GazdaságIsmét régi fény/lés/ében az Emlékpont

2023. december 27., szerda
 
Ismét régi fény/lés/ében az Emlékpont

Bejezték az Emlékpont felújítását, pontosabban az erősebb szelekre érzékeny homlokzat javítását.

 

 

 

 

 

 

Mint ismeretes a homlokzat darabjai 2020-ban kezdtek leválni. Akkor az is láthatóvá vált, hogy pozdorja, szebbik nevén OSB lapokra rögzítették az életveszélyessé vált fémlemezeket. A homlokzatot letakarták, ami egy idő után szintén a szél játéka lett.

 

A Vásárhelyi Hírekben írtuk, hogy 2011 nyarán a Kormány határozatot hozott, hogy „1468,9 millió forint összeg erejéig a kulturális és oktatási feladatokban történő hatékony állami részvétel kiterjesztése érdekében intézkedjen, hogy az Emlékpont Központnak helyt adó ingatlanban a magyar állam tulajdonrészt, valamint egyéb vagyonelemeket vásároljon.” 

 

A kormány utólag támogatta az Emlékpont múzeum építését. A hódmezővásárhelyi önkormányzatnak 600 millió forintot adott és az intézmény működtetéséhez pedig hozzájárul évi 25 millió forinttal.

 

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő tulajdonában lévő épületet idén júniusban állványozták fel. A helyreállítással megbízott, budapesti Kiving Kft. az épületet eredetileg is kivitelező Építészmester Kft.-t bízta meg alvállalkozóként a munkálatok elvégzésére.

 

A munkához idén június közepén kezdtek hozzá, a tető és az Andrássy út felőli, majd a Kaszap utcai részre is vissza kerültek a fémlapok, s a Lenin-szobor műanyag mása ia visszakerült a helyére.

 

A furcsa belvárosi épület felújítása valóban javított a városképen, de az autósok legnagyobb bosszúságára a tükröződő homlokzatra vetülő napfény az év bizonyos időszakaiban ismét erősen elvakítja azokat, akik a Kálvin tér felől érkeznek.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Megszűnnek a Volánbusz helyi járatai

Megszűnnek a Volánbusz helyi járatai

Az év végén lejár a Volánbusz szerződése a hódmezővásárhelyi városi autóbuszjáratok üzemeltetésére.
Vár a Hódvár - Új játszóház Vásárhelyen

Vár a Hódvár - Új játszóház Vásárhelyen

Közel 500 négyzetméteres területen, 50-nél több játékelemmel december 15-től a gyerekek birtokba vehetik a Hódvár Játszóházat.
Bessenyei Ferencre emlékezve

Bessenyei Ferencre emlékezve

2004. december 27-én hunyt el Hódmezővásárhely szülötte, a kétszeres Kossuth-díjas, érdemes és kiváló művész, a Nemzeti Színház örökös tagja, a Nemzet Színésze. 
Kórházfejlesztés román-magyar közös projekttel

Kórházfejlesztés román-magyar közös projekttel

Uniós támogatással korszerűsítették a hódmezővásárhelyi kórházat, a román-magyar Interreg programnak köszönhetően.
 

És ezt már olvasta?

Befürödhetünk a szökőkutakkal
Befürödhetünk a szökőkutakkal A napokban várható kánikula miatt a szülőknek érdemes jobban figyelni a szökőkutainkra, amelyeket eredetileg nem fürdésre tervezték.
 
Június 16. - A Holokauszt vásárhelyi emléknapja
Június 16. - A Holokauszt vásárhelyi emléknapja 1944-ben ezen a napon elhurcolták a város 737 zsidó polgárát. A vásárhelyi zsinagóga órája a mai nap is azt az időpontot – tíz óra tíz percet – mutatja
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 21. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Vásárhelyi érmek a Vívó Vidékbajnokságon
Vásárhelyi érmek a Vívó Vidékbajnokságon Június 8-9-én a Magyar Vívó Szövetség megbízásából a Zalaegerszegi Vívó Egylet Tőr utánpótlás Vidék bajnokságot rendezett. Eredmények.
 
Választás 2024
Választás 2024 A június 9-én megtartott választás eredményeként ismét Márki-Zay Péter lett a polgármester. Ezúttal mind a 10 választókerületben a Mindenki Magyarországa nyert.
 
10 éve hunyt el a legendás Aranycsapat kapusa - személyes emlékezés
10 éve hunyt el a legendás Aranycsapat kapusa - személyes emlékezés Emlékezés más szemmel, Fekete Párduc, vagyis Grosics Gyula és a Vásárhelyi Hírek főszerkesztőjének személyes barátsága okán.
 
Beindult a Deja Vu
Beindult a Deja Vu Június 6-án délután 5-től nyíltak meg a kapuk az Újszegedi Partfürdőn. Még két napig két helyszínen egymást váltják az előadók, DJ-k.