KözéletDíszdiplomákat adtak át

2021. október 22., péntek
 
Díszdiplomákat adtak át

Október 22-én a díszközgyűlés keretében két pedagógus díszdiplomát kapott. Mindketten 65 éve szereztek diplomát.

 

 

 

 

 

 

Cselőtei Józsefné és Cselőtei József okleveles tanítók, mindketten 65 éve szereztek diplomát a Juhász Gyula Pedagógusképző Karon, így vasoklevelüket vehették át Márki-Zay Péter polgármestertől.

 

Cselőtei Józsefné pályáját 1955. július 2-án kezdte a Nagymágocs-Árpádhalmi Iskolában. Első osztályosokat tanított, 22 kislány volt az osztályában. Nagyon nagy szeretettel és felkészültséggel foglalkozott velük. A következő tanévben a Derekegyház-Kéktói iskolába kérte magát, ahol az első 5 (I-V.) osztályt tanította. 1957-ben férjhez ment és a férje mellé a Hódmezővásárhely Rárósi iskolába helyezték át, ahol szintén az összevont első 5 osztályban dolgozott. Körzetesítés miatt a Tegehalmi iskolában folytatta az összevont tanítást. Közel 20 évet töltött tanyai gyermekek oktatásával. Mindig arra törekedett, hogy tanítványai olyan felkészültek legyenek mintha városi iskolába jártak volna. A körzetesítés a Tegehalmi iskolában is utolérte, így került a Hódmezővásárhelyi Ságvári Endre, majd a Dr. Münnich Ferenc Általános Iskolába, ahol 20 évet töltött nyugdíjazásig. Pályája során sok hátrányos helyzetű és kiemelkedően jó képességű, szorgalmas, igyekvő gyerekkel találkozott. A tanítónő mindig szeretettel, megértéssel közelített hozzájuk, a nevelést ugyanolyan fontosnak tartotta, mint a tanítást.

Pályája során számos kitüntetést kapott, többek között Kiváló Munkáért és a Pedagógus Emlékérmet.

 

 

Cselőtei József okleveles tanító szintén vasoklevélben részesül a mai napon.

Cselőtei József pálCselőtei József yakezdőként 1955-ben Mindszentre került, 2 év után a Hódmezővásárhely Rárósi Általános Iskolába helyezték, ahol 1. osztálytól 5. osztályig. majd 6. osztálytól 8. osztályig tanított összevonásban. A körzetesítés miatt a Tegehalmi Iskolában folytatta a szép, de nehéz munkát. Közel 20 évet töltött tanyán, ahol villany, víz és köves út nélkül igyekezett a környék felnőtt oktatását és kulturális életét is megszervezni.Később a városban, a Szántó Kovács János Iskolában 6. osztálytól 8. osztályig összevont napközis csoportot vezetett. Közben tanári diplomát szerzett a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán. 1979-ben meghívást kapott a József Attila Általános Iskolába igazgatóhelyettesnek. Az iskola angol tagozatos volt, ahol második idegen nyelvként magas óraszámban tanították az angolt. Később igazgatóként folytatta ezt a munkát nyugdíjazásig.

A tanító úr pályája során nagyon sok nehéz sorsú gyermekkel találkozott, de mindenütt akadt „egy-két csiszolatlan gyémánt”, akit sikerült egy boldogabb élethez hozzásegíteni. Találkozott jó képességű, válogatott tanulókkal is, ahol szárnyalni lehetett és sokoldalú ismeretekkel felruházni a tudás után vágyó csillogó szemű fiatalokat.

Pályája során ő is számos elismerést vehetett át, többek között a Honvédelmi Minisztérium elismerését, Hódmezővásárhely Nevelésének Szolgálatáért kitüntetést, Pedagógus Szolgálati Emlékérmet.

Cselőtei József úr 42 évre visszatekintve a legnagyobb elismerésnek a gyermekek szeretetét tartja, amit a mai napig is tapasztal.
 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Egy négyzetméter kétszer drágább Szegeden, mint Vásárhelyen

Egy négyzetméter kétszer drágább Szegeden, mint Vásárhelyen

A koronavírus-járvány után bekövetkezett ingatlanpiaci korrekció Csongrád-Csanád megye ingatlanpiacának kínálati árait is pozitív irányba mozdította el.
 Márky-Zay Péter lehet Orbán Viktor kihívója

Márky-Zay Péter lehet Orbán Viktor kihívója

Óriási meglepetéssel végződött az ellenzéki előválasztás: a bevallottan jobboldali, párton kívüli hódmezővásárhelyi polgármester fölényesen nyert.
Nyelvtörő városnevet kell megtanulni

Nyelvtörő városnevet kell megtanulni

Lehetetlen vállalkozásnak tűnik, de nem kerülhetik meg azt a problémát, hogy Márki-Zay Péterről beszélve, egy kiejthetetlen nevű magyar település polgármesteréről van szó.
Asztalosműhely és raktár égett a Rárósi úton

Asztalosműhely és raktár égett a Rárósi úton

Hódmezővásárhelyen, a Rárósi úton október 19-én az esti órákban kigyulladt egy asztalosüzem épületének tetőszerkezete, valamint egy raktár. .
 

És ezt már olvasta?

Utasforgalmi próbaüzemben indul a tram-train
Utasforgalmi próbaüzemben indul a tram-train A tram-train november 29-től óránként közlekedik Hódmezővásárhelyről. Részletes menetrend a megállókkal a cikkben!
 
Tarolt az Országos bajnokságon a Máté Taekwondo
Tarolt az Országos bajnokságon a Máté Taekwondo A nagy médiaérdeklődés mellett lezajlott országos bajnokságon impozáns eredményt, 26 érmes helyezést ért el a vásárhelyi sportegyesület. Részletes eredményekkel.
 
Jó szívvel, jó szóval a gyógyítókért
Jó szívvel, jó szóval a gyógyítókért Ezzel a mottóval karácsonyi képeslapkészítő akciót indított a Szeged-Csanádi Egyházmegye. A vásárhelyi kórház dolgozóit is erősíteni, bátorítani szeretnék.
 
Ismét téma a Teleki utcai bölcsőde felújítása
Ismét téma a Teleki utcai bölcsőde felújítása 2019 szeptemberében - az akkori hírek szerint a város 230 millió forintot kapott Pénzügyminisztériumtól. a bölcsőde felújítására, korszerűsítésére
 
Egyre több a mikroműanyag a Tiszában
Egyre több a mikroműanyag a Tiszában Megdöbbentő eredményeket hozott az eddigi minták elemzése, amikor a folyó vízrendszerének mikroműanyagokkal való szennyezettségét vizsgálták.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 46. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 46. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Eladott labdák, a figyelmetlenségek és elhibázott büntetők
Eladott labdák, a figyelmetlenségek és elhibázott büntetők A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli és a Békési SzSK csatája régóta nagy dél-alföldi rangadónak, egyben az NB I/B Zöld csoport egyik, ha nem a legfordulatosabb párosításának számít.