SportKemény meccs volt a bajnokesélyes csapat ellen

2022. január 29., szombat
 
Kemény meccs volt a bajnokesélyes csapat ellen

Az NB I/B Zöld csoportjának 18. fordulójának január 28-i meccsén a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli a Ceglédet fogadta a Hódtói Sportcsarnokban.

 

 

 

 


Nem várt könnyű találkozó a Vuk Pavlovicot hiányoló Kosársulira, hiszen a listavezető és bajnokesélyes ceglédiek meggyőző teljesítményt nyújtanak a szezonban, ráadásul a két csapat odavágója sem maradt szép emlék a vásárhelyieknek, hiszen a betegségek és sérülések miatt megtizedelt együttes 106-51-re kapott ki. Ezúttal azért jóval szorosabb összecsapásra lehetett számítani, hisz a Kosársuli egyre jobb formába lendült az utóbbi hetekben, a Hódtói Sportcsarnok pedig nem számít könnyű pályának a vendégcsapatoknak. 

A vásárhelyieket három évig irányító Tóth Tamás egyébként a ceglédi keretbe jelölte a Kosársulinál nevelkedő Kozma Pétert és Mészáros Mátét is, ám csak Mészáros tudott pályára lépni, hiszen az U20-asoknál még játszó Kozma a bemelegítésnél súlyos kézsérülést szenvedett (innen is gyógyulást kívánunk neki!). 


Maga a meccs egyébként nem úgy kezdődött, ahogy a hazaiak szerették volna, hiszen a legelső percben, 5-4-nél vezettek először és utoljára a négy negyed során. Csaba és Csákvári vezetésével a vendégek négy perc alatt 13-0-s rohamot produkáltak (5-17 a 6. percben), majd nem sokkal később, Csákvári büntetői után tizenhatra nőtt a különbség (7-23). A negyed végén Varga Ákos és Burko kosarai szépítették az eredményt, de így is 29-15-ös ceglédi előnnyel végződött az első tíz perc.


A második negyedben, 18-35-nél aztán megindult támadásban a Kosársuli, Bálint és Bodócsi kettese mellé Vejinovic triplája jött, időt is kellett kérnie Tóth Tamásnak (25-35 a 15. percben). A játék képe azonban nem változott, Burko remekül harcolt a palánk alatt, néhány kivédekezett támadás és pár apróbb ceglédi hibát követően Bodócsi és Varga Ákos hárompontosa visszahozta mínusz nyolcra a csapatot. Ez a különbség egészen a szünetig állandósult (43-51).

 

A fordulás után úgy tűnt, izgalmas lehet a végjáték, hiszen Burkóval nehezen tudott lépést tartani a ceglédi védelem, igaz, ugyanez elmondható volt Csabáról a másik oldalon. A 25. percben, 53-60-nál aztán jött néhány pontatlan hazai támadás, amit a vendégek könyörtelenül megbüntettek, és 8-0-s sorozattal ismét tizenöt pontra növelték a különbséget. Utasi Gábor időt kért, de a különbség a negyed végéig már nem változott (57-74).


A hajrában a ceglédiektől Tóth villogott gyors egy-egyekkel és nagy triplákkal, de a Kosársuli húszpontos hátránynál sem adta fel. Varga Zalán vezetésével zárkózott a csapat, a 36. percre pedig úgy fordulhattak, hogy akár sorsdöntő is lehet, kié lesz a következő kosár. Talán ez a pillanat, Csákvári triplája jelentette azt, hogy innen már nincs visszaút a vásárhelyieknek. Két és fél perces "gólcsend" következett, a legvégén pedig már csak arra maradt idő, hogy Bálint szép egyéni megoldásai faragják a hátrányt: a vége 87-73-as ceglédi siker lett. A vereségnek köszönhetően a Kosársuli visszacsúszott a kilencedik helyre a tabellán, de a lemaradás továbbra is kicsi a Békés, Dunaharaszti, Győr hármas mögött.


NB I/B Zöld csoport, 18. forduló:

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli-Ceglédi KE 73-87 (15-29, 28-22, 14-23, 16-13)

Hódtói Sportcsarnok, 250 néző. Vezette: Mintál, Drenyovszki, Farkas

Kosársuli: Vejinovic 7/3, Varga Á. 12/6, Bodócsi 8/6, Varga Z. 12/6, Burko 24/3
Cserék: Bálint 8, Knyur 2, Borbáth -, Megyesi -, Nánási -
Edzőpáros: Szablics Péter, Utasi Gábor

Cegléd: Herendic 10, Mészáros 5/3, Csaba 27/9, Rékasi 4, Csákvári 20/6
Cserék: Tóth 11/6, Berkics 6, Hajdu 4, Pinnyey -, Kovács -
Vezetőedző: Tóth Tamás

 

Utasi Gábor nyilatkozata: "Sajnos a csapat ezúttal sem tudott hiánytalanul kiállni a bajnokesélyes ellen, de kis pénz, kis foci, nagy pénz, nagy foci... így is tisztesen helytálltunk. Gratulálok és további sok sikert kívánok az ellenfélnek!"

 

Az U20-as csapat szoros meccsen hozta a kötelezőt, és 47-46-os félidő után 95-84-gyel tartotta itthon a győzelmet. A Kosársuli legeredményesebbje a 22 pontig jutó Knyur volt, míg Megyesi 13 ponttal és 11 lepattanóval hozta a már szokásosnak mondható dupla-duplát.

 

Folytatás február 4-én, pénteken újra a Hódtóiban, a MEAFC-Miskolc ellen.

 
 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Elhunyt Egyed Béla

Elhunyt Egyed Béla

73 éves korában meghalt a Hód-Mezőgazda Zrt., Pro Urbe díjas nyugalmazott vezérigazgatója, aki a térség agráriumában végzett tevékenységével Hódmezővásárhely hírnevét is öregbítette.
Biztonsággal az utakon

Biztonsággal az utakon

Ebben az kiszámíthatatlan időjárásban, az egyik legfontosabb tényező a megfelelő gumiabroncs mellett, hogy a fékek biztonsággal működjenek.

Nyílt Nap volt a Mezőgazdasági Karon

Nyílt Nap volt a Mezőgazdasági Karon

Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara idén is ott volt a Budapesti Educatio kiállításon, egy héttel később pedig a Nyílt Napot rendeztek a Kar Andrássy úti épületében.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.24.hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.24.hét

Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 46. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben Nincs jelentősebb változás a 2024-es esztendőben a munkaszüneti napok terén. Ám, mivel egyetlen ünnepnapunk sem esik hétvégére, így 7 hosszú hétvégére készülhetünk.
 
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni Beköszöntött az ősz, a tél és ezzel együtt a légúti vírusfertőzések és bakteriális társfertőzések időszaka, így nem árt az óvatosság.
 
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki A Nagykőrös csapatát fogadta november 24-én este az NB I/B Zöld csoportjának 10. fordulójában a Vásárhelyi Kosársuli.
 
Létszámleépítés valódi számokkal
Létszámleépítés valódi számokkal Hiteltelennek tartja a Villeroy & Boch közleménye az egyik helyi sajtóban és a facebookon is felbukkant információkat. Ezzel le kívánják zárni a találgatásokat.
 
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán A Hód-Fitness SE 10 egyéni és 14 csoportos gyakorlattal képviselte Magyarországot. Hét ország 813 sportolója vett részt az Európa Kupán.
 
Máté Taekwondo sikerek az OB-n
Máté Taekwondo sikerek az OB-n A Dunaharaszti Sportcsarnok adott otthont a Taekwondo Országos Bajnokságnak. 26 egyesület közel négyszáz versenyzője lépett pástra.