SportGyorsan fel kell állni a padlóról és dolgozni tovább

2021. március 8., hétfő
 
Gyorsan fel kell állni a padlóról és dolgozni tovább

Március 7-én a Budapest Honvéd II-es csapatával játszott bajnokit a Hódmezővásárhelyi FC. Habár a kék-sárgák kétszer is vezetést szereztek, a három pontot végül a vendégek gyűjtötték be.

 

 

 

 

 

 


Újabb nehéz mérkőzés, egy újabb élcsapat ellen – így folytatódott az NB III-as bajnokság a Hódmezővásárhelyi FC számára vasárnap. Az Iváncsa utáni idegenbeli meccset követően ez alkalommal a Budapest Honvéd II-es csapata volt a vendégünk, akik szintén a tabella első felében helyezkednek el, fiatal és ügyes csapat, amely 11-4-7-es mérleggel várta a hétvégi találkozót.

 

Ennek ellenére a pontok hazai pályán tartása volt a cél, nem is lehet más, hiszen a bennmaradás érdekében közvetlen riválisainkat mindenképpen jó lenne majd elcsípni, de egy-egy bravúrgyőzelem és pontszerzés is jól jöhet, mint ahogy jól is jött az Iváncsa ellen.

 

A vasárnap ebéd utáni csörte sem kezdődött rosszul: egy félpályáról szerzett góllal tette le névjegyét csapatunkban a télen igazolt Váradi Ádám. Dúzs Gellért kint állt a kapuból, Váradi pedig lesipuskás módon emelte át fölötte a játékszert – néhány éve Thomas Prasler szerzett hasonló gólt vásárhelyi színekben. Örömünket azonban a 28. percben Lukács Dániel gólja igyekezett csillapítani, egy picit kevésbé voltunk határozottak hátul, amiből meg is lett a baj.

 

Pár perc múlva azonban újból visszaállt a vásárhelyi előny. Egy jól kinéző támadást követően Tapiska Géza tudott újabb vásárhelyi gólt szerezni. Úgy tűnt, hogy előnnyel vonulhattunk az öltözőbe, ám Eördögh András erre rácáfolt, a ráadás perceiben egalizált, talán a legrosszabbkor.

 

A félidei szusszanásból sem a Vásárhely tért vissza jobban, alig egy perccel a kezdő sípszó után Irimiás rezegtette meg a hálónkat, most már nekünk kellett az eredményért futni. A problémáinkat pedig tovább nehezítette, hogy Kandó Zsombor a kapuban cserét kért, egy Honvéd támadásnál sérült meg, Weszelovszky érkezett a helyére.

 

A folytatás javarészt mezőny játékot hozott, de többet volt a labda a vendégeknél és kezdeményezőbbek is voltak, két alkalommal is a kapufa mentett meg minket az újabb góltól. Ahogy pedig teltek a percek egyre jobban kinyíltunk, a Honvédnak így elég volt a kontrákra fókuszálni, amiből a 89. percben újabb gólt szereztek, ráadásul a hosszabbításra is maradt még egy találatuk, így a vége meglehetősen sima lett a vendégek szempontjából.

 

NB III Közép csoport, 23. forduló

Hódmezővásárhelyi FC – Budapest Honvéd-MFA II. 2-5 (2-2)

HFC: Kandó, Zahorán, Gyüre, Gyürki, Váradi, Molnár, Mezei, Orosz, Ludánszki, Katona, Tapiska
Csere: Weszelovszky, Huszár, Bata, Orovecz, Forró, Rau
Edző: Kandó Róbert

Gólszerzők: Váradi, Tapiska illetve Lukács, Eördögh, Irimiás, Benczenleitner, Keresztes

 

Nyilatkozat: „Sajnálom, hogy a vége ilyen csúnyára sikerült, de a végén már orosz ruletteztünk, 3-2-nél nem is volt más lehetőségünk, a Honvéd pedig megkontrázott bennünket. Ez szerintem nálunk jobb csapatokkal is előfordul. Sok időnk nincs időnk rágódni ezen a vereségen, hiszen jön a következő, Vác elleni meccs, így gyorsan fel kell állni a padlóról és dolgozni tovább.”

 
 
VH-Szeri Csaba
 

Olvassa el ezt is!

Az utolsó percben dőlt el a végeredmny

Az utolsó percben dőlt el a végeredmny

Az NB II-es női kézilabda-bajnokság Dél-keleti csoportjában a Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabda Clubnak a rutinos Csorvási SK volt az ellenfele.
Közel kétezer fertőzött volt eddig Vásárhelyen

Közel kétezer fertőzött volt eddig Vásárhelyen

A most megjelent adatsor szerint összességében a fertőzöttek számával a középmezőnyben helyezkedik el Vásárhely.
Ásó kapa és nagyharang

Ásó kapa és nagyharang

A házasságkötés tematikájában indított gyűjtést a Tornyai János Múzeum, a 20. századtól kezdődően napjainkig várják az ifjú párok legnagyobb napjának tárgyi emlékeit.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 15. hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 15. hét

"Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 

És ezt már olvasta?

Korszerű diagnosztikai rendszert kap a vásárhelyi kórház
Korszerű diagnosztikai rendszert kap a vásárhelyi kórház A hódmezővásárhelyi kórház is bekapcsolódik a honvédség egészségügyi ellátásába. A 2018 óta érlelődő döntés most lendületet vett.
 
Kétszeresen nehéz meccs volt
Kétszeresen nehéz meccs volt Lejátszotta a Kosársuli a vásárhelyi kosárlabda történetének egyik legnehezebb meccsét. Elhunyt az egyesület alapítója és elnöke: dr. Elek András.
 
Öt gólos siker a Körösladány ellen
Öt gólos siker a Körösladány ellen Hétközi bajnokit játszott a Hódmezővásárhelyi FC, a csapat zsinórban harmadik győzelmét szerezte meg.
 
470 vásárhelyi mártír
470 vásárhelyi mártír Április 16-a a holokauszt magyar áldozatainak emléknapja. Azokra emlékezünk ezen a napon, akiket a nácizmus zászlaja alatt 77 évvel ezelőtt megfosztottak jogaiktól.
 
Ismét nyerni tudott a Hódmezővásárhelyi FC
Ismét nyerni tudott a Hódmezővásárhelyi FC Habár a HFC-nek kevesebb lehetősége volt, de a csapat szíve a helyén volt és sikerült itthon tartani a három pontot.
 
A hallás öröme
A hallás öröme Rendszeresen visszakérdez? Az átlagosnál hangosabban beszél, sokszor kiabál? Akkor lehet, hogy Ön is halláscsökkenéssel, ismertebb nevén nagyothallással küzd.
 
A romlást hozó ékszer
A romlást hozó ékszer A nő élete két év alatt tönkrement, csalánkiütései, hallucinációi és folyamatos rosszulléte elvitte a pénzét. Magyarországon is hozzá lehet jutni.