Kék hírekElőzetesben a kegyetlen nőverő

2022. február 1., kedd
 
Előzetesben a kegyetlen nőverő

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit életveszélyt okozó testi sértés bűntettének elkövetésével gyanúsítanak.

 

 

 

 

 

 

Mint arról a Vásárhelyi Hírekben is írtunk, a megalapozott gyanú szerint január 29-én délután – röviddel megismerkedésük után – a román illetőségű gyanúsított Hódmezővásárhelyen egy lakásban több alkalommal ököllel fejen és felsőtesten ütötte a sértettet. A sértettet röviddel ezt követően járókelők találták meg félmeztelenül, magatehetetlen állapotban, a fagypontot néhány fokkal meghaladó hidegben a Makói úton a házhoz közeli vízelvezető árokban.

 

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett el, jelenleg is kórházi kezelésre szorul.

 

Az elsőfokon eljárt nyomozási bíró döntésében kifejtette, hogy a kiemelkedő tárgyi súlyú (2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett) bűncselekmény elkövetésével gyanúsított, magyarországi kötődéssel nem rendelkező férfi esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint esetében az is megalapozottan feltehető, hogy meg nem engedett módon próbálná meg befolyásolni a bizonyítást.

 

A bíróság szerint a gyanúsított esetében a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelése szükséges volt, mivel a letartóztatással elérni kívánt célok egyéb módon nem érhetőek el.

 

A bíróság végzése ellen a védő fellebbezést jelentett be, ezért az nem vált véglegessé.

 
 
Forrás: Szegedi Törvényszék
VH
 

Olvassa el ezt is!

Elhunyt Héjja Antal

Elhunyt Héjja Antal

67 éves korában súlyos betegsége következtében elhunyt a hódmezővásárhelyi atlétikai élet nagy doyenje.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.19.hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.19.hét

Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Végzősök ünnepe

Végzősök ünnepe

Január 28-án tartották a 61. Diplomaátadó Ünnepi Tanácsülést a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán, Hódmezővásárhelyen.
Elhunyt Egyed Béla

Elhunyt Egyed Béla

73 éves korában meghalt a Hód-Mezőgazda Zrt., Pro Urbe díjas nyugalmazott vezérigazgatója, aki a térség agráriumában végzett tevékenységével Hódmezővásárhely hírnevét is öregbítette.
 
Hirdetés http://www.szegediborfesztival.hu/
Hirdetés

És ezt már olvasta?

Kitűzték a mártélyi választás időpontját
Kitűzték a mártélyi választás időpontját Dr. Putz Anita polgármester szerint, volt idő, amikor Mártélynak az uniós forrásokból 15-öd rész sem jutott, mint a szomszédos Székkutasnak.
 
Ismét Streetball Bajnokság lesz Hódmezővásárhelyen
Ismét Streetball Bajnokság lesz Hódmezővásárhelyen A Hódmezővásárhelyi Kosársuli és a szabadkai Spartak Ifjúsági Kosárlabda Klub minden versenyezni vágyó kosarast várnak Vásárhelyről és térségéből.
 
Végeredmény a 6. helyezés lett
Végeredmény a 6. helyezés lett A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli összesen 17 győzelemmel, 1 döntetlennel és 16 vereséggel zárta a 2021/22-es szezont az NB I/B Zöld csoportjában
 
Magyarország jó tanulója jó sportolója díjazott lett Horváth Ákos
Magyarország jó tanulója jó sportolója díjazott lett Horváth Ákos A Németh László Gimnázium 9. osztályos diákja, amellett, hogy kitűnő tanuló, eddigi sportolói pályafutása során már több érmes helyezést is elért.
 
Érmes helyezések az Aquatlon Országos Bajnokságon
Érmes helyezések az Aquatlon Országos Bajnokságon Harminckilenc egyesület küzdött meg az érmekért a Sport XXI. Aquatlon Országos Bajnokságon. A vásárhelyi HÓD-TRI és ÖTTUSA csapata érmeket is szerzett.
 
Fókuszban az agrárium
Fókuszban az agrárium Az agrárátárca a korábiakhoz képest négy és félszer többet szeretne gazdaságfejlesztésre, kétszer annyit zöldítésre, másfélszer annyit tudásátadásra és generációváltásra fordítani.
 
Nagysikerű Korea Nap Vásárhelyen
Nagysikerű Korea Nap Vásárhelyen Félezernél többen voltak kíváncsiak május 15-én délelőtt, a Máté Taekwondo és Hapkido Sportegyesület szervezésében megrendezett Korea napra.