KözéletEgy kihívásokban gazdag pálya

2020. december 8., kedd
 
Egy kihívásokban gazdag pálya

Közel negyven leendő tiszt, altiszt és legénységi állományú katona kezdte meg alapkiképzését december elején az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségében.

 

 

 

 

 

 

 

 


Az alapkiképzésre bevonulók először a regisztrációs pontnál találkoztak a Magyar Honvédséggel, ahol az átvevő bizottság szerződést kötött az érintettekkel és átadta őket az alapkiképző századnak.

 

Az újoncok az egységes alapkiképzés hat hete alatt az MH 5. Bocskai István Lövészdandár 3. Bercsényi Miklós Lövészzászlóalj kiképzőitől szerzik meg a legfontosabb katonai ismereteket. A kiképzés a fizikai képességeik fejlesztésén túl alaki, egészségügyi, híradó, katonai tereptan, lövészet mellett a harcászati és műszaki alapismeretek elsajátításából áll.

 

A mostani bevonulás különlegességét az adta, hogy a Csongrád – Csanád megye idei 200. bevonulója, Alföldi Géza is Hódmezővásárhelyen kezdte meg katonai pályafutását. A kétszázadik bevonuló szerződéskötésének aláírásakor jelen volt Tóth István ezredes, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnokhelyettese és Hári László alezredes, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 2. Toborzó és Érdekvédelmi Központ parancsnoka.

 

„Azért jelentkeztem katonának, mert erre a pályára egy új kihívásként tekintek. Már gyerekkorom óta katona szerettem volna lenni és ez a vágyam így most már teljesült is. Korábban mentőápolóként dolgoztam és a fegyveres testület tagjaként tovább szeretném fejleszteni a tudásomat, amit a Magyar Honvédség kötelékében talán majd egyszer egy misszióban is próbára teszek.” – mondta Alföldi közkatona.

Az alapkiképzés január közepén az ünnepélyes katonai eskütétellel ér majd véget.

 
 
VH-MH sajtó
 

Olvassa el ezt is!

Remek Kosársuli meccsek, sajnos zárt kapukkal

Remek Kosársuli meccsek, sajnos zárt kapukkal

Kettős győzelem született az NB I/B Zöld csoportjában. Mostani ellenfelüket megelőzve holtversenyben harmadikok  a tabellán!
A két pont a végső elszámolásnál hiányozhat majd

A két pont a végső elszámolásnál hiányozhat majd

Nem sikerült győzelemmel zárnia az őszi szezont a Hódmezővásárhelyi FC NB III-as csapatának, gól nélküli döntetlennel zárult az év.
...csönget egy picit

...csönget egy picit

Működési próbákat tartanak a tram train városi vonalán. Mészáros Lőrinc veje, Homlok Zsolt cége építi a tram train remízt. Februárban érkezik az első szerelvény.
Ha megcsúszik már nehéz bármit is tenni

Ha megcsúszik már nehéz bármit is tenni

Az őszi és téli időjárás számos veszélyforrást tartogat a közúti közlekedés résztvevői számára. Az utakon közlekedők fokozott körültekintésére és türelmére van szükség.
 

És ezt már olvasta?

Csapatban sokkal erősebbek
Csapatban sokkal erősebbek Hódmezővásárhelyen a rászorulók megsegítésében több szervezetre is lehet számítani. Mint bárhol az országban, Vásárhelyen is szükség van rájuk.
 
Új beruházás munkahely megőrzéssel
Új beruházás munkahely megőrzéssel A vásárhelyi Villeroy & Boch 810 milliós beruházásba kezdett, amelynek 35%-át átvállalta a magyar álam, a Koronavírus Okozta Károk Kompenzálására Kiírt Program keretében.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 1. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 1. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
133 hódmezővásárhelyi soha nem tért haza
133 hódmezővásárhelyi soha nem tért haza A magyar történelem legtöbb áldozatott követelő vereségének részleteit mind a háború alatt, mind az azt követő kommunista diktatúra alatt el elhallgatták.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 52. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 52. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Az országos oltási terv részletei
Az országos oltási terv részletei Az oltás nem a regisztráció sorrendjében fog történni. A Nemzeti Népegészségügyi Központ közleménye a következő időszak oltási menetrendjéről.
 
Vége és kezdete az évnek
Vége és kezdete az évnek Tiltás is kötődik január elsejéhez, a legismertebb, hogy ezen a napon semmit nem adnak ki a házból, mert akkor egész éven át minden kimegy onnan.