GazdaságÚj közösségi ház, felújított olvasóköri helyiségek

2023. június 20., kedd
 
Új közösségi ház, felújított olvasóköri helyiségek

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata közel 136 millió forint vissza nem térintendő európai uniós támogatásban részesült.

 

 

 

 

 

Ezt az összeget kizárólag egy új közösségi ház építésére és három olvasókör helyiségeinek felújítására fordíthatta.

 

Ebből finanszírozták a Visszhang utcai (Újvárosi) Olvasókör elektromos hálózatának korszerűsítését, belső udvari homlokzaton lévő nyílászárók cseréjét, az épület akadálymentesítését. Erre 15 millió forintot fordítottak.

 

38 millióba került a Csúcsi olvasókör épületenergetikai korszerűsítése (homlokzati nyílászárók cseréje, padlás hőszigetelése, elektromos hálózat újra építése, konvektorok cseréje, energiatudatos használati melegvíz szolgáltatás) és akadálymentesítése.

 

Közel 17 és félmilló volt a Tarjáni Olvasókör elektromos hálózat korszerűsítése, padlásajtó építése, épület akadálymentesítése.

 

A legnagyobb összegbe az Új-Kishomoki városrészben megépült 182,8 m2 hasznos alapterületű, akadálymentes új közösségi ház került. A létesítmény indításához 4 millió forintos eszközbeszerzés is kapcsolódott.

A közösségi ház megnyitójáról ITT írtunk.

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Szúnyogirtás Vásárhelyen

Szúnyogirtás Vásárhelyen

Az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság Hódmezővásárhelyen 1200 hektárt földi permetezéssel szúnyogírtást végez.
Véget ért az első tanév a vásárhelyi honvéd középiskolában

Véget ért az első tanév a vásárhelyi honvéd középiskolában

Tavaly szeptember elsején  negyven bentlakásos diákkal indította a tanévet a Hódmezővásárhelyi Honvéd Középiskola és Kollégium.
Napelemes világítás a játszótéren

Napelemes világítás a játszótéren

Az országban már sokfelé meghonosított, igazán takarékos megoldású ledes, napelemes  ostorlámpával világítják meg az Európa Park játszóterét.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

2023. 36. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 

És ezt már olvasta?

Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen
Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen Valamennyi korosztály számára érdekes programokat ígér az SZTE Mezőgazdasági Kar az idei Kutatók Éjszakáján. Részletes program.
 
Elindult az egyetemi tanév is
Elindult az egyetemi tanév is Megtartotta szokásos tanévnyitóját a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara. A helyszín ismét a polgármesteri hivatal díszterme volt.
 
Suli buli
Suli buli Az önkormányzat nem adja ingyen a Petőfi utca 6. épületet. A Református Egyházközség szerint jogszerűtlenül próbálták akadályozni a tanévkezdést.
 
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott Eddig a Prizma Food által üzemeltetett közétkeztetésből minden generációból százak léptek ki. Az okok sokrétegűek. A higiéniai ellenőrzés eredménye viszont kiváló.
 
Idén még többen jöttek
Idén még többen jöttek Számunkra a „teltház” nem egyszerűen egy számszerűsíthető cél, hanem annak a felelőssége, hogy boldog együttlétben érezhessék jól magukat a fesztiválozók” – mondta a főszervező.
 
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban A két politikus többek között a migráció, az ukrajnai háború, az energiafüggőség, a rezsivédelem, a pártfinanszírozás, a gyermekvédelem kérdésköreiben ismertették álláspontjaikat.
 
Elindult a nyár utolsó nagy bulifolyama
Elindult a nyár utolsó nagy bulifolyama Négy napon át, több mint tíz helyszínen több mint kétszáz programot kínál az idén ötvenöt éves Szegedi Ifjúsági Napok.