SportEladott labdák, a figyelmetlenségek és elhibázott büntetők

2021. november 20., szombat
 
Eladott labdák, a figyelmetlenségek és elhibázott büntetők

A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli és a Békési SzSK csatája régóta nagy dél-alföldi rangadónak, egyben az NB I/B Zöld csoport egyik, ha nem a legfordulatosabb párosításának számít.

 

 

 

 

 


A hazai pályán veretlen Kosársuli legutóbb nagyon fájó módon kapott ki a Tiszaújváros vendégeként, míg a békésiek a gyengébb szezonrajtot követően a legutóbbi két meccsüket (ELITE Basket idegenben, Győr otthon) megnyerték.

Vásárhelyi szempontból nagyon jól kezdődtek a dolgok, Bodócsi és Varga Ákos kosaraival az első percet 4-0-val indította a csapat. A negyed első felének centerpárbajában (Burko zsákolással és triplával, a másik oldalon az előző két szezonban a Kosársuliban játszó Acimovic ketteseivel) sikerült őrizni az előnyt, egészen a 7. percig, ekkor ugyanis a vendégek időkérésüket követően átvették a vezetést. A játékrész vége a miénk volt, Vejinovic büntetője, majd Kovacevic harcias befejezése után 23-23 állt az eredményjelzőn.

A második negyedben bő két és fél percig egyszer sem rezdült a háló, majd beindult az adok-kapok, és fej-fej mellett haladtak a csapatok. A 19. perc elején még 33-32-re ment a Kosársuli, ám Olic és Cvijin triplájával hamar fordult a kocka, és úgy tűnt, lélektanilag jelentősebb különbség is kialakulhat a szünetre (33-38). Az utolsó szó azonban Varga Ákosé volt, aki két kettest is értékesített, teljesen nyitva hagyva a küzdelmet a folytatásra.

37-38-ról rajtolt tehát a második felvonás, ami hamar a Békés javára fordult. 40-40 után ugyanis Balog és Krstic vezetésével 7-0-s rohamot produkáltak a vendégek, majd az előnyük már a tíz pontot súrolta. Hiába kért időt a Kosársuli, jöttek a hibák támadásban és a védekezés sem állt össze úgy, ahogy kellett volna, így kialakult a közte tíz a 27. percre (44-54), ami lényegesen nem is változott a negyed végére (50-59).

Vass hárompontosa után úgy tűnt, elúszhat az esély a végjátékra (50-62), ám Borbáth szűk egy perc alatt egymaga szórt egy 7-0-s szériát, amivel visszahozta a meccsbe a Kosársulit. Egyre inkább feléledt a tűz a csapatban, még úgy is, hogy hiába dolgozott mindkét palánk alatt remekül Burko, Balog tripláival nem lehetett mit kezdeni. Négy perccel a vége előtt, 62-72-ről indult a következő nagy felzárkózás, Varga Zalán és Pavlovic vezényletével kereken két perc alatt sikerült visszajönni 70-72-re, és még azok után is tartogatott fordulatot a meccs, hogy az utolsó perc kezdetére ismét hat pontra nőtt a hátrány (Acimovic büntetője után 72-78). Okos védekezéssel és Varga Ákos bátor támadójátékával az utolsó fél percre előbb négy, majd két pontra zárkóztunk (76-78), hogy aztán Krstic büntetője és a hazai időkérés után Varga Ákos extra hármassal hozza vissza a reményeket az utolsó tizenöt másodpercre (79-79). A remények azonban Krstic jóvoltából haltak el: a vendégek rutinos játékosa előbb lepörgetett pár másodpercet a támadóidőből, majd egy cselt követően dobott, a labda pedig a palánkról a gyűrűbe esett, ami egyet jelentett a Békés 81-79-es sikerével.

A Kosársuli hiába múlta felül szinte minden mutatóban a békésieket, az eladott labdák, a figyelmetlenségek és az elhibázott büntetők (kilenc is kimaradt) megbosszulták magukat, ez pedig az első hazai vereséget eredményezte a szezonban. Burko, Pavlovic, valamint a túloldalon Cvijin dupla-duplával vette ki a részét a meccsből, a legeredményesebb pedig a 26 pontig jutó Balog lett.

 

NB I/B Zöld csoport, 9. forduló:

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli-Békési SzSK 79-81 (23-23, 14-15, 13-21, 29-22)

Hódtói Sportcsarnok, 250 néző. Vezette: Gál, Radnóti, Mintál

Kosársuli: Varga Á. 14/3, Pavlovic 11, Bodócsi 2, Varga Z. 19/9, Burko 15/3
Cserék: Borbáth 7/6, Bálint 2, Vejinovic 1, Kovacevic 8
Edzőpáros: Szablics Péter és Utasi Gábor

Békés: Krstic 13/9, Balog 26/12, Olic 10/6, Cvijin 13/9, Acimovic 9
Cserék: Okoh 4, Vass 6/6
Vezetőedző: Balog Vilmos

 

Utasi Gábor értékelése: „Nagyon csalódott vagyok. Valószínűleg a csapatban benne maradt a szörnyű tiszaújvárosi végjáték. Fejben nagyot kell javulnunk és fejlődnünk ahhoz, hogy ezeket a meccseket meg tudjuk nyerni. Ha ez összejön, győztesen fogjuk elhagyni a pályát.”

 

Az U20-asok folytatták remek sorozatukat, és megszerezték zsinórban a hatodik sikerüket a bajnokságban. A 98-65-ös végeredményt az első negyed alapozta meg (25-9), de mind a négy játékrészt megnyerte a csapat, amelyből Borbáth 22 ponttal, Megyesi 16 ponttal és 18 lepattanóval vette ki a részét, de Bodócsi, Knyur és Németh is tíz pont fölé jutott. A Kosársuli jelenleg ötödik a tabellán.

Folytatás vasárnap, amikor is a felnőttcsapat a Békéscsaba otthonában lép pályára a Hepp Kupában.

 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Korszerűsítették a Kovács-Küry Időskorúak Otthonát

Korszerűsítették a Kovács-Küry Időskorúak Otthonát

Befejeződött az otthon energetikai korszerűsítése. Megújult, korszerűbb környezetbe élhetnek a lakók, dolgozhatnak a gondozók.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 46. hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 46. hét

"Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
Megválasztották a BFMK főigazgatóját

Megválasztották a BFMK főigazgatóját

A közgyűlés határozott az eseti bizottság által kiválasztott főigazgató személyéről. Három érvényes pályázó volt. A tisztséget egy szegedi pályázó nyerte.
Már van menetrend is

Már van menetrend is

November elejétől három vasútvillamos közlekedik tesztüzemben végállomástól-végállomásig. Tesztelnek. Az utasforgalmi próbát és baleseti szituációs gyakorlatot már el is végezték..
 

És ezt már olvasta?

Utasforgalmi próbaüzemben indul a tram-train
Utasforgalmi próbaüzemben indul a tram-train A tram-train november 29-től óránként közlekedik Hódmezővásárhelyről. Részletes menetrend a megállókkal a cikkben!
 
Tarolt az Országos bajnokságon a Máté Taekwondo
Tarolt az Országos bajnokságon a Máté Taekwondo A nagy médiaérdeklődés mellett lezajlott országos bajnokságon impozáns eredményt, 26 érmes helyezést ért el a vásárhelyi sportegyesület. Részletes eredményekkel.
 
Jó szívvel, jó szóval a gyógyítókért
Jó szívvel, jó szóval a gyógyítókért Ezzel a mottóval karácsonyi képeslapkészítő akciót indított a Szeged-Csanádi Egyházmegye. A vásárhelyi kórház dolgozóit is erősíteni, bátorítani szeretnék.
 
Ismét téma a Teleki utcai bölcsőde felújítása
Ismét téma a Teleki utcai bölcsőde felújítása 2019 szeptemberében - az akkori hírek szerint a város 230 millió forintot kapott Pénzügyminisztériumtól. a bölcsőde felújítására, korszerűsítésére
 
Egyre több a mikroműanyag a Tiszában
Egyre több a mikroműanyag a Tiszában Megdöbbentő eredményeket hozott az eddigi minták elemzése, amikor a folyó vízrendszerének mikroműanyagokkal való szennyezettségét vizsgálták.
 
Városi kitüntetések a Szociális Munka Napja alkalmából
Városi kitüntetések a Szociális Munka Napja alkalmából November 12-én Hódmezővásárhely Szociális Ügyének Szolgálatáér kitüntetéseket adtak át a Szociális Munka Napja alkalmábó a Díszteremben.
 
A siker egyik kulcsa a motiváltság
A siker egyik kulcsa a motiváltság László Alexa, a Máté Taekwondo Egyesület versenyzője mozgalmas időszakot tudhat maga mögött, de idén még lesznek fontos versenyek.