GazdaságIsmét téma a Teleki utcai bölcsőde felújítása

2021. november 25., csütörtök
 
Ismét téma a Teleki utcai bölcsőde felújítása

2019 szeptemberében - az akkori hírek szerint a város 230 millió forintot kapott a Pénzügyminisztériumtól. a bölcsőde felújítására, korszerűsítésére.  

 

 

 

 

 

Az épület­ben 2012-ig működött egy 3 csoportos, 35 férőhelyes intézmény, majd évekig raktárként funkcionált

Már 2019 szeptemberében hírt adtunk a Vásárhelyi Hírekben, hogy akkor 230 millió forint támogatást nyert Hódmezővásárhely a Pénzügyminisztériumtól a Teleki utcai bölcsőde felújítására és újranyitására.

Két hónappal ezt megelőzően a bölcsőde épületében létre hozták a Csomorkányi Szolgáltató és Foglalkoztató Szociális Szövetkezet telephelyét, a Szent Bernadett Rehabilitációs Foglalkoztatót, amely később kiköltözött az épületből.

 

Mostanáig nem történt semmi, ám két év után ismét hírt adott az Önkormányzat a bölcsődével kapcsolatban.

 

A mostani közleményük szerint 230 millió forint európai unios támogatásból kezdődhet meg a felújítás.

A kivitelezésre kiírt közbeszerzést a HPQ PLUS Kft. nyerte nettó 149.536.407,- Ft- os ajánlattal, a parkolókat a Miksi Bau Kft. építheti meg nettó 3.472.484,- Ft-ért.

 

Az 1195 m2-es telken egy főépület és három kisebb melléképület található, utóbbiakból egyet elbontanak. A
főépületben a pályázati kiírásnak megfelelően 2 csoportszoba kerül kialakításra és az ehhez kapcsolódó kiszolgáló funkciók. Az épület a jelenleg érvényes bölcsődei előírásoknak - pl. a csoportszobák mérete és természetes bevilágítottsága tekintetében - már nem felel meg, így az épület nagyobb léptékű átalakítására van szükség, jelentősebb bontási munkákkal.


 

A gazdaságos üzemeltethetőség érdekében az épületek külső hőszigetelést kapnak, megújuló energiát
felhasználva valósul meg a bölcsőde energetikai korszerűsítése, hőszivattyús hűtés-fűtés rendszert alakítanak ki.


A fejlesztés eredményeként akadálymentes környezetet alakítanak ki, ezt többek között a bejárathoz
kialakítandó rámpa, az akadálymentes bejárat és az épületben elhelyezendő akadálymentes mosdó is biztosítja.


Az épület előtt 6 db parkolóhely létesül az ároklefedést követően térburkolattal ellátott közterületen.


A kivitelezési munkák várható befejezése 2022 nyara.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Egyre több a mikroműanyag a Tiszában

Egyre több a mikroműanyag a Tiszában

Megdöbbentő eredményeket hozott az eddigi minták elemzése, amikor a folyó vízrendszerének mikroműanyagokkal való szennyezettségét vizsgálták.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 52. hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 52. hét

Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Eladott labdák, a figyelmetlenségek és elhibázott büntetők

Eladott labdák, a figyelmetlenségek és elhibázott büntetők

A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli és a Békési SzSK csatája régóta nagy dél-alföldi rangadónak, egyben az NB I/B Zöld csoport egyik, ha nem a legfordulatosabb párosításának számít.
Már van menetrend is

Már van menetrend is

November elejétől három vasútvillamos közlekedik tesztüzemben végállomástól-végállomásig. Tesztelnek. Az utasforgalmi próbát és baleseti szituációs gyakorlatot már el is végezték..
 
Hirdetés http://www.szegediborfesztival.hu/
Hirdetés

És ezt már olvasta?

Kitűzték a mártélyi választás időpontját
Kitűzték a mártélyi választás időpontját Dr. Putz Anita polgármester szerint, volt idő, amikor Mártélynak az uniós forrásokból 15-öd rész sem jutott, mint a szomszédos Székkutasnak.
 
Ismét Streetball Bajnokság lesz Hódmezővásárhelyen
Ismét Streetball Bajnokság lesz Hódmezővásárhelyen A Hódmezővásárhelyi Kosársuli és a szabadkai Spartak Ifjúsági Kosárlabda Klub minden versenyezni vágyó kosarast várnak Vásárhelyről és térségéből.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.19.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.19.hét Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Végeredmény a 6. helyezés lett
Végeredmény a 6. helyezés lett A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli összesen 17 győzelemmel, 1 döntetlennel és 16 vereséggel zárta a 2021/22-es szezont az NB I/B Zöld csoportjában
 
Magyarország jó tanulója jó sportolója díjazott lett Horváth Ákos
Magyarország jó tanulója jó sportolója díjazott lett Horváth Ákos A Németh László Gimnázium 9. osztályos diákja, amellett, hogy kitűnő tanuló, eddigi sportolói pályafutása során már több érmes helyezést is elért.
 
Érmes helyezések az Aquatlon Országos Bajnokságon
Érmes helyezések az Aquatlon Országos Bajnokságon Harminckilenc egyesület küzdött meg az érmekért a Sport XXI. Aquatlon Országos Bajnokságon. A vásárhelyi HÓD-TRI és ÖTTUSA csapata érmeket is szerzett.
 
Fókuszban az agrárium
Fókuszban az agrárium Az agrárátárca a korábiakhoz képest négy és félszer többet szeretne gazdaságfejlesztésre, kétszer annyit zöldítésre, másfélszer annyit tudásátadásra és generációváltásra fordítani.