Kultúra, oktatásVéget ért az első tanév a vásárhelyi honvéd középiskolában

2023. június 18., vasárnap
 
Véget ért az első tanév a vásárhelyi honvéd középiskolában

Tavaly szeptember elsején  negyven bentlakásos diákkal indította a tanévet a Hódmezővásárhelyi Honvéd Középiskola és Kollégium.

 

 

 

 

 

 

 

„A honvéd középiskola a honvédelmi nevelés egyedülálló színtere, egyúttal a honvédség és a honvédelmi nevelés egyértelmű sikertörténete” – mondta Gion Gábor, a HM védelmi stratégiáért és humánpolitikáért felelős államtitkára június 16-án, a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium tanévzáróján Debrecenben.

 

Kovács István, aki sok évig a vásárhelyi Helyőrségi Zenekar vezetője/karmestere volt, a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium igazgatója a diákokhoz szólva emlékeztetett: honvéd középiskolásként olyan lehetőséget kapnak, amit más középiskolákba járó fiatalok nem. „Ezt feltétlenül köszönjük a fenntartó Honvédelmi Minisztériumnak, a Magyar Honvédség katonai szervezeteinek, a Honvédelmi Sportszövetségnek, és a feladatellátási helyszíneken működő alapítványoknak” – húzta alá az alezredes.

 

Az ünnepségen most először sorakoztak fel együtt a debreceni, nyíregyházi, hódmezővásárhelyi és szolnoki kadétok. Mint ismeretes, 2022 szeptemberében két tanintézménnyel – a Szolnoki Honvéd Kollégiummal, illetve a Hódmezővásárhelyi Honvéd Középiskola és Kollégiummal – bővült a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium.

Tavaly szeptember elsején a vásárhelyi középiskola negyven bentlakásos diákkal indította a tanévet. A megnyitó ünnepséget követően átadták az 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi Zrínyi Miklós laktanyájában kialakított kollégiumépületet.

 

A 2017-ben tervezett helyszínen, az Ady Endre utca végén, a volt Démász telephelyen nem kezdődött el az építkezés. Pedig a Modern Városok Programban a felsorolt 22 projekt között szerepelt. Az eddig csak papíron létezett terv lendületet vett 2018-ban, amilor október 8-án a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat alapján 180 millió forintot irányoztak elő a hódmezővásárhelyi honvéd középiskola és kollégium helyszínéül szolgáló Ady Endre úti ingatlan tulajdonjogának Magyar Állam részére történő megszerzéséhez.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Napelemes világítás a játszótéren

Napelemes világítás a játszótéren

Az országban már sokfelé meghonosított, igazán takarékos megoldású ledes, napelemes  ostorlámpával világítják meg az Európa Park játszóterét.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

2023. 36. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Három vásárhelyi diák a díjazottak között

Három vásárhelyi diák a díjazottak között

A Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkársága az iskolában és a sportban is kiemelkedő eredményeket elérő diákokatdíjazta
Múzeumok Éjszakája Hódmezővásárhelyen

Múzeumok Éjszakája Hódmezővásárhelyen

Öt helyszínen 16 kiállítás és program Szent Iván éjjelén.18 év alattiaknak, nyugdíjasoknak és Vásárhely Kártya-tulajdonosoknak díjtalan; a a „felnőtt” sétálójegy ezer forintba kerül.
 

És ezt már olvasta?

Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen
Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen Valamennyi korosztály számára érdekes programokat ígér az SZTE Mezőgazdasági Kar az idei Kutatók Éjszakáján. Részletes program.
 
Elindult az egyetemi tanév is
Elindult az egyetemi tanév is Megtartotta szokásos tanévnyitóját a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara. A helyszín ismét a polgármesteri hivatal díszterme volt.
 
Suli buli
Suli buli Az önkormányzat nem adja ingyen a Petőfi utca 6. épületet. A Református Egyházközség szerint jogszerűtlenül próbálták akadályozni a tanévkezdést.
 
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott Eddig a Prizma Food által üzemeltetett közétkeztetésből minden generációból százak léptek ki. Az okok sokrétegűek. A higiéniai ellenőrzés eredménye viszont kiváló.
 
Idén még többen jöttek
Idén még többen jöttek Számunkra a „teltház” nem egyszerűen egy számszerűsíthető cél, hanem annak a felelőssége, hogy boldog együttlétben érezhessék jól magukat a fesztiválozók” – mondta a főszervező.
 
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban A két politikus többek között a migráció, az ukrajnai háború, az energiafüggőség, a rezsivédelem, a pártfinanszírozás, a gyermekvédelem kérdésköreiben ismertették álláspontjaikat.
 
Elindult a nyár utolsó nagy bulifolyama
Elindult a nyár utolsó nagy bulifolyama Négy napon át, több mint tíz helyszínen több mint kétszáz programot kínál az idén ötvenöt éves Szegedi Ifjúsági Napok.