KözéletElkészült a vásárhelyi Szakrendelő

2016. február 14., vasárnap
 

A hétvégén, Vásárhely postaládáiba bedobott szórólapon épületátadóról értesítik a lakosságot. Elkészült a kórház rég várt szakrendelője, amely a Városház utca 1. szám alatti régi, korszerűtlen, 2005-ben bezárt szakrendelőt váltja ki.  

(A Galériánkban a lepusztult Szakrendelőben készült fotóinkat láthatják.)

 

 

 

A hétvégén Vásárhely postaládáiba bedobott szórólapon épületátadóról értesítik a lakosságot. Elkészült a kórház rég várt szakrendelője, amely a Városház utca 1. szám alatti régi, korszerűtlen, 2005-ben bezárt szakrendelőt váltja ki. (A Galériánkban a lepusztult Szakrendelőben készült fotóinkat láthatják.)

 

Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó intézményében, a lakosság által továbbra is régi kedvelt nevén, az Erzsébet Kórházban a leginkább közérdeklődésre számot tartó új épületben 1100 négyzetméteres hasznos tér épült. A többszintes épület első két szintjén kapott helyet a járóbeteg szakrendelő, például a fizioterápiás egység. A vásárhelyieket leginkább érdeklő, az évek óta sok kellemetlenség forrása a Zrínyi utcai labor az új épület földszintjén fogadja korszerű körülmények között a laborvizsgálatra érkezőket.

A földszinten, rögtön a bejárat mellett a központi gyógyszertár, az alagsorban a gyógyszertár laborrészlege, és a patológiai osztály került kialakításra.

A patológián korszerű körülmények biztosítják majd a boncolást és a teljes körű szövettani vizsgálatokat. A Vásárhelyi Hírek megtudta, a patológián 14 elhunyt tárolására lesz lehetőség.

 

A tervek szerint a jelenleginél többszintesre tervezték az új épületet. A 2020-ig terjedő fejlesztési koncepció keretében, két további szint kialakítására van lehetőség, amelyekbe fekvőbeteg osztályok elhelyezésére lesz lehetőség. A könnyűszerkezetes tető alatt a tetőtérben a gépészeti eszközök kerültek. A központi „A" épületet, valamint az új tömböt két szinten folyosó köti össze. Az átjárókkal és a belső liftekkel biztosítottá vált az épületek közötti teljes átjárhatóság.

Egy tavaly őszi bejáráson, Kallai Árpád a Vásárhelyi Híreknek elmondta, hogy amikor az új épületbe kerülnek a járóbeteg ellátó egységek, a kórház tömbjében több épület felszabadul, amelynek hasznosításán el kell gondolkodni.  

A makói kórházzal közös beruházás teljes költségvetése 3,243 milliárd forint, amelynek 100%-a az Európai Unió támogatásával valósulhatott meg.

 

Február 19-én pénteken délután fél háromkor adják át az új épületet. Dr. Kallai Árpád főigazgató köszöntője után Balog Zoltán miniszter és Lázár János miniszter, országgyűlési képviselő mond ünnepi beszédet.

 

Csoportos intézménylátogatásra lesz lehetőség. A részvételre az „A" épület betegirányító pult előtt kell jelentkezni. Ezen a napon ingyenes egészségszűrésre várják az érdeklődő lakosságot.

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A nyughelyvitában még nincs megnyugvás

A nyughelyvitában még nincs megnyugvás

Isten nevének említése továbbra sem megengedett? A héten felfüggesztette a bíróság a Kegyeleti Kft. és a Református Egyház közötti pert, amíg folyik a hatósági eljárás. 

Mennyi az annyi?

Mennyi az annyi?

Hadházy Ákos az LMP antikorrupciós szakszóvivője szerint voltak olyan járások, ahol egyszerűen megették az összegeket, többek között Hódmezővásárhelyt is említette.
Start december közepén

Start december közepén

A napokban megérkezett az ötödik, szeptemberben jön a hatodik tram train szerelvény. Ha koccanás miatt kiesik egy szerelvény, borulhat a menetrend.
Ennivaló receptjeink - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal

Ennivaló receptjeink - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal

Baracskay Angéla: Egy kicsit kuglóf állagú és egy kicsit foszlós kalács, szóval a kettő között van, tehát nevezzük úgy: Kuglács.
 

És ezt már olvasta?

Családi események 2021. 30. hét
Családi események 2021. 30. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Fontos tudnivalók lakásbérlés előtt
Fontos tudnivalók lakásbérlés előtt Nemrég kiderültek a felvételi ponthatárok, így kezdetét vette az őrült hajsza a jobbnál jobb albérletekért. Vásárhelyről és környékéről is több százan vadásznak.
 
Bízzunk az állatok megérzéseiben
Bízzunk az állatok megérzéseiben Gyanúsnak kell tekinteni például, ha a csirkék ahelyett, hogy csipegetnék élelmüket, a fák tetejére repülnek, a varangyos békák pedig csoportosan vonulni kezdenek.

 
Ártalmas a gyerekeknek az okostelefon?
Ártalmas a gyerekeknek az okostelefon? Problémát jelenthet az is, hogy a szülők elhanyagolják a csemetéiket, mert számukra fontosabb a saját okostelefonjuk, s természetesen mindezt látják, érzékelik a gyermekek.
 
Hűségért kedvezményes illúzió
Hűségért kedvezményes illúzió Azt is tudják, mi az alsógatyánk mérete, cserébe sokszor azt a terméket kapja, amit egy szimpla leárazás eredményeként egyébként is megkapna.
 
Hőség! Az árnyékunk segít megelőzni a bőrrákot!
Hőség! Az árnyékunk segít megelőzni a bőrrákot! Évente közel 1000 melanomás megbetegedést regisztrálnak hazánkban. Köztudott, hogy az UV sugárzás nagymértékben növeli a betegség kialakulásának lehetőségét.
 
Néha otthon is lehetne szmogriadót elrendelni
Néha otthon is lehetne szmogriadót elrendelni Közel annyi halálos áldozatot követel az otthonainkban lévő szennyezett levegő, mint ahányan az utakon életüket vesztik. A kutatók harci ideggázként használt vegyületet is találtak már a konyhák levegőjében.