SportEgy vereség után egy sima győzelem

2022. április 10., vasárnap
 
Egy vereség után egy sima győzelem

A DEAC U23 otthonában, az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban játszott az NB I/B Zöld csoportjának rájátszásának első meccsén a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli április 7-én este, amit a debreceniek 71-47-re megnyertek.

 

 

 

 


A vereséget követően a visszavágás reményében fogadta a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli a DEAC U23-at a Hódtói Sportcsarnokban.

 

Az NB I/B Zöld csoportjának negyeddöntője általában rendre nagy fordulatokat tartogat magában, és ez most is igazolódott, hisz egyrészt a Kosársuli a két nappal korábban elkövetett hibákat ki tudta javítani, másrészt az utóbbi hetek (így ideszámítva a debreceniek elleni alapszakaszos találkozót is) legsimább sikerét aratta. 

 

Pedig úgy kezdődött a találkozó, ahogy a csütörtöki: Ságodi és Neuwirth triplája adta meg az alaphangot, aztán Kovács hárompontosánál már hat ponttal mentek a vendégek (6-12, 6. perc). Nem engedte azonban a Kosársuli, hogy ellépjen a DEAC, így Pavlovic büntetőinek is köszönhetően előbb visszazárkózott a csapat, majd Burko büntetőjénél már fordult a kocka (15-14, 8. perc).

 

A második negyed 18-16-ról indult, méghozzá remekül, hiszen Burko, majd Varga Ákos és Varga Zalán köszönt be, kapásból 6-0-s rohamot szállítva (24-16). A jó védekezésnek és a kihasznált támadásoknak köszönhetően a játék képe is teljesen ellentétesen alakult, mint amilyen az első meccsé volt, hiszen jöttek a Kosársuli-pontok, így sikerült stabillá tenni az előnyt (31-23, 15. perc). A jó dobóformát mutató Varga Zalán tette tízpontossá a hazai előnyt (36-26), időt is kért Andjelko Mandic, igaz, a félidő végéig így sem sikerült változtatniuk, és 37-26-tal vonultak pihenőre a csapatok.

 

A szünetet követően Ságodi vezetésével hamar visszább zárkózott a DEAC (39-34, 22. perc), majd kis híján a vezetést is sikerült átvenniük, ám a holtponton a legjobbkor érkezett Kelementől két hármas is, támadásban pedig Pavlovic és Varga Ákos is fontos pillanatban köszönt be. A negyed vége Burko és Varga Zalán által a Kosársulié volt, hiszen a debreceni hibákat kihasználva az előnyt sikerült visszatornázni tíz pont fölé (60-49), ami megnyugvást jelentett a hajrára nézve (60-51 a negyed végén).

 

Hiába igyekeztek tartani a ritmust a vendégek, mindig jött valamelyik Kosársuli-játékostól egy-egy kosár, ami kettétörte a debreceni esélyeket. Az utolsó öt perc kezdetén Varga Ákos pontjai és kiharcolt faultjai adták az utolsó nagy lendületet, majd Pavlovic módosította 69-59-re az állást a 37. perc kezdetére. Bálint közelije után (71-62, 38. perc) még mindig megvolt a lehetősége a DEAC-nak a zárkózásra, de nem tudtak élni ezzel, a parádésan büntetőző Kosársuli pedig kiaknázta a rést a "pajzson", és végül 77-62-re nyert, ami az önbizalomnövelő siker mellett az egyenlítést is jelenti a párharcban.

 

NB I/B Zöld csoport, rájátszás, negyeddöntő, 2. mérkőzés:

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli-DEAC U23 77-62 (18-16, 19-10, 23-25, 17-11)

Hódtói Sportcsarnok, 300 néző. Vezette: Varga, Vadász, Mintál

Kosársuli: Pavlovic 13, Bodócsi 2, Kelemen 11/6, Varga Á. 14, Burko 15
Cserék: Varga Z. 20/6, Bálint 2, Knyur -, Vejinovic -
Edzőpáros: Utasi Gábor, Szablics Péter

DEAC: Ságodi 12/3, Neuwirth 19/15, Balázsi 4/3, Kovács 15/3, Fábián 8
Cserék: Gáspár 4, Udemezue -, Czermann -
Vezetőedző: Andjelko Mandic

 

Utasi Gábor értékelése: "Igazi playoffpárharcnak lehetnek szemtanúi a nézők. Minden meccs ilyen, az idegenbeli meccsünk volt a kivétel, mert nem dobtunk be semmit, de az csak egy kisiklás volt. A csapatnak ez a valós arca. Végig kontrolláltuk a mérkőzést, bementek azok a dobások, amiknek be kellett menni, és a védekezéssel ezúttal sem volt gond, hiszen a játékosok betartották, amit megbeszéltünk. Ennek köszönhető, hogy a szokásosnál simábban nyertünk."

 

Folytatás április 12-én, kedden 16 órától Debrecenben.


 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.24.hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.24.hét

Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Díjat kapott az édesszájú vásárhelyiek kedvence

Díjat kapott az édesszájú vásárhelyiek kedvence

Hódmezővásárhely patinás és minőségi cukrászkészítményeiről híres Szőke Cukrászda is indult a Csongrád-Csanád megye tortája versenyen.
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye

Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye

Az időjárás szeszélyességét a hónap első hetében is bizonyító áprilishoz egy finom sütemény receptjével csatlakozunk.

Református Egyházi Gyűjteményt alapítottak Vásárhelyen

Református Egyházi Gyűjteményt alapítottak Vásárhelyen

A Malom utcában létrehozott nyilvános könyvtár és magánlevéltár, közgyűjteményként gyűjti, megőrzi, feldolgozza és elérhetővé teszi Hódmezővásárhely református kultúrkincseit.
 

És ezt már olvasta?

Egyházi érdemrendet kapott Kovács István
Egyházi érdemrendet kapott Kovács István A hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar egykori vezetője, a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola igazgatója sok szállal kötődik Vásárhelyhez.
 
A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar idén előkelőbb helyen végzett
A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar idén előkelőbb helyen végzett Magyarország legjobb egyeteme lett a Szegedi Tudományegyetem az oktatók kiválósága alapján a HVG friss felsőoktatási rangsorában.
 
A miskolciak eredményesebbek voltak
A miskolciak eredményesebbek voltak Több sérültet is nélkülöző Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli. egy negyedig tartotta a lépést, végül a Miskolcon a hazaiak simán győzni tudtak.
 
Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés
Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés Terjednek a facebookos csalások. Sok a főként idős naív, kevésbé informált ember. A Rendőrség látókörébe kerülnek a csalók, bár nem könnyű a lebuktatás.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022. 47. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Fejreállt egy Suzuki Vásárhelyen
Fejreállt egy Suzuki Vásárhelyen A nyirkos aszfalton megcsúszhatott és egy ház kapubejárójába előtt felborulva állt meg.
 
Még 65 millió plusz a tram train projektbe
Még 65 millió plusz a tram train projektbe A mozdonyszín és a tároló vágányok közötti területen 8 jármű tárolására és karbantartására alkalmas közel 3000 m2 alapterületű csarnok épült.