KözéletHogy szebb legyen a Karácsony

2019. december 22., vasárnap
 
Hogy szebb legyen a Karácsony

Karácsony közeledtével mindenki még fokozottabban igyekszik segíteni a saját eszközeivel a nehezebb helyzetben élő embertársainak.

 

 

 

 

 

 

Civil szervezetek, pártok is odaálltak a kezdeményezés mellé, amelyet a vásárhelyi sétálóutcában, az Almáskertben tartottak. Ruhát, játékot, könyvet vihetett haza az a több száz ember, akiknek saját forrásból nehézséget okozna mindezek megvásárlása. Az Új Világ Alapítvány emellett 400 adag előre csomagolt gulyást osztott szét. Hasonló akció – melegétel-osztás – december 23-án, hétfőn 16 órától lesz a Kossuth téri karácsonyi vásárban.

 

Az Új Világ Alapítvány 2011-ben alakult. Az Alapítvány célja a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok problémáinak kezelése és megoldása, a szociális tevékenységben és egészségügyi rehabilitációban való közreműködés, valamint a különféle prevenciós tevékenység.

Nagyon sok foglalkozást szerveznek, például évente toleranciatábort vezetnek, ahol ép és halmozottan súlyosan sérült gyerek táboroznak együtt.

 

Az alapítvány vezetője a hódmezővásárhelyi Gulicska Irén, aki a tagokkal együtt a kezdetektől fáradhatatlanul dolgozik akár fogyatékosok, akár tűzkárosult családok megsegítéséről, vagy mint most, ha ruha-, játék-, élelmiszerosztásról van szó.

 

Az Új Világ Alapítvány idén Csongrád megyei Prima-díjat kapott. Az elismerést Gulicska Irén, a szervezet vezetője vette át. A díjhoz egymillió forint is járt, az összegnek köszönhetően például folytatódhattak a kutyás terápiás foglalkozások.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A román forradalom vásárhelyi áldozata

A román forradalom vásárhelyi áldozata

December 23-án hajnali 2 órakor az aradi újhíd feljárójánál lövések érték a teherautót. Ezekben a napokban kiállítással emlékezik az Emlékpont
Mi kerül a fa alá?

Mi kerül a fa alá?

Minden második ember élményt akar adni ajándékként az idén karácsonyra, a legtöbben 3-4 embernek terveznek élményt ajándékozni, összesen 25 ezer forint körüli értékben.
Paci lesz a nyereményből

Paci lesz a nyereményből

Az énekes szólisták és énekegyüttesek között a Szejke Barka Testvérpár lett a kategória győztese. A nyeremény egy részéből egy lovat szeretnének venni.
Ennivaló receptjeink - Angélától - Mákos omlós Karácsonyra

Ennivaló receptjeink - Angélától - Mákos omlós Karácsonyra

A Vásárhelyi Hírek háziasszonya Baracskay Angéla: "'Karácsonyra mindig vállalom a nemes feladatot, de a sütinek mindig van apropója. Okot pedig mindig találok rá. Leginkább azért, mert édességfüggő vagyok."
 

És ezt már olvasta?

Dupla győzelem Győrben
Dupla győzelem Győrben A Vásárhelyi Kosársuli Hódtóiban aratott kettős októberi győzelmük, valamint a tabellán elfoglalt helyezések tükrében mindkét mérkőzésnek esélyesként vágtak neki.
 
Elmélkedés a Magyar Kultúra Napján
Elmélkedés a Magyar Kultúra Napján Az a tény, hogy anyanyelvem magyar, és magyarul beszélek, gondolkozom, írok, életem legnagyobb eseménye, melyhez nincs fogható. (Kosztolányi Dezső)
 
Téli Mártély - fotókba örökítve
Téli Mártély - fotókba örökítve Az elmúlt napokban volt egy kis tél, Varga András fotós, aki - mint köztudott - Mártély szerelmese, évek óta fotókba örökíti a táj apró rezdüléseit is. Galéria.
 
Gázolás a zebrán
Gázolás a zebrán Az úttestre lelépve a neki balról érkező személyautó vezetője későn észlelte és a zebra felénél elütötte a férfit.
 
Vasút-villamos - ami összeköt
Vasút-villamos - ami összeköt A január 20-án Szentesen tartott sajtótájékoztatón elhangzott, a szeptemberi iskolakezdésre forgalomba állhat az első 6-8 jármű, amennyiben a járványhelyzet nem romlik.
 
Elbúcsúzott a Hepp Kupától a Kosársuli
Elbúcsúzott a Hepp Kupától a Kosársuli Egy félidőt tudtak az Újpest ritmusában játszani. Várható volt, hogy a végére bedarálja a vásárhelyieket a fizikálisabb hazai társaság, de küzdöttek az utolsó percig,
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 2. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 2. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."