SportEgyetlen ponton múlott

2019. november 19., kedd
 
Egyetlen ponton múlott

Az NB I/B Zöld csoportjának 10. fordulójában Kecskemétre látogatott felnőtt csapatunk. Fortuna keze október végén adott egy továbbjutást a Hepp Kupában, most a hazaiak sorsszerűen visszakapták a magukét.

 

 

 

 

 

 

Jól emlékezhetünk, hogy a Hódtói Sportcsarnokban nagyot fordítva nyertünk egylabdás meccset a bajnoki tabellán 5. helyet elfoglaló, fiatal kecskeméti gárda ellen, és csapatunk azóta hétről-hétre jobb állapotban van. Ennek megfelelően arra számíthattunk, hogy hasonlóan kiélezett, szoros összecsapást rendeznek a Mercedes-Benz Sport Akadémián - előzetes számításaink beigazolódtak, és ezúttal is az utolsó percben dőlt el a győzelem sorsa.

 

A találkozó képe furcsa ívet írt le. Jól kezdtek a hazaiak, az első negyed második felét megnyomták, és jó védekezéssel 20-10-es előnnyel fordulhattak a második tíz percre. A mieinknél eleinte nem ültek a dobások, ám Tóth Tamás rotálásával igyekezett összerázni a csapatot, a kiválóan játszó kapitányunk, Vuk Pavlovic vezérletével pedig sikerült is visszazárkózni a második negyed végére. Sőt, a 20. percben egy vásárhelyi időkérést követően Varga Zalán büntetői, majd Kelemen Balázs labdaszerzése és Rostás Imre kettese után szinte eltűnt a különbség, és 37-33-as kecskeméti előnnyel vonulhattak pihenőre a felek.

 

A szünetben Váradi Kornél sem volt rest, a játékot az utánpótlás-válogatott Chester Lewisra és Kucsera Dánielre helyezte, amely egyrészt nem feküdt a Kosársuli-védekezésnek, másrészt felettébb rossz triplaszázalékunknak "hála" egy 14-2-es rohammal ismét megnőtt a differencia (51-35 a 25. percben). A harmadik negyed végére sikerült kissé közelebb zárkózni, de a hajrához közeledve úgy tűnt, eldőlt a mérkőzés.

Nem így történt. 61-44-nél, a 32. percben Perák Denis pontjainak, valamint Kovács József triplájának köszönhetően óriási felzárkózásba kezdett a csapat: Pavlovic büntetőinél visszajöttünk tíz pontra, majd Molnár Bence közelije után hiába kértek időt a hazaiak, úgy tűnt, megismétlődhet a pár héttel ezelőtti forgatókönyv, azaz hátrányból sikerül fordítani (66-58).

Csakhogy a 39. percben, Pavlovic kettesét és egy védőlepattanót követően hiába kért időt vezetőedzőnk (66-63), Kovács hármasa az egyenlítésért célt tévesztett, ebből pedig jól jött ki a Kecskemét: a csiki-csuki foult-büntető játékban Molnár Dániel nem hibázott, ezzel beállítva a 69-65-ös végeredményt. Nem múlott sokon...

 

NBI/ B Zöld csoport, 10. forduló:

KTE-Duna Aszfalt - Vásárhelyi Kosársuli 69-65 (20-10, 17-23, 16-9, 16-23)

Mercedes-Benz Sport Akadémia. Vezette: Nagy-Pál, Győrffy, Major

 

Kecskemét: LEWIS 13/3, Plézer 11, Molnár D. 13/6, KUCSERA 20/6, Fülöp 7

Csere: Orgona -, Cserkó K. 5/3, Ivkovic M. -

Vezetőedző: Váradi Kornél

 

Kosársuli: MOLNÁR 9, Varga Á. 4, Varga Z. 9, Hargitai 2, Rostás 6

Csere: PAVLOVIC 12/3, PERÁK 13, Kovács 3/3, Bálint 3, Kelemen B. -, Acimovic 4

Vezetőedző: Tóth Tamás

 

Tóth Tamás: "Mindkét félidőt dekoncentráltan kezdtük, ehhez párosult egy katasztrofális dobóforma. Sajnos csak elvétve játszottuk a saját tempónkat, így ritmustalanok voltunk a mérkőzés nagy részében. Jobb helyzetkihasználással és pár higgadtabb döntéssel megnyerhettük volna a derbit, de hiányzott tőlünk pár extra teljesítmény. Sok sikert kívánok a Kecskemétnek, megérdemelten nyertek!"

 

Vuk Pavlovic: "Az első félidőben nagyon sok támadólepattanót engedtünk az ellenfélnek, a jó védekezés után sok kosarat kaptunk. A 3. negyedben sajnos a gyenge dobóforma egyre nagyobb különbséget hozott, de pozitívum, hogy küzdöttünk, és visszahoztuk egy labdára a meccset."

 

A következő találkozó szombaton 18 óra 30 perctől következik, amikor is az előző idényben még Piros csoportos Bonyhádot látjuk vendégül a Hódtói Sportcsarnokban. Előtte, 16 órától U20-asaink is megmérkőznek.

 

 
 
Forrás: Nagy Benjámin - Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Idén is ingyen korizás

Idén is ingyen korizás

Elkezdték a jégpálya alapozását a Kossuth téren. Hagyományosan a Mikulás hozza december 5-e körül a jégpályát, de az időjárás még közbeszólhat.
Boxing Gym Vásárhely siker az Magyar Bajnokságban

Boxing Gym Vásárhely siker az Magyar Bajnokságban

November 14-én kezdődött és 17-ig tartott az Ifjúsági Ökölvívó Magyar Bajnokság, amelyen Kovács Krisztián idén a dobogó második fokára állhatott.
Marad a szülészet Vásárhelyen

Marad a szülészet Vásárhelyen

Az aktív ellátás megszüntetését, illetve további intézmény-összevonást javasol tucatnyi helyen a Kórházfenntartó egy, még nem publikus  munkaanyagban.
Nyílt Nap volt a Mezőgazdasági Karon

Nyílt Nap volt a Mezőgazdasági Karon

Nem könnyű a választás, ha a továbbtanulás kerül szóba. A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán nyílt nap segítette a döntést.
 

És ezt már olvasta?

Népi hagyományvilág a XX. századi irodalomban
Népi hagyományvilág a XX. századi irodalomban Hagyomány, népi írók, nemzeti önismeret címmel rendezett konferenciát az Emlékpontban.
 
10 évet kapott első fokon a mindszenti férfi
10 évet kapott első fokon a mindszenti férfi Szexuális erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek azt a 69 éves mindszenti férfit, aki tizenéves fiúkat fogadott fel munkára, de mást is akart.
 
Hatszáz római kori sír Vásárhely határában
Hatszáz római kori sír Vásárhely határában Tornyai János Múzeumban a Korok, kultúrák, lelőhelyek régészeti előadássorozatában a szegedi Móra Ferenc Múzeum régésze tartott előadást.
 
Közgyűlést tartott a vásárhelyi képviselőtestület
Közgyűlést tartott a vásárhelyi képviselőtestület Folyószámlahitel, túlmunka meszüntetése, Szikáncson voksolhatnak, hivatalossá vált a pihenőpark elnevezése, új tagjai vannak a Hódmezővásárhely Sportjáért Alapítvány kuratóriumának.
 
Legendák és hiedelmek
Legendák és hiedelmek December 13-a Szent Lúcia keresztény vértanú ünnepe. Magát Luca nevét is szokás a fényt jelentő latin lux szóval összefüggésbe hozni.
 
Itt a nagyszülői GYED
Itt a nagyszülői GYED A gyed összege egy unoka után a nagyszülő fizetésének hetven százaléka, de maximum a mindenkori minimálbér kétszeresének a hetven százaléka.
 
Szabadkai alkotók vásárhelyi kiállítása
Szabadkai alkotók vásárhelyi kiállítása Átívelés címmel, két szabadkai alkotó életművét bemutató kiállítás nyílt a Szabadkai Városi Múzeum és a Tornyai János Múzeum közös szervezésében az Alföldi Galériában.