Egy háromnapos léböjtkúrával sokat segíthetsz a szervezetednek! Receptek!
Itt a tavasz és vele együtt a migrén, a tavaszi fáradtság, gyengeség, általánosan rossz a közérzet, s alig van némi energiád? Ennek legfőbb oka a helytelen életvitel lehet, a sok stressz, az egészségtelen táplálkozás, s a szervezetedben felgyülemlett méreganyagok, amelyek nem hagyják a testedet élni. Egy háromnapos léböjtkúrával sokat segíthetsz a szervezetednek!
Természetesen a szervezeted a maga útján is megpróbál a salakanyagoktól és a mérgektől megszabadulni, de sajnos nem mindig tudja maximálisan ellátni a feladatát a felgyorsult életvitelünk eredményeképpen. Néha nem árt neki besegíteni egy kicsit, ami tavasszal a legideálisabb, hiszen ilyenkor a természet is megújul.
Receptek a három napos léböjtre
Ezt a négy keveréket váltogasd étkezésenként a léböjt alatt, emellett természetesen igyál sok folyadékot, de ne cukros üdítőket, hanem tiszta vizet és gyógyteát.
Alma-sárgalépalé
Nagyon jó A-vitaminforrás, hasznára válik a látásodnak, a nyálkahártyáknak, a bőrnek, valamint a csontoknak.
Hozzávalók: 1 savanykás alma, 1 ujjpercnyi gyömbérdarab, 20 dkg sárgarépa
Elkészítés: hámozd meg a sárgarépát, tisztítsd meg a gyömbért, s vágd őket az almával együtt egyenlő darabokra. Gyümölcspréssel préseld ki a levüket, s máris fogyaszthatod.
2,5 dl lének a szénhidrát-tartalma 29 gramm.
Zeller-paradicsomlé
Kiváló C-vitaminforrás és vérnyomáscsökkentő hatású a zeller, rengeteg rostot tartalmaz, valamint cinket és folsavat.
Hozzávalók: 2 zellerszár, 4 paradicsom, 1 evőkanál petrezselyemlevél, 1 citrom leve és reszelt héja.
Elkészítés: az összes hozzávalót tedd a gyümölcsprésbe, s préseld őket ki. Azonnal fogyasztható.
3 dl lének 14 gramm a szénhidrát-tartalma.
Kivilé szójatejjel
A csontritkulás, a szívbetegségek és több fajta rák megelőzésében segítenek az izoflavonoidok, amelyek a szójatejben találhatók meg.
Hozzávalók: 3 dl szójatej, 1 kávéskanál méz, 4 kivi.
Elkészítés: Hámozd meg a kivit, vágd négyfelé, s tedd a turmixgépbe, öntsd hozzá a szójatejet és mézet, s turmixold őket sűrűre. Azonnal megihatod.
4 dl turmix szénhidrát-tartalma 18 gramm.
Joghurtlé uborkával
A joghurtban található baktériumok az emésztésedet állítják helyre, de jó hatással vannak az immunrendszeredre is. Ezenkívül frissít és nagyon jól laktat is.
Hozzávalók: 2,5 dl élőflórás joghurt, 1 evőkanál friss mentalevél, 15 dkg kígyóuborka
Elkészítés: mosd meg az uborkát, hosszában vágd félbe, s kapard ki a magját. Vágd fel darabokra, majd tedd be a turmixgépbe. Turmixold simára a mentával, a joghurttal, és némi sóval. Azonnal fogyaszthatod.
3 dl turmix szénhidrát-tartalma 22 gramm.