SportBiztos hely a felsőházi rájátszásban

2022. március 20., vasárnap
 
Biztos hely a felsőházi rájátszásban

Egyszerű volt a képlet a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli számára szombaton este a Pénzügyőr SE otthonában: a győzelem biztos pozíciót ér a felsőházi rájátszásban.

 

 

 


 

Az NB I/B Zöld csoportjából ugyanis már csak egy forduló van hátra, a remek formában lévő Kosársuli pedig az utóbbi négy mérkőzését megnyerve nagyon kedvező helyzetbe hozta magát. Nem várt ugyanakkor könnyű feladat a csapatra, hiszen bár a Pénzügyőr decemberben 69-63-ra alulmaradt a Hódtói Sportcsarnokban, a fővárosiak szintén négy győztes meccsel a hátuk mögött kezdhették a találkozót.

 

Ami pontosan úgy alakult, ahogy arra számítani lehetett: az elejétől a végéig szoros és izgalmas volt. Nemes vezetésével nagyon jól, 8-0-val kezdett a Pénzügyőr, két és fél perc után időt is kellett kérnie Utasi Gábornak. Varga Ákos szerezte az első vásárhelyi pontokat, de a negyed elején kialakult különbség egyáltalán nem változott érdemileg a tíz perc során, sőt, a hazaiakat Horváth kosarai helyenként tíz pont fölé is juttatták. Végül 24-14-nél állt meg a számláló, volt tehát honnan zárkózni a folytatásban.

 

A második negyed elején Kelemen triplája indította el a vásárhelyi zárkózást, majd Burko hozta vissza öt pontra a csapatot (28-23, 13. perc). Horváth keze azonban nagyon sült, szinte minden dobása sikeres volt, így hamar újra tizenkettőre nőtt a különbség (38-26, 15. perc). A holtpontot jelentette a negyed közepe, mindkét csapatnál jöttek a hibák támadásban, de ahogy az az utóbbi hetekben már többször is előfordult, a kritikus pillanatból egy fokkal a Kosársuli jött ki jobban: Varga Ákos, majd Kelemen hárompontosa, végül Burko kettese a félidőre abszolút nem ledolgozhatatlan hátrányba (46-41) repítette a csapatot. 

 

A szünetet követően két percig folyatódott a Pénzügyőr jó dobóformája, de innentől egyre inkább a Kosársuli akarata kezdett érvényesülni. Pavlovic kosarai, majd Vejinovic közelije után időt kért dr. Bagi Melinda, viszont hiába, így is sikerült utolérni a vendéglátót Borbáth büntetőinél (54-54, 26. perc). A vezetést azonban továbbra sem sikerült átvenni, valaki mindig megvillant a Pénzügyőrtől, igaz, a 61-61-es állás a harmadik negyed végén így is kedvezőbb lélektani helyzetbe hozta a Kosársulit.

 

Utasi Gábor az előző, Dunaharaszti elleni találkozó után azt mondta, kiegyezne azzal, hogy ne sokszor vezessen a Kosársuli a meccs alatt, de a legjobbkor, a végén igen - ez pontosan így történt most. Kelemen kettesével ugyanis a 31. percben volt először az előny a vásárhelyieknél, amit hamar Pavlovic növelt négypontosra. Koflanovics és Bálint "pontpárbajából" előbbi jött ki jobban, hiszen zsinórban három triplát szórt, amivel az utolsó négy percre a hazaiak fordulhattak előnnyel (72-69). Varga Ákosnak volt válasza, méghozzá két triplával, majd ismét az ő pillanatai következtek, ami után a 39. perc elején már plusz öttel, félig-meddig nyert helyzetben állt a Kosársuli (74-79). Szálasnak köszönhetően viszont egy perc alatt visszazárkózott mínusz egyre a Pénzügyőr (78-79), és Utasi Gábor időkérése után nem sikerült kosarat dobni, így az utolsó fél percben a győzelemért támadott a vendéglátó. Nagyon jól védekezett a Kosársuli, Koflanovics távoli triplája lepattant a gyűrűről, Kovács lepattanója utáni megoldását pedig lefülelte a mérkőzés legeredményesebbjeként 28 pontig jutó Varga Ákos, így nem változott az eredmény: a vásárhelyi csapat zsinórban a negyedik egylabdás meccsét is megnyerte, így a többi eredménytől és az utolsó fordulótól függetlenül bebiztosította a helyét a felsőházi rájátszásban!

 

NB I/B Zöld csoport, 25. forduló:

Pénzügyőr SE - Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 78-79 (24-14, 22-27, 15-20, 17-18)

Budapest, CAMUGO SportLab Kosárlabda Csarnok. Vezette: Radnóti, Sentényi, Gruber

 

Pénzügyőr: Horváth B. 25/12, Koflanovics 14/12, Nemes 13/3, Varga 4, Baranyi 3
Cserék: Szálas 10/3, Horváth Cs. 4, Kovács 3, Szekeres 2
Vezetőedző: dr. Bagi Melinda


Kosársuli: Varga Á. 28/15, Knyur -, Kelemen 11/9, Pavlovic 8, Burko 15
Cserék: Borbáth 7/3, Bálint 6, Vejinovic 4, Nánási -
Edzőpáros: Utasi Gábor, Szablics Péter

 

Utasi Gábor értékelése: "Újabb egylabdás meccs, újabb győzelem! Kezdem azt hinni, hogy nagyon jó ez a csapat. Ezzel a sikerrel bebiztosítottuk a helyünket a playoffban, jövő vasárnap, a Kecskemét ellen pedig az is kiderül, hányadik helyen zárjuk az alapszakaszt."

 

Az U20-asok a 22 pontig és 16 lepattanóig jutó Megyesi vezetésével a Budafok-PSE elleni 86-67-es sikerrel zárták a bajnokságot. A tabella élén az eddig százszázalékos Sopron fog végezni, mögötte az Újpesté az ezüstérem, míg a 15 győzelemmel és 7 vereséggel álló Kosársulinak azért kell szurkolnia, hogy a DMTK-Zsíros Akadémia Kőbánya ne nyerjen jövő vasárnap a Bonyhád ellen, hiszen ebben az esetben a vásárhelyi fiataloké lenne a harmadik hely. 

 

Az alapszakasz a felnőttek számára március 27-én, vasárnap 18 órától a KTE-Duna Aszfalt U23 elleni hazai bajnokival zárul, ahol az is kiderül, pontosan hányadik helyen végez a Kosársuli és kivel csap össze a rájátszás negyeddöntőjében.

 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.24.hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.24.hét

Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Posztumusz Pro Urbe díjas lett Baranyai Antal

Posztumusz Pro Urbe díjas lett Baranyai Antal

A díjjal a 2021 novemberében elhunyt sportvezető, sportszervező, sportújságíró, a vásárhelyi és az országos sportéletért végzett munkásságát ismerték el.
Új Tisza híd Algyőnél

Új Tisza híd Algyőnél

Az egyik hídon Szeged, míg a másikon Hódmezővásárhely felé halad majd a forgalom. Ahogy ez lenni szokott, évek telnek még el az átadásig.
Tavaszi egészség tippek Baracskay Angéla ajánlásával

Tavaszi egészség tippek Baracskay Angéla ajánlásával

A Vásárhelyi Hírek állandó háziasszonya nemcsak csodás receptjeivel, hanem remek kondíciójával és egészséges életmódjával is elkápráztatja az olvasókat.
 

És ezt már olvasta?

Átvették a megbízóleveleket
Átvették a megbízóleveleket Június 19-én délután vették át a Helyi Választási Bizottság elnökétől a megbízóleveleiket a megválasztott képviselők. Névsorok.
 
Múzeumok éjszakája 2024
Múzeumok éjszakája 2024 Idén is gazdag és izgalmas programkínálattal várják az érdeklődőket szombaton délután 5 órától egészen késő estig. Részletes Program.
 
Lassú a kilábalás az adósságból
Lassú a kilábalás az adósságból A konszolidáció tényleges hatása a június végi adatokból látszik majd. Tavaly decemberben a Makói Egészségügyi Ellátó Központ már egyszer kapott pénzt adóságrendezésre.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 22. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Újabb neveket jelentett be e SZIN
Újabb neveket jelentett be e SZIN Újabb nemzetközi neveket jelentett be a Coca-Cola SZIN és a legfrissebb hírek szerint, a legnagyobb nyárzáró fesztiválon már teljes a nagyhelyszínek programja. A teljes program ITT!
 
Rokokó az egykori és a mai divatban
Rokokó az egykori és a mai divatban A Vásárhelyi Levéltár különleges előadásra invitál. Az egykori divatirányzat kitörölhetetlen nyomot hagyott a divat történetében. Befolyásuk ma is ott van a dizájnban és az esztétikai érzékenységben.
 
A lét művészete - sajátos látásmódban
A lét művészete - sajátos látásmódban Az emberi psziché örök és örökkön változó vidékeire, az álmok és a mítoszok univerzumába invitál V. Nagy Nándor képzőművész kiállítása.