Kultúra, oktatásAz önzetlenség örömet szerzett

2013. december 23., hétfő
 
Az önzetlenség örömet szerzett

December 23-án délelőtt  nagycsaládos és rendszeres gyermekvédelmi ellátásban részesülő százhúsz vásárhelyi gyereket és szüleit látta vendégül Szabó Krisztián a Mozaik Mozi igazgatója.

 

 

 

A Jégvarázs című 3D-s mesefilmet nézték meg ingyen, mintegy karácsonyi ajándékként. A Hód-Kuckó Nagycsaládosok Hódmezővásárhelyi Egyesülete, valamint az Önkormányzat Népjóléti Iroda segítségével állt össze a meghívottak listája. Mint ma délelőtt az előadás előtt kiderült, valóban olyan családok moziztak, akik nem engedhetik meg maguknak.

 

A nézőknek Gajdán Bálint a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ igazgatója kívánt kellemes időtöltést, valamint a városvezetés nevében megköszönte Szabó Krisztián igazgató önzetlen felajánlását. Az igazi mozivarázshoz természetesen nagy adag pattogatott kukorica és üdítő is dukál, amit minden gyerek, felnőtt szintén ingyen kapott.

Az igazgató a Vásárhelyi Híreknek elmondta, a vásárhelyiek hamar megkedvelték az újjávarázsolt 3D-s premierfilmeket vetítő Mozaik Mozit. Szerette volna, ha olyanok is osztoznak a mozizás örömében, akiknek anyagi lehetőségeik nem engedik meg még ezt az átlagosnál is kedvezőbb jegyárakat sem. Ebből indult ki amikor kitalálta, hogy – amúgy téli szünidejét töltő - gyerekeket és szüleiket meghívja egy ingyenes vetítésre.

 

Szabó Krisztián azt is hozzátette, a kéthavonta bevezetett Moziünnep legközelebb január 9. és 15-e között lesz és az ilyenkor egységes 790 forintért juthatnak jegyhez az érdeklődők.

A moziműsor, a filmajánlók, valamint a jegyrendelés mindig elérhető a Vásárhelyi Hírek  Főoldalon keresztül is.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A román forradalom vásárhelyi áldozata

A román forradalom vásárhelyi áldozata

A háromgyerekes hódmezővásárhelyi férfi segélyszállítmányt vitt, december 23-án hajnali 2 órakor az aradi újhíd feljárójánál lövések érték a teherautóját.
Száz megkérdezett csak 6 százaléka költ idén többet ajándékra

Száz megkérdezett csak 6 százaléka költ idén többet ajándékra

Ezek az értékek a két évvel ezelőtti karácsonyhoz képest jobb helyzetet mutatnak, noha a többet költeniszándékozók aránya alig nőtt.
A vásárhelyi művésznek ezúttal Budapesten nyílik önálló kiállítása

A vásárhelyi művésznek ezúttal Budapesten nyílik önálló kiállítása

Szabó Klára Petra védjegyeként is tekinthető részletgazdag, narratív akvarelljei, vizuális önreprezentációk, empirikus élmények, az álom világától a szubjektum legmélyebb analíziséig.
Dél-Korea tradicionális sportja, kultúrája Hódmezővásárhelyen

Dél-Korea tradicionális sportja, kultúrája Hódmezővásárhelyen

Látványos harcművészeti show, taekwondo gyakorlatok, hagyományos táncok, K-pop koncert, koreai sminkbemutató, tradicionális ruhapróba, kalligráfia, koreai hangszer workhop.
 
Hirdetés http://www.szegediborfesztival.hu/
Hirdetés

És ezt már olvasta?

Kitűzték a mártélyi választás időpontját
Kitűzték a mártélyi választás időpontját Dr. Putz Anita polgármester szerint, volt idő, amikor Mártélynak az uniós forrásokból 15-öd rész sem jutott, mint a szomszédos Székkutasnak.
 
Ismét Streetball Bajnokság lesz Hódmezővásárhelyen
Ismét Streetball Bajnokság lesz Hódmezővásárhelyen A Hódmezővásárhelyi Kosársuli és a szabadkai Spartak Ifjúsági Kosárlabda Klub minden versenyezni vágyó kosarast várnak Vásárhelyről és térségéből.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.19.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.19.hét Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Végeredmény a 6. helyezés lett
Végeredmény a 6. helyezés lett A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli összesen 17 győzelemmel, 1 döntetlennel és 16 vereséggel zárta a 2021/22-es szezont az NB I/B Zöld csoportjában
 
Magyarország jó tanulója jó sportolója díjazott lett Horváth Ákos
Magyarország jó tanulója jó sportolója díjazott lett Horváth Ákos A Németh László Gimnázium 9. osztályos diákja, amellett, hogy kitűnő tanuló, eddigi sportolói pályafutása során már több érmes helyezést is elért.
 
Érmes helyezések az Aquatlon Országos Bajnokságon
Érmes helyezések az Aquatlon Országos Bajnokságon Harminckilenc egyesület küzdött meg az érmekért a Sport XXI. Aquatlon Országos Bajnokságon. A vásárhelyi HÓD-TRI és ÖTTUSA csapata érmeket is szerzett.
 
Fókuszban az agrárium
Fókuszban az agrárium Az agrárátárca a korábiakhoz képest négy és félszer többet szeretne gazdaságfejlesztésre, kétszer annyit zöldítésre, másfélszer annyit tudásátadásra és generációváltásra fordítani.