KözéletElkészült a vásárhelyi Szakrendelő

2016. február 14., vasárnap
 

A hétvégén, Vásárhely postaládáiba bedobott szórólapon épületátadóról értesítik a lakosságot. Elkészült a kórház rég várt szakrendelője, amely a Városház utca 1. szám alatti régi, korszerűtlen, 2005-ben bezárt szakrendelőt váltja ki.  

(A Galériánkban a lepusztult Szakrendelőben készült fotóinkat láthatják.)

 

 

 

A hétvégén Vásárhely postaládáiba bedobott szórólapon épületátadóról értesítik a lakosságot. Elkészült a kórház rég várt szakrendelője, amely a Városház utca 1. szám alatti régi, korszerűtlen, 2005-ben bezárt szakrendelőt váltja ki. (A Galériánkban a lepusztult Szakrendelőben készült fotóinkat láthatják.)

 

Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó intézményében, a lakosság által továbbra is régi kedvelt nevén, az Erzsébet Kórházban a leginkább közérdeklődésre számot tartó új épületben 1100 négyzetméteres hasznos tér épült. A többszintes épület első két szintjén kapott helyet a járóbeteg szakrendelő, például a fizioterápiás egység. A vásárhelyieket leginkább érdeklő, az évek óta sok kellemetlenség forrása a Zrínyi utcai labor az új épület földszintjén fogadja korszerű körülmények között a laborvizsgálatra érkezőket.

A földszinten, rögtön a bejárat mellett a központi gyógyszertár, az alagsorban a gyógyszertár laborrészlege, és a patológiai osztály került kialakításra.

A patológián korszerű körülmények biztosítják majd a boncolást és a teljes körű szövettani vizsgálatokat. A Vásárhelyi Hírek megtudta, a patológián 14 elhunyt tárolására lesz lehetőség.

 

A tervek szerint a jelenleginél többszintesre tervezték az új épületet. A 2020-ig terjedő fejlesztési koncepció keretében, két további szint kialakítására van lehetőség, amelyekbe fekvőbeteg osztályok elhelyezésére lesz lehetőség. A könnyűszerkezetes tető alatt a tetőtérben a gépészeti eszközök kerültek. A központi „A" épületet, valamint az új tömböt két szinten folyosó köti össze. Az átjárókkal és a belső liftekkel biztosítottá vált az épületek közötti teljes átjárhatóság.

Egy tavaly őszi bejáráson, Kallai Árpád a Vásárhelyi Híreknek elmondta, hogy amikor az új épületbe kerülnek a járóbeteg ellátó egységek, a kórház tömbjében több épület felszabadul, amelynek hasznosításán el kell gondolkodni.  

A makói kórházzal közös beruházás teljes költségvetése 3,243 milliárd forint, amelynek 100%-a az Európai Unió támogatásával valósulhatott meg.

 

Február 19-én pénteken délután fél háromkor adják át az új épületet. Dr. Kallai Árpád főigazgató köszöntője után Balog Zoltán miniszter és Lázár János miniszter, országgyűlési képviselő mond ünnepi beszédet.

 

Csoportos intézménylátogatásra lesz lehetőség. A részvételre az „A" épület betegirányító pult előtt kell jelentkezni. Ezen a napon ingyenes egészségszűrésre várják az érdeklődő lakosságot.

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A nyughelyvitában még nincs megnyugvás

A nyughelyvitában még nincs megnyugvás

Isten nevének említése továbbra sem megengedett? A héten felfüggesztette a bíróság a Kegyeleti Kft. és a Református Egyház közötti pert, amíg folyik a hatósági eljárás. 

Mennyi az annyi?

Mennyi az annyi?

Hadházy Ákos az LMP antikorrupciós szakszóvivője szerint voltak olyan járások, ahol egyszerűen megették az összegeket, többek között Hódmezővásárhelyt is említette.
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán

Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán

A Hód-Fitness SE 10 egyéni és 14 csoportos gyakorlattal képviselte Magyarországot. Hét ország 813 sportolója vett részt az Európa Kupán.
Hódmezővásárhelyi szociális dolgozók kitüntetése

Hódmezővásárhelyi szociális dolgozók kitüntetése

November 8-án díszközgyűlésen adták át a Hódmezővásárhely Szociális Ügyének Szolgálatáért díjakat. Idén hárman kapták meg.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 46. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben Nincs jelentősebb változás a 2024-es esztendőben a munkaszüneti napok terén. Ám, mivel egyetlen ünnepnapunk sem esik hétvégére, így 7 hosszú hétvégére készülhetünk.
 
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni Beköszöntött az ősz, a tél és ezzel együtt a légúti vírusfertőzések és bakteriális társfertőzések időszaka, így nem árt az óvatosság.
 
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki A Nagykőrös csapatát fogadta november 24-én este az NB I/B Zöld csoportjának 10. fordulójában a Vásárhelyi Kosársuli.
 
Létszámleépítés valódi számokkal
Létszámleépítés valódi számokkal Hiteltelennek tartja a Villeroy & Boch közleménye az egyik helyi sajtóban és a facebookon is felbukkant információkat. Ezzel le kívánják zárni a találgatásokat.
 
Máté Taekwondo sikerek az OB-n
Máté Taekwondo sikerek az OB-n A Dunaharaszti Sportcsarnok adott otthont a Taekwondo Országos Bajnokságnak. 26 egyesület közel négyszáz versenyzője lépett pástra.
 
Remek teljesítmény - szép végeredmény
Remek teljesítmény - szép végeredmény Nehéz helyzetben, csodálatos játékkal szerezte meg első győzelmét vendégként az NB I/B Zöld csoportjában a Vásárhelyi Kosársuli.