SportÍgéretes évkezdés

2022. január 7., péntek
 
Ígéretes évkezdés

Nem várt könnyű első meccs 2022-ben a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársulira, hiszen az a SMAFC látogatott a Hódtói Sportcsarnokba, amely szeptemberben, az első bajnoki fordulóban, Sopronban 86-71-re győzött.

 

 

 

 

 

 

A rövid téli pihenő után azonban már-már kötelező volt a siker a Kosársuli számára, ugyanis a sűrű januári program valószínűleg nagyban meghatározza az alapszakasz végső sorrendjét és így a rájátszást is. Ezúttal hiányzott a keretből Semin Burko, de rajta kívül mindenkire számíthatott a Szablics Péter, Utasi Gábor edzőpáros. 

 

Jobban kezdett a tabellán a vásárhelyiek mögött álló, a legponterősebb játékosát a hetekben elveszítő SMAFC (Füzi Róbert Veszprémbe igazolt), Carlos Vallejo együttese Kovács és Schöll vezetésével, jó palánk alatti játékkal állva hagyta a pontatlan Kosársulit. A 8. percben tíz ponttal mentek a vendégek (9-19), és hiába süllyesztett el egy-egy triplát Borbáth és Varga Ákos, a negyed végére hétpontos különbség maradt (20-27):

 

A második negyed aztán teljesen fordítva alakult, és jóformán eldöntötte az egész meccset. A Kosársuli megnyugodott, és többek között Varga Zalán hármasainak köszönhetően 11-0-s rohammal vette át a vezetést (22-29 a 12., 33-29 a 15. percben), majd Varga Ákos kosarai növelték tovább az előnyt. A játékrész, egyben a félidő vége is a hazai közönség kedve szerint alakult, ami főként Bálint tripláinak, majd a szünet előtti utolsó mozzanatként Borbáth labdaszerzésének és ziccerének volt köszönhető.

 

49-40-ről pedig nem tudtak visszazárkózni a soproniak, noha természetesen megpróbálták: előbb átlépte a tíz pontot a különbség, majd a harmadik negyed közepén triplapárbaj alakult ki, az egymás után jövő öt hármasból azonban végül 4-3-as arányban a Kosársuli jött ki jobban. Ezt követően Pavlovic és Vejinovic villanásai következtek, és mivel a védekezés is összeállt, az utolsó tíz perc már abszolút stabil vásárhelyi előnnyel indult (73-58).

 

A hajrában nem lassított a Kosársuli, a különbség szinte végig a húsz pont környékén táncolt, majd egyszer át is törte a határt. A kozmetikázás mellett lehetőség volt arra is, hogy mindenki pályára lépjen, a végén pedig még az is belefért, hogy a SMAFC kicsit faragjon a hátrányból: 93-80-ra nyert a Kosársuli, és megszerezte hatodik győzelmét a szezonban. A sikerből öten is tíz ponttal vagy tíz pont fölött vették ki a részüket, közülük is kiemelkedő a saját nevelésű játékosok közül Borbáth teljesítménye. 

 

NB I/B Zöld csoport, 14. forduló:

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli-SMAFC 93-80 (20-27, 29-13, 24-18, 20-22)


Hódtói Sportcsarnok, 250 néző. Vezette: Kovács, Drenyovszki, dr. Danka


Kosársuli: Varga Á. 23/12, Bodócsi 2, Varga Z. 18/12, Pavlovic 15, Bálint 13/9
Cserék: Borbáth 10/6, Vejinovic 7, Knyur 3/3, Kovacevic 2, Megyesi -, Nánási -
Edzőpáros: Szablics Péter, Utasi Gábor


SMAFC: Csátaljai 13/3, Hajnal 17/15, Papp 5, Schöll 23/3, Kovács 12
Cserék: Németh 7, Heiszenberger 2, Mándity 1, Nyikos -, Szegedi -
Vezetőedző: Carlos Vallejo

 

Utasi Gábor értékelése: "A második negyedre összeállt a védekezés, amit aztán az egész mérkőzés során fenn tudtunk tartani. Ennek köszönhető a győzelmünk, valamint a hatalmas lelkesedésnek, amit egész meccsen mutatott a csaoat. Nagyon örülök, hogy a vásárhelyi nevelésű fiataljaink értékes perceket tudtak tölteni a pályán."

 

Az U20-asok felvették a kesztyűt a listavezető soproniakkal, de nem sikerült elvenni a veretlenségüket: 69-56-ra a vendégek nyertek. A Kosársuli maradt negyedik a tabellán, míg a soproniak vezetik a bajnokságot.

 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Sűrítik a tram-train járatokat

Sűrítik a tram-train járatokat

7 plusz járattal bővül a Hódmezővásárhely és Szeged között közlekedő tram-train menetrendje. Hétvégeken éjszakai járatok is lesznek.
Baleset Vásárhelyen

Baleset Vásárhelyen

A mentők két személyt szállítottak kórházba a helyszínről, amikor január 5-én délután két autó ütközött egymással.

A kormány rendezte a kórház adósságát

A kormány rendezte a kórház adósságát

A Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ - Hódmezővásárhely, Makó lejárt adósságát rendezte a kormány.
Egészségünkről a Vásárhelyi Hírekben – 7 immunerősítő növény

Egészségünkről a Vásárhelyi Hírekben – 7 immunerősítő növény

Az enyhe január eleje ellenére ez meghűlések időszaka, amelyet egyszerűen átvészelhetünk, és ehhez nincs szükség gyógyszertári szuper porokra és erős antibiotikumokra.
 
Hirdetés http://www.szegediborfesztival.hu/
Hirdetés

És ezt már olvasta?

Kitűzték a mártélyi választás időpontját
Kitűzték a mártélyi választás időpontját Dr. Putz Anita polgármester szerint, volt idő, amikor Mártélynak az uniós forrásokból 15-öd rész sem jutott, mint a szomszédos Székkutasnak.
 
Ismét Streetball Bajnokság lesz Hódmezővásárhelyen
Ismét Streetball Bajnokság lesz Hódmezővásárhelyen A Hódmezővásárhelyi Kosársuli és a szabadkai Spartak Ifjúsági Kosárlabda Klub minden versenyezni vágyó kosarast várnak Vásárhelyről és térségéből.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.19.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.19.hét Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Végeredmény a 6. helyezés lett
Végeredmény a 6. helyezés lett A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli összesen 17 győzelemmel, 1 döntetlennel és 16 vereséggel zárta a 2021/22-es szezont az NB I/B Zöld csoportjában
 
Magyarország jó tanulója jó sportolója díjazott lett Horváth Ákos
Magyarország jó tanulója jó sportolója díjazott lett Horváth Ákos A Németh László Gimnázium 9. osztályos diákja, amellett, hogy kitűnő tanuló, eddigi sportolói pályafutása során már több érmes helyezést is elért.
 
Érmes helyezések az Aquatlon Országos Bajnokságon
Érmes helyezések az Aquatlon Országos Bajnokságon Harminckilenc egyesület küzdött meg az érmekért a Sport XXI. Aquatlon Országos Bajnokságon. A vásárhelyi HÓD-TRI és ÖTTUSA csapata érmeket is szerzett.
 
Fókuszban az agrárium
Fókuszban az agrárium Az agrárátárca a korábiakhoz képest négy és félszer többet szeretne gazdaságfejlesztésre, kétszer annyit zöldítésre, másfélszer annyit tudásátadásra és generációváltásra fordítani.