Kék hírekElőzetesben a kegyetlen nőverő

2022. február 1., kedd
 
Előzetesben a kegyetlen nőverő

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit életveszélyt okozó testi sértés bűntettének elkövetésével gyanúsítanak.

 

 

 

 

 

 

Mint arról a Vásárhelyi Hírekben is írtunk, a megalapozott gyanú szerint január 29-én délután – röviddel megismerkedésük után – a román illetőségű gyanúsított Hódmezővásárhelyen egy lakásban több alkalommal ököllel fejen és felsőtesten ütötte a sértettet. A sértettet röviddel ezt követően járókelők találták meg félmeztelenül, magatehetetlen állapotban, a fagypontot néhány fokkal meghaladó hidegben a Makói úton a házhoz közeli vízelvezető árokban.

 

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett el, jelenleg is kórházi kezelésre szorul.

 

Az elsőfokon eljárt nyomozási bíró döntésében kifejtette, hogy a kiemelkedő tárgyi súlyú (2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett) bűncselekmény elkövetésével gyanúsított, magyarországi kötődéssel nem rendelkező férfi esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint esetében az is megalapozottan feltehető, hogy meg nem engedett módon próbálná meg befolyásolni a bizonyítást.

 

A bíróság szerint a gyanúsított esetében a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelése szükséges volt, mivel a letartóztatással elérni kívánt célok egyéb módon nem érhetőek el.

 

A bíróság végzése ellen a védő fellebbezést jelentett be, ezért az nem vált véglegessé.

 
 
Forrás: Szegedi Törvényszék
VH
 

Olvassa el ezt is!

Elhunyt Héjja Antal

Elhunyt Héjja Antal

67 éves korában súlyos betegsége következtében elhunyt a hódmezővásárhelyi atlétikai élet nagy doyenje.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.24.hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.24.hét

Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Végzősök ünnepe

Végzősök ünnepe

Január 28-án tartották a 61. Diplomaátadó Ünnepi Tanácsülést a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán, Hódmezővásárhelyen.
Elhunyt Egyed Béla

Elhunyt Egyed Béla

73 éves korában meghalt a Hód-Mezőgazda Zrt., Pro Urbe díjas nyugalmazott vezérigazgatója, aki a térség agráriumában végzett tevékenységével Hódmezővásárhely hírnevét is öregbítette.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 46. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben Nincs jelentősebb változás a 2024-es esztendőben a munkaszüneti napok terén. Ám, mivel egyetlen ünnepnapunk sem esik hétvégére, így 7 hosszú hétvégére készülhetünk.
 
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni Beköszöntött az ősz, a tél és ezzel együtt a légúti vírusfertőzések és bakteriális társfertőzések időszaka, így nem árt az óvatosság.
 
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki A Nagykőrös csapatát fogadta november 24-én este az NB I/B Zöld csoportjának 10. fordulójában a Vásárhelyi Kosársuli.
 
Létszámleépítés valódi számokkal
Létszámleépítés valódi számokkal Hiteltelennek tartja a Villeroy & Boch közleménye az egyik helyi sajtóban és a facebookon is felbukkant információkat. Ezzel le kívánják zárni a találgatásokat.
 
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán A Hód-Fitness SE 10 egyéni és 14 csoportos gyakorlattal képviselte Magyarországot. Hét ország 813 sportolója vett részt az Európa Kupán.
 
Máté Taekwondo sikerek az OB-n
Máté Taekwondo sikerek az OB-n A Dunaharaszti Sportcsarnok adott otthont a Taekwondo Országos Bajnokságnak. 26 egyesület közel négyszáz versenyzője lépett pástra.