SportHárom magyar bajnoki érem Vásárhelynek

2019. október 21., hétfő
 
Három magyar bajnoki érem Vásárhelynek

A Junior Magyar Ökölvívó Bajnokság szinte nem is végződhetett volna jobban a Boxing Gym Vásárhelynek, a fényes érmeken túl még egy pontszerző pozíciót is sikerült szerezni.

 

 

 

 

 


Jól kezdődött Balog Márkó visszatérése a sporthoz, hiszen rögtön fölényes, pontozásos győzelmet aratott a magyar bajnokságban, a kaposvári Ring SC versenyző Bankert Máté ellen. A folytatásban a győri Gladiátor öklözője, Muhovics Milán azonban útját állta, nem jutott elődöntőbe. Így is pontszerző helyet szerzett a Boxing Gym Vásárhelynek.

 

Csütörtökön Kovács Fanni, első párosként, Szeleczki Lillával mérkőzött, akit egyhangú pontozással múlt felül, így a legjobb négy közé került. Kovács Fanni az elődöntőben is meggyőző fölénnyel nyert tatabányai ellenfele nem is küzdte végig a három menetet, így a szombati, élete második magyar bajnoki döntőjére készülhetett.

 

Balog Patrik és Seres Héra a legjobb négy közé került, így pénteken elődöntőztek. Seres Héra élete első nemzeti bajnokiján indult most, de a döntőbe kerülés nem sikerült, így is ragyogó teljesítménnyel és bronzéremmel vigasztalódhatott.

 

Balog Patrik az elődöntőben egyértelmű fölénnyel verte kőbányai ellenfelét, a meccset végig sem játszották.  A döntőben a magyar válogatott Zarándó Péter várt rá, aki pontozással bizonyult nála jobbnak, egy látványos, kemény mérkőzés után. Balog Patrik magyar bajnoki ezüsttel zárt.

 

Kovács Fanni  szombaton a másik vásárhelyi egyesület versenyzőjével, Kiss Aurórával találkozott a ringben. A kemény összecsapás végén Fanni kezét emelték a magasba: egyhangú pontozással lett magyar bajnok, immáron másodszor!

 

Kovács Fanni ezzel páratlan sorozatot tudhat magáénak és klubjának, hiszen idén nyert egy magyar kupát, több nemzetközi versenyen érmet, bronzot hozott haza a junior Európa-bajnokságról, hétvégén pedig behúzta második magyar bajnoki címét.

 

A Boxing Gym Vásárhely ezzel egy arany, egy ezüst, egy bronz, és egy pontszerző hellyel zárta a junior OB-t. A néhai Kerekes János szellemiségében működő klub mostani sikeréhez az összes edző és segítő hozzájárult, azaz Kecskeméti Imola, Berki Ferenc, Krucsai Zsolt, Szabó Szilveszter, Kovács Gábor, Diószegi Tibor és Tóth Zsolt.

 
 
Forrás: Szombat Mihály sajtóreferens
VH
 

Olvassa el ezt is!

Élményfestés, avagy művészetterápia

Élményfestés, avagy művészetterápia

Az ötlet kezdeményezője Lucza-Vígh Erna, aki szerint a mai, rohanó világunkban fontos az önkifejezés, amelynek egyik bevált eszköze lehet az alkotótevékenység.
Óvodások a Tornyaiban

Óvodások a Tornyaiban

Uniós támogatással múzeumpedagógiai foglalkozásokat rendeznek óvodás és általános iskolás csoport számára.
A Holtág szerelmese

A Holtág szerelmese

Varga András vásárhelyi fotós évtizedek óta szenvedélyesen megörökíti a Tisza, a Mártélyi Holtág évszakait, ezúttal a téli pihenőjében is varázslatos tájat. Képekkel!
Tudta, hogy a Csendes éj a kulturális világörökség része?

Tudta, hogy a Csendes éj a kulturális világörökség része?

Az ünnepek alatt minden évben felcsendülnek a Csendes Éj és az Ave Maria dallamai. Keletkezésük története azonban kevesek számára ismert.
 

És ezt már olvasta?

Vásárhelyi írónő új könyve
Vásárhelyi írónő új könyve Millennium évébe kalauzolja el az olvasót a vásárhelyi Borbás Edina legújabb regénye. Író-olvasó találkozó lesz  a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.
 
Szabadkai keramikusművész monográfiáját mutatták be az Alföldi Galériában
Szabadkai keramikusművész monográfiáját mutatták be az Alföldi Galériában Nemes Fekete Edit alkotásai összekötik a történelmi Délvidéket, a most Vajdaságként ismert territóriumot és a Dél-Alföldet, így Hódmezővásárhelyt is.
 
A norvég nagykövet Hódmezővásárhelyen
A norvég nagykövet Hódmezővásárhelyen Mártélyon megnézték azokat az, elmúlt évek során némileg elhanyagolttá vált létesítményeket, amelyek annak idején norvég finanszírozással valósultak meg.
 
Ismerkedő látogatáson az amerikai ügyvivő
Ismerkedő látogatáson az amerikai ügyvivő Ez az első két magyar város amelyet nem konkrét esemény kapcsán, hanem a két város vezetőinek, gazdasági szereplőinek megismerése miatt keresett fel.  
 
Zárójelentés - Az EVP és az Egészségfejlesztési Iroda 2019-es éve
Zárójelentés -  Az EVP és az Egészségfejlesztési Iroda 2019-es éve A tavalyi mérleg szerint, működésük több ezer vásárhelyi és makói embernek hozott pozitív változást az életébe.
 
Hommage á Tornyai János
Hommage á Tornyai János A tavalyi Festőszimpózium résztvevőinek az alföldi festészet meghatározó művésze előtt tisztelgő alkotásaiból nyílik kiállítás január 18-án.
 
Az amerikai nagykövet helyettese Vásárhelyen
Az amerikai nagykövet helyettese Vásárhelyen

A Vásárhelyi Híreket arról tájékoztatta az Egyesült Államok Nagykövetségének sajtóosztálya, hogy Vásárhelyre látogat Marc Dillard, aki Márki-Zay Péter polgármesterrel találkozik.