Kék hírekA székkutasi puszta fekete napja

2021. július 8., csütörtök
 
A székkutasi puszta fekete napja

Földöntúli látványként írták le a július 8-án délutáni tüzet a szemtanúk, aminek a lángjai a Csongrád-Csanád megyei Székkutas határában csaptak fel és az országosan védett területet is érintették.

 

 

 

A székkutasi tűz nyoma

 

 

 

A 300 hektárnyi tüzet este 8 órára az orosházi, a mezőkovácsházai, a hódmezővásárhelyi, a csongrádi, a szegedi, a békéscsabai és a szarvasi hivatásos, valamint a tótkomlósi önkormányzati tűzoltók fékezték meg. A munkálatokat a Csongrád-Csanád megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította, és nyolc erőgép is segítette. Tizenkilenc gépjárművel összesen ötvenöt tűzoltó dolgozott a helyszínen.

 

Száraz fű, avar, ősgyep égett, megsemmisült a tűzben többszáz körbála széna, egy marhák tartására szolgáló, használaton kívüli, nyári szín is, de a közeli szarvasmarhatelepre nem terjedtek át a lángok.

“A székkutasi puszta fekete napja” – írja Facebook oldalán a település polgármestere, Szél István.

 

Július 8-án az eddigi információk szerint egy mezőgazdasági gépből pattant ki szikra, ez okozta a tüzet, ami 50 hektár területet veszélyeztett. Azonban az erős száljárás miatt a tűz tovább terjedt és 300 hektáron pusztított.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Fotóhagyatékkal gazdagodik a Tornyai

Fotóhagyatékkal gazdagodik a Tornyai

A nyertes pályázat most lehetővé teszi, hogy a múzeum megvásárolja Lőkös Sándor fotográfus hagyatékát, amely nagy értékű lenyomata egy korszaknak.
Egyre zavarosabb víz-ügyek

Egyre zavarosabb víz-ügyek

Talán Vásárhelyen sem zárják el a vízcsapokat. Nagy valószínűséggel a vásárhelyi tulajdonrészek is ingyenesen kerülhetnek majd az állam tulajdonába
Strandolásra jók a megye természetes vizei

Strandolásra jók a megye természetes vizei

Megfelel az egészségügyi követelményeknek a Mártélyi Holtág és a mindszenti strand. Összesen 12 természetes fürdőhely használatát engedélyezték a megyében
Még mindig több az eladó lakás Vásárhelyen

Még mindig több az eladó lakás Vásárhelyen

Az idei évben Vásárhelyen eddig 6,2%-os áremelkedés volt tapasztalható. A 2021-es év pont olyan fordulatokkal teli hónapokat hozott eddig, mint a tavalyi év.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022. 31. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
A Villeroy & Boch a vásárhelyi óvodásokért
A Villeroy & Boch a vásárhelyi óvodásokért Újabb mosdófelújítást segít a világcég. Ezúttal a vásárhelyi Szeremlei Sámuel Református Óvodában kezdődnek a munkálatok.
 
100. születésnapot ünnepelte egy vásárhelyi bácsi
100. születésnapot ünnepelte egy vásárhelyi bácsi
99 éves korában lett ágyban fekvő beteg, addig nagyon tevékeny életet élt. A hosszú élet titka Pista bácsi szerint: a munka.
 
A Mártélyi Kavalkád programja
A Mártélyi Kavalkád programja

Augusztus 5. és 7-e között ismét lesz egy fergeteges rendezvénysorozat a Mártélyi Holtágnál. A szórakoztató műfajok teljes palettájával. Részletes program.

 
Az ország Imruskája 87 éves lenne
Az ország Imruskája 87 éves lenne A Hódmezővásárhelyen született Antal Imre július 31-én lett volna 87 éves. A város nem feledkezett meg neves szülöttéről.
 
Tanévi menetrend szeptembertől
Tanévi menetrend szeptembertől A hamarosan ismét megtelnek az iskolapadok, érdemes megnézni, hogyan alakul a 2022 szeptembertől kezdődő tanév. Fontos dátumok!
 
Szent István király ünnepe - Bor- és Gasztrofesztivál Vásárhelyen
Szent István király ünnepe - Bor- és Gasztrofesztivál Vásárhelyen Négynapos ünneppel készül az önkormányzat. Két színpad lesz, az egyik a Dr. Rapcsák András sétálóutcán, a nagy színpad pedig a Kossuth téren. Részletes program.