KözéletHogy szebb legyen a Karácsony

2019. december 22., vasárnap
 
Hogy szebb legyen a Karácsony

Karácsony közeledtével mindenki még fokozottabban igyekszik segíteni a saját eszközeivel a nehezebb helyzetben élő embertársainak.

 

 

 

 

 

 

Civil szervezetek, pártok is odaálltak a kezdeményezés mellé, amelyet a vásárhelyi sétálóutcában, az Almáskertben tartottak. Ruhát, játékot, könyvet vihetett haza az a több száz ember, akiknek saját forrásból nehézséget okozna mindezek megvásárlása. Az Új Világ Alapítvány emellett 400 adag előre csomagolt gulyást osztott szét. Hasonló akció – melegétel-osztás – december 23-án, hétfőn 16 órától lesz a Kossuth téri karácsonyi vásárban.

 

Az Új Világ Alapítvány 2011-ben alakult. Az Alapítvány célja a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok problémáinak kezelése és megoldása, a szociális tevékenységben és egészségügyi rehabilitációban való közreműködés, valamint a különféle prevenciós tevékenység.

Nagyon sok foglalkozást szerveznek, például évente toleranciatábort vezetnek, ahol ép és halmozottan súlyosan sérült gyerek táboroznak együtt.

 

Az alapítvány vezetője a hódmezővásárhelyi Gulicska Irén, aki a tagokkal együtt a kezdetektől fáradhatatlanul dolgozik akár fogyatékosok, akár tűzkárosult családok megsegítéséről, vagy mint most, ha ruha-, játék-, élelmiszerosztásról van szó.

 

Az Új Világ Alapítvány idén Csongrád megyei Prima-díjat kapott. Az elismerést Gulicska Irén, a szervezet vezetője vette át. A díjhoz egymillió forint is járt, az összegnek köszönhetően például folytatódhattak a kutyás terápiás foglalkozások.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A román forradalom vásárhelyi áldozata

A román forradalom vásárhelyi áldozata

December 23-án hajnali 2 órakor az aradi újhíd feljárójánál lövések érték a Vásárhelyen összegyűlt adományokból álló a segélyszállítmányt. Most 29 éve történt.
Mi kerül a fa alá?

Mi kerül a fa alá?

Minden második ember élményt akar adni ajándékként az idén karácsonyra, a legtöbben 3-4 embernek terveznek élményt ajándékozni, összesen 25 ezer forint körüli értékben.
Paci lesz a nyereményből

Paci lesz a nyereményből

Az énekes szólisták és énekegyüttesek között a Szejke Barka Testvérpár lett a kategória győztese. A nyeremény egy részéből egy lovat szeretnének venni.
Ennivaló receptjeink - Angélától - Mákos omlós Karácsonyra

Ennivaló receptjeink - Angélától - Mákos omlós Karácsonyra

A Vásárhelyi Hírek háziasszonya Baracskay Angéla: "'Karácsonyra mindig vállalom a nemes feladatot, de a sütinek mindig van apropója. Okot pedig mindig találok rá. Leginkább azért, mert édességfüggő vagyok."
 

És ezt már olvasta?

A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére?
A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére? A rendkívüli közgyűlésen döntés született az új könyvtár helyszínéről. A kormány irányába történő kommunikációs technikán lehetne javítani.
 
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez A magyar kultúra napján Múzeumőr címmel nyílt meg a Tornyai János Múzeumban a közgyűjtemény első vezetőjének emléket állító kiállítás. Képekkel.
 
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői Hódmezővásárhely lakóit 2018-ban mélyen megrázta az idős szülőket meggyilkoló nő és élettárásának brutalitása és kegyetlensége. Videó a helyszínről és az elfogásról.
 
Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt
Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt Szeged Város Önkormányzatának vezetése a Magyar Kultúra Napja alkalmából kiemelkedő fotóművészeti tevékenységét kitüntetéssel ismerte el.
 
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét Az értékén túl, az óriási eszmei értéke abban van, hogy a régi fotókon keresztül látjuk, megismerjük eleink életét, gyökereinket, erősítve ezzel identitásunkat. Interjú.
 
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum A Kiss Lajos néprajzkutató munkásságát bemutató tárlatot a megnyitó előtti napon sajtóbejáráson ismerhették meg a médiumok munkatársai. Képekkel.
 
Az ezerarcú Mártély
Az ezerarcú Mártély Varga András téli mártélyi fotóit nézegetve, felsejlik a fotós jövőbeni újabb kiállítása, amelynek „anyagából” most a Vásárhelyi Hírek olvasói be/rápillantást nyerhetnek.