KözéletElőzetes hírek a tram traint érintő vágányzárról

2023. július 28., péntek
 
Előzetes hírek a tram traint érintő vágányzárról

2023. augusztus 21-től szeptember 20-ig Szeged-Rókus-Hódmezővásárhelyi Népkert állomások között végzett műszaki munkák miatt a Szeged—Hódmezővásárhely vasútállomás közötti vonalon a Tram-train  módosított menetrend szerint közlekednek, 1-2-es jelzésű vonatpótló autóbuszokkal.

 

 

 


Szeged vasútállomásnál a Galamb utcán kerül kialakításra ideiglenes megállóhely. A pótlóbuszok a Bécsi körútnál Szeged vasútállomás felé az Oldal utcán, a Széchenyi téren Szeged vasútállomás felé a trolibusz megállóhelyen, Rókus vasútállomás felé pedig a tér melletti autóbusz megállóban állnak meg.

Az Anna-kútnál a tram-train járművek a Kossuth L. sgt-on, a pótlóbuszok a Tisza Lajos krt-on található megállóhelyeken állnak meg.

Hódmezővásárhelyen a vonatpótló autóbuszok a Kossuth tér megállóhelyet, Hódmezővásárhelyi a Népkert megállóhelyet és Algyő állomást nem érintik, helyettük az ideiglenes autóbusz megállóhelyeken állnak meg. A pótlóbuszokról a Népkertnél, a strandnál, a Hősök terén, a Városi könyvtár, (a Kálvin térnél) a Bajcsy Zs utcai és a Nagyállomás buszmegállóinál lehet fel- és leszállni.

A vágányzári közlemény szerint, a pótlóbuszok augusztus 21-23, augusztus 27-30-ig, szeptember 03-06-ig, szeptember 10-13-ig, és  szeptember 17-20-ig, tehát minden héten (augusztus 20-a kivételével) vasárnaptól szerdáig járnak az esti órákban. Az első pótlóbusz Szegedről 18 óra 46-kor indul. Hódmezővásárhelyről pedig 19 óra 5 perckor.

Természetesen a fentiek csak tájékoztató jellegű információk, majd amikor aktuális lesz, a MÁV-nál kell érdeklődni a pontos menetrendről.

 
 
Forrás: MÁV START
VH
 

Olvassa el ezt is!

Ismét egy héten át Augusztusi Zenei Napok Vásárhelyen

Ismét egy héten át Augusztusi Zenei Napok Vásárhelyen

Három évtized alatt, a minden évben megrendezett nyári zenei tábor mára szervesen beilleszkedett Hódmezővásárhely zenei életébe.
Rendkívüli közgyűlés - redkívül sok újratárgyalás

Rendkívüli közgyűlés - redkívül sok újratárgyalás

Hónapokon át törvénytelenül működött a pénzügyi, gazdasági, városfejlesztési és városüzemeltetési bizottság. Visszajár a földadó, nem adják a Petőfi utcai épületet.
Ismét 300 felett a Mezőgazdasági Karra felvettek száma

Ismét 300 felett a Mezőgazdasági Karra felvettek száma

Az MGK-n a mezőgazdasági mérnök és vidékfejlesztési agrármérnöki alapszakok mellett, a nemrég elindított gyógy- és fűszernövény, agrár-és üzleti digitalizáció szak is vonzotta a hallgatókat.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

2023. 49-52. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 

És ezt már olvasta?

Befürödhetünk a szökőkutakkal
Befürödhetünk a szökőkutakkal A napokban várható kánikula miatt a szülőknek érdemes jobban figyelni a szökőkutainkra, amelyeket eredetileg nem fürdésre tervezték.
 
Június 16. - A Holokauszt vásárhelyi emléknapja
Június 16. - A Holokauszt vásárhelyi emléknapja 1944-ben ezen a napon elhurcolták a város 737 zsidó polgárát. A vásárhelyi zsinagóga órája a mai nap is azt az időpontot – tíz óra tíz percet – mutatja
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 21. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Vásárhelyi érmek a Vívó Vidékbajnokságon
Vásárhelyi érmek a Vívó Vidékbajnokságon Június 8-9-én a Magyar Vívó Szövetség megbízásából a Zalaegerszegi Vívó Egylet Tőr utánpótlás Vidék bajnokságot rendezett. Eredmények.
 
Választás 2024
Választás 2024 A június 9-én megtartott választás eredményeként ismét Márki-Zay Péter lett a polgármester. Ezúttal mind a 10 választókerületben a Mindenki Magyarországa nyert.
 
10 éve hunyt el a legendás Aranycsapat kapusa - személyes emlékezés
10 éve hunyt el a legendás Aranycsapat kapusa - személyes emlékezés Emlékezés más szemmel, Fekete Párduc, vagyis Grosics Gyula és a Vásárhelyi Hírek főszerkesztőjének személyes barátsága okán.
 
Beindult a Deja Vu
Beindult a Deja Vu Június 6-án délután 5-től nyíltak meg a kapuk az Újszegedi Partfürdőn. Még két napig két helyszínen egymást váltják az előadók, DJ-k.