SportKét perccel a vége előtt dőlt el a végeredmény

2022. február 14., hétfő
 
Két perccel a vége előtt dőlt el a végeredmény

Nagyon fontos mérkőzés várt vasárnap a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársulira, hiszen az NB I/B Zöld csoportjának 20. fordulójában a tabellán egy hellyel hátrébb álló Bonyhád fogadta a csapatot. 

 

 

 

 


 

A Kosársuli ősszel otthon 84-79-re legyőzte a bonyhádiakat, és most is nagy csatára volt kilátás. Pavlovic kettesével indult a meccs, majd a 4. percben, Varga Ákos és Varga Zalán triplájának is köszönhetően 8-12 állt az eredményjelzőn. Innen azonban Pajor vezetésével egy 7-0-s rohamot produkáltak a hazaiak, és úgy ragadták magukhoz a kezdeményezést, hogy ezt követően szinte végig náluk volt az előny. 

Az első negyed 20-16-tal végződött, majd a második negyed elején tizenkét ponttal húztak el (30-18 a 14. percben). Nagyon hamar sikerült visszazárkózni, a Bonyhád belehibázott a támadásokba, Pavlovic pontjaival pedig még a szünet előtt újra nyílttá vált a meccs (32-30 a 19. percben). A félidőt Heimann kettese zárta (34-30).

 

A pihenő után egyenlített a Kosársuli, és ekkor még úgy tűnt, fej-fej mellett haladhatnak a csapatok, ehelyett jött egy újabb rövidzárlat és 39-39 után 47-39-re léptek el a bonyhádiak. A játékrész vége is az övék volt, aminek köszönhetően plusz kilencről kezdhették az utolsó negyedet (54-45).

 

Az utolsó negyedet, aminek az elején felvillant a győzelem reménye a Kosársuli számára, hiszen Varga Ákos büntetői egy 7-0-s széria végét jelentették (54-52 a 32. percben). Orgona két közelijére Burkónak volt válasza kétszer, majd Vejinovic triplája a legjobbkor jött, hiszen a 36. percben mindössze egy pontra olvadt a különbség (60-59). Sajnos a folytatás nem jól alakult, az elhibázott támadásokat Szalai két triplával büntette, amivel jóformán eldöntötte a meccset két perccel a vége előtt. 68-59-ről pedig már nem volt visszaút: a 76-69-es bonyhádi győzelem azt is jelenti, hogy hatalmas harc várható az alapszakasz hátralévő játéknapjain a felsőházi rájátszás helyeiért, a 10. pozícióba visszacsúszó Kosársuli számára minden hátralévő meccsnek dupla súlya lesz. 

 

NB I/B Zöld csoport, 20. forduló:

Atomerőmű KSE Bonyhád-Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 76-69 (20-16, 14-14, 20-15, 22-24)

Bonyhád, Városi Sportcsarnok. Vezette: Vida, Reisz, Pécsi


Bonyhád: Szalai 20/9, Pajor 17/6, Heimann 4, Orgona 11/3, Tömösváry 15/3
Cserék: Arnold 4, Géringer 3/3, Csizmadia 2
Vezetőedző: Morgen Frigyes


Kosársuli: Pavlovic 23/6, Borbáth -, Varga Á. 21/6, Varga Z. 10/6, Burko 10
Cserék: Vejinovic 3/3, Bálint 2, Bodócsi -, Nánási -
Edzőpáros: Szablics Péter, Utasi Gábor


Utasi Gábor értékelése: "Ma a jobban játszó csapat győzött, gratulálok a Bonyhádnak. Azért a huszonöt-tízes büntetőarányt kicsit erősnek érzem."

 

Az U20-asok remek harmadik negyeddel hozták a kötelezőt és 82-71-re nyertek. A csapat legeredményesebbje a 14 pontig jutó Borbáth volt.

 

Folytatás pénteken, hazai pályán a Tiszaújváros ellen.

 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Szép taekwondo sikerek Budapesten

Szép taekwondo sikerek Budapesten

Hat ország taekwondosai mérték össze tudásukat a hétvégén Budapesten. A vásárhelyi Máté Taekwondo sprotolói 12 érmes helyezést értek el.
Fellélegezhet Vásárhely

Fellélegezhet Vásárhely

A városi legenda szerint, ha a Vásárhelyt beterítette az ATEV bűz, mintegy barométerként jelezte, hogy eső eshet 24 órán belül.
Közösségépítés, hitéleti programok pályázati pénzből

Közösségépítés, hitéleti programok pályázati pénzből

Pályázati pénzeket nyert Hódmezővásárhelyen egy iskola és egy óvoda, valamint a szerb ortodox egyházközség. Ikonkiállítás és búcsú is lesz.
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok

Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok

Itt az ideje a farsangi fánksütésnek. Ha nincs idő a kelesztéshez, jól jöhet ez a két villámgyors recept. Az egyszerű sok esetben nagyszerű!
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 46. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben Nincs jelentősebb változás a 2024-es esztendőben a munkaszüneti napok terén. Ám, mivel egyetlen ünnepnapunk sem esik hétvégére, így 7 hosszú hétvégére készülhetünk.
 
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni Beköszöntött az ősz, a tél és ezzel együtt a légúti vírusfertőzések és bakteriális társfertőzések időszaka, így nem árt az óvatosság.
 
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki A Nagykőrös csapatát fogadta november 24-én este az NB I/B Zöld csoportjának 10. fordulójában a Vásárhelyi Kosársuli.
 
Létszámleépítés valódi számokkal
Létszámleépítés valódi számokkal Hiteltelennek tartja a Villeroy & Boch közleménye az egyik helyi sajtóban és a facebookon is felbukkant információkat. Ezzel le kívánják zárni a találgatásokat.
 
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán A Hód-Fitness SE 10 egyéni és 14 csoportos gyakorlattal képviselte Magyarországot. Hét ország 813 sportolója vett részt az Európa Kupán.
 
Máté Taekwondo sikerek az OB-n
Máté Taekwondo sikerek az OB-n A Dunaharaszti Sportcsarnok adott otthont a Taekwondo Országos Bajnokságnak. 26 egyesület közel négyszáz versenyzője lépett pástra.