SportEgyetlen ponton múlott

2019. november 19., kedd
 
Egyetlen ponton múlott

Az NB I/B Zöld csoportjának 10. fordulójában Kecskemétre látogatott felnőtt csapatunk. Fortuna keze október végén adott egy továbbjutást a Hepp Kupában, most a hazaiak sorsszerűen visszakapták a magukét.

 

 

 

 

 

 

Jól emlékezhetünk, hogy a Hódtói Sportcsarnokban nagyot fordítva nyertünk egylabdás meccset a bajnoki tabellán 5. helyet elfoglaló, fiatal kecskeméti gárda ellen, és csapatunk azóta hétről-hétre jobb állapotban van. Ennek megfelelően arra számíthattunk, hogy hasonlóan kiélezett, szoros összecsapást rendeznek a Mercedes-Benz Sport Akadémián - előzetes számításaink beigazolódtak, és ezúttal is az utolsó percben dőlt el a győzelem sorsa.

 

A találkozó képe furcsa ívet írt le. Jól kezdtek a hazaiak, az első negyed második felét megnyomták, és jó védekezéssel 20-10-es előnnyel fordulhattak a második tíz percre. A mieinknél eleinte nem ültek a dobások, ám Tóth Tamás rotálásával igyekezett összerázni a csapatot, a kiválóan játszó kapitányunk, Vuk Pavlovic vezérletével pedig sikerült is visszazárkózni a második negyed végére. Sőt, a 20. percben egy vásárhelyi időkérést követően Varga Zalán büntetői, majd Kelemen Balázs labdaszerzése és Rostás Imre kettese után szinte eltűnt a különbség, és 37-33-as kecskeméti előnnyel vonulhattak pihenőre a felek.

 

A szünetben Váradi Kornél sem volt rest, a játékot az utánpótlás-válogatott Chester Lewisra és Kucsera Dánielre helyezte, amely egyrészt nem feküdt a Kosársuli-védekezésnek, másrészt felettébb rossz triplaszázalékunknak "hála" egy 14-2-es rohammal ismét megnőtt a differencia (51-35 a 25. percben). A harmadik negyed végére sikerült kissé közelebb zárkózni, de a hajrához közeledve úgy tűnt, eldőlt a mérkőzés.

Nem így történt. 61-44-nél, a 32. percben Perák Denis pontjainak, valamint Kovács József triplájának köszönhetően óriási felzárkózásba kezdett a csapat: Pavlovic büntetőinél visszajöttünk tíz pontra, majd Molnár Bence közelije után hiába kértek időt a hazaiak, úgy tűnt, megismétlődhet a pár héttel ezelőtti forgatókönyv, azaz hátrányból sikerül fordítani (66-58).

Csakhogy a 39. percben, Pavlovic kettesét és egy védőlepattanót követően hiába kért időt vezetőedzőnk (66-63), Kovács hármasa az egyenlítésért célt tévesztett, ebből pedig jól jött ki a Kecskemét: a csiki-csuki foult-büntető játékban Molnár Dániel nem hibázott, ezzel beállítva a 69-65-ös végeredményt. Nem múlott sokon...

 

NBI/ B Zöld csoport, 10. forduló:

KTE-Duna Aszfalt - Vásárhelyi Kosársuli 69-65 (20-10, 17-23, 16-9, 16-23)

Mercedes-Benz Sport Akadémia. Vezette: Nagy-Pál, Győrffy, Major

 

Kecskemét: LEWIS 13/3, Plézer 11, Molnár D. 13/6, KUCSERA 20/6, Fülöp 7

Csere: Orgona -, Cserkó K. 5/3, Ivkovic M. -

Vezetőedző: Váradi Kornél

 

Kosársuli: MOLNÁR 9, Varga Á. 4, Varga Z. 9, Hargitai 2, Rostás 6

Csere: PAVLOVIC 12/3, PERÁK 13, Kovács 3/3, Bálint 3, Kelemen B. -, Acimovic 4

Vezetőedző: Tóth Tamás

 

Tóth Tamás: "Mindkét félidőt dekoncentráltan kezdtük, ehhez párosult egy katasztrofális dobóforma. Sajnos csak elvétve játszottuk a saját tempónkat, így ritmustalanok voltunk a mérkőzés nagy részében. Jobb helyzetkihasználással és pár higgadtabb döntéssel megnyerhettük volna a derbit, de hiányzott tőlünk pár extra teljesítmény. Sok sikert kívánok a Kecskemétnek, megérdemelten nyertek!"

 

Vuk Pavlovic: "Az első félidőben nagyon sok támadólepattanót engedtünk az ellenfélnek, a jó védekezés után sok kosarat kaptunk. A 3. negyedben sajnos a gyenge dobóforma egyre nagyobb különbséget hozott, de pozitívum, hogy küzdöttünk, és visszahoztuk egy labdára a meccset."

 

A következő találkozó szombaton 18 óra 30 perctől következik, amikor is az előző idényben még Piros csoportos Bonyhádot látjuk vendégül a Hódtói Sportcsarnokban. Előtte, 16 órától U20-asaink is megmérkőznek.

 

 
 
Forrás: Nagy Benjámin - Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Idén is ingyen korizás

Idén is ingyen korizás

Elkezdték a jégpálya alapozását a Kossuth téren. Hagyományosan a Mikulás hozza december 5-e körül a jégpályát, de az időjárás még közbeszólhat.
Boxing Gym Vásárhely siker az Magyar Bajnokságban

Boxing Gym Vásárhely siker az Magyar Bajnokságban

November 14-én kezdődött és 17-ig tartott az Ifjúsági Ökölvívó Magyar Bajnokság, amelyen Kovács Krisztián idén a dobogó második fokára állhatott.
Marad a szülészet Vásárhelyen

Marad a szülészet Vásárhelyen

Az aktív ellátás megszüntetését, illetve további intézmény-összevonást javasol tucatnyi helyen a Kórházfenntartó egy, még nem publikus  munkaanyagban.
Nyílt Nap volt a Mezőgazdasági Karon

Nyílt Nap volt a Mezőgazdasági Karon

Nem könnyű a választás, ha a továbbtanulás kerül szóba. A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán nyílt nap segítette a döntést.
 

És ezt már olvasta?

A hajrában már nem volt kétséges a győzelem
A hajrában már nem volt kétséges a győzelem A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli remek teljesítménnyel verte a tabellán második MEAFC-Miskolcot az NB I/B Zöld csoport alapszakaszának utolsó előtti fordulójában.
 
Gyermekek védelme az online térben
Gyermekek védelme az online térben A gyerekek egyre több időt töltenek a számítógépek előtt, és nagyon keveset tudunk arról, mit csinálnak ezalatt. A híreket olvasva, néha tragédia történhet ha nem figyel a szülő.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023 2023. 11. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné A város közössége érdekében végzett önzetlen munkássága elismeréseként, amellyel gyarapította a város szellemi javait, növelte jó hírnevét.
 
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin Kiemelkedően magas, szakmai munkásságának elismeréseként, amellyel Hódmezővásárhely szellemi értékeit gyarapította és jó hírnevét növelte.

 

 
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda Pályfutására meghatározó hatással volt Hódmezővásárhely, a Bethlen Gábor Gimnázium, a drámaszakkör és három nagyszerű vásárhelyi pedagógus.
 
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen Vásárhelyen több helyszínen voltak ünnepségek az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc 175. évfordulója alkalmából.