SportJó meccs vereséggel

2022. február 5., szombat
 
Jó meccs vereséggel

A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli felnőttcsapata a MEAFC-Miskolcot fogadta az NB I/B Zöld csoportjának 19. fordulójában.

 

 

 

 

 

 

 

Az odavágót a miskolciak nyerték ősszel, akik remek formát mutattak az utóbbi időszakban és a 2. helyen állnak a tabellán, míg a Kosársulinak fontos lett volna a győzelem, hiszen a 9. hely nem ér felsőházi rájátszást, és a közvetlen riválisnak számító győriek nyertek csütörtökön a Bonyhád ellen.

Nagyon ellentétesen alakult az első negyed, hiszen Burko és Varga Ákos villanásával kezdődött a meccs, amire a miskolciaktól előbb egy 10-0-s, majd egy 8-0-s széria jött válaszként (6-18). A vendégek jó védekezését végül a negyed második felében triplákkal sikerült feltörni, hiszen előbb Varga Ákos, majd Borbáth és Varga Zalán is elsüllyesztett egyet-egyet, ráadásul saját palánk alatt is feljavult a játék, így hamar ismét nyílttá vált a meccs (15-19).

A második negyedben szinte végig megmaradt a különbség, hiszen hol a sárga, hol a kék mezeseknek voltak erősebb periódusai, a kisebb hibákat pedig egyik csapatnak sem sikerült igazán kihasználni. Bálint vette hátára a pontjaival a Kosársulit, 28-31-nél pedig reális esély adódott a fordításra – ehelyett újra elhúzott a Miskolc, és az előnyüket egészen a félidőig megőrizték (37-42).

A szünet után aztán hamar fordult a játék képe. Burko zsákolása adta meg az alaphangot a 8-0-s rohamhoz, Bodócsi kettesénél már vásárhelyi előnyt mutatott az eredményjelző (43-42), végül majd’ négy perc után szerzett kosarat ismét a Miskolc. Innen lendült bele igazán mindkét együttes, és színvonalas, izgalmas utolsó negyedóra kezdődött: előbb Szögi és Kozák vezetésével 55-49-re léptek el a vendégek, majd Bálint hárompontosa nyitotta a Kosársuli 10-0-s másfél percét, amihez Burko parádés centerjátéka és az okos asszisztok is kellettek.

63-59-ről indult a záró játékrész, aminek második percében, 66-61-es vásárhelyi előnynél egy eléggé megkérdőjelezhető bírói ítélet miatt kiállították Bálintot. Innen jött egy rövidzárlat, a miskolciak fordítottak (66-67), de a Kosársuli nem adta fel és harciasan küzdve, Burko vezetésével hamar újra változtatott az eredményen. Pavlovic két kettőpontosa után, 76-67-nél, két és fél percre a végétől úgy tűnt, eldőlhet a meccs, de előbb Tóth kosarai hozták vissza a minden mindegy játékba kezdő vendégeket, aztán Kozák szórt egy hármast, Cseh közelije pedig már az egyenlítést jelentette (76-76). Az utolsó percre fordulva időt kért Utasi Gábor, majd Nánási büntetőjével a Kosársulié volt az előny – utoljára, hiszen előbb Tóth tört be sikeresen, majd Varga Ákos távolija kipattant a gyűrűről, a fordulásból a ziccert pedig Ragályi fejezte be. 1,2 másodperce ugyan még maradt a vásárhelyi csapatnak, ám az újabb időkérést követően Pavlovic dobása kimaradt, így 80-77-tel a miskolciak nyerték meg a meccset.

Nem érdemelt vereséget a Kosársuli, de az alapszakasz hét hátralévő meccsén így már nem nagyon szabad hibázni, hogy meglehessen valamelyik hely a felsőházi rájátszásban…

 

NB I/B Zöld csoport, 19. forduló:

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli -  MEAFC-Miskolc 77-80 (15-19, 22-23, 26-17, 14-21)

Hódtói Sportcsarnok, 250 néző. Vezette: Radnóti, Földi, Téczely

Kosársuli: Varga Á. 9/3, Bodócsi 5, Varga Z. 7/3, Pavlovic 6, Burko 23
Cserék: Bálint 20/9, Borbáth 6/6, Nánási 1, Knyur - 
Vezetőedző: Utasi Gábor

Miskolc: Szögi 12, Kozák 23/6, Tóth 18/9, Ragályi 9, Cseh 7
Cserék: Csák 4, Lajsz 4, Pintér 2, Orliczki 2
Vezetőedző: Váczi Péter

 

Utasi Gábor értékelése: „Nem tudom, hogy fejben nem voltunk elég erősek, vagy a rutin hiányzik, de úgy érzem, megnyerhettük volna ezt a mérkőzést, ha bármelyik megvan a kettő közül… Sajnálom, hogy egy ilyen jó meccsen vesztesen hagytuk el a pályát.”

 

Az U20-asok 56-41-es félidő után 110-67-re verték a miskolciakat, így megerősítették a 4. helyet a tabellán. Knyur, Megyesi és Borbáth is húsz pont fölé jutott, Megyesi emellett 17 lepattanót szedett.

Folytatás jövő vasárnap a Bonyhád otthonában.

 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Hány ember élt eddig a földön?

Hány ember élt eddig a földön?

Hány ember élt eddig a Földön? - merült fel a kérdés újfent, miután 2019-ben már 7 millárd 600 millió bolygónk lakosságának a száma. Érdekes számok jöttek ki!
Így lesz biztonságos a webes vásárlás

Így lesz biztonságos a webes vásárlás

Összeszedtük mi az, amire mindenképp figyelni kell, ha interneten keresztül vásárolunk bankkártyánkkal.
Előzetesben a kegyetlen nőverő

Előzetesben a kegyetlen nőverő

A nőt a járókelők találták meg magatehetetlen állapotban, a fagypontot néhány fokkal meghaladó hidegben a házhoz közeli vízelvezető árokban.
Elhunyt Héjja Antal

Elhunyt Héjja Antal

67 éves korában súlyos betegsége következtében elhunyt a hódmezővásárhelyi atlétikai élet nagy doyenje.
 

És ezt már olvasta?

Rangos díjat kapott a Kankalin Néptáncegyüttes
Rangos díjat kapott a Kankalin Néptáncegyüttes Az együttes alapítója több mint fél évszázaddal ezelőtt célul tűzte ki a magyar néptánc, népzene és néprajzi hagyomány ápolását, elsajátítását, népszerűsítését.
 
Befejeződött az átköltözés
Befejeződött az átköltözés Sikeresen átköltöztek a DIGIMobil ügyfelei a Vodafone hálózatára Az új hálózatra váltással országos lefedettséget használhatnak a DIGI ügyfelek.
 
Nagy energiával játszottak, végig maximális erőbedobással
Nagy energiával játszottak, végig maximális erőbedobással Történelminek mondható a Vásárhelyi Kosársuli 2022-23-as szezonja, hiszen eddig még soha nem indult felnőtt női csapat az egyesület színeiben egyetlen bajnokságban sem.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 22. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Díjazták a Hódfót
Díjazták a Hódfót Egerben, a Kézművesség 1000 éve és jövője a Kárpát-medencében rendezvény sorozathoz kapcsolódón került sor a XX. Magyar Kézműves Remek pályázatának díjátadó ünnepségére.
 
Átadták az új közösségi házat
Átadták az új közösségi házat Új közösségi ház épült uniós támogatással Hódmezővásárhely Új-Kishomok városrészében, és felújítottak három olvasókört is.
 
Vásárhelyi katonák a sérültek között
Vásárhelyi katonák a sérültek között A NATO békefenntartó erők katonáit május 29-én vetették be tömegoszlatási feladatokra Koszovóban. A KFOR katonák sorfalát a tüntető tömeg megtámadta,