SportFontos három pontot gyűjtött be a HFC

2020. november 23., hétfő
 
Fontos három pontot gyűjtött be a HFC

A Hódmezővásárhelyi FC NB III-as csapata vasárnap a Dunaújváros vendégeként lépett pályára az NB III-as labdarúgó-bajnokság 19. fordulójában.

 

 

 

 

 

 


Vasárnap a Hódmezővásárhelyi FC az őszi szezon zárókörét teljesítette a Dunaújváros otthonában – persze a tervek szerint még két meccs vár a csapatra az elkövetkezendő hetekben, előbb a Szegedi VSE, majd a Rákosmente ellen.

 

A fiúk vasárnap reggel indultak útnak és nem is lehetett más a terv, mint a pontszerzés a Dunaújváros ellen – jól tudtuk, hogy egy győzelemmel fontos helyeket ugorhatunk előre a tabellán és akár a maradék két mérkőzésre is kellő lendületet adhat.

 

Ennek fényében nem is feltartott kezekkel léptek pályára a vásárhelyiek, az első játékrészben többet volt a labda a dunaújvárosi térfélen és sikerült is helyzeteket kialakítani. A játékrész hajrájában ez aztán góllá is érett. Mezei Olivér végzett el egy szögletet, a beívelt labdát pedig Pleszkán Tibor tudta a hazaiak kapujába fejelni, talán a legjobbkor sikerült megszerezni a vezetést, előnnyel jöhetett a szusszanás.

 

A fordulás után nyomni kezdett a hazai csapat és ez sem maradt gól nélkül. Az 58. percben a pirosmezesek alaposan beszorították a HFC-t a tizenhatos környékére, ráadásul Barta Barnabás teljesen egyedül maradt a tizenhatoson belül, a társak pedig megtalálták őt, Barta csukafejessel egyenlített.

 

Alig 10 perc múlva azonban ismét nálunk volt az előny – Tapiska Géza indult meg a jobb oldalon és a tizenhatoson belülre tartott, ráadásul a labdával együtt, a büntetőterület betörve már a lövés hiányzott volna, amikor szabálytalanul állították meg játékosunkat, a partjelző jogosan húzta be a szituációt, a játékvezető büntetőt ítélt. Bata Kristóf állt a labda mögé, aki magabiztosan gurított a bal alsóba. A hátralévő időben mindkét oldalon akadtak lehetőségek, Kandó Zsombornak is több védést be kellett mutatni, de sikerült megőrizni a 2-1-es eredményt és nagyon fontos három pontot szerzett a csapat. Ráadásul a győzelemmel a tabella 13. helyére lépett előre a csapat.

 

NB III Közép csoport, 19. forduló

Dunaújváros – Hódmezővásárhelyi FC 1-2 (0-1)

 

HFC: Kandó, Zahorán, Tóth, Huszár, Orovecz, Bata, Mezei, Ludánszki, Katona, Forró, Pleszkán
Csere: Weszelovszky, Gyüre, Darida, Tapiska, Koncz, Sindel, Orosz, Bartyik, Rau
Edző: Kandó Róbert

Gólszerzők: Barta illetve Pleszkán, Bata

 

Nyilatkozat: Nagyon nagy diadalt aratott a csapat, a kék-sárga szív vitt előre bennünket. Voltak ugyan nehéz pillanatai a mérkőzésnek, de Fortuna ez alkalommal a mi kezünket fogta és fontos három pontot gyűjtöttünk be. Gratulálok a csapatnak!”

 
 
VH-Szeri Csaba
 

Olvassa el ezt is!

Újabb remek győzelem

Újabb remek győzelem

November 21-én hazai pályán, de zártkapus mérkőzésen folytatta az NB II-es női kézilabda-bajnokságot a Hódmezővásárhelyi LKC felnőtt csapata.
Karanténban a 67. Vásárhelyi Őszi Tárlat

Karanténban a 67. Vásárhelyi Őszi Tárlat

Rendhagyó módon megnyílt ám mégsem nyílt meg Magyarország legnagyobb múltra visszatekintő kortárs képzőművészeti kiállítása. Az idei díjazottak névsora.
 A lényeg két szóban: adó és áremelés

A lényeg két szóban: adó és áremelés

Gazdasági tűzoltásnak is felfogható a Vásárhelyi Önkormányzat lépéssorozata. Összefoglaltuk a városi lakosság várható új fizetnivalóit. Frissítve!
Háromszáz oldalas kötet Tornyairól

Háromszáz oldalas kötet Tornyairól

Nagy Imre, Nátyi Róbert és Tóth Károly művészettörténészek hat írásban foglalják össze Tornyai életművét, amelyhez hatalmas mennyiségű fotóanyag kapcsolódik.
 

És ezt már olvasta?

Csapatban sokkal erősebbek
Csapatban sokkal erősebbek Hódmezővásárhelyen a rászorulók megsegítésében több szervezetre is lehet számítani. Mint bárhol az országban, Vásárhelyen is szükség van rájuk.
 
Új beruházás munkahely megőrzéssel
Új beruházás munkahely megőrzéssel A vásárhelyi Villeroy & Boch 810 milliós beruházásba kezdett, amelynek 35%-át átvállalta a magyar álam, a Koronavírus Okozta Károk Kompenzálására Kiírt Program keretében.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 1. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 1. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
133 hódmezővásárhelyi soha nem tért haza
133 hódmezővásárhelyi soha nem tért haza A magyar történelem legtöbb áldozatott követelő vereségének részleteit mind a háború alatt, mind az azt követő kommunista diktatúra alatt el elhallgatták.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 52. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 52. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Az országos oltási terv részletei
Az országos oltási terv részletei Az oltás nem a regisztráció sorrendjében fog történni. A Nemzeti Népegészségügyi Központ közleménye a következő időszak oltási menetrendjéről.
 
Vége és kezdete az évnek
Vége és kezdete az évnek Tiltás is kötődik január elsejéhez, a legismertebb, hogy ezen a napon semmit nem adnak ki a házból, mert akkor egész éven át minden kimegy onnan.