KözéletHogy szebb legyen a Karácsony

2019. december 22., vasárnap
 
Hogy szebb legyen a Karácsony

Karácsony közeledtével mindenki még fokozottabban igyekszik segíteni a saját eszközeivel a nehezebb helyzetben élő embertársainak.

 

 

 

 

 

 

Civil szervezetek, pártok is odaálltak a kezdeményezés mellé, amelyet a vásárhelyi sétálóutcában, az Almáskertben tartottak. Ruhát, játékot, könyvet vihetett haza az a több száz ember, akiknek saját forrásból nehézséget okozna mindezek megvásárlása. Az Új Világ Alapítvány emellett 400 adag előre csomagolt gulyást osztott szét. Hasonló akció – melegétel-osztás – december 23-án, hétfőn 16 órától lesz a Kossuth téri karácsonyi vásárban.

 

Az Új Világ Alapítvány 2011-ben alakult. Az Alapítvány célja a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok problémáinak kezelése és megoldása, a szociális tevékenységben és egészségügyi rehabilitációban való közreműködés, valamint a különféle prevenciós tevékenység.

Nagyon sok foglalkozást szerveznek, például évente toleranciatábort vezetnek, ahol ép és halmozottan súlyosan sérült gyerek táboroznak együtt.

 

Az alapítvány vezetője a hódmezővásárhelyi Gulicska Irén, aki a tagokkal együtt a kezdetektől fáradhatatlanul dolgozik akár fogyatékosok, akár tűzkárosult családok megsegítéséről, vagy mint most, ha ruha-, játék-, élelmiszerosztásról van szó.

 

Az Új Világ Alapítvány idén Csongrád megyei Prima-díjat kapott. Az elismerést Gulicska Irén, a szervezet vezetője vette át. A díjhoz egymillió forint is járt, az összegnek köszönhetően például folytatódhattak a kutyás terápiás foglalkozások.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A román forradalom vásárhelyi áldozata

A román forradalom vásárhelyi áldozata

A háromgyerekes hódmezővásárhelyi férfi segélyszállítmányt vitt, december 23-án hajnali 2 órakor az aradi újhíd feljárójánál lövések érték a teherautóját.
Mi kerül a fa alá?

Mi kerül a fa alá?

Minden második ember élményt akar adni ajándékként az idén karácsonyra, a legtöbben 3-4 embernek terveznek élményt ajándékozni, összesen 25 ezer forint körüli értékben.
Paci lesz a nyereményből

Paci lesz a nyereményből

Az énekes szólisták és énekegyüttesek között a Szejke Barka Testvérpár lett a kategória győztese. A nyeremény egy részéből egy lovat szeretnének venni.
Ennivaló receptjeink - Angélától - Mákos omlós Karácsonyra

Ennivaló receptjeink - Angélától - Mákos omlós Karácsonyra

A Vásárhelyi Hírek háziasszonya Baracskay Angéla: "'Karácsonyra mindig vállalom a nemes feladatot, de a sütinek mindig van apropója. Okot pedig mindig találok rá. Leginkább azért, mert édességfüggő vagyok."
 

És ezt már olvasta?

A hajrában már nem volt kétséges a győzelem
A hajrában már nem volt kétséges a győzelem A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli remek teljesítménnyel verte a tabellán második MEAFC-Miskolcot az NB I/B Zöld csoport alapszakaszának utolsó előtti fordulójában.
 
Gyermekek védelme az online térben
Gyermekek védelme az online térben A gyerekek egyre több időt töltenek a számítógépek előtt, és nagyon keveset tudunk arról, mit csinálnak ezalatt. A híreket olvasva, néha tragédia történhet ha nem figyel a szülő.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023 2023. 11. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné A város közössége érdekében végzett önzetlen munkássága elismeréseként, amellyel gyarapította a város szellemi javait, növelte jó hírnevét.
 
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin Kiemelkedően magas, szakmai munkásságának elismeréseként, amellyel Hódmezővásárhely szellemi értékeit gyarapította és jó hírnevét növelte.

 

 
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda Pályfutására meghatározó hatással volt Hódmezővásárhely, a Bethlen Gábor Gimnázium, a drámaszakkör és három nagyszerű vásárhelyi pedagógus.
 
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen Vásárhelyen több helyszínen voltak ünnepségek az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc 175. évfordulója alkalmából.