KözéletBabakötvényesek

2010. december 15., szerda
 
Babakötvényesek

A kötvényen lévő összeget akkor kapják majd meg a gyerekek, ha a városban szeretnének letelepedni és a pénzt lakásépítésre, illetve lakásvásárlásra fordítják.

 

 

December 15-én délelőtt, idén már másodszor volt gyerekzsivajtól hangos a Városháza  Díszterme. 107 család vehette át a babakötvényt, ami lényegében egy előtakarékosság minden vásárhelyi gyermek számára.  Hódmezővásárhely Önkormányzata 2006 óta a városban született gyermekeknek havonta négyezer forintot különít el egy erre a célra létrehozott alapítvány bankszámláján. A kamatokkal növelt pénzösszeget tizennyolcadik életévük betöltését követően lakásvásárlásra, illetve lakásépítésre használhatják fel. Bán Csaba, a Vásárhelyi Fiatalokért Közalapítvány kuratóriumi elnöke portálunknak elmondta, az október 31-i kuratóriumi döntés szerint, 185 millió 31.500 forint van jelenleg a gyermekek számláján elkülönítve és eddig közel 1600 kisgyermek részesült a 2006-ban indult babakötvényből. Az egyedinek számító hódmezővásárhelyi kezdeményezéssel párhuzamosan 2006. január 1-jétől a magyar állam minden megszülető gyermek javára születésének évében az éves költségvetési törvényben meghatározott összegű támogatást biztosít. 2010-ben ez az összeg 42.500 Ft. A babakötvény nevű állami támogatás, a szülőknek különböző választható pénzügyi megtakarítási konstrukciókat tesz lehetővé, gyermekük nagykorúságáig. Mindez a fiatal felnőttek életkezdésének megkönnyítését szolgálja.  

 

Olvassa el ezt is!

Javult a romló helyzet

Javult a romló helyzet

A felsőoktatásba jelentkezők idei száma az elmúlt 19 év negatív rekordja, az EMMI viszont örül a 74 százaléknak.
Leletmentés a tram-train vonalán

Leletmentés a tram-train vonalán

Bár kimagaslóan jelentős leletek nem kerültek elő, de a feltárás megerősítette, hogy itt az Árpád-kor végétől egészen az Anjou-korig egy település működött.

Még egy hétig pótfelvételi államilag finanszírozott szakokra is

Még egy hétig pótfelvételi államilag finanszírozott szakokra is

Jó esélyük van beiratkozni valamelyik egyetemre azoknak is, akik tavasszal nem jelentkeztek a felsőoktatásba, de azóta meggondolták magukat.
További fejlesztések a vásárhelyi Helyőrségnél

További fejlesztések a vásárhelyi Helyőrségnél

A 2017-ben meghatározott Modern Városok Program keretében a hódmezővásárhelyi Zrínyi Miklós laktanyában további infrastrukturális fejlesztések kezdődnek.
 

És ezt már olvasta?

Mozgás éjszakája idén is
Mozgás éjszakája idén is Hatodik alkalommal rendezik meg a Mozgás Éjszakáját Hódmezővásárhelyen és Makón, valamint a Hódmezővásárhelyi és Makói járás településein.
 
Hullámverés
Hullámverés Még mindig nem látszik, hogy nyugvópontra kerülne a Hód Úszó SE és a NICS-HSÚVC egybeolvadása, azzal együtt, hogy ennek határideje augusztus 17-e.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 31. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 31. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Az ország Imruskája 85 éves lenne
Az ország Imruskája 85 éves lenne A Hódmezővásárhelyen született Antal Imre július 31-én lett volna 85 éves. A város nem feledkezett meg neves szülöttéről.
 
Vásárhelyi mestereket, vállalkozókat díjaztak
Vásárhelyi mestereket, vállalkozókat díjaztak Július 31-én tartotta küldöttgyűlését a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szegeden, a kamarai székházban.
 
Tűzgyújtási tilalom 3 megyében
Tűzgyújtási tilalom 3 megyében Augusztus elsejétől érvényes Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megyére. Az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.
 
Halálos baleset Vásárhelynél a 47-esen
Halálos baleset Vásárhelynél a 47-esen 50 év körüli férfi vezette azt a személyautót, amely kisodródott, majd felborult Vásárhely határában a motocross pályához vezető bekötőút közelében.