SportKemény meccs volt a bajnokesélyes csapat ellen

2022. január 29., szombat
 
Kemény meccs volt a bajnokesélyes csapat ellen

Az NB I/B Zöld csoportjának 18. fordulójának január 28-i meccsén a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli a Ceglédet fogadta a Hódtói Sportcsarnokban.

 

 

 

 


Nem várt könnyű találkozó a Vuk Pavlovicot hiányoló Kosársulira, hiszen a listavezető és bajnokesélyes ceglédiek meggyőző teljesítményt nyújtanak a szezonban, ráadásul a két csapat odavágója sem maradt szép emlék a vásárhelyieknek, hiszen a betegségek és sérülések miatt megtizedelt együttes 106-51-re kapott ki. Ezúttal azért jóval szorosabb összecsapásra lehetett számítani, hisz a Kosársuli egyre jobb formába lendült az utóbbi hetekben, a Hódtói Sportcsarnok pedig nem számít könnyű pályának a vendégcsapatoknak. 

A vásárhelyieket három évig irányító Tóth Tamás egyébként a ceglédi keretbe jelölte a Kosársulinál nevelkedő Kozma Pétert és Mészáros Mátét is, ám csak Mészáros tudott pályára lépni, hiszen az U20-asoknál még játszó Kozma a bemelegítésnél súlyos kézsérülést szenvedett (innen is gyógyulást kívánunk neki!). 


Maga a meccs egyébként nem úgy kezdődött, ahogy a hazaiak szerették volna, hiszen a legelső percben, 5-4-nél vezettek először és utoljára a négy negyed során. Csaba és Csákvári vezetésével a vendégek négy perc alatt 13-0-s rohamot produkáltak (5-17 a 6. percben), majd nem sokkal később, Csákvári büntetői után tizenhatra nőtt a különbség (7-23). A negyed végén Varga Ákos és Burko kosarai szépítették az eredményt, de így is 29-15-ös ceglédi előnnyel végződött az első tíz perc.


A második negyedben, 18-35-nél aztán megindult támadásban a Kosársuli, Bálint és Bodócsi kettese mellé Vejinovic triplája jött, időt is kellett kérnie Tóth Tamásnak (25-35 a 15. percben). A játék képe azonban nem változott, Burko remekül harcolt a palánk alatt, néhány kivédekezett támadás és pár apróbb ceglédi hibát követően Bodócsi és Varga Ákos hárompontosa visszahozta mínusz nyolcra a csapatot. Ez a különbség egészen a szünetig állandósult (43-51).

 

A fordulás után úgy tűnt, izgalmas lehet a végjáték, hiszen Burkóval nehezen tudott lépést tartani a ceglédi védelem, igaz, ugyanez elmondható volt Csabáról a másik oldalon. A 25. percben, 53-60-nál aztán jött néhány pontatlan hazai támadás, amit a vendégek könyörtelenül megbüntettek, és 8-0-s sorozattal ismét tizenöt pontra növelték a különbséget. Utasi Gábor időt kért, de a különbség a negyed végéig már nem változott (57-74).


A hajrában a ceglédiektől Tóth villogott gyors egy-egyekkel és nagy triplákkal, de a Kosársuli húszpontos hátránynál sem adta fel. Varga Zalán vezetésével zárkózott a csapat, a 36. percre pedig úgy fordulhattak, hogy akár sorsdöntő is lehet, kié lesz a következő kosár. Talán ez a pillanat, Csákvári triplája jelentette azt, hogy innen már nincs visszaút a vásárhelyieknek. Két és fél perces "gólcsend" következett, a legvégén pedig már csak arra maradt idő, hogy Bálint szép egyéni megoldásai faragják a hátrányt: a vége 87-73-as ceglédi siker lett. A vereségnek köszönhetően a Kosársuli visszacsúszott a kilencedik helyre a tabellán, de a lemaradás továbbra is kicsi a Békés, Dunaharaszti, Győr hármas mögött.


NB I/B Zöld csoport, 18. forduló:

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli-Ceglédi KE 73-87 (15-29, 28-22, 14-23, 16-13)

Hódtói Sportcsarnok, 250 néző. Vezette: Mintál, Drenyovszki, Farkas

Kosársuli: Vejinovic 7/3, Varga Á. 12/6, Bodócsi 8/6, Varga Z. 12/6, Burko 24/3
Cserék: Bálint 8, Knyur 2, Borbáth -, Megyesi -, Nánási -
Edzőpáros: Szablics Péter, Utasi Gábor

Cegléd: Herendic 10, Mészáros 5/3, Csaba 27/9, Rékasi 4, Csákvári 20/6
Cserék: Tóth 11/6, Berkics 6, Hajdu 4, Pinnyey -, Kovács -
Vezetőedző: Tóth Tamás

 

Utasi Gábor nyilatkozata: "Sajnos a csapat ezúttal sem tudott hiánytalanul kiállni a bajnokesélyes ellen, de kis pénz, kis foci, nagy pénz, nagy foci... így is tisztesen helytálltunk. Gratulálok és további sok sikert kívánok az ellenfélnek!"

 

Az U20-as csapat szoros meccsen hozta a kötelezőt, és 47-46-os félidő után 95-84-gyel tartotta itthon a győzelmet. A Kosársuli legeredményesebbje a 22 pontig jutó Knyur volt, míg Megyesi 13 ponttal és 11 lepattanóval hozta a már szokásosnak mondható dupla-duplát.

 

Folytatás február 4-én, pénteken újra a Hódtóiban, a MEAFC-Miskolc ellen.

 
 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Elhunyt Egyed Béla

Elhunyt Egyed Béla

73 éves korában meghalt a Hód-Mezőgazda Zrt., Pro Urbe díjas nyugalmazott vezérigazgatója, aki a térség agráriumában végzett tevékenységével Hódmezővásárhely hírnevét is öregbítette.
Biztonsággal az utakon

Biztonsággal az utakon

Ebben az kiszámíthatatlan időjárásban, az egyik legfontosabb tényező a megfelelő gumiabroncs mellett, hogy a fékek biztonsággal működjenek.

Nyílt Nap volt a Mezőgazdasági Karon

Nyílt Nap volt a Mezőgazdasági Karon

Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara idén is ott volt a Budapesti Educatio kiállításon, egy héttel később pedig a Nyílt Napot rendeztek a Kar Andrássy úti épületében.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.24.hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.24.hét

Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 

És ezt már olvasta?

Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok Itt az ideje a farsangi fánksütésnek. Ha nincs idő a kelesztéshez, jól jöhet ez a két villámgyors recept. Az egyszerű sok esetben nagyszerű!
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023 2023. 4. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Egy nagyon értékes győzelem
Egy nagyon értékes győzelem Vuk Pavlovic csapata fantasztikus hajrával fordított, győzelmének köszönhetően pedig őrzi hibátlan mérlegét a Hódtói Sportcsarnokban.
 
A tűz martalékává vált egy vásárhelyi családi ház
A tűz martalékává vált egy vásárhelyi családi ház Tűz ütött ki január 25-én este hét órakor a Görbe utcában. A tűzoltók két nagytestű kutyát is kimentettek.
 
A több mint 120 éve védett vakond lett az Év emlőse
A több mint 120 éve védett vakond lett az Év emlőse A vakondot választotta 2023-ban az Év emlősének a Vadonleső Program, amelyet az Agrárminisztérium és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. működtet.
 
Vásárhelyi Művészeti Díj 2023
Vásárhelyi Művészeti Díj 2023 Idén a hazai zenekultúra lassan elfelejtett és több generáció számára már kevésbé ismert műfaja, a folklór muzsika és a magyar nóta volt a főszereplő.
 
Három vádlottja van a vásárhelyi buszos balhénak
Három vádlottja van a vásárhelyi buszos balhénak A két ittas utast nem engedték fel a buszra, a szóváltást kölcsönös tettlegesség, ütés- és rúgásváltások követték. Előkerült egy bicska is, de sérülés nem történt.