SportGyorsan fel kell állni a padlóról és dolgozni tovább

2021. március 8., hétfő
 
Gyorsan fel kell állni a padlóról és dolgozni tovább

Március 7-én a Budapest Honvéd II-es csapatával játszott bajnokit a Hódmezővásárhelyi FC. Habár a kék-sárgák kétszer is vezetést szereztek, a három pontot végül a vendégek gyűjtötték be.

 

 

 

 

 

 


Újabb nehéz mérkőzés, egy újabb élcsapat ellen – így folytatódott az NB III-as bajnokság a Hódmezővásárhelyi FC számára vasárnap. Az Iváncsa utáni idegenbeli meccset követően ez alkalommal a Budapest Honvéd II-es csapata volt a vendégünk, akik szintén a tabella első felében helyezkednek el, fiatal és ügyes csapat, amely 11-4-7-es mérleggel várta a hétvégi találkozót.

 

Ennek ellenére a pontok hazai pályán tartása volt a cél, nem is lehet más, hiszen a bennmaradás érdekében közvetlen riválisainkat mindenképpen jó lenne majd elcsípni, de egy-egy bravúrgyőzelem és pontszerzés is jól jöhet, mint ahogy jól is jött az Iváncsa ellen.

 

A vasárnap ebéd utáni csörte sem kezdődött rosszul: egy félpályáról szerzett góllal tette le névjegyét csapatunkban a télen igazolt Váradi Ádám. Dúzs Gellért kint állt a kapuból, Váradi pedig lesipuskás módon emelte át fölötte a játékszert – néhány éve Thomas Prasler szerzett hasonló gólt vásárhelyi színekben. Örömünket azonban a 28. percben Lukács Dániel gólja igyekezett csillapítani, egy picit kevésbé voltunk határozottak hátul, amiből meg is lett a baj.

 

Pár perc múlva azonban újból visszaállt a vásárhelyi előny. Egy jól kinéző támadást követően Tapiska Géza tudott újabb vásárhelyi gólt szerezni. Úgy tűnt, hogy előnnyel vonulhattunk az öltözőbe, ám Eördögh András erre rácáfolt, a ráadás perceiben egalizált, talán a legrosszabbkor.

 

A félidei szusszanásból sem a Vásárhely tért vissza jobban, alig egy perccel a kezdő sípszó után Irimiás rezegtette meg a hálónkat, most már nekünk kellett az eredményért futni. A problémáinkat pedig tovább nehezítette, hogy Kandó Zsombor a kapuban cserét kért, egy Honvéd támadásnál sérült meg, Weszelovszky érkezett a helyére.

 

A folytatás javarészt mezőny játékot hozott, de többet volt a labda a vendégeknél és kezdeményezőbbek is voltak, két alkalommal is a kapufa mentett meg minket az újabb góltól. Ahogy pedig teltek a percek egyre jobban kinyíltunk, a Honvédnak így elég volt a kontrákra fókuszálni, amiből a 89. percben újabb gólt szereztek, ráadásul a hosszabbításra is maradt még egy találatuk, így a vége meglehetősen sima lett a vendégek szempontjából.

 

NB III Közép csoport, 23. forduló

Hódmezővásárhelyi FC – Budapest Honvéd-MFA II. 2-5 (2-2)

HFC: Kandó, Zahorán, Gyüre, Gyürki, Váradi, Molnár, Mezei, Orosz, Ludánszki, Katona, Tapiska
Csere: Weszelovszky, Huszár, Bata, Orovecz, Forró, Rau
Edző: Kandó Róbert

Gólszerzők: Váradi, Tapiska illetve Lukács, Eördögh, Irimiás, Benczenleitner, Keresztes

 

Nyilatkozat: „Sajnálom, hogy a vége ilyen csúnyára sikerült, de a végén már orosz ruletteztünk, 3-2-nél nem is volt más lehetőségünk, a Honvéd pedig megkontrázott bennünket. Ez szerintem nálunk jobb csapatokkal is előfordul. Sok időnk nincs időnk rágódni ezen a vereségen, hiszen jön a következő, Vác elleni meccs, így gyorsan fel kell állni a padlóról és dolgozni tovább.”

 
 
VH-Szeri Csaba
 

Olvassa el ezt is!

Az utolsó percben dőlt el a végeredmny

Az utolsó percben dőlt el a végeredmny

Az NB II-es női kézilabda-bajnokság Dél-keleti csoportjában a Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabda Clubnak a rutinos Csorvási SK volt az ellenfele.
Közel kétezer fertőzött volt eddig Vásárhelyen

Közel kétezer fertőzött volt eddig Vásárhelyen

A most megjelent adatsor szerint összességében a fertőzöttek számával a középmezőnyben helyezkedik el Vásárhely.
Ásó kapa és nagyharang

Ásó kapa és nagyharang

A házasságkötés tematikájában indított gyűjtést a Tornyai János Múzeum, a 20. századtól kezdődően napjainkig várják az ifjú párok legnagyobb napjának tárgyi emlékeit.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 29. hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 29. hét

"Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 

És ezt már olvasta?

Családi események 2021. 30. hét
Családi események 2021. 30. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Fontos tudnivalók lakásbérlés előtt
Fontos tudnivalók lakásbérlés előtt Nemrég kiderültek a felvételi ponthatárok, így kezdetét vette az őrült hajsza a jobbnál jobb albérletekért. Vásárhelyről és környékéről is több százan vadásznak.
 
Bízzunk az állatok megérzéseiben
Bízzunk az állatok megérzéseiben Gyanúsnak kell tekinteni például, ha a csirkék ahelyett, hogy csipegetnék élelmüket, a fák tetejére repülnek, a varangyos békák pedig csoportosan vonulni kezdenek.

 
Ártalmas a gyerekeknek az okostelefon?
Ártalmas a gyerekeknek az okostelefon? Problémát jelenthet az is, hogy a szülők elhanyagolják a csemetéiket, mert számukra fontosabb a saját okostelefonjuk, s természetesen mindezt látják, érzékelik a gyermekek.
 
Hűségért kedvezményes illúzió
Hűségért kedvezményes illúzió Azt is tudják, mi az alsógatyánk mérete, cserébe sokszor azt a terméket kapja, amit egy szimpla leárazás eredményeként egyébként is megkapna.
 
Hőség! Az árnyékunk segít megelőzni a bőrrákot!
Hőség! Az árnyékunk segít megelőzni a bőrrákot! Évente közel 1000 melanomás megbetegedést regisztrálnak hazánkban. Köztudott, hogy az UV sugárzás nagymértékben növeli a betegség kialakulásának lehetőségét.
 
Néha otthon is lehetne szmogriadót elrendelni
Néha otthon is lehetne szmogriadót elrendelni Közel annyi halálos áldozatot követel az otthonainkban lévő szennyezett levegő, mint ahányan az utakon életüket vesztik. A kutatók harci ideggázként használt vegyületet is találtak már a konyhák levegőjében.