SportKétszeres pontgyőzelem

2019. november 18., hétfő
 
Kétszeres pontgyőzelem

Szombaton hazai pályán, a Szeghalom ellen folytatta NB II-es felnőtt csapatunk a bajnokságot. A győzelmük egy percig nem forgott veszélyben, ráadásul két saját nevelésű fiataljuk is bemutatkozhatott a felnőttek között.

 

 

 

 

 

 


Kötelezőgyőzelemként tekinthettünk a Szeghalom elleni meccsre már a találkozót megelőzően és a számításokba nem is csúszott hiba. Az ellenfélnél ütős, de még fiatal csapatot raktak össze, akik, ahogy Dankó Ervin vezetőedzőnk a meccs előtti nyilatkozatában is fogalmazott, sokra vihetik a jövőben. Jelenleg azonban a rutin mindenképpen a mieink mellett szólt – írja a hlkc.hu

 

A találkozó ennek megfelelően kezdődött, három vásárhelyi góllal és ezeket követte az első szeghalmi válasz. A távolságot folyamatosan lopták, a vásárhelyi lányok egészen magabiztosan játszottak. Negyedóra játék után már 13-6 állt az eredményjelzőn. A védekezésük a helyén volt, támadásban apróbb hibák ugyan becsúsztak, kisebb pontatlanságok és a játékrész hajrájában néhány könnyelműnek tűnő megoldás, aminek eredményként Dankó mester a játékvezetőktől időt, a lányoktól fegyelmezettséget és pontosabb játékot kért. A félidő végére meglett a 20 találat, igaz a Szeghalmot nem sikerült 10 alatt tartani, tizenegyszer köszöntek be.

 

A fordulás után is a HLKC dominált, ráadásul ahogy telt a játékidő, úgy tűnt, hogy egyre inkább fáradnak a vendégek, még több lerohanás gólt szereztek és többször sikerült elcsenni a labdát a Békés megyeiektől. Az egyre biztosabb előny birtokában – az 50. percben 36-18 volt az állás – arra is lehetőség nyílott, hogy újoncokat avassanak. Petróczi Sára és Bugnó Petra érkezett a pályára – a hátralévő időben mindkettőjük előtt adódott gólszerzési lehetőség is, az első felnőtt találatok viszont nem jöttek össze. Még.

 

Hódmezővásárhelyi LKC – Szeghalmi NKC 44-22 (20-11)
Női kézilabda, NB II Dél-keleti csoport

 

HLKC: Ádász, Áncsán, Kovács A. 3, Csáki 6, Szabó 2, Lukács 1, Nagy 6, Török 4, Dankó 8, Papp 2, Baráth 6, Vörös 1, Petróczi, Mike 1, Kovács Sz. 4, Bugnó
Vezetőedző: Dankó Ervin

 

Nyilatkozat: „Végre magabiztosan játszottunk. Mindkét félidőben jól kezdtünk ez megadta az alaphangot. Sok jó egyéni teljesítmény volt, ami biztató a jövőt nézve.”

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Marad a szülészet Vásárhelyen

Marad a szülészet Vásárhelyen

Az aktív ellátás megszüntetését, illetve további intézmény-összevonást javasol tucatnyi helyen a Kórházfenntartó egy, még nem publikus  munkaanyagban.
Boxing Gym Vásárhely siker az Magyar Bajnokságban

Boxing Gym Vásárhely siker az Magyar Bajnokságban

November 14-én kezdődött és 17-ig tartott az Ifjúsági Ökölvívó Magyar Bajnokság, amelyen Kovács Krisztián idén a dobogó második fokára állhatott.
Kire ütött ez a gyerek???

Kire ütött ez a gyerek???

Izgalmas, érdekes, interaktív és nem utolsó sorban sikerélményt magában rejtő programsorozatot indított a Vásárhelyi Levéltár.
Nyílt Nap volt a Mezőgazdasági Karon

Nyílt Nap volt a Mezőgazdasági Karon

Nem könnyű a választás, ha a továbbtanulás kerül szóba. A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán nyílt nap segítette a döntést.
 

És ezt már olvasta?

Népi hagyományvilág a XX. századi irodalomban
Népi hagyományvilág a XX. századi irodalomban Hagyomány, népi írók, nemzeti önismeret címmel rendezett konferenciát az Emlékpontban.
 
10 évet kapott első fokon a mindszenti férfi
10 évet kapott első fokon a mindszenti férfi Szexuális erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek azt a 69 éves mindszenti férfit, aki tizenéves fiúkat fogadott fel munkára, de mást is akart.
 
Hatszáz római kori sír Vásárhely határában
Hatszáz római kori sír Vásárhely határában Tornyai János Múzeumban a Korok, kultúrák, lelőhelyek régészeti előadássorozatában a szegedi Móra Ferenc Múzeum régésze tartott előadást.
 
Közgyűlést tartott a vásárhelyi képviselőtestület
Közgyűlést tartott a vásárhelyi képviselőtestület Folyószámlahitel, túlmunka meszüntetése, Szikáncson voksolhatnak, hivatalossá vált a pihenőpark elnevezése, új tagjai vannak a Hódmezővásárhely Sportjáért Alapítvány kuratóriumának.
 
Legendák és hiedelmek
Legendák és hiedelmek December 13-a Szent Lúcia keresztény vértanú ünnepe. Magát Luca nevét is szokás a fényt jelentő latin lux szóval összefüggésbe hozni.
 
Itt a nagyszülői GYED
Itt a nagyszülői GYED A gyed összege egy unoka után a nagyszülő fizetésének hetven százaléka, de maximum a mindenkori minimálbér kétszeresének a hetven százaléka.
 
Szabadkai alkotók vásárhelyi kiállítása
Szabadkai alkotók vásárhelyi kiállítása Átívelés címmel, két szabadkai alkotó életművét bemutató kiállítás nyílt a Szabadkai Városi Múzeum és a Tornyai János Múzeum közös szervezésében az Alföldi Galériában.