SportEzúttal a küzdelem dominált nem a szép játék

2021. április 5., hétfő
 
Ezúttal a küzdelem dominált nem a szép játék

A Vásárhelyi Kosársuli összeszedett, fegyelmezett játékával, nagy akarattal és parádés utolsó negyeddel tartotta meg a pályaelőnyét.

 

 

 

 

 

 

Kemény meccsre készültünk előzetesen a rájátszás negyeddöntőjének nyitómeccsén, hisz azt a Pápát fogadtuk, akik idén tizenkettőből tíz bajnokijukat megnyerték és mindössze kettőt veszítettek el - igaz, az egyiket februárban pont Vásárhelyen, 92-91-re győztünk akkor. Nem csak emiatt reméltük azt azonban, hogy a pályaelőnyünkkel élve egy lépéssel közelebb kerülünk az elődöntőhöz, hisz Tóth Tamás ezúttal már Rostásra és Varga Zalánra is számíthatott, a Cegléd ellenihez képest mélyebb rotáció pedig kellő koncentráltsággal és eredménnyel párosult.

Varga Ákos büntetőjével és nagy rohammal kezdtünk, Varga Zalán triplája, majd egy szépségdíjas Pavlovic-Rostás összjáték után két és fél perc után időt is kellett kérnie Kálmán Lászlónak, a vendégek vezetőedzőjének (11-4). Koma vezetésével, egy 8-0-s szériával ugyan visszajött a Pápa és át is vették a vezetést, de vezetőedzőnk a legjobbkor reagálta le időkérésével a pályán történteket – a hétről hétre egyre jobban teljesítő Bodócsi triplája után hatékony lepattanózással és dobószázalékkal abszolút a miénk volt a negyed vége. A pápaiak nem találták a ritmus védekezésben és támadásban sem (zengett is az „ébresztő” kiáltás a vendégkispadról), igaz, Hódi utolsó másodperces extra triplája abszolút partiban tartotta őket (28-25).

A második tíz percben szinte végig fej-fej mellett haladtak a csapatok. A negyed eleji triplapárbajból egy fokkal mi jöttünk ki jobban, 37-33-nál (15. perc) ismét időt kértek a vendégek, s ugyan újra fordult az állás és náluk is volt az előny, de egyszer sem huzamosabb ideig. A játékrész vége hasonlóan alakult, mint az elsőé, hisz Bálint vezényletével előbb hat pontra elhúztunk, majd sikeres büntetőikkel ikszközelbe zárkózott vissza a Pápa. A félidőben 49-48 állt az eredményjelzőn.

Az előnyünk a szünetet követően hirtelen ellenkezőjére fordult, picit az öltözőben ragadtunk, ezt a pápaiak egy 7-0-s rohammal büntették (49-55 a 23. percben). Ezt követően azonban megindultunk visszafelé, és nemhogy visszafelé, hanem egyenesen a győzelem irányába: a jó egy-egyezésekhez helyenként parádés összjátékok és könnyed palánk alatti befejezések társultak, lepattanózásban szintet váltottunk, az extra egyéni teljesítmények pedig kiegészítették a csapatmutatókat. A 4. percben megsérülő Varga Ákos a második félidőre visszatérhetett, az ő triplája kezdte a menetelést, aztán a hetek óta zseniálisan játszó, végül dupla-dupláig jutó Pavlovic villanásai repítették a csapatot. Kialakult az addigi legnagyobb különbség (nyolc ponttal vezettünk a 29. percben), és innen már nem volt visszaút a pápaiaknak.


67-63-mal mentünk neki az utolsó felvonásnak, ahol előbb a Varga testvérek kosarai növelték tíz pont fölé a differenciát, majd a végig nagyon agilis és eredményes Bálinttal nem tudtak mit kezdeni a vendégek – a negyed közepére már tizenhatnál (81-65) járt az előnyünk. Innen ugyan visszakapaszkodott tízre az utolsó négy percre a Pápa, de időkérésünk után előbb egy fantasztikus Pavlovic-passzt helyezett a gyűrűbe a visszatérése után a palánk alatt megállíthatatlannak tűnő Rostás, majd Varga Ákos kettese döntötte el végleg az érdemi dolgokat, hisz a hátralévő szűk két perc kozmetikázásról szólt, a 87-76-os eredményt Pavlovic büntetője állította be. A teljesen megérdemelt sikerből az öt rutinosabb játékosunk egyaránt tíz pont fölött vette ki a részét, és a három saját nevelésű fiatalunk is egyre inkább nélkülözhetetlen láncszeme a keretnek. A lepattanók száma mellett (51 itt, 37 ott) a triplamutatóban is felülmúltuk a Pápát (18-ból 8 sikeres itt, 33-ból 8 ott), és az előnyünk tudtában magabiztosan utazhatunk a második meccsre.

 

NB I/B Zöld csoport rájátszás, negyeddöntő, 1. mérkőzés:

Vásárhelyi Kosársuli-Conoil Motax KC Pápa 87-76 (28-25, 21-23, 18-15, 20-13)

Hódtói Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Hervay, Földi, Mintál

Kosársuli: Varga Z. 15/9, Varga Á. 11/6, Bálint 21/3, Pavlovic 19/3, Rostás 13
Cserék: Bodócsi 5/3, Megyesi 3, Kozma -
Vezetőedző: Tóth Tamás

Pápa: Kiss 13/6, Erdei 10/3, Sonyák 11, Hódi 11/9, Koma 16
Cserék: Murai 12/3, Németh 3/3, Parcsami -, Kocsis -
Vezetőedző: Kálmán László

Tóth Tamás: „Két tartalékos meglepetéscsapat ütközetéből a második félidei okosabb játékunkkal kerültünk előnybe egy jól felkészített Pápa ellen. Sokszor a küzdelem dominált, nem a szép játék, de a rájátszás már csak ilyen, örülök a győzelemnek! Nehéz fókuszálni úgy a rangadókra, hogy minden héten elmegy közülünk valaki… borzasztóan sajnálom Váradiné Szarka Ildikót, sokat tanultam tőle, nyugodjon békében! Mihamarabbi gyógyulást kívánok a betegeknek mind otthon, mind a kórházban, mindenkit vár valaki vissza!”
 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye

Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye

Április első napja nagy meleget hozott, de még vissazatér a hűvös idő, vagyis a szeszélyességét bizonyító áprilishoz egy finom sütemény receptjével csatlakozunk.

Miért esünk könnyen áldozatul az SMS csalásoknak?

Miért esünk könnyen áldozatul az SMS csalásoknak?

Várhatóan a csalók továbbra is egyre gyakrabban és egyre kreatívabb módszerekkel fognak próbálkozni, ezért nagyon fontos, hogy tudatosan védekezzünk ellenük.
Bőrtisztító diéta

Bőrtisztító diéta

A kúra lényege, hogy tartalmaz minden olyan ásványi anyagot, vitamint, rostot és zsírt, amely fontos a bőr számára. „Mellékhatása”, hogy le is fogysz tőle.
Tavaszi léböjt receptek

Tavaszi léböjt receptek

Egy háromnapos léböjtkúrával sokat segíthetsz a szervezetednek! Receptek!
 

És ezt már olvasta?

A hőség veszélyei
A hőség veszélyei A tartós hőségnek sokszor van szerepe a balesetek létrejöttében és a hőártalmak kialakulásában, ezért van néhány kiemelten fontos szabály.
 
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok Aki nyáron kimegy a strandra, kerülje az alkoholt és a zsíros ételeket, ezek ugyanis kánikulában igen megterhelőek a szervezet számára.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 25. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Következik a Pál utcai Óvoda
Következik a Pál utcai Óvoda Az idén immár 276 éves Villeroy&Boch cég támogatásával újabb óvodai mosdó alakul át Vásárhelyen.
 
BMX országos bajnokság az új vásárhelyi pályán
BMX országos bajnokság az új vásárhelyi pályán Az új BMX pályával Vásárhely ismét bekerült a sportág országos vérkeringésébe. A BMX Racing Kupa harmadik fordulójával avatták fel.
 
Kitüntetésekről, elimerésekről határozott a Vásárhelyi Közgyűlés
Kitüntetésekről, elimerésekről határozott a Vásárhelyi Közgyűlés Hódmezővásárhely Közszolgálatáért kitüntetést adtak át, valamint Hódmezővásárhely Egészségügyéért elismerést öten kaptak idén.
 
Győri Sára Pedagógus Életműdíjat kapott
Győri Sára Pedagógus Életműdíjat kapott A Közgyűlés határozata alapján munkássága elismeréseként részesült a díjban, amelyet a Városháza dísztermében adtak át..