KözéletHogy szebb legyen a Karácsony

2019. december 22., vasárnap
 
Hogy szebb legyen a Karácsony

Karácsony közeledtével mindenki még fokozottabban igyekszik segíteni a saját eszközeivel a nehezebb helyzetben élő embertársainak.

 

 

 

 

 

 

Civil szervezetek, pártok is odaálltak a kezdeményezés mellé, amelyet a vásárhelyi sétálóutcában, az Almáskertben tartottak. Ruhát, játékot, könyvet vihetett haza az a több száz ember, akiknek saját forrásból nehézséget okozna mindezek megvásárlása. Az Új Világ Alapítvány emellett 400 adag előre csomagolt gulyást osztott szét. Hasonló akció – melegétel-osztás – december 23-án, hétfőn 16 órától lesz a Kossuth téri karácsonyi vásárban.

 

Az Új Világ Alapítvány 2011-ben alakult. Az Alapítvány célja a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok problémáinak kezelése és megoldása, a szociális tevékenységben és egészségügyi rehabilitációban való közreműködés, valamint a különféle prevenciós tevékenység.

Nagyon sok foglalkozást szerveznek, például évente toleranciatábort vezetnek, ahol ép és halmozottan súlyosan sérült gyerek táboroznak együtt.

 

Az alapítvány vezetője a hódmezővásárhelyi Gulicska Irén, aki a tagokkal együtt a kezdetektől fáradhatatlanul dolgozik akár fogyatékosok, akár tűzkárosult családok megsegítéséről, vagy mint most, ha ruha-, játék-, élelmiszerosztásról van szó.

 

Az Új Világ Alapítvány idén Csongrád megyei Prima-díjat kapott. Az elismerést Gulicska Irén, a szervezet vezetője vette át. A díjhoz egymillió forint is járt, az összegnek köszönhetően például folytatódhattak a kutyás terápiás foglalkozások.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A román forradalom vásárhelyi áldozata

A román forradalom vásárhelyi áldozata

December 23-án hajnali 2 órakor az aradi újhíd feljárójánál lövések érték a Vásárhelyen összegyűlt adományokból álló a segélyszállítmányt. Most 29 éve történt.
Mi kerül a fa alá?

Mi kerül a fa alá?

Minden második ember élményt akar adni ajándékként az idén karácsonyra, a legtöbben 3-4 embernek terveznek élményt ajándékozni, összesen 25 ezer forint körüli értékben.
Paci lesz a nyereményből

Paci lesz a nyereményből

Az énekes szólisták és énekegyüttesek között a Szejke Barka Testvérpár lett a kategória győztese. A nyeremény egy részéből egy lovat szeretnének venni.
Ennivaló receptjeink - Angélától - Mákos omlós Karácsonyra

Ennivaló receptjeink - Angélától - Mákos omlós Karácsonyra

A Vásárhelyi Hírek háziasszonya Baracskay Angéla: "'Karácsonyra mindig vállalom a nemes feladatot, de a sütinek mindig van apropója. Okot pedig mindig találok rá. Leginkább azért, mert édességfüggő vagyok."
 

És ezt már olvasta?

Indul a virtuális múzeumlátogatás
Indul a virtuális múzeumlátogatás

A Tornyai János Múzeum a bezárás időszakában videósorozatot indít, amelynek első adása április 4-én, szombaton indul.

 
Ismét tűzgyújtási tilalom van Csongrád megyében is
Ismét tűzgyújtási tilalom van Csongrád megyében is

Jön a jó idő, kezdődhetnek a kerti munkák. Sokan szokás szerint leégetik a tarlót, meggyújtják a száraz növényeket. Ne tegye!

 
Miért járőröznek, miért ellenőrzik vállalatok, kórházak működését?
Miért járőröznek, miért ellenőrzik vállalatok, kórházak működését?

84 vállalat és 51 kórház került a katonák, a rendőrség, illetve a katasztrófavédelem ellenőrzése alá. Vásárhelyen is a budapesti Katonai Rendészeti Központ katonái járőröznek.

 
Az Operatív Stáb szerint huszonketten vannak karanténban
Az Operatív Stáb szerint huszonketten vannak karanténban Tájékoztatásuk szerint jelenleg Hódmezővásárhelyen 22-en vannak hatósági karanténban. A városban élőket érintő újabb intézkedésekről döntöttek.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 13. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 13. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Nyolc fertőzött Nagymágocson
Nyolc fertőzött Nagymágocson Március 28-án az egyik gondozott elesett, aki a szentesi kórházba szállítás után belázasodott. Ezért elvégezték rajta a tesztet.
 
A kijárási korlátozás szabályai
A kijárási korlátozás szabályai Március 28-án 0 órától április 11-ig, vagyis nagyszombatig kijárási korlátozást rendeltek el az ország egész területére. Fontos részletek.