Kultúra, oktatásCorvin Bál 2015.

2015. január 31., szombat
 

Január 31-én a Hódmezővásárhelyi Corvin Mátyás Szakképző Iskola báljával folytatódott a szezon a Fekete Sasban.  

 

 

 

Fotó: Damó Adrienn (VH©)

 

Január 31-én a Hódmezővásárhelyi Corvin Mátyás Szakképző Iskola báljával folytatódott a szezon a Fekete Sasban.  

 

A szentesi Silver Táncsport Egyesület tánctanára, a vásárhelyi Török László vette kézbe idén is a Corvin Bál táncosait.

A két elmaradhatatlan klasszikus, a bécsi és az angol keringő után az igazi pörgéshez a lányoknak - a tavalyi színes pöttyös után - idén vöröses rózsaszínű tüllszoknya dukált és egy kis latinos ritmusokkal oldódott a hangulat. 47 pár tette emlékezetessé a Corvin Mátyás Szakképző bálját.

 

Akinek nosztalgiázni van kedve, olvassa el az elmúlt évek báli tudósításait és nézegessen báli képeket:

 

Szép emlékek útravalónak (2014)

 

Limbózó Hamupipőkék (2013)

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Pisztoly és marihuana

Pisztoly és marihuana

Négy fiatalember került a rendőrség látókörébe. A házkutatás során több mint egy kilogramm kábítószernek minősülő zöld növényi törmeléket foglaltak le.
Egy lehangoló tanulmány

Egy lehangoló tanulmány

A mai 15-29 évesek életmódja, élethelyzete régiónként alapvetően eltérő. A dél-alföldi régióban éles a gazdasági és szociális helyzetbeli különbség.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 1-2. hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 1-2. hét

"Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
Emlékezés a 113 vásárhelyi katonára is

Emlékezés a 113 vásárhelyi katonára is

Az 1943. évi szovjet támadás évfordulóján január 12-én délután fél négykor koszorúzás lesz a Hősök terén álló második világháborús emlékműnél.

 

És ezt már olvasta?

Innovációk a fürdőszobában
Innovációk a fürdőszobában Idén is csupa újdonságokkal találkozhatott az érdeklődő a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításon, Budapesten.
 
A Németh László Városi Könyvtár rendezvényei
A Németh László Városi Könyvtár  rendezvényei

1989 óta ünnepeljük meg január 22-én a magyar kultú­ra napját, annak emlékére, hogy  Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le a Himnusz kéziratát.

 
Megdolgoztak a sikerért
Megdolgoztak a sikerért Rangadóhoz méltóan kezdődött a felnőttek összecsapása - elég régóta nem sikerült legyőzni az örök rivális Békést, ez is fűtötte a vásárhelyieket.
 
Vásárhelyi írónő új könyve
Vásárhelyi írónő új könyve Millennium évébe kalauzolja el az olvasót a vásárhelyi Borbás Edina legújabb regénye. Író-olvasó találkozó lesz  a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.
 
Szabadkai keramikusművész monográfiáját mutatták be az Alföldi Galériában
Szabadkai keramikusművész monográfiáját mutatták be az Alföldi Galériában Nemes Fekete Edit alkotásai összekötik a történelmi Délvidéket, a most Vajdaságként ismert territóriumot és a Dél-Alföldet, így Hódmezővásárhelyt is.
 
A norvég nagykövet Hódmezővásárhelyen
A norvég nagykövet Hódmezővásárhelyen Mártélyon megnézték azokat az, elmúlt évek során némileg elhanyagolttá vált létesítményeket, amelyek annak idején norvég finanszírozással valósultak meg.
 
Ismerkedő látogatáson az amerikai ügyvivő
Ismerkedő látogatáson az amerikai ügyvivő Ez az első két magyar város amelyet nem konkrét esemény kapcsán, hanem a két város vezetőinek, gazdasági szereplőinek megismerése miatt keresett fel.