KözéletElkészült a vásárhelyi Szakrendelő

2016. február 14., vasárnap
 

A hétvégén, Vásárhely postaládáiba bedobott szórólapon épületátadóról értesítik a lakosságot. Elkészült a kórház rég várt szakrendelője, amely a Városház utca 1. szám alatti régi, korszerűtlen, 2005-ben bezárt szakrendelőt váltja ki.  

(A Galériánkban a lepusztult Szakrendelőben készült fotóinkat láthatják.)

 

 

 

A hétvégén Vásárhely postaládáiba bedobott szórólapon épületátadóról értesítik a lakosságot. Elkészült a kórház rég várt szakrendelője, amely a Városház utca 1. szám alatti régi, korszerűtlen, 2005-ben bezárt szakrendelőt váltja ki. (A Galériánkban a lepusztult Szakrendelőben készült fotóinkat láthatják.)

 

Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó intézményében, a lakosság által továbbra is régi kedvelt nevén, az Erzsébet Kórházban a leginkább közérdeklődésre számot tartó új épületben 1100 négyzetméteres hasznos tér épült. A többszintes épület első két szintjén kapott helyet a járóbeteg szakrendelő, például a fizioterápiás egység. A vásárhelyieket leginkább érdeklő, az évek óta sok kellemetlenség forrása a Zrínyi utcai labor az új épület földszintjén fogadja korszerű körülmények között a laborvizsgálatra érkezőket.

A földszinten, rögtön a bejárat mellett a központi gyógyszertár, az alagsorban a gyógyszertár laborrészlege, és a patológiai osztály került kialakításra.

A patológián korszerű körülmények biztosítják majd a boncolást és a teljes körű szövettani vizsgálatokat. A Vásárhelyi Hírek megtudta, a patológián 14 elhunyt tárolására lesz lehetőség.

 

A tervek szerint a jelenleginél többszintesre tervezték az új épületet. A 2020-ig terjedő fejlesztési koncepció keretében, két további szint kialakítására van lehetőség, amelyekbe fekvőbeteg osztályok elhelyezésére lesz lehetőség. A könnyűszerkezetes tető alatt a tetőtérben a gépészeti eszközök kerültek. A központi „A" épületet, valamint az új tömböt két szinten folyosó köti össze. Az átjárókkal és a belső liftekkel biztosítottá vált az épületek közötti teljes átjárhatóság.

Egy tavaly őszi bejáráson, Kallai Árpád a Vásárhelyi Híreknek elmondta, hogy amikor az új épületbe kerülnek a járóbeteg ellátó egységek, a kórház tömbjében több épület felszabadul, amelynek hasznosításán el kell gondolkodni.  

A makói kórházzal közös beruházás teljes költségvetése 3,243 milliárd forint, amelynek 100%-a az Európai Unió támogatásával valósulhatott meg.

 

Február 19-én pénteken délután fél háromkor adják át az új épületet. Dr. Kallai Árpád főigazgató köszöntője után Balog Zoltán miniszter és Lázár János miniszter, országgyűlési képviselő mond ünnepi beszédet.

 

Csoportos intézménylátogatásra lesz lehetőség. A részvételre az „A" épület betegirányító pult előtt kell jelentkezni. Ezen a napon ingyenes egészségszűrésre várják az érdeklődő lakosságot.

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A nyughelyvitában még nincs megnyugvás

A nyughelyvitában még nincs megnyugvás

Isten nevének említése továbbra sem megengedett? A héten felfüggesztette a bíróság a Kegyeleti Kft. és a Református Egyház közötti pert, amíg folyik a hatósági eljárás. 

Mennyi az annyi?

Mennyi az annyi?

Hadházy Ákos az LMP antikorrupciós szakszóvivője szerint voltak olyan járások, ahol egyszerűen megették az összegeket, többek között Hódmezővásárhelyt is említette.
Családi események Hódmezővásárhelyen

Családi események Hódmezővásárhelyen

2022. 47. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Még 65 millió plusz a tram train projektbe

Még 65 millió plusz a tram train projektbe

A mozdonyszín és a tároló vágányok közötti területen 8 jármű tárolására és karbantartására alkalmas közel 3000 m2 alapterületű csarnok épült.
 

És ezt már olvasta?

Egyházi érdemrendet kapott Kovács István
Egyházi érdemrendet kapott Kovács István A hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar egykori vezetője, a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola igazgatója sok szállal kötődik Vásárhelyhez.
 
A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar idén előkelőbb helyen végzett
A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar idén előkelőbb helyen végzett Magyarország legjobb egyeteme lett a Szegedi Tudományegyetem az oktatók kiválósága alapján a HVG friss felsőoktatási rangsorában.
 
A miskolciak eredményesebbek voltak
A miskolciak eredményesebbek voltak Több sérültet is nélkülöző Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli. egy negyedig tartotta a lépést, végül a Miskolcon a hazaiak simán győzni tudtak.
 
Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés
Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés Terjednek a facebookos csalások. Sok a főként idős naív, kevésbé informált ember. A Rendőrség látókörébe kerülnek a csalók, bár nem könnyű a lebuktatás.
 
Fejreállt egy Suzuki Vásárhelyen
Fejreállt egy Suzuki Vásárhelyen A nyirkos aszfalton megcsúszhatott és egy ház kapubejárójába előtt felborulva állt meg.
 
Ez volt az ötödik vereség a bajnokságban
Ez volt az ötödik vereség a bajnokságban A Kecskemét otthonában folytatta az NB I/B Zöld csoportját a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli. Új vezetőedzője van a csapatnak, Vuk Pavlovics személyében.
 
2023-tól földadó
2023-tól földadó Nyolc igen szavazattal átment az új adórendelet. Évi 80 millió forintra számít az önkormányzat. Az Agrárkamara és MAGOSZ tiltakozó közleményben reagált.