SportEzúttal a küzdelem dominált nem a szép játék

2021. április 5., hétfő
 
Ezúttal a küzdelem dominált nem a szép játék

A Vásárhelyi Kosársuli összeszedett, fegyelmezett játékával, nagy akarattal és parádés utolsó negyeddel tartotta meg a pályaelőnyét.

 

 

 

 

 

 

Kemény meccsre készültünk előzetesen a rájátszás negyeddöntőjének nyitómeccsén, hisz azt a Pápát fogadtuk, akik idén tizenkettőből tíz bajnokijukat megnyerték és mindössze kettőt veszítettek el - igaz, az egyiket februárban pont Vásárhelyen, 92-91-re győztünk akkor. Nem csak emiatt reméltük azt azonban, hogy a pályaelőnyünkkel élve egy lépéssel közelebb kerülünk az elődöntőhöz, hisz Tóth Tamás ezúttal már Rostásra és Varga Zalánra is számíthatott, a Cegléd ellenihez képest mélyebb rotáció pedig kellő koncentráltsággal és eredménnyel párosult.

Varga Ákos büntetőjével és nagy rohammal kezdtünk, Varga Zalán triplája, majd egy szépségdíjas Pavlovic-Rostás összjáték után két és fél perc után időt is kellett kérnie Kálmán Lászlónak, a vendégek vezetőedzőjének (11-4). Koma vezetésével, egy 8-0-s szériával ugyan visszajött a Pápa és át is vették a vezetést, de vezetőedzőnk a legjobbkor reagálta le időkérésével a pályán történteket – a hétről hétre egyre jobban teljesítő Bodócsi triplája után hatékony lepattanózással és dobószázalékkal abszolút a miénk volt a negyed vége. A pápaiak nem találták a ritmus védekezésben és támadásban sem (zengett is az „ébresztő” kiáltás a vendégkispadról), igaz, Hódi utolsó másodperces extra triplája abszolút partiban tartotta őket (28-25).

A második tíz percben szinte végig fej-fej mellett haladtak a csapatok. A negyed eleji triplapárbajból egy fokkal mi jöttünk ki jobban, 37-33-nál (15. perc) ismét időt kértek a vendégek, s ugyan újra fordult az állás és náluk is volt az előny, de egyszer sem huzamosabb ideig. A játékrész vége hasonlóan alakult, mint az elsőé, hisz Bálint vezényletével előbb hat pontra elhúztunk, majd sikeres büntetőikkel ikszközelbe zárkózott vissza a Pápa. A félidőben 49-48 állt az eredményjelzőn.

Az előnyünk a szünetet követően hirtelen ellenkezőjére fordult, picit az öltözőben ragadtunk, ezt a pápaiak egy 7-0-s rohammal büntették (49-55 a 23. percben). Ezt követően azonban megindultunk visszafelé, és nemhogy visszafelé, hanem egyenesen a győzelem irányába: a jó egy-egyezésekhez helyenként parádés összjátékok és könnyed palánk alatti befejezések társultak, lepattanózásban szintet váltottunk, az extra egyéni teljesítmények pedig kiegészítették a csapatmutatókat. A 4. percben megsérülő Varga Ákos a második félidőre visszatérhetett, az ő triplája kezdte a menetelést, aztán a hetek óta zseniálisan játszó, végül dupla-dupláig jutó Pavlovic villanásai repítették a csapatot. Kialakult az addigi legnagyobb különbség (nyolc ponttal vezettünk a 29. percben), és innen már nem volt visszaút a pápaiaknak.


67-63-mal mentünk neki az utolsó felvonásnak, ahol előbb a Varga testvérek kosarai növelték tíz pont fölé a differenciát, majd a végig nagyon agilis és eredményes Bálinttal nem tudtak mit kezdeni a vendégek – a negyed közepére már tizenhatnál (81-65) járt az előnyünk. Innen ugyan visszakapaszkodott tízre az utolsó négy percre a Pápa, de időkérésünk után előbb egy fantasztikus Pavlovic-passzt helyezett a gyűrűbe a visszatérése után a palánk alatt megállíthatatlannak tűnő Rostás, majd Varga Ákos kettese döntötte el végleg az érdemi dolgokat, hisz a hátralévő szűk két perc kozmetikázásról szólt, a 87-76-os eredményt Pavlovic büntetője állította be. A teljesen megérdemelt sikerből az öt rutinosabb játékosunk egyaránt tíz pont fölött vette ki a részét, és a három saját nevelésű fiatalunk is egyre inkább nélkülözhetetlen láncszeme a keretnek. A lepattanók száma mellett (51 itt, 37 ott) a triplamutatóban is felülmúltuk a Pápát (18-ból 8 sikeres itt, 33-ból 8 ott), és az előnyünk tudtában magabiztosan utazhatunk a második meccsre.

 

NB I/B Zöld csoport rájátszás, negyeddöntő, 1. mérkőzés:

Vásárhelyi Kosársuli-Conoil Motax KC Pápa 87-76 (28-25, 21-23, 18-15, 20-13)

Hódtói Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Hervay, Földi, Mintál

Kosársuli: Varga Z. 15/9, Varga Á. 11/6, Bálint 21/3, Pavlovic 19/3, Rostás 13
Cserék: Bodócsi 5/3, Megyesi 3, Kozma -
Vezetőedző: Tóth Tamás

Pápa: Kiss 13/6, Erdei 10/3, Sonyák 11, Hódi 11/9, Koma 16
Cserék: Murai 12/3, Németh 3/3, Parcsami -, Kocsis -
Vezetőedző: Kálmán László

Tóth Tamás: „Két tartalékos meglepetéscsapat ütközetéből a második félidei okosabb játékunkkal kerültünk előnybe egy jól felkészített Pápa ellen. Sokszor a küzdelem dominált, nem a szép játék, de a rájátszás már csak ilyen, örülök a győzelemnek! Nehéz fókuszálni úgy a rangadókra, hogy minden héten elmegy közülünk valaki… borzasztóan sajnálom Váradiné Szarka Ildikót, sokat tanultam tőle, nyugodjon békében! Mihamarabbi gyógyulást kívánok a betegeknek mind otthon, mind a kórházban, mindenkit vár valaki vissza!”
 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye

Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye

Az időjárás szeszélyességét a hónap első hetében is bizonyító áprilishoz egy finom sütemény receptjével csatlakozunk.

Miért esünk könnyen áldozatul az SMS csalásoknak?

Miért esünk könnyen áldozatul az SMS csalásoknak?

Várhatóan a csalók továbbra is egyre gyakrabban és egyre kreatívabb módszerekkel fognak próbálkozni, ezért nagyon fontos, hogy tudatosan védekezzünk ellenük.
Bőrtisztító diéta

Bőrtisztító diéta

A kúra lényege, hogy tartalmaz minden olyan ásványi anyagot, vitamint, rostot és zsírt, amely fontos a bőr számára. „Mellékhatása”, hogy le is fogysz tőle.
Tavaszi léböjt receptek

Tavaszi léböjt receptek

Egy háromnapos léböjtkúrával sokat segíthetsz a szervezetednek! Receptek!
 

És ezt már olvasta?

Szabó (Nikolin) Évára emlékezünk
Szabó (Nikolin) Évára emlékezünk Mindenki ismerte a hangját ebben az országban. Mindig tudta úgy fordítani a szót, hogy a feloldás, a harmónia az öröm felé menjen, az élet felé, afelé, ahogy érdemes.
 
Hódmezővásárhelyi Sportdíjak 2021
Hódmezővásárhelyi Sportdíjak 2021 Ebben az évben is kitüntették azokat, akik tavaly bizonyították rátermettségüket és felkészültségüket mind a tanteremben, mint a sportpályákon. A díjazottak névsora.
 
Hivatalos tanévi menetrend 2021-2022
Hivatalos tanévi menetrend 2021-2022 A hamarosan kezdődő iskolai nyári vakációra készülés mellett is érdemes megnézni, hogyan alakul a 2021 szeptembertől kezdődő tanév. Fontos dátumok!
 
Ó!divat - Öltözködés a 20. században
Ó!divat - Öltözködés a 20. században A kiállításon az érdeklődők megismerhetik, miként változott a divat az elmúlt száz esztendőben, és ez hogyan jelent meg a mindennapi viseletben.
 
A szúnyogcsípés veszélyei emberre, állatra
A szúnyogcsípés veszélyei emberre, állatra A június 7-vel kezdődő héten az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság Csongrád-Csanád megyében egyelőre csak a vízközeli területen és az agglomerációban végez légi szúnyogírtást.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 22. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 22. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Jó tanulók és remek sportolók
Jó tanulók és remek sportolók Idén két vásárhelyi sportoló kapott 'Magyarország jó tanulója, jó sportolója' címet. Azok a diákok nyerhetik el, akik az előző tanévben kimagasló tanulmányi és sportteljesítményt nyújtottak.