BulvárIdén is mozivarázs Vásárhelyen

2023. december 13., szerda
 
Idén is mozivarázs Vásárhelyen

A mozivarázst idén is megrendezték. Két napon át, kétszer 155 első osztályos ülhetett be egy rajzfilmre, kezükben üdítővel, pattogatott kukoricával.

 

 

Fotó: VH

 

 

 

2013-ban, az akkor felújított Kultik (az egykori Mozaik) Moziban a mozihálózat tulajdonosainak a kezdeményezésére Hódmezővásárhelyen 155 halmozottan hátrányos helyzetű általános iskolást ingyen előadásra, üdítőre és pattogatott kukoricára hívtak meg. Minden évben a hálózathoz tartozó 9 moziban összesen 2000 gyereket látnak vendégül.

 

„Ez egy olyan hagyománnyá vált, amivel a magunk szerény lehetőségeivel szeretnénk örömtelibbé tenni a karácsonyi készülődést.” - mondta Szabó Krisztián ügyvezető igazgató a Vásárhelyi Híreknek.  

 

A mozivarázst idén is megrendezték. Két napon át, december 12-én és 13-án kétszer 155 első osztályos ülhetett be egy rajzfilmre, kezükben üdítővel, pattogatott kukoricával. A költségek feléhez ezúttal a vásárhelyi Önkormányzat járult hozzá.

 

Minden évben az Önkormányzat egy-egy képviselője is megjelent a gyerekek és kísérőtanáraik fogadására. Például 2016-ban Cseri Tamás, vagy 2018-ban Dr. Kis Andrea (akkor még) alpolgármester. Idén a Kultik Mozi jótékonysági „mozizása” előtt első alkalommal jelent meg a vásárhelyi polgármester, Gyöngyösi Ferenc képviselő társaságában.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Kórházfejlesztés román-magyar közös projekttel

Kórházfejlesztés román-magyar közös projekttel

Uniós támogatással korszerűsítették a hódmezővásárhelyi kórházat, a román-magyar Interreg programnak köszönhetően.
Az első két világsztár nevét már tudjuk

Az első két világsztár nevét már tudjuk

Kiderült az első két külföldi sztárfellépő neve, akik már biztosan ott lesznek 2024-ben a SZIN-en, augusztus 28-31. között.
L. Ritók Nóra kapta idén a Bogdán László díjat

L. Ritók Nóra kapta idén a Bogdán László díjat

A gyerekszegénység, mélyszegénység ellen küzd, az esélyteremtésért és integrációért dolgozik. Aktív művész, folyamatosan publikál.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

2023. 49-52. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 

És ezt már olvasta?

Bűnbandát számolt fel a rendőrség
Bűnbandát számolt fel a rendőrség Egy négytagú vásárhelyi banda éveken át kényszeríett prostitúcióra nőket. Egy kávézót is üzemeltetett. Egy idős férfit ház körüli munkákra kényszerítették.
 
Idén két újabb név került a dicsőség falra
Idén két újabb név került a dicsőség falra A sokéves hagyományt folytatva idén Czuprák László Ákos  és Enyedi Sándor neve került fel a Hódtói Sportcsarnok dicsőségfalára.
 
Jó tanuló - jó sportoló díjazottak 2024
Jó tanuló - jó sportoló díjazottak 2024 Február 29-én délután a város legkiválóbb jó tanulóit, jó sportolóit díjazták, de díjazták az év csapatait, edzőjét és testnevelőjét is. A díjazottak névsorával.
 
Véget ért egy nagysikerű előadássorozat
Véget ért egy nagysikerű előadássorozat A darvasszéki római kori kincsleletet ismertető előadással zárult a Tornyai János Múzeum Korok, kultúrák, lelőhelyek idén téli, régészeti sorozata február 28-án.
 
5 éve írtuk - ...mind hősök vagyunk, csupán a forma változik.
5 éve írtuk - ...mind hősök vagyunk, csupán a forma változik. A vásárhelyi-mártélyi Risztov Évát a köztudat egyfajta hősként kezelte, a már visszavonult sportoló most őszintén mesél gyermekkora és az élsport szövevényes kapcsolatáról.
 
51 éves egy világegyezmény, amely az élővilág felett őrködik
51 éves egy világegyezmény, amely az élővilág felett őrködik A világ szinte minden országa aláírta, a március 3-án 51 éves 'Washingtoni egyezményt'. Mindenkinek érdeke a betartása.
 
Vásárhelyen is kedvelik őket
Vásárhelyen is kedvelik őket Találós kérdés: hány tonnára rúg a hazai fülesbagoly populáció által megevett egér- és pocokmennyiség össztömege? Meglepő a végeredmény.