SportÍgéretes évkezdés

2022. január 7., péntek
 
Ígéretes évkezdés

Nem várt könnyű első meccs 2022-ben a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársulira, hiszen az a SMAFC látogatott a Hódtói Sportcsarnokba, amely szeptemberben, az első bajnoki fordulóban, Sopronban 86-71-re győzött.

 

 

 

 

 

 

A rövid téli pihenő után azonban már-már kötelező volt a siker a Kosársuli számára, ugyanis a sűrű januári program valószínűleg nagyban meghatározza az alapszakasz végső sorrendjét és így a rájátszást is. Ezúttal hiányzott a keretből Semin Burko, de rajta kívül mindenkire számíthatott a Szablics Péter, Utasi Gábor edzőpáros. 

 

Jobban kezdett a tabellán a vásárhelyiek mögött álló, a legponterősebb játékosát a hetekben elveszítő SMAFC (Füzi Róbert Veszprémbe igazolt), Carlos Vallejo együttese Kovács és Schöll vezetésével, jó palánk alatti játékkal állva hagyta a pontatlan Kosársulit. A 8. percben tíz ponttal mentek a vendégek (9-19), és hiába süllyesztett el egy-egy triplát Borbáth és Varga Ákos, a negyed végére hétpontos különbség maradt (20-27):

 

A második negyed aztán teljesen fordítva alakult, és jóformán eldöntötte az egész meccset. A Kosársuli megnyugodott, és többek között Varga Zalán hármasainak köszönhetően 11-0-s rohammal vette át a vezetést (22-29 a 12., 33-29 a 15. percben), majd Varga Ákos kosarai növelték tovább az előnyt. A játékrész, egyben a félidő vége is a hazai közönség kedve szerint alakult, ami főként Bálint tripláinak, majd a szünet előtti utolsó mozzanatként Borbáth labdaszerzésének és ziccerének volt köszönhető.

 

49-40-ről pedig nem tudtak visszazárkózni a soproniak, noha természetesen megpróbálták: előbb átlépte a tíz pontot a különbség, majd a harmadik negyed közepén triplapárbaj alakult ki, az egymás után jövő öt hármasból azonban végül 4-3-as arányban a Kosársuli jött ki jobban. Ezt követően Pavlovic és Vejinovic villanásai következtek, és mivel a védekezés is összeállt, az utolsó tíz perc már abszolút stabil vásárhelyi előnnyel indult (73-58).

 

A hajrában nem lassított a Kosársuli, a különbség szinte végig a húsz pont környékén táncolt, majd egyszer át is törte a határt. A kozmetikázás mellett lehetőség volt arra is, hogy mindenki pályára lépjen, a végén pedig még az is belefért, hogy a SMAFC kicsit faragjon a hátrányból: 93-80-ra nyert a Kosársuli, és megszerezte hatodik győzelmét a szezonban. A sikerből öten is tíz ponttal vagy tíz pont fölött vették ki a részüket, közülük is kiemelkedő a saját nevelésű játékosok közül Borbáth teljesítménye. 

 

NB I/B Zöld csoport, 14. forduló:

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli-SMAFC 93-80 (20-27, 29-13, 24-18, 20-22)


Hódtói Sportcsarnok, 250 néző. Vezette: Kovács, Drenyovszki, dr. Danka


Kosársuli: Varga Á. 23/12, Bodócsi 2, Varga Z. 18/12, Pavlovic 15, Bálint 13/9
Cserék: Borbáth 10/6, Vejinovic 7, Knyur 3/3, Kovacevic 2, Megyesi -, Nánási -
Edzőpáros: Szablics Péter, Utasi Gábor


SMAFC: Csátaljai 13/3, Hajnal 17/15, Papp 5, Schöll 23/3, Kovács 12
Cserék: Németh 7, Heiszenberger 2, Mándity 1, Nyikos -, Szegedi -
Vezetőedző: Carlos Vallejo

 

Utasi Gábor értékelése: "A második negyedre összeállt a védekezés, amit aztán az egész mérkőzés során fenn tudtunk tartani. Ennek köszönhető a győzelmünk, valamint a hatalmas lelkesedésnek, amit egész meccsen mutatott a csaoat. Nagyon örülök, hogy a vásárhelyi nevelésű fiataljaink értékes perceket tudtak tölteni a pályán."

 

Az U20-asok felvették a kesztyűt a listavezető soproniakkal, de nem sikerült elvenni a veretlenségüket: 69-56-ra a vendégek nyertek. A Kosársuli maradt negyedik a tabellán, míg a soproniak vezetik a bajnokságot.

 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Sűrítik a tram-train járatokat

Sűrítik a tram-train járatokat

7 plusz járattal bővül a Hódmezővásárhely és Szeged között közlekedő tram-train menetrendje. Hétvégeken éjszakai járatok is lesznek.
Baleset Vásárhelyen

Baleset Vásárhelyen

A mentők két személyt szállítottak kórházba a helyszínről, amikor január 5-én délután két autó ütközött egymással.

A kormány rendezte a kórház adósságát

A kormány rendezte a kórház adósságát

A Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ - Hódmezővásárhely, Makó lejárt adósságát rendezte a kormány.
Egészségünkről a Vásárhelyi Hírekben – 7 immunerősítő növény

Egészségünkről a Vásárhelyi Hírekben – 7 immunerősítő növény

Az enyhe december ellenére ez meghűlések időszaka, amelyet egyszerűen átvészelhetünk, és ehhez nincs szükség gyógyszertári szuper porokra és erős antibiotikumokra.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 46. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben Nincs jelentősebb változás a 2024-es esztendőben a munkaszüneti napok terén. Ám, mivel egyetlen ünnepnapunk sem esik hétvégére, így 7 hosszú hétvégére készülhetünk.
 
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni Beköszöntött az ősz, a tél és ezzel együtt a légúti vírusfertőzések és bakteriális társfertőzések időszaka, így nem árt az óvatosság.
 
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki A Nagykőrös csapatát fogadta november 24-én este az NB I/B Zöld csoportjának 10. fordulójában a Vásárhelyi Kosársuli.
 
Létszámleépítés valódi számokkal
Létszámleépítés valódi számokkal Hiteltelennek tartja a Villeroy & Boch közleménye az egyik helyi sajtóban és a facebookon is felbukkant információkat. Ezzel le kívánják zárni a találgatásokat.
 
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán A Hód-Fitness SE 10 egyéni és 14 csoportos gyakorlattal képviselte Magyarországot. Hét ország 813 sportolója vett részt az Európa Kupán.
 
Máté Taekwondo sikerek az OB-n
Máté Taekwondo sikerek az OB-n A Dunaharaszti Sportcsarnok adott otthont a Taekwondo Országos Bajnokságnak. 26 egyesület közel négyszáz versenyzője lépett pástra.