KözéletEgy kihívásokban gazdag pálya

2020. december 8., kedd
 
Egy kihívásokban gazdag pálya

Közel negyven leendő tiszt, altiszt és legénységi állományú katona kezdte meg alapkiképzését december elején az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségében.

 

 

 

 

 

 

 

 


Az alapkiképzésre bevonulók először a regisztrációs pontnál találkoztak a Magyar Honvédséggel, ahol az átvevő bizottság szerződést kötött az érintettekkel és átadta őket az alapkiképző századnak.

 

Az újoncok az egységes alapkiképzés hat hete alatt az MH 5. Bocskai István Lövészdandár 3. Bercsényi Miklós Lövészzászlóalj kiképzőitől szerzik meg a legfontosabb katonai ismereteket. A kiképzés a fizikai képességeik fejlesztésén túl alaki, egészségügyi, híradó, katonai tereptan, lövészet mellett a harcászati és műszaki alapismeretek elsajátításából áll.

 

A mostani bevonulás különlegességét az adta, hogy a Csongrád – Csanád megye idei 200. bevonulója, Alföldi Géza is Hódmezővásárhelyen kezdte meg katonai pályafutását. A kétszázadik bevonuló szerződéskötésének aláírásakor jelen volt Tóth István ezredes, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnokhelyettese és Hári László alezredes, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 2. Toborzó és Érdekvédelmi Központ parancsnoka.

 

„Azért jelentkeztem katonának, mert erre a pályára egy új kihívásként tekintek. Már gyerekkorom óta katona szerettem volna lenni és ez a vágyam így most már teljesült is. Korábban mentőápolóként dolgoztam és a fegyveres testület tagjaként tovább szeretném fejleszteni a tudásomat, amit a Magyar Honvédség kötelékében talán majd egyszer egy misszióban is próbára teszek.” – mondta Alföldi közkatona.

Az alapkiképzés január közepén az ünnepélyes katonai eskütétellel ér majd véget.

 
 
VH-MH sajtó
 

Olvassa el ezt is!

Remek Kosársuli meccsek, sajnos zárt kapukkal

Remek Kosársuli meccsek, sajnos zárt kapukkal

Kettős győzelem született az NB I/B Zöld csoportjában. Mostani ellenfelüket megelőzve holtversenyben harmadikok  a tabellán!
A két pont a végső elszámolásnál hiányozhat majd

A két pont a végső elszámolásnál hiányozhat majd

Nem sikerült győzelemmel zárnia az őszi szezont a Hódmezővásárhelyi FC NB III-as csapatának, gól nélküli döntetlennel zárult az év.
...csönget egy picit

...csönget egy picit

Működési próbákat tartanak a tram train városi vonalán. Mészáros Lőrinc veje, Homlok Zsolt cége építi a tram train remízt. Februárban érkezik az első szerelvény.
Ha megcsúszik már nehéz bármit is tenni

Ha megcsúszik már nehéz bármit is tenni

Az őszi és téli időjárás számos veszélyforrást tartogat a közúti közlekedés résztvevői számára. Az utakon közlekedők fokozott körültekintésére és türelmére van szükség.
 

És ezt már olvasta?

Családi események 2021. 30. hét
Családi események 2021. 30. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Fontos tudnivalók lakásbérlés előtt
Fontos tudnivalók lakásbérlés előtt Nemrég kiderültek a felvételi ponthatárok, így kezdetét vette az őrült hajsza a jobbnál jobb albérletekért. Vásárhelyről és környékéről is több százan vadásznak.
 
Bízzunk az állatok megérzéseiben
Bízzunk az állatok megérzéseiben Gyanúsnak kell tekinteni például, ha a csirkék ahelyett, hogy csipegetnék élelmüket, a fák tetejére repülnek, a varangyos békák pedig csoportosan vonulni kezdenek.

 
Ártalmas a gyerekeknek az okostelefon?
Ártalmas a gyerekeknek az okostelefon? Problémát jelenthet az is, hogy a szülők elhanyagolják a csemetéiket, mert számukra fontosabb a saját okostelefonjuk, s természetesen mindezt látják, érzékelik a gyermekek.
 
Hűségért kedvezményes illúzió
Hűségért kedvezményes illúzió Azt is tudják, mi az alsógatyánk mérete, cserébe sokszor azt a terméket kapja, amit egy szimpla leárazás eredményeként egyébként is megkapna.
 
Hőség! Az árnyékunk segít megelőzni a bőrrákot!
Hőség! Az árnyékunk segít megelőzni a bőrrákot! Évente közel 1000 melanomás megbetegedést regisztrálnak hazánkban. Köztudott, hogy az UV sugárzás nagymértékben növeli a betegség kialakulásának lehetőségét.
 
Néha otthon is lehetne szmogriadót elrendelni
Néha otthon is lehetne szmogriadót elrendelni Közel annyi halálos áldozatot követel az otthonainkban lévő szennyezett levegő, mint ahányan az utakon életüket vesztik. A kutatók harci ideggázként használt vegyületet is találtak már a konyhák levegőjében.