KözéletKözel kétezer fertőzött volt eddig Vásárhelyen

2021. március 3., szerda
 
Közel kétezer fertőzött volt eddig Vásárhelyen

Kiderült, hogy a települési szintű Covid-adatokról létezik adatbázis, ennek gazdája a Nemzeti Népegészségügyi Központ, és az adatok közérdekű adatok, amelyek megigényelhetők.

 

 

 

 

 

 

 

A K-Monitor elnevezésű civilszervezet kérésére most kiadták a 2020. március 4. és 2021. február 14.-e közötti településekre lebontott listát.

Hódmezővásárhelyen 1965 koronavírusos beteget regisztráltak.

 

Tavaly szeptemberben a Vásárhelyi Hírek érdeklődésére több háziorvos név nélkül elmondta, a körzetükben 3-4 pozitív esetről volt tudomásuk. Ugyanakkor Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora az ATV-ben elhangzott nyilatkozata szerint, nagyjából hússzor annyi lehet a valódi betegszám, mint ahány igazolt fertőzöttet számon tartunk itthon.

 

A most megjelent adatsor szerint összességében a fertőzöttek számával a középmezőnyben helyezkedik el Vásárhely. A 40 ezer lakoshoz viszonyítva 4,4 %.

 

Azonban aki esetleg elbagatelizálná ezt a számot, érdemes tudni, hogy az influenza vírussal ellentétben a covid19-nek nagyon sokféle tünete van, korosztálytól függetlenül a krónikus betegségben szenvedőkre pedig különösen veszélyes, leggyakrabban a tüdőt támadja meg, amely mint a híradásokból tudjuk, gyakran végzetes. (Ezen a héten 15 ezret elérte az elhunytak száma. Március 3-a: 15324 elhunyt.)  

 

A településekre lebontott táblázat megnézhető ITT!

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 22. hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 22. hét

"Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
Új trend a dupla menetrend

Új trend a dupla menetrend

Két hétig mindenki számára ingyenesek az új helyi buszjáratok Hódmezővásárhelyen. A Volánbusz változatlanul üzemelteti a helyi járatait.
Régészek a nyomvonalon

Régészek a nyomvonalon

A Tornyai János Múzeum régészeinek eredményei újabb apróbb mozaikokkal gazdagították a Hódmezővásárhely múltjáról alkotott ismereteket.
Diákok Őszi Tárlata 2020-21- Díjazottak

Diákok Őszi Tárlata 2020-21- Díjazottak

Az online térben megrendezett Diákok Őszi Tárlatára különösen magas volt az érdeklődés az általános iskola alsó tagozatos diákjai és a középiskolások körében. Díjazottak névsora.
 

És ezt már olvasta?

Szabó (Nikolin) Évára emlékezünk
Szabó (Nikolin) Évára emlékezünk Mindenki ismerte a hangját ebben az országban. Mindig tudta úgy fordítani a szót, hogy a feloldás, a harmónia az öröm felé menjen, az élet felé, afelé, ahogy érdemes.
 
Hódmezővásárhelyi Sportdíjak 2021
Hódmezővásárhelyi Sportdíjak 2021 Ebben az évben is kitüntették azokat, akik tavaly bizonyították rátermettségüket és felkészültségüket mind a tanteremben, mint a sportpályákon. A díjazottak névsora.
 
Hivatalos tanévi menetrend 2021-2022
Hivatalos tanévi menetrend 2021-2022 A hamarosan kezdődő iskolai nyári vakációra készülés mellett is érdemes megnézni, hogyan alakul a 2021 szeptembertől kezdődő tanév. Fontos dátumok!
 
Ó!divat - Öltözködés a 20. században
Ó!divat - Öltözködés a 20. században A kiállításon az érdeklődők megismerhetik, miként változott a divat az elmúlt száz esztendőben, és ez hogyan jelent meg a mindennapi viseletben.
 
A szúnyogcsípés veszélyei emberre, állatra
A szúnyogcsípés veszélyei emberre, állatra A június 7-vel kezdődő héten az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság Csongrád-Csanád megyében egyelőre csak a vízközeli területen és az agglomerációban végez légi szúnyogírtást.
 
Jó tanulók és remek sportolók
Jó tanulók és remek sportolók Idén két vásárhelyi sportoló kapott 'Magyarország jó tanulója, jó sportolója' címet. Azok a diákok nyerhetik el, akik az előző tanévben kimagasló tanulmányi és sportteljesítményt nyújtottak.
 
Három az egyben
Három az egyben Ismét nagy átalakításon mennek át Hódmezővásárhely kulturális intézményei. Ősztől egy nagy költségvetési szerv jön létre. Létszámleépítésről nincs információ.