Kultúra, oktatásHelyzetkomikumok sora a színpadon

2020. február 16., vasárnap
 
Helyzetkomikumok sora a színpadon

Boldog születésnapot!, avagy Hatan pizsamában című két felfonásos vígjátékot láthatta a vásárhelyi közönség a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban, ahol a főszerepben hazánk egyik legnépszerűbb komikája, Nyertes Zsuzsa szórakoztatta a színház szerelmeseit.

 

 

 

 

 

 

Akár a tévedések vígjátéka is lehetett volna a BFMK színpadán az előadás, csak Shakespeara helyett az olaszok kedvelt vígjátékírójának, Camolettinek a tollát dícsérte. A helyszín egy francia vidéki nyaraló volt, ahová a házigazda házaspár mindkét tagja a saját szeretőjét is meghívta, és hogy ne legyen unalmas az amúgy is szövevényes történet, megérkezett a szobalány, sőt annak férje is és ezzel el is indultak a bonyodalmak, amelyek a végtelenségig fokozódtak.

 

A csalfa feleség bőrébe Nyertes Zsuzsa bújt, akinek szívéhez különösen közel áll a tavaly nyáron a Pesti Művész Színház által életre hívott előadás. Ahogyan fogalmazott: bár nem ő üti le a labdákat, mert az főleg a férfi színészek kiváltsága, de ő az, aki feldobja azokat, így igazi motorja a vígjátéknak. A komikus  szerepeiről híres Nyertes Zsuzsa a színpadon kívül is szeret nevetni és a társaság középpontjában lenni. Ellenben most alakított figurájával az életben egyértelműen a hűség mintaképe. A Vidám Színpadhoz 36 éve ragaszkodik, míg párjával immár 46 éve élnek nagy boldogságban.

 

A Boldog születésnapot! című előadásban Nyertes Zsuzsa partnerei Várfi Sándor, Egyházi Gyula, Lengyel Eleonóra és Fogarassy Bernadett voltak. A helyzetkomikumokra épülő darab – sok más fővárosi és vidéki bemutatóhoz hasonlóan- a vásárhelyiek tetszését is elnyerte, a helyi közönség vastapssal jutalmazta.

 
 
Forrás: Vass Ramóna
VH
 

Olvassa el ezt is!

Az érzelmek széles tárháza BFMK színpadán

Az érzelmek széles tárháza BFMK színpadán

Szerelmes vásárhelyi költők a BFMK-ban. A szerelem ezer arcát villantotta fel a Bessenyei Színkör a Valentin-napi zenés-verses irodalmi estjén.
Tucatot meghaladó új lelőhely Vásárhely környékén

Tucatot meghaladó új lelőhely Vásárhely környékén

Már készül az a márciusban nyíló, időszaki régészeti kiállítás, amely az elmúlt fél évtizedben Vásárhelyen és környékén végzett feltárások eredményeit mutatja be.
Török Sándorra emlékezünk

Török Sándorra emlékezünk

88 éve született a vásárhelyi úszó- és vízilabdasport megteremtője, ismert úszó- és vízilabda szakedző, elsőosztályú játékvezető.

Előadássorozat indult az Emlékpontban

Előadássorozat indult az Emlékpontban

A vészkorszak embermentő asszonyainak tevékenységét mutatja be a hódmezővásárhelyi Emlékpont új sorozata.
 

És ezt már olvasta?

Nyolc fertőzött Nagymágocson
Nyolc fertőzött Nagymágocson Március 28-án az egyik gondozott elesett, aki a szentesi kórházba szállítás után belázasodott. Ezért elvégezték rajta a tesztet.
 
A kijárási korlátozás szabályai
A kijárási korlátozás szabályai Március 28-án 0 órától április 11-ig, vagyis nagyszombatig kijárási korlátozást rendeltek el az ország egész területére. Fontos részletek.
 
Őrizetben a vásárhelyi kábítószer-termesztő
Őrizetben a vásárhelyi kábítószer-termesztő Március 26-án a délelőtti órákban a Nyizsnyay Gusztáv utca elején az egyik lakóházban, egy 60 éves férfinél tartottak házkutatást. Videó a házkutatásról.
 
Haláleset a Görbe utcában
Haláleset a Görbe utcában Halálesethez riasztották a mentőket és a rendőrséget március 26-án a déli órákban a Görbe utcába, a Klauzál utcától 100 méterre lévő házhoz.
 
Honlapokon elérhető videósorozat indul
Honlapokon elérhető videósorozat indul A Tornyai János Múzeum hetente két-három alkalommal 8-10 perces videókban az intézmény gyűjteményeit és szakembereinek kutatási eredményeit mutatja be.
 
Negatív és pozitív számok
Negatív és pozitív számok Az nem derült ki hány személyt érintett, hogy a második teszt alapján is negatívak Rovó László koronavírusos rektor vezető egyetemi kollégái.
 
Eddig már hat fertőzött van a rektor környezetéből
Eddig már hat fertőzött van a rektor környezetéből Még változhat a vasárnap estig megfertőződöttek száma. 120 személy - orvosok, klinikai munkatársak - vannak karanténban, akik feltételezhetően kontaktust létesítettek Rovó Lászlóval.