BulvárIdén is mozivarázs Vásárhelyen

2023. december 13., szerda
 
Idén is mozivarázs Vásárhelyen

A mozivarázst idén is megrendezték. Két napon át, kétszer 155 első osztályos ülhetett be egy rajzfilmre, kezükben üdítővel, pattogatott kukoricával.

 

 

Fotó: VH

 

 

 

2013-ban, az akkor felújított Kultik (az egykori Mozaik) Moziban a mozihálózat tulajdonosainak a kezdeményezésére Hódmezővásárhelyen 155 halmozottan hátrányos helyzetű általános iskolást ingyen előadásra, üdítőre és pattogatott kukoricára hívtak meg. Minden évben a hálózathoz tartozó 9 moziban összesen 2000 gyereket látnak vendégül.

 

„Ez egy olyan hagyománnyá vált, amivel a magunk szerény lehetőségeivel szeretnénk örömtelibbé tenni a karácsonyi készülődést.” - mondta Szabó Krisztián ügyvezető igazgató a Vásárhelyi Híreknek.  

 

A mozivarázst idén is megrendezték. Két napon át, december 12-én és 13-án kétszer 155 első osztályos ülhetett be egy rajzfilmre, kezükben üdítővel, pattogatott kukoricával. A költségek feléhez ezúttal a vásárhelyi Önkormányzat járult hozzá.

 

Minden évben az Önkormányzat egy-egy képviselője is megjelent a gyerekek és kísérőtanáraik fogadására. Például 2016-ban Cseri Tamás, vagy 2018-ban Dr. Kis Andrea (akkor még) alpolgármester. Idén a Kultik Mozi jótékonysági „mozizása” előtt első alkalommal jelent meg a vásárhelyi polgármester, Gyöngyösi Ferenc képviselő társaságában.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Kórházfejlesztés román-magyar közös projekttel

Kórházfejlesztés román-magyar közös projekttel

Uniós támogatással korszerűsítették a hódmezővásárhelyi kórházat, a román-magyar Interreg programnak köszönhetően.
Az első két világsztár nevét már tudjuk

Az első két világsztár nevét már tudjuk

Kiderült az első két külföldi sztárfellépő neve, akik már biztosan ott lesznek 2024-ben a SZIN-en, augusztus 28-31. között.
L. Ritók Nóra kapta idén a Bogdán László díjat

L. Ritók Nóra kapta idén a Bogdán László díjat

A gyerekszegénység, mélyszegénység ellen küzd, az esélyteremtésért és integrációért dolgozik. Aktív művész, folyamatosan publikál.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

2023. 49-52. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 

És ezt már olvasta?

A hőség veszélyei
A hőség veszélyei A tartós hőségnek sokszor van szerepe a balesetek létrejöttében és a hőártalmak kialakulásában, ezért van néhány kiemelten fontos szabály.
 
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok Aki nyáron kimegy a strandra, kerülje az alkoholt és a zsíros ételeket, ezek ugyanis kánikulában igen megterhelőek a szervezet számára.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 25. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Következik a Pál utcai Óvoda
Következik a Pál utcai Óvoda Az idén immár 276 éves Villeroy&Boch cég támogatásával újabb óvodai mosdó alakul át Vásárhelyen.
 
BMX országos bajnokság az új vásárhelyi pályán
BMX országos bajnokság az új vásárhelyi pályán Az új BMX pályával Vásárhely ismét bekerült a sportág országos vérkeringésébe. A BMX Racing Kupa harmadik fordulójával avatták fel.
 
Kitüntetésekről, elimerésekről határozott a Vásárhelyi Közgyűlés
Kitüntetésekről, elimerésekről határozott a Vásárhelyi Közgyűlés Hódmezővásárhely Közszolgálatáért kitüntetést adtak át, valamint Hódmezővásárhely Egészségügyéért elismerést öten kaptak idén.
 
Győri Sára Pedagógus Életműdíjat kapott
Győri Sára Pedagógus Életműdíjat kapott A Közgyűlés határozata alapján munkássága elismeréseként részesült a díjban, amelyet a Városháza dísztermében adtak át..