GazdaságIsmét téma a Teleki utcai bölcsőde felújítása

2021. november 25., csütörtök
 
Ismét téma a Teleki utcai bölcsőde felújítása

2019 szeptemberében - az akkori hírek szerint a város 230 millió forintot kapott a Pénzügyminisztériumtól. a bölcsőde felújítására, korszerűsítésére.  

 

 

 

 

 

Az épület­ben 2012-ig működött egy 3 csoportos, 35 férőhelyes intézmény, majd évekig raktárként funkcionált

Már 2019 szeptemberében hírt adtunk a Vásárhelyi Hírekben, hogy akkor 230 millió forint támogatást nyert Hódmezővásárhely a Pénzügyminisztériumtól a Teleki utcai bölcsőde felújítására és újranyitására.

Két hónappal ezt megelőzően a bölcsőde épületében létre hozták a Csomorkányi Szolgáltató és Foglalkoztató Szociális Szövetkezet telephelyét, a Szent Bernadett Rehabilitációs Foglalkoztatót, amely később kiköltözött az épületből.

 

Mostanáig nem történt semmi, ám két év után ismét hírt adott az Önkormányzat a bölcsődével kapcsolatban.

 

A mostani közleményük szerint 230 millió forint európai unios támogatásból kezdődhet meg a felújítás.

A kivitelezésre kiírt közbeszerzést a HPQ PLUS Kft. nyerte nettó 149.536.407,- Ft- os ajánlattal, a parkolókat a Miksi Bau Kft. építheti meg nettó 3.472.484,- Ft-ért.

 

Az 1195 m2-es telken egy főépület és három kisebb melléképület található, utóbbiakból egyet elbontanak. A
főépületben a pályázati kiírásnak megfelelően 2 csoportszoba kerül kialakításra és az ehhez kapcsolódó kiszolgáló funkciók. Az épület a jelenleg érvényes bölcsődei előírásoknak - pl. a csoportszobák mérete és természetes bevilágítottsága tekintetében - már nem felel meg, így az épület nagyobb léptékű átalakítására van szükség, jelentősebb bontási munkákkal.


 

A gazdaságos üzemeltethetőség érdekében az épületek külső hőszigetelést kapnak, megújuló energiát
felhasználva valósul meg a bölcsőde energetikai korszerűsítése, hőszivattyús hűtés-fűtés rendszert alakítanak ki.


A fejlesztés eredményeként akadálymentes környezetet alakítanak ki, ezt többek között a bejárathoz
kialakítandó rámpa, az akadálymentes bejárat és az épületben elhelyezendő akadálymentes mosdó is biztosítja.


Az épület előtt 6 db parkolóhely létesül az ároklefedést követően térburkolattal ellátott közterületen.


A kivitelezési munkák várható befejezése 2022 nyara.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Egyre több a mikroműanyag a Tiszában

Egyre több a mikroműanyag a Tiszában

Megdöbbentő eredményeket hozott az eddigi minták elemzése, amikor a folyó vízrendszerének mikroműanyagokkal való szennyezettségét vizsgálták.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 46. hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 46. hét

"Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
Eladott labdák, a figyelmetlenségek és elhibázott büntetők

Eladott labdák, a figyelmetlenségek és elhibázott büntetők

A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli és a Békési SzSK csatája régóta nagy dél-alföldi rangadónak, egyben az NB I/B Zöld csoport egyik, ha nem a legfordulatosabb párosításának számít.
Már van menetrend is

Már van menetrend is

November elejétől három vasútvillamos közlekedik tesztüzemben végállomástól-végállomásig. Tesztelnek. Az utasforgalmi próbát és baleseti szituációs gyakorlatot már el is végezték..
 

És ezt már olvasta?

Utasforgalmi próbaüzemben indul a tram-train
Utasforgalmi próbaüzemben indul a tram-train A tram-train november 29-től óránként közlekedik Hódmezővásárhelyről. Részletes menetrend a megállókkal a cikkben!
 
Tarolt az Országos bajnokságon a Máté Taekwondo
Tarolt az Országos bajnokságon a Máté Taekwondo A nagy médiaérdeklődés mellett lezajlott országos bajnokságon impozáns eredményt, 26 érmes helyezést ért el a vásárhelyi sportegyesület. Részletes eredményekkel.
 
Jó szívvel, jó szóval a gyógyítókért
Jó szívvel, jó szóval a gyógyítókért Ezzel a mottóval karácsonyi képeslapkészítő akciót indított a Szeged-Csanádi Egyházmegye. A vásárhelyi kórház dolgozóit is erősíteni, bátorítani szeretnék.
 
Korszerűsítették a Kovács-Küry Időskorúak Otthonát
Korszerűsítették a Kovács-Küry Időskorúak Otthonát Befejeződött az otthon energetikai korszerűsítése. Megújult, korszerűbb környezetbe élhetnek a lakók, dolgozhatnak a gondozók.
 
Megválasztották a BFMK főigazgatóját
Megválasztották a BFMK főigazgatóját A közgyűlés határozott az eseti bizottság által kiválasztott főigazgató személyéről. Három érvényes pályázó volt. A tisztséget egy szegedi pályázó nyerte.
 
Városi kitüntetések a Szociális Munka Napja alkalmából
Városi kitüntetések a Szociális Munka Napja alkalmából November 12-én Hódmezővásárhely Szociális Ügyének Szolgálatáér kitüntetéseket adtak át a Szociális Munka Napja alkalmábó a Díszteremben.
 
A siker egyik kulcsa a motiváltság
A siker egyik kulcsa a motiváltság László Alexa, a Máté Taekwondo Egyesület versenyzője mozgalmas időszakot tudhat maga mögött, de idén még lesznek fontos versenyek.