KözéletElőzetes hírek a tram traint érintő vágányzárról

2023. július 28., péntek
 
Előzetes hírek a tram traint érintő vágányzárról

2023. augusztus 21-től szeptember 20-ig Szeged-Rókus-Hódmezővásárhelyi Népkert állomások között végzett műszaki munkák miatt a Szeged—Hódmezővásárhely vasútállomás közötti vonalon a Tram-train  módosított menetrend szerint közlekednek, 1-2-es jelzésű vonatpótló autóbuszokkal.

 

 

 


Szeged vasútállomásnál a Galamb utcán kerül kialakításra ideiglenes megállóhely. A pótlóbuszok a Bécsi körútnál Szeged vasútállomás felé az Oldal utcán, a Széchenyi téren Szeged vasútállomás felé a trolibusz megállóhelyen, Rókus vasútállomás felé pedig a tér melletti autóbusz megállóban állnak meg.

Az Anna-kútnál a tram-train járművek a Kossuth L. sgt-on, a pótlóbuszok a Tisza Lajos krt-on található megállóhelyeken állnak meg.

Hódmezővásárhelyen a vonatpótló autóbuszok a Kossuth tér megállóhelyet, Hódmezővásárhelyi a Népkert megállóhelyet és Algyő állomást nem érintik, helyettük az ideiglenes autóbusz megállóhelyeken állnak meg. A pótlóbuszokról a Népkertnél, a strandnál, a Hősök terén, a Városi könyvtár, (a Kálvin térnél) a Bajcsy Zs utcai és a Nagyállomás buszmegállóinál lehet fel- és leszállni.

A vágányzári közlemény szerint, a pótlóbuszok augusztus 21-23, augusztus 27-30-ig, szeptember 03-06-ig, szeptember 10-13-ig, és  szeptember 17-20-ig, tehát minden héten (augusztus 20-a kivételével) vasárnaptól szerdáig járnak az esti órákban. Az első pótlóbusz Szegedről 18 óra 46-kor indul. Hódmezővásárhelyről pedig 19 óra 5 perckor.

Természetesen a fentiek csak tájékoztató jellegű információk, majd amikor aktuális lesz, a MÁV-nál kell érdeklődni a pontos menetrendről.

 
 
Forrás: MÁV START
VH
 

Olvassa el ezt is!

Ismét egy héten át Augusztusi Zenei Napok Vásárhelyen

Ismét egy héten át Augusztusi Zenei Napok Vásárhelyen

Három évtized alatt, a minden évben megrendezett nyári zenei tábor mára szervesen beilleszkedett Hódmezővásárhely zenei életébe.
Rendkívüli közgyűlés - redkívül sok újratárgyalás

Rendkívüli közgyűlés - redkívül sok újratárgyalás

Hónapokon át törvénytelenül működött a pénzügyi, gazdasági, városfejlesztési és városüzemeltetési bizottság. Visszajár a földadó, nem adják a Petőfi utcai épületet.
Ismét 300 felett a Mezőgazdasági Karra felvettek száma

Ismét 300 felett a Mezőgazdasági Karra felvettek száma

Az MGK-n a mezőgazdasági mérnök és vidékfejlesztési agrármérnöki alapszakok mellett, a nemrég elindított gyógy- és fűszernövény, agrár-és üzleti digitalizáció szak is vonzotta a hallgatókat.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

2023. 36. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 

És ezt már olvasta?

Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen
Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen Valamennyi korosztály számára érdekes programokat ígér az SZTE Mezőgazdasági Kar az idei Kutatók Éjszakáján. Részletes program.
 
Elindult az egyetemi tanév is
Elindult az egyetemi tanév is Megtartotta szokásos tanévnyitóját a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara. A helyszín ismét a polgármesteri hivatal díszterme volt.
 
Suli buli
Suli buli Az önkormányzat nem adja ingyen a Petőfi utca 6. épületet. A Református Egyházközség szerint jogszerűtlenül próbálták akadályozni a tanévkezdést.
 
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott Eddig a Prizma Food által üzemeltetett közétkeztetésből minden generációból százak léptek ki. Az okok sokrétegűek. A higiéniai ellenőrzés eredménye viszont kiváló.
 
Idén még többen jöttek
Idén még többen jöttek Számunkra a „teltház” nem egyszerűen egy számszerűsíthető cél, hanem annak a felelőssége, hogy boldog együttlétben érezhessék jól magukat a fesztiválozók” – mondta a főszervező.
 
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban A két politikus többek között a migráció, az ukrajnai háború, az energiafüggőség, a rezsivédelem, a pártfinanszírozás, a gyermekvédelem kérdésköreiben ismertették álláspontjaikat.
 
Elindult a nyár utolsó nagy bulifolyama
Elindult a nyár utolsó nagy bulifolyama Négy napon át, több mint tíz helyszínen több mint kétszáz programot kínál az idén ötvenöt éves Szegedi Ifjúsági Napok.