KözéletBabakötvényesek

2010. december 15., szerda
 
Babakötvényesek

A kötvényen lévő összeget akkor kapják majd meg a gyerekek, ha a városban szeretnének letelepedni és a pénzt lakásépítésre, illetve lakásvásárlásra fordítják.

 

 

December 15-én délelőtt, idén már másodszor volt gyerekzsivajtól hangos a Városháza  Díszterme. 107 család vehette át a babakötvényt, ami lényegében egy előtakarékosság minden vásárhelyi gyermek számára.  Hódmezővásárhely Önkormányzata 2006 óta a városban született gyermekeknek havonta négyezer forintot különít el egy erre a célra létrehozott alapítvány bankszámláján. A kamatokkal növelt pénzösszeget tizennyolcadik életévük betöltését követően lakásvásárlásra, illetve lakásépítésre használhatják fel. Bán Csaba, a Vásárhelyi Fiatalokért Közalapítvány kuratóriumi elnöke portálunknak elmondta, az október 31-i kuratóriumi döntés szerint, 185 millió 31.500 forint van jelenleg a gyermekek számláján elkülönítve és eddig közel 1600 kisgyermek részesült a 2006-ban indult babakötvényből. Az egyedinek számító hódmezővásárhelyi kezdeményezéssel párhuzamosan 2006. január 1-jétől a magyar állam minden megszülető gyermek javára születésének évében az éves költségvetési törvényben meghatározott összegű támogatást biztosít. 2010-ben ez az összeg 42.500 Ft. A babakötvény nevű állami támogatás, a szülőknek különböző választható pénzügyi megtakarítási konstrukciókat tesz lehetővé, gyermekük nagykorúságáig. Mindez a fiatal felnőttek életkezdésének megkönnyítését szolgálja.  

 

Olvassa el ezt is!

Még nincs tervben a Honvédelmi Sportközpont

Még nincs tervben a Honvédelmi Sportközpont

Öt városban kezdhetik el az építkezést. Első körben többek között Hódmezővásárhely is kapott volna lőteret, a Kiserdő sor környékén.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét

"Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
Szabadkai keramikusművész monográfiáját mutatták be az Alföldi Galériában

Szabadkai keramikusművész monográfiáját mutatták be az Alföldi Galériában

Nemes Fekete Edit alkotásai összekötik a történelmi Délvidéket, a most Vajdaságként ismert territóriumot és a Dél-Alföldet, így Hódmezővásárhelyt is.
Január 6. Vízkereszt

Január 6. Vízkereszt

A vízkereszti népszokásokból mára jobbára csak annyi maradt meg, hogy ekkor szedik le a karácsonyfát. Pedig már a 3. századtól különleges jelentőséggel bír.
 

És ezt már olvasta?

Ilyenek a legboldogabb emberek
Ilyenek a legboldogabb emberek Kiderült, hogy a mentális jóléttel és boldogsággal kapcsolatos sok-sok kutatásban 10 tulajdonság mindig visszaköszön. Íme a lista!
 
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok Itt az ideje a farsangi fánksütésnek. Ha nincs idő a kelesztéshez, jól jöhet ez a két villámgyors recept. Az egyszerű sok esetben nagyszerű!
 
A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére?
A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére? A rendkívüli közgyűlésen döntés született az új könyvtár helyszínéről. A kormány irányába történő kommunikációs technikán lehetne javítani.
 
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez A magyar kultúra napján Múzeumőr címmel nyílt meg a Tornyai János Múzeumban a közgyűjtemény első vezetőjének emléket állító kiállítás. Képekkel.
 
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői Hódmezővásárhely lakóit 2018-ban mélyen megrázta az idős szülőket meggyilkoló nő és élettárásának brutalitása és kegyetlensége. Videó a helyszínről és az elfogásról.
 
Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt
Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt Szeged Város Önkormányzatának vezetése a Magyar Kultúra Napja alkalmából kiemelkedő fotóművészeti tevékenységét kitüntetéssel ismerte el.
 
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét Az értékén túl, az óriási eszmei értéke abban van, hogy a régi fotókon keresztül látjuk, megismerjük eleink életét, gyökereinket, erősítve ezzel identitásunkat. Interjú.