SportIsmét összejött a dupla győzelem

2021. március 8., hétfő
 
Ismét összejött a dupla győzelem

Kötelezőnek tűnő, ám korántsem könnyű dupla meccsre készültünk március 5-én. Az a Bonyhád látogatott hozzánk.

 

 

 

 

 

Helyezésük mind az U20-as, mind a felnőttbajnokság tabelláján csalóka - legalábbis a mutatott játék alapján helyenként remekül tudták tartani a mieink tempóját. Mindez a tisztes helytállásra volt elegendő számukra, hisz koncentrált, összeszedett játékkal, esélyeshez méltó módon tartottuk itthon az alapszakasz szempontjából fontos pontokat.

Fiataljaink szerdán 113-57-re verték az Egert, szűk 48 órával később pedig szintén remekül, 17-2-vel kezdtek. Ez a különbség el is döntötte az érdemi dolgokat, noha nem adták könnyen magukat a Tolna megyeiek, többször is visszazárkóztak tíz pont környékére, sőt, mínusz húszról feljöttek mínusz hétre. A harmadik negyed végén egy 13-0-s roham nyugtatta meg a Kosársulit, majd a találkozó legvégén a meccs legponterősebb játékosaként 30 pontig jutó Filak László két triplája tolta harminc fölé az előnyünket, A 98-65-ös végeredményből Nemanja Acimovic és Megyesi Dániel is dupla-duplával vette ki a részét, kiemelendő továbbá, hogy összesen 61 lepattanót szedett a bajnoki elsőségért küzdő, jelenleg a tabella első helyén álló csapat, amelyre összesen még két meccs (Újpest, Békés) vár, mindkettő idegenben.

 

 

NB I/B U20 Zöld csoport, 23. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli-Knipl Kft. Bonyhádi KSE 98-65 (31-18, 22-18, 20-17, 25-12)

Hódtói Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Utasi, Liszkai

Kosársuli: Bodócsi B. 6/6, Nánási D. 12, Filak L. 30/12, Megyesi D. 12, Acimovic N. 13.
Cserék: Németh Zs. 8, Pánczél Cs. 5/3,  Bősz R. -, Molnár Á. 1, Drávai T. 4/3, Kozma P. 7.
Vezetőedző: Tóth Tamás
Tóth Tamás: "Kiváló kezdésünkkel 17-2-re léptünk meg az elején és a félidőig el is döntöttük a lényegi dolgokat, mégis sikerült a harmadik negyed közepére 60-53-re feljönni a Bonyhádnak,ami csak őket dicséri. A végső dudaszóig ismét el tudtunk lépni, de sok hibával játszottunk a mérkőzés során. Szerencsére Megyesi és Acimovic a palánkok alatt, míg Nánási a mezőnyben rendkívül hasznosan dolgozott, de ki kell emelnem Filak 30 pontos karriercsúcsát is! Jobbulást szeretnék kívánni Drávainak, remélhetőleg nem súlyos a sérülése! Összességében szakmailag értékes bajnokink volt végre egy jól kosárlabdázó ellenféllel szemben, ezúton is gratulálok nekik hozzá! A huszadik meccsünkön a 18. sikerünk ez, jár a taps és az elismerés a srácoknak!"

 

Felnőttcsapatunk fantasztikusan kezdett, parádés csapatjátékkal lerohanta a felsőházi rájátszásért hajtó bonyhádiakat, és mindez egyben azt is jelentette, hogy a vendégek a mérkőzésen összesen egyszer, a legelső percben, 0-2-nél vezettek. A végül dupla-dupláig jutó Varga Ákos kezdte a pontgyártásunkat, aztán Molnár, Bálint, Acimovic, Pavlovic, Varga Zalán és Rostás is eredményes volt az első negyed során - könnyű kosarakat szereztünk, a palánk alatti és palánk közeli játékunk végig hatékonyan működött, háromból két triplánk utat talált a gyűrűbe, ezzel szemben a bonyhádiaknál jött pár eladott labda, és nem nagyon tudták feltörni a védekezésünket sem.

A 28-15-ös első tíz perc után kiegyenlítettebb második jött. Végig stabilan tartottuk a kialakított előnyünket, Tóth Tamás jól rotált, az egy-egyezések működtek, majd a játékrész második felében a két Varga kosarai repítették a csapatot, míg a másik oldalon Dorogi lényegében egy személyben tartotta tizenöt-tizenhat pontos hátrányban a Bonyhádot.

A szünetre 51-35-tel vonultak a felek, de a pihenőt követően számítani lehetett arra, hogy a vendégek igyekeznek szerkezetet váltani és valamivel meglepni a mieinket. Ez a meglepetés főleg triplák formájában érkezett, Pajor gyors egymásutánban hármat is elhintett, a Kosársuli ezzel szemben rossz perceket produkált, eladott labdákkal és elpuskázott helyzetekkel. A 25. percre feljött hét pontra a Bonyhád (57-50), majd vezetőedzőnk időt kért, és ezzel párhuzamban ismét megindultunk felfelé: labdákat loptunk, jöttek a gyors kosarak, és a három 6-0-s szériánkra nem érkezett válasz. A harmadik negyed végén már húsz fölé is nyúlt a különbség, innen úgy tűnt, hogy már nincs visszaút ellenfelünknek (75-57).

Ők másként gondolták: támadásban összekapták magukat, kihasználták az apróbb pontatlanságainkat és azt, hogy Acimovic, valamint Bálint is kipontozódott, egy 12-0-val pedig visszajöttek kilenc pontra (79-70 a 36. percben). Ezek után teljesen hasonlóan alakult a helyzet, mint egy negyeddel korábban, hisz ismét időt kértünk, hogy aztán a Varga testvérek kosarainak hála (8-0-s roham) végleg pontot tegyünk az i-re. A meccset Kalmár Viktor büntetői zárták, de ez csak a kozmetikázásra volt elég a Bonyhádtól: az őszi 86-79-es siker után ezúttal 92-79-re győztünk, és továbbra is stabilan őrizzük második helyünket a tabellán! Mondani sem kell, hogy az alapszakasz hajrájára, az Újpest és a Békés elleni idegenbeli, valamint a Cegléd elleni hazai meccs előtt mennyire fontos volt egy ilyen márciusi kezdőlökés.

 

NB I/B Zöld csoport, 23. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli-Atomerőmű KSE Bonyhád 92-79 (28-15, 23-20, 24-22, 17-22)

Hódtói Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Sallai, Gergely, Marton

Kosársuli: Molnár 13/6, Varga Á. 24/9, Bálint 12, Pavlovic 6, Acimovic 10
Cserék: Varga Z. 22/9, Rostás 5, Bodócsi -, Megyesi -
Vezetőedző: Tóth Tamás

Bonyhád: Pupp 10, Gébert 9/3, Pajor 18/12, Somogyfoki 6, Dorogi 19
Cserék: Tömösváry 3, Heimann 4/3, Kalmár 10, Renkecz -
Vezetőedző: Morgen Frigyes

 

Tóth Tamás: „Küzdelmes, férfias, kemény derbi volt, de végig rendkívül sportszerű. Talán az alapszakasz legnagyobb meglepetése a mi szereplésünk, de véleményem szerint a Bonyhád a rájátszásban tudna robbantani, mert egy kiváló csapat. Fizikálisabb, palánk alatt dominánsabbak a tolnaiak, de sikerült sokszor fogást találnunk rajtuk. Maximális dicséret illeti a játékosaimat, mert óriásit mentek ma is! Jobbulást kívánok Morgen Frigyes kollégámnak és sérültjeinek! Hasznos bajnokin vagyunk túl, értékes győzelmet értünk el, amihez gratulálok a csapatomnak!”

 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Gyorsan fel kell állni a padlóról és dolgozni tovább

Gyorsan fel kell állni a padlóról és dolgozni tovább

A Budapest Honvéd II-es csapatával játszott bajnokit a Hódmezővásárhelyi FC. a három pontot végül a vendégek gyűjtötték be.
Az utolsó percben dőlt el a végeredmny

Az utolsó percben dőlt el a végeredmny

Az NB II-es női kézilabda-bajnokság Dél-keleti csoportjában a Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabda Clubnak a rutinos Csorvási SK volt az ellenfele.
Közel kétezer fertőzött volt eddig Vásárhelyen

Közel kétezer fertőzött volt eddig Vásárhelyen

A most megjelent adatsor szerint összességében a fertőzöttek számával a középmezőnyben helyezkedik el Vásárhely.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 29. hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 29. hét

"Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 

És ezt már olvasta?

Bűnbandát számolt fel a rendőrség
Bűnbandát számolt fel a rendőrség Egy négytagú vásárhelyi banda éveken át kényszeríett prostitúcióra nőket. Egy kávézót is üzemeltetett. Egy idős férfit ház körüli munkákra kényszerítették.
 
Idén két újabb név került a dicsőség falra
Idén két újabb név került a dicsőség falra A sokéves hagyományt folytatva idén Czuprák László Ákos  és Enyedi Sándor neve került fel a Hódtói Sportcsarnok dicsőségfalára.
 
Jó tanuló - jó sportoló díjazottak 2024
Jó tanuló - jó sportoló díjazottak 2024 Február 29-én délután a város legkiválóbb jó tanulóit, jó sportolóit díjazták, de díjazták az év csapatait, edzőjét és testnevelőjét is. A díjazottak névsorával.
 
Véget ért egy nagysikerű előadássorozat
Véget ért egy nagysikerű előadássorozat A darvasszéki római kori kincsleletet ismertető előadással zárult a Tornyai János Múzeum Korok, kultúrák, lelőhelyek idén téli, régészeti sorozata február 28-án.
 
5 éve írtuk - ...mind hősök vagyunk, csupán a forma változik.
5 éve írtuk - ...mind hősök vagyunk, csupán a forma változik. A vásárhelyi-mártélyi Risztov Évát a köztudat egyfajta hősként kezelte, a már visszavonult sportoló most őszintén mesél gyermekkora és az élsport szövevényes kapcsolatáról.
 
51 éves egy világegyezmény, amely az élővilág felett őrködik
51 éves egy világegyezmény, amely az élővilág felett őrködik A világ szinte minden országa aláírta, a március 3-án 51 éves 'Washingtoni egyezményt'. Mindenkinek érdeke a betartása.
 
Vásárhelyen is kedvelik őket
Vásárhelyen is kedvelik őket Találós kérdés: hány tonnára rúg a hazai fülesbagoly populáció által megevett egér- és pocokmennyiség össztömege? Meglepő a végeredmény.