét gárda játékosai maximálisan kitettek magukért és szívüket-lelküket beleadták a dél-alföldi rangadóba.

Extrán kezdtek a mieink, olyannyira, hogy az első negyed lényegében el is döntötte a győzelem sorsát: az ihletett formában játszó, végül 35 pontig, 9 lepattanóig és 9 asszisztig jutó, így 46-os VAL-értéket produkáló Varga Ákos négy perc alatt 13 pontot szórt, és mivel a gyors, lerohanásszerű támadások mellett a szoros védekezés is kiválóan működött, hamar tizenöt pontosra nőtt az előnyünk. Az ellenszert nem nagyon találták a vendégek, és hiába kértek időt, valamint hiába igyekeztek a korábbi Kosársuli-játékos, Hargitai Krisztián és Frikker Marcell pontjai által tartani a tisztes távolságot, Varga Zalán három triplával úgy szállt be tökéletesen a meccsbe, hogy húsz pont fölé duzzasztotta a különbséget (37-17 a negyed végén).

 

A fantasztikus kezdést követően kissé visszaesett a játék a második negyedben, ám egy pillanatra sem adtuk ki a vezetést, sőt, belátható távolságon belülre sem kerültek a kezdésbeli sokkból kilábaló vendégek. Hargitai és Frikker triplái mellett Daniel Krstic is megtalálta a dobóformát, így időt is kellett kérnie Tóth Tamásnak (tíz pontot belülre került a Békés a 17. percben), hogy rendezzük a sorokat. Varga Ákos kosarain túl a palánk alatt hasznosan harcoló Nemanja Acimovic pontjai jelentették a kilábalást az apróbb gödörből, a félidőre így 57-43-as vásárhelyi előnnyel vonulhattak a felek.

A szünetet követően folytatódott a tendencia, a különbség állandósult, remek egyéni megoldásokkal és jó betörésekkel, a pályán lévő ötös folyamatos rotálásával őriztük a fórt. A negyed második felében aztán kisebb triplapárbaj zajlott, Krstic, Varga Ákos, Molnár Bence, valamint a békésieknél Patrik Cvijin is villant (utóbbi kétszer is), végül abszolút egállal zárult a tíz perc, és 77-63-mal kezdődhetett a hajrá.


Amiben előbb Varga Zalánt egy kétséges szituációt követően második technikai faultja miatt kiállították, és amiben ugyanúgy teljesen ikszre végeztek a felek, mint a harmadik negyedben. Előbb Molnár pillanatai következtek, majd egy 8-0-s rohammal felcsillant az apró remény a vendégeknek a zárkózásra, Krstic kettesénél úgy tűnt, akár szoros is lehet a végjáték (87-80). Az utolsó két percben azonban előbb Molnár, majd Béres Nándor és Varga Ákos keze sem remegett meg, a vendégek pedig hibáztak támadásban, végül Vuk Pavlovic kosara zárta le a nem mindennapi meccset. A 96-82-es, teljesen megérdemelt győzelem azt jelenti, hogy az Óbuda, Cegléd kettős mögött továbbra is harmadikok vagyunk a bajnokságban, és remek formában várhatjuk a 2020-ból hátralévő három mérkőzést!

 

NB I/B Zöld csoport, 12. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli-Békési SzSK 96-82 (37-17, 20-26, 20-20, 19-19)

Hódtói Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Vida, Németh, Nagy-Pál

Kosársuli: Molnár 17/6, Varga Á. 35/15, Béres 6, Pavlovic 9, Bálint 4
Cserék: Varga Z. 13/9, Rostás 2, Bodócsi -, Acimovic 10
Vezetőedző: Tóth Tamás 


Békés: Balog 4, Széphelyi 4, Krstic 16/12, Hargitai 19/9, Meleg 7/3
Cserék: Frikker 17/6, Vass 9/6, Cvijin 6/6, Karsai -
Vezetőedző: Balog Vilmos

 

Tóth Tamás: „Az első negyedben a tudtára adtuk az ellenfelünknek, hogy ma és itt bizony nem fognak nyerni! Büszke vagyok a csapatomra, mert mentálisan is végig bírtuk az ellenfelünk kispadjáról érkező, nem ide való magatartást. Ma két győztes csapat volt a pályán, mert rajtunk kívül a játékvezetők is szépen megoldották a kíméletlen nyomást. Sok sikert kívánok a békési játékosoknak, ők teljesen korrektek! Értékes siker ez, úgy gondolom, okosan kontrolláltuk a történéseket. Több extránk volt, de kivételesen, szokásomtól eltérően ki szeretném emelni Varga Ákos brutális mutatóit! Amiért ma jöttünk, megcsináltuk, szép munka volt!”

 


Nincs sok pihenési lehetőség, folytatás december 15-én, kedden 19 órától, amikor is a Piros csoportos NKA Pécs látogat a Hódtói Sportcsarnokba Hepp Kupa-meccsre.

 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Ezzel a győzelemmel feltették a koronát a teljesítményükre

Ezzel a győzelemmel feltették a koronát a teljesítményükre

Lejátszotta a Szeghalom ellen korábban elmaradt NB II-es kézilabda meccsét a HLKC felnőtt csapata. A lányok remek csapatjátékkal megnyerték a találkozót.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 52. hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 52. hét

"Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
Ennivaló receptjeink - Angélától - Mákos omlós Karácsonyra

Ennivaló receptjeink - Angélától - Mákos omlós Karácsonyra

A Vásárhelyi Hírek háziasszonya Baracskay Angéla: "'Karácsonyra mindig vállalom a nemes feladatot, de a sütinek mindig van apropója. Okot pedig mindig találok rá. Leginkább azért, mert édességfüggő vagyok."
Még halálukban is összetartoznak

Még halálukban is összetartoznak

Vajon a sírban miért van egymás felé fordított fejjel a nő és a férfi? Szenzációs és nagyjelentőségű leletek Kopáncsnál. Nézze meg a feltárás képeit!

 

És ezt már olvasta?

Csapatban sokkal erősebbek
Csapatban sokkal erősebbek Hódmezővásárhelyen a rászorulók megsegítésében több szervezetre is lehet számítani. Mint bárhol az országban, Vásárhelyen is szükség van rájuk.
 
Új beruházás munkahely megőrzéssel
Új beruházás munkahely megőrzéssel A vásárhelyi Villeroy & Boch 810 milliós beruházásba kezdett, amelynek 35%-át átvállalta a magyar álam, a Koronavírus Okozta Károk Kompenzálására Kiírt Program keretében.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 1. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 1. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
133 hódmezővásárhelyi soha nem tért haza
133 hódmezővásárhelyi soha nem tért haza A magyar történelem legtöbb áldozatott követelő vereségének részleteit mind a háború alatt, mind az azt követő kommunista diktatúra alatt el elhallgatták.
 
Az országos oltási terv részletei
Az országos oltási terv részletei Az oltás nem a regisztráció sorrendjében fog történni. A Nemzeti Népegészségügyi Központ közleménye a következő időszak oltási menetrendjéről.
 
Vége és kezdete az évnek
Vége és kezdete az évnek Tiltás is kötődik január elsejéhez, a legismertebb, hogy ezen a napon semmit nem adnak ki a házból, mert akkor egész éven át minden kimegy onnan.
 
Tanodásnak lenni - továbbra is - jó
Tanodásnak lenni - továbbra is - jó Tavaly óta a kormány döntésével a tanodák eltávolodtak a köznevelési rendszertől. A vásárhelyi Gastro-Ker Tanoda működése is nyertes pályázatokon múlik.