GazdaságÚj közösségi ház, felújított olvasóköri helyiségek

2023. június 20., kedd
 
Új közösségi ház, felújított olvasóköri helyiségek

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata közel 136 millió forint vissza nem térintendő európai uniós támogatásban részesült.

 

 

 

 

 

Ezt az összeget kizárólag egy új közösségi ház építésére és három olvasókör helyiségeinek felújítására fordíthatta.

 

Ebből finanszírozták a Visszhang utcai (Újvárosi) Olvasókör elektromos hálózatának korszerűsítését, belső udvari homlokzaton lévő nyílászárók cseréjét, az épület akadálymentesítését. Erre 15 millió forintot fordítottak.

 

38 millióba került a Csúcsi olvasókör épületenergetikai korszerűsítése (homlokzati nyílászárók cseréje, padlás hőszigetelése, elektromos hálózat újra építése, konvektorok cseréje, energiatudatos használati melegvíz szolgáltatás) és akadálymentesítése.

 

Közel 17 és félmilló volt a Tarjáni Olvasókör elektromos hálózat korszerűsítése, padlásajtó építése, épület akadálymentesítése.

 

A legnagyobb összegbe az Új-Kishomoki városrészben megépült 182,8 m2 hasznos alapterületű, akadálymentes új közösségi ház került. A létesítmény indításához 4 millió forintos eszközbeszerzés is kapcsolódott.

A közösségi ház megnyitójáról ITT írtunk.

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Szúnyogirtás Vásárhelyen

Szúnyogirtás Vásárhelyen

Az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság Hódmezővásárhelyen 1200 hektárt földi permetezéssel szúnyogírtást végez.
Véget ért az első tanév a vásárhelyi honvéd középiskolában

Véget ért az első tanév a vásárhelyi honvéd középiskolában

Tavaly szeptember elsején  negyven bentlakásos diákkal indította a tanévet a Hódmezővásárhelyi Honvéd Középiskola és Kollégium.
Napelemes világítás a játszótéren

Napelemes világítás a játszótéren

Az országban már sokfelé meghonosított, igazán takarékos megoldású ledes, napelemes  ostorlámpával világítják meg az Európa Park játszóterét.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

2023. 49-52. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 

És ezt már olvasta?

Holler László természetközeli világa
Holler László természetközeli világa Félszáz festményén keresztül mutatja be a vásárhelyi realista festőiskola tradíciójából táplálkozó mester az utóbbi években készült műveit.
 
Jelentés a Mártélyi Holtág vizéről
Jelentés a Mártélyi Holtág vizéről A kijelölt természetes fürdőhelyeket az üzemeltetők által megbízott laboratóriumok legalább évi négy alkalommal ellenőrzik.
 
Óriási Eötvös siker a Magyar Bajnokságon
Óriási Eötvös siker a Magyar Bajnokságon Női fodrász, Férfi Fodrász, Smink és Körmös szakágakban várták a felnőttek és tanulók jelentkezését. Idén is több, mint 200 versenyző vett részt.
 
A közgyűlés elfogadta a zárszámadást
A közgyűlés elfogadta a zárszámadást Mintegy 13 milliárd forint bevétellel zárta a tavalyi évet a hódmezővásárhelyi önkormányzat, 1,5 milliárd forint tartalékkal kezdte a 2024-es évet a város.
 
Orbán Viktor váratlan látogatása Vásárhelyen
Orbán Viktor váratlan látogatása Vásárhelyen Nem tartották szükségesnek testőrök hadát, amikor Orbán Viktor az ellenzéki vezetésű Hódmezővásárhelyre érkezett.
 
Módszertani nap helyettes államtitkárral
Módszertani nap helyettes államtitkárral A Németh László Gimnázium és Általános Iskolában rendeztek szakterületi módszertani napot. A népi kultúra oktatásban betöltött szerepe volt a téma.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 19. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...