BulvárIlyen a luxus a sportban és a sportfogadásban

2021. március 12., péntek
 
Ilyen a luxus a sportban és a sportfogadásban

Fényűző villák, drága autók, menő órák. Ez a sztársportolók és a profi sportfogadók világa. De hogyan is lehet ezt elérni? Ennek jártunk kicsit utána.

 

 

 

 

 

 


 

Mióta az emberiség tudatára ébredt, a sport fontos szerepet játszik az életünkben. Már az ókorban is voltak sztársportolók, gondoljunk csak a gladiátorokra és az olimpiára. Persze ekkor még nem luxusautókban mérték a népszerűséget, de egy biztos, kivételezett helyzetbe kerültek a bajnokok mindig is a történelem során. Manapság leginkább a bankszámlájukon mutatkozik meg a sztársportolóság. És nem is rejtik véka alá, élik boldog luxuséletüket a szemünk láttára. De nem ilyen könnyed dolog ez, mint ahogy tűnik, rengeteg munka, verejték, korán kelés, edzés, lemondás van eme luxus hátterében.

A sport ilyen fokú üzleti ágazattá válása automatikusan hozta magával a sportfogadás fellendülését is, hiszen nem csak a sportolókban, a csapatokban, de a rájuk való fogadásban is van jócskán pénz. Az online fogadás világa még inkább felpörgette az ágazatot, és kialakult egy profi sportfogadó réteg, akik ugyanolyan luxust tudnak megteremteni a saját tudományukkal mint a világ legnépszerűbb sportolói, miközben a két dolog nagyban össze is függ. Nézzük is meg ezt kicsit alaposabban.

 

Sportfogadók luxusban

 

Először is, ahhoz, hogy valaki profi sportfogadóvá tudjon válni, és ez által valóban milliós nagyságrendű összegeket tudjon nyerni, nagyon sok tanulásra, gyakorlásra és fegyelmezettségre van szükség. Egy bizonyos embertípus képes csak erre, így nem túl széles azon emberek köre, akik valóban luxuséletet tudnak ebből fenntartani hosszú távon.

 

Dave Cokin

 

A Rhode Island-i Dave Cokin nem tűzoltónak vagy pilótának készült kisfiúként, hanem már 6 évesen megtette első tétjét egy hokimeccsen, és ezzel el is dőlt az ő sorsa. Középiskolában már olyan profin űzte a dolgot, hogy sportfogadási versenyt rendezett a társainak, pár év múlva pedig már virágzó (és illegális) fogadóirodát működtetett.

De azért innen még hosszú út vezet a luxusig, hiszen még ha dupla vagy semmi fogadásokkal játszik is az ember, akkor is a játékok 52,4 százalékát meg kell nyerni ahhoz, hogy ne legyen pénzveszteség. Ha pedig az ember hivatásként akarja ezt űzni, akkor egy évben legalább 55 százalékot kell nyerni. Ráadásul a veszteség nagyon gyorsan halmozódik.

Cokin szerencséje is sokáig forgandó volt, nem egyszer másoknak kellett kisegíteni a bajból. Sőt, szerencsejáték függő elvonón is volt. Ma is heti 60 órát tölt meccsek figyelésével és statisztikák elemzésével annak érdekében, hogy megtalálja a legjobb lehetőségeket, és továbbra is hosszú távon fenn tudja tartani a nyerő szériát, a milliós tétek nyerését.

 

Láthatjuk, hogy a legfontosabb dolog a stratégia kidolgozása. Kollár Aladár sportfogadási szakértő is elmondja, hogy a profi sportfogadáshoz vezető út titka a kidolgozott stratégiákban rejlik, csak a kezdők fogadnak mindenfélére tetszés szerint. Erre időt kell szánni.

Ha kezdőként vágnánk bele, akkor érdemes olyan online fogadóirodát választani, ami széles szolgáltatást kínál, hogy megtaláljuk a számunkra leginkább testhezállót. Az unibet vélemények szerint akár szuper alacsony minimál téttel kezdhetjük a kísérletezést, és szép lassan juthatunk el a profi szintig.

 

Focisták luxusban

 

A foci a legnépszerűbb sport a világon. Nem csak a szurkolók de a sportfogadók körében is. Nem csoda hát, hogy a legnagyobb focistákért minél kecsegtetőbb fizetésekkel versengenek a klubok. Olyan szerencsés játékosok ők, hogy nem is kell fizetésüket luxuscikkekre költeniük, sok esetben szponzorációs céllal megkapják azokat. Hiszen ezeknek a cégeknek a legnagyobb reklám az, ha a legnagyobb sztárok hordják, vagy használják a termékeiket. A Real Madrid játékosai például, az Audi által felajánlott luxusautókkal furikáznak.

 

De más klubok játékosai is megadják a módját, ha a négykerekű álomról van szó. Nézzünk néhány példát.

 

Paul Pogba

 

A Manchester United játékosa híres a drága design cuccok iránti imádatáról. Ebből egyenesen következik, hogy a drága autók szerelmese is. A két évvel ezelőtt felbecsült autókollekciójának az értéke 670 millió dollár körül mozog. Helyet kapnak benne a legnagyobbak, úgy mint Mercedes, Lamborgini, de a legkiemelkedőbb mind közül egy gyönyörű fekete Rolls-Royce Wraith.

 

Cristiano Ronaldo

 

A Juventus nagyágyúja nem mondható visszafogott fiúnak, a nyilvánosság elől nem titkolja luxuséletét. De hát nem is csoda, hiszen mindenki számára tudható információ, hogy az átigazolási ára 39 milliárd forint volt, ebből azért már futja az új Bugatti Centodiecit-re, amit nem is restellt megvenni. De garázsában pihen még egy-egy Lamborghini Aventador, Ferrari 599 GTO és Rolls-Roys Cullinan is, és így se teljes a lista.

 

Neymar Jr.

 

Bár igazán nem mondható az, hogy Neymar megvetné a luxust, de legalább ő egy kicsit odafigyel az ökológiai lábnyomára, ami értékelendő. Kedvenc járgánya ugyanis egy olyan Koenigsegg CCXR Trevita, ami a hagyományos üzemanyag mellett bioetanollal is tankolható. Az autóból csak két darab készült a világon. Persze azért – lévén a világ legdrágább focistájáról van szó – ő is magáénak tudhat néhány különleges és drága Lamborghinit, Aston Martint és Maseratit.

 

Akit bővebben érdekel a sztárfocisták autógyűjteménye, itt olvashat róla!

 

 

 

Bónusz: A világ leggazdagabb sportolói

 

Meglepő lehet, de a világ leggazdagabb sportolója címét nem egy ma is tevékenykedő focista birtokolja, pedig olyan összegekről hallani velük kapcsolatban, hogy őrület, hanem egy 2015-ben visszavonult ökölvívó, Mayweather. Nem kevesebb mint 915 millió dollárral lett a befutó.

A második nem meglepő módon Christiano Ronaldó a maga szerény 800 milliójával, a harmadik pedig Messi, aki 50 millio dollárral maradt csak el Ronaldotól.

 

 

Csábító világnak tűnik ez, de mire ide eljut valaki, ahhoz emberfeletti munkára van szükség, amire nagyon kevés ember képes. És akkor még ott van a szerencse faktor is, és a rátermettség. Sok dologból tevődik össze, akár profi és híres sportolók, akár menő sportfogadók akarunk lenni. De próbálkozni mindenképpen érdemes.

 
 
Molnár Zoltán
 

Olvassa el ezt is!

Ismét összejött a dupla győzelem

Ismét összejött a dupla győzelem

Kötelezőnek tűnő, ám korántsem könnyű dupla meccsre készült a Kosársuli március 5-én. Az a Bonyhád látogatott a Hódtói Sportcsarnokba.
Kötetben a régészeti előadások

Kötetben a régészeti előadások

Megjelent a Tornyai János Múzeum Korok, kultúrák, lelőhelyek régészeti sorozatának 2021. évi kiadványa. Könyv formájában és a vásárhelyi közgyűjtemény honlapján olvashatóak.
Elindult Magyarországra a 002-es

Elindult Magyarországra a 002-es

Teherautóra rakták Valenciában az új szerelvényt. A járműkonvoj várhatóan március 16-án érkezik meg a Szentesi Motorgarázsba.
Mártély áradás idején

Mártély áradás idején

A Tisza a végletek folyója. Öröm és jókedv, bánat és könnyek forrása a legmagyarabb folyó. A holtágai is része mindezeknek. Varga András fotói.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 21. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Vásárhelyi érmek a Vívó Vidékbajnokságon
Vásárhelyi érmek a Vívó Vidékbajnokságon Június 8-9-én a Magyar Vívó Szövetség megbízásából a Zalaegerszegi Vívó Egylet Tőr utánpótlás Vidék bajnokságot rendezett. Eredmények.
 
Választás 2024
Választás 2024 A június 9-én megtartott választás eredményeként ismét Márki-Zay Péter lett a polgármester. Ezúttal mind a 10 választókerületben a Mindenki Magyarországa nyert.
 
10 éve hunyt el a legendás Aranycsapat kapusa - személyes emlékezés
10 éve hunyt el a legendás Aranycsapat kapusa - személyes emlékezés Emlékezés más szemmel, Fekete Párduc, vagyis Grosics Gyula és a Vásárhelyi Hírek főszerkesztőjének személyes barátsága okán.
 
Beindult a Deja Vu
Beindult a Deja Vu Június 6-án délután 5-től nyíltak meg a kapuk az Újszegedi Partfürdőn. Még két napig két helyszínen egymást váltják az előadók, DJ-k.
 
VI. Őz-ŐSök találkozója
VI. Őz-ŐSök találkozója A Hódmezővásárhelyi Levéltár előadótermében az Őz-ŐSök találkozóján, a pályázati eredmények mellett, a bemutatják beérkezett pályaművekből készült hangfelvételeket is.
 
70. Vásárhelyi Őszi Tárlat
70. Vásárhelyi Őszi Tárlat A kiállítás a magyar művészet egy szűkebb szegmensét jelenítette meg, az ezredforduló óta azonban jóval szélesebb spektrumot tár a közönség elé.