SportJó meccs vereséggel

2022. február 5., szombat
 
Jó meccs vereséggel

A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli felnőttcsapata a MEAFC-Miskolcot fogadta az NB I/B Zöld csoportjának 19. fordulójában.

 

 

 

 

 

 

 

Az odavágót a miskolciak nyerték ősszel, akik remek formát mutattak az utóbbi időszakban és a 2. helyen állnak a tabellán, míg a Kosársulinak fontos lett volna a győzelem, hiszen a 9. hely nem ér felsőházi rájátszást, és a közvetlen riválisnak számító győriek nyertek csütörtökön a Bonyhád ellen.

Nagyon ellentétesen alakult az első negyed, hiszen Burko és Varga Ákos villanásával kezdődött a meccs, amire a miskolciaktól előbb egy 10-0-s, majd egy 8-0-s széria jött válaszként (6-18). A vendégek jó védekezését végül a negyed második felében triplákkal sikerült feltörni, hiszen előbb Varga Ákos, majd Borbáth és Varga Zalán is elsüllyesztett egyet-egyet, ráadásul saját palánk alatt is feljavult a játék, így hamar ismét nyílttá vált a meccs (15-19).

A második negyedben szinte végig megmaradt a különbség, hiszen hol a sárga, hol a kék mezeseknek voltak erősebb periódusai, a kisebb hibákat pedig egyik csapatnak sem sikerült igazán kihasználni. Bálint vette hátára a pontjaival a Kosársulit, 28-31-nél pedig reális esély adódott a fordításra – ehelyett újra elhúzott a Miskolc, és az előnyüket egészen a félidőig megőrizték (37-42).

A szünet után aztán hamar fordult a játék képe. Burko zsákolása adta meg az alaphangot a 8-0-s rohamhoz, Bodócsi kettesénél már vásárhelyi előnyt mutatott az eredményjelző (43-42), végül majd’ négy perc után szerzett kosarat ismét a Miskolc. Innen lendült bele igazán mindkét együttes, és színvonalas, izgalmas utolsó negyedóra kezdődött: előbb Szögi és Kozák vezetésével 55-49-re léptek el a vendégek, majd Bálint hárompontosa nyitotta a Kosársuli 10-0-s másfél percét, amihez Burko parádés centerjátéka és az okos asszisztok is kellettek.

63-59-ről indult a záró játékrész, aminek második percében, 66-61-es vásárhelyi előnynél egy eléggé megkérdőjelezhető bírói ítélet miatt kiállították Bálintot. Innen jött egy rövidzárlat, a miskolciak fordítottak (66-67), de a Kosársuli nem adta fel és harciasan küzdve, Burko vezetésével hamar újra változtatott az eredményen. Pavlovic két kettőpontosa után, 76-67-nél, két és fél percre a végétől úgy tűnt, eldőlhet a meccs, de előbb Tóth kosarai hozták vissza a minden mindegy játékba kezdő vendégeket, aztán Kozák szórt egy hármast, Cseh közelije pedig már az egyenlítést jelentette (76-76). Az utolsó percre fordulva időt kért Utasi Gábor, majd Nánási büntetőjével a Kosársulié volt az előny – utoljára, hiszen előbb Tóth tört be sikeresen, majd Varga Ákos távolija kipattant a gyűrűről, a fordulásból a ziccert pedig Ragályi fejezte be. 1,2 másodperce ugyan még maradt a vásárhelyi csapatnak, ám az újabb időkérést követően Pavlovic dobása kimaradt, így 80-77-tel a miskolciak nyerték meg a meccset.

Nem érdemelt vereséget a Kosársuli, de az alapszakasz hét hátralévő meccsén így már nem nagyon szabad hibázni, hogy meglehessen valamelyik hely a felsőházi rájátszásban…

 

NB I/B Zöld csoport, 19. forduló:

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli -  MEAFC-Miskolc 77-80 (15-19, 22-23, 26-17, 14-21)

Hódtói Sportcsarnok, 250 néző. Vezette: Radnóti, Földi, Téczely

Kosársuli: Varga Á. 9/3, Bodócsi 5, Varga Z. 7/3, Pavlovic 6, Burko 23
Cserék: Bálint 20/9, Borbáth 6/6, Nánási 1, Knyur - 
Vezetőedző: Utasi Gábor

Miskolc: Szögi 12, Kozák 23/6, Tóth 18/9, Ragályi 9, Cseh 7
Cserék: Csák 4, Lajsz 4, Pintér 2, Orliczki 2
Vezetőedző: Váczi Péter

 

Utasi Gábor értékelése: „Nem tudom, hogy fejben nem voltunk elég erősek, vagy a rutin hiányzik, de úgy érzem, megnyerhettük volna ezt a mérkőzést, ha bármelyik megvan a kettő közül… Sajnálom, hogy egy ilyen jó meccsen vesztesen hagytuk el a pályát.”

 

Az U20-asok 56-41-es félidő után 110-67-re verték a miskolciakat, így megerősítették a 4. helyet a tabellán. Knyur, Megyesi és Borbáth is húsz pont fölé jutott, Megyesi emellett 17 lepattanót szedett.

Folytatás jövő vasárnap a Bonyhád otthonában.

 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Hány ember élt eddig a földön?

Hány ember élt eddig a földön?

Hány ember élt eddig a Földön? - merült fel a kérdés újfent, miután 2019-ben már 7 millárd 600 millió bolygónk lakosságának a száma. Érdekes számok jöttek ki!
Így lesz biztonságos a webes vásárlás

Így lesz biztonságos a webes vásárlás

Összeszedtük mi az, amire mindenképp figyelni kell, ha interneten keresztül vásárolunk bankkártyánkkal.
Előzetesben a kegyetlen nőverő

Előzetesben a kegyetlen nőverő

A nőt a járókelők találták meg magatehetetlen állapotban, a fagypontot néhány fokkal meghaladó hidegben a házhoz közeli vízelvezető árokban.
Elhunyt Héjja Antal

Elhunyt Héjja Antal

67 éves korában súlyos betegsége következtében elhunyt a hódmezővásárhelyi atlétikai élet nagy doyenje.
 

És ezt már olvasta?

Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok Itt az ideje a farsangi fánksütésnek. Ha nincs idő a kelesztéshez, jól jöhet ez a két villámgyors recept. Az egyszerű sok esetben nagyszerű!
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023 2023. 4. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Egy nagyon értékes győzelem
Egy nagyon értékes győzelem Vuk Pavlovic csapata fantasztikus hajrával fordított, győzelmének köszönhetően pedig őrzi hibátlan mérlegét a Hódtói Sportcsarnokban.
 
A tűz martalékává vált egy vásárhelyi családi ház
A tűz martalékává vált egy vásárhelyi családi ház Tűz ütött ki január 25-én este hét órakor a Görbe utcában. A tűzoltók két nagytestű kutyát is kimentettek.
 
A több mint 120 éve védett vakond lett az Év emlőse
A több mint 120 éve védett vakond lett az Év emlőse A vakondot választotta 2023-ban az Év emlősének a Vadonleső Program, amelyet az Agrárminisztérium és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. működtet.
 
Vásárhelyi Művészeti Díj 2023
Vásárhelyi Művészeti Díj 2023 Idén a hazai zenekultúra lassan elfelejtett és több generáció számára már kevésbé ismert műfaja, a folklór muzsika és a magyar nóta volt a főszereplő.
 
Három vádlottja van a vásárhelyi buszos balhénak
Három vádlottja van a vásárhelyi buszos balhénak A két ittas utast nem engedték fel a buszra, a szóváltást kölcsönös tettlegesség, ütés- és rúgásváltások követték. Előkerült egy bicska is, de sérülés nem történt.