KözéletAdvent negyedik vasárnapja

2019. december 22., vasárnap
 
Advent negyedik vasárnapja

Vasárnap délután ismét kis műsorral kísérve gyújtották meg a hódmezővásárhelyi sétáló utcán az adventi koszorú harmadik gyertyáját.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dr. Kis Andrea alpolgármester mondott ünnepi beszédet. Elmondta, hogy a mai nap nem csak a negyedik adventi vasárnap, hanem a hanuka kezdete is.

A fény pedig az a szimbólum, amit ebben az időszakban használnunk kell. A fény elűzi a sötétséget, békét és örömöt hoz. Alpolgármester asszony bölcsességet és megértést kívánt ahhoz, hogy valóban megismerjük és elfogadjuk a különbözőséget, ami akár gazdagíthat is.

 

Elmélkedést Bicskei Róbert, a Hódmezővásárhelyi Hetednapi Adventista Gyülekezet lelkipásztora mondott, majd Szabó Csengele, unitárius lelkész mondott imát.

Hegyi Bálint a 112. Kubinyi Zoltán cserkészcsapat egyik őrsvezetője a Betlehemi Békelángról beszélt.

A Mária Valéria Óvoda óvodásai tartottak előadást, majd a nagy eső miatt a BFMK-ban folytatódott az ünnepség, ahol a Rotary klub átadta idei utolsó ösztöndíjait, mint tette azt mindent adventi vasárnapon a helyi középiskolások közül azoknak, akik hátrányos helyzetűek, de kimagasló teljesítményt nyújtanak.

A Borvirág Népdalkör is fellépett kicsikkel-nagyokkal, megidézték a régmúlt karácsonyait. Az Árendás néptánc-együttes közreműködésével betlehemes műsorát nézhették meg az adventi gyertyagyújtásra érkező vásárhelyiek.

A Betlehemi Békelángot bárki hazavihette, azaz lehetőség adódott a saját gyertyáinkat meggyújtani.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Hogy szebb legyen a Karácsony

Hogy szebb legyen a Karácsony

A nemrég Prima-díjat kapott Új Világ Alapítvány két alkalommal ruha-, játék-, élelmiszerosztással igyekszik hozzájárulni a rászoruló vásárhelyiek karácsonyához.
A román forradalom vásárhelyi áldozata

A román forradalom vásárhelyi áldozata

December 23-án hajnali 2 órakor az aradi újhíd feljárójánál lövések érték a Vásárhelyen összegyűlt adományokból álló a segélyszállítmányt. Most 29 éve történt.
Paci lesz a nyereményből

Paci lesz a nyereményből

Az énekes szólisták és énekegyüttesek között a Szejke Barka Testvérpár lett a kategória győztese. A nyeremény egy részéből egy lovat szeretnének venni.
Ennivaló receptjeink - Angélától - Mákos omlós Karácsonyra

Ennivaló receptjeink - Angélától - Mákos omlós Karácsonyra

A Vásárhelyi Hírek háziasszonya Baracskay Angéla: "'Karácsonyra mindig vállalom a nemes feladatot, de a sütinek mindig van apropója. Okot pedig mindig találok rá. Leginkább azért, mert édességfüggő vagyok."
 

És ezt már olvasta?

A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére?
A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére? A rendkívüli közgyűlésen döntés született az új könyvtár helyszínéről. A kormány irányába történő kommunikációs technikán lehetne javítani.
 
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez A magyar kultúra napján Múzeumőr címmel nyílt meg a Tornyai János Múzeumban a közgyűjtemény első vezetőjének emléket állító kiállítás. Képekkel.
 
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői Hódmezővásárhely lakóit 2018-ban mélyen megrázta az idős szülőket meggyilkoló nő és élettárásának brutalitása és kegyetlensége. Videó a helyszínről és az elfogásról.
 
Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt
Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt Szeged Város Önkormányzatának vezetése a Magyar Kultúra Napja alkalmából kiemelkedő fotóművészeti tevékenységét kitüntetéssel ismerte el.
 
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét Az értékén túl, az óriási eszmei értéke abban van, hogy a régi fotókon keresztül látjuk, megismerjük eleink életét, gyökereinket, erősítve ezzel identitásunkat. Interjú.
 
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum A Kiss Lajos néprajzkutató munkásságát bemutató tárlatot a megnyitó előtti napon sajtóbejáráson ismerhették meg a médiumok munkatársai. Képekkel.
 
Az ezerarcú Mártély
Az ezerarcú Mártély Varga András téli mártélyi fotóit nézegetve, felsejlik a fotós jövőbeni újabb kiállítása, amelynek „anyagából” most a Vásárhelyi Hírek olvasói be/rápillantást nyerhetnek.