KözéletHogy szebb legyen a Karácsony

2019. december 22., vasárnap
 
Hogy szebb legyen a Karácsony

Karácsony közeledtével mindenki még fokozottabban igyekszik segíteni a saját eszközeivel a nehezebb helyzetben élő embertársainak.

 

 

 

 

 

 

Civil szervezetek, pártok is odaálltak a kezdeményezés mellé, amelyet a vásárhelyi sétálóutcában, az Almáskertben tartottak. Ruhát, játékot, könyvet vihetett haza az a több száz ember, akiknek saját forrásból nehézséget okozna mindezek megvásárlása. Az Új Világ Alapítvány emellett 400 adag előre csomagolt gulyást osztott szét. Hasonló akció – melegétel-osztás – december 23-án, hétfőn 16 órától lesz a Kossuth téri karácsonyi vásárban.

 

Az Új Világ Alapítvány 2011-ben alakult. Az Alapítvány célja a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok problémáinak kezelése és megoldása, a szociális tevékenységben és egészségügyi rehabilitációban való közreműködés, valamint a különféle prevenciós tevékenység.

Nagyon sok foglalkozást szerveznek, például évente toleranciatábort vezetnek, ahol ép és halmozottan súlyosan sérült gyerek táboroznak együtt.

 

Az alapítvány vezetője a hódmezővásárhelyi Gulicska Irén, aki a tagokkal együtt a kezdetektől fáradhatatlanul dolgozik akár fogyatékosok, akár tűzkárosult családok megsegítéséről, vagy mint most, ha ruha-, játék-, élelmiszerosztásról van szó.

 

Az Új Világ Alapítvány idén Csongrád megyei Prima-díjat kapott. Az elismerést Gulicska Irén, a szervezet vezetője vette át. A díjhoz egymillió forint is járt, az összegnek köszönhetően például folytatódhattak a kutyás terápiás foglalkozások.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A román forradalom vásárhelyi áldozata

A román forradalom vásárhelyi áldozata

December 23-án hajnali 2 órakor az aradi újhíd feljárójánál lövések érték a teherautót. Ezekben a napokban kiállítással emlékezik az Emlékpont
Mi kerül a fa alá?

Mi kerül a fa alá?

Minden második ember élményt akar adni ajándékként az idén karácsonyra, a legtöbben 3-4 embernek terveznek élményt ajándékozni, összesen 25 ezer forint körüli értékben.
Paci lesz a nyereményből

Paci lesz a nyereményből

Az énekes szólisták és énekegyüttesek között a Szejke Barka Testvérpár lett a kategória győztese. A nyeremény egy részéből egy lovat szeretnének venni.
Ennivaló receptjeink - Angélától - Mákos omlós Karácsonyra

Ennivaló receptjeink - Angélától - Mákos omlós Karácsonyra

A Vásárhelyi Hírek háziasszonya Baracskay Angéla: "'Karácsonyra mindig vállalom a nemes feladatot, de a sütinek mindig van apropója. Okot pedig mindig találok rá. Leginkább azért, mert édességfüggő vagyok."
 

És ezt már olvasta?

Kettős győzelem a nyugati végeken
Kettős győzelem a nyugati végeken Győzni ment Sopronba a Kosársuli, de ezért kőkeményen meg kellett dolgozniuk. Talán a rutinjuk és a hosszabb kispaduk döntött.
 
Új trend a dupla menetrend
Új trend a dupla menetrend Két hétig mindenki számára ingyenesek az új helyi buszjáratok Hódmezővásárhelyen. A Volánbusz változatlanul üzemelteti a helyi járatait.
 
Könnyes szemmel rabolt
Könnyes szemmel rabolt A vádlott a lakás- és helyiséggazdálkodási csoportot vezette a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatalban. Kilenc évet kért az ügyész a két fegyveres rablásért.
 
Diákok Őszi Tárlata 2020-21- Díjazottak
Diákok Őszi Tárlata 2020-21- Díjazottak Az online térben megrendezett Diákok Őszi Tárlatára különösen magas volt az érdeklődés az általános iskola alsó tagozatos diákjai és a középiskolások körében. Díjazottak névsora.
 
Régészek a nyomvonalon
Régészek a nyomvonalon A Tornyai János Múzeum régészeinek eredményei újabb apróbb mozaikokkal gazdagították a Hódmezővásárhely múltjáról alkotott ismereteket.
 
Gazdálkodj okosan 2021.
Gazdálkodj okosan 2021. 15 milliárd forintos főösszegű költségvetésből gazdálkodik idén az önkormányzat. Elhangzott az is, hogy számos fölösleges kiadást tartalmaz a költségvetés.
 
Ásó kapa és nagyharang
Ásó kapa és nagyharang A házasságkötés tematikájában indított gyűjtést a Tornyai János Múzeum, a 20. századtól kezdődően napjainkig várják az ifjú párok legnagyobb napjának tárgyi emlékeit.