Kultúra, oktatásA zene nyelvén

2011. március 5., szombat
 

A Péczely Attila Zeneiskola tanárai és volt növendékei képviselik Magyarországot a Visegrádi Négyek Zenei Portréja elnevezésű lengyelországi koncerten. (A galériában képek a koncert helyszínéről.)

 

Képünkön a koncert lengyel plakátja

 

 

Március 12-én este a Visegrádi Négyek Zenei Portréja címmel a lengyelországi Nysa városának kultúrpalotájában adnak koncertet a Péczely Attila Zeneiskola tanáraiból és egykori növendékeiből álló zeneművészek. Az utazás teljes költségét az International Visegrad Fund finanszírozza. A Visegrad Fund  2000. június 9-én alakult Prágában, a cseh, a magyar, a lengyel és a szlovák kormány megegyezése alapján. Célja a szorosabb együttműködés fejlesztésének, a kölcsönös kötelékek megerősítésének és az országok európai integrációjának támogatása. Ennek jegyében ad koncertet a 15 előadó, akik repertoárjukkal a Magyarország zenekultúra teljes keresztmetszetét bemutatják. A műsorban Kókai Rezső, Liszt Ferenc, Bartók Béla, Erkel Ferenc, Kodály Zoltán, Takács Jenő,Hidas Frigyes, Zempléni László művei csendülnek fel.

A fellépők:  Soós Kirnyák Melinda, Tóthné Berecki Mariann, Boleman Kata, Csonka Mónika, Lauer Ágnes, Fintor Dóra, Szécsi Edit, Borsos Annamária, Szabó Anita, Higi Júlia, Héjja Endre, Martonosi Sándor, Horváth Magdolna, Korsós András, Varga Ákos,

 

Olvassa el ezt is!

A közönség száma megközelítette a 2019-es látogatószámot

A közönség száma megközelítette a 2019-es látogatószámot

Újra a rég megszokott fesztiválhangulat terítette be az Újszegedi Partfürdőt a legnagyobb nyárzáró fesztiválon. Véget ért a SZIN
Korszerű belgyógyászati és gyermekosztály épül

Korszerű belgyógyászati és gyermekosztály épül

A kórházban az eszköz, a humánerőforrás és tavasszal már az épített infrastruktúra is rendelkezésre áll ahhoz, hogy eredményes gyógyító munka folyjon.
Egyre sűrűbben csilingelnek

Egyre sűrűbben csilingelnek

A legújabb hírek szerint, már 10 ezer kilométeren túl vannak a szerelvények. A típusengedély megszerzéséhez ötvenezer kilométert kell megtenniük.
Sokat hiányozhatott a rajzóráról

Sokat hiányozhatott a rajzóráról

A vásárhelyi kiállításról ellopott egy szobrot, de a tolvajt a bronz kézzel fogható értéke jobban érdekelte, mint a művészeti értéke. Elkészült a vádirat.
 

És ezt már olvasta?

Jelentős fejlesztések a Mezőgazdasági Karon
Jelentős fejlesztések a Mezőgazdasági Karon A napokban 3 és félmilliárdos beruházással új Takarmányvizsgálót, Informatikai Laboratóriumot és előadótermet avathattak fel az SZTE Mezőgazdasági Karán.
 
Vereséggel végződött az idénynyitó mérkőzés
Vereséggel végződött az idénynyitó mérkőzés A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli felnőtt- és U20-as csapata is a SMAFC vendégeként kezdte a 2021-22-es idényt.
 
Tárkány Szűcs Ernőre emlékező programsorozat
Tárkány Szűcs Ernőre emlékező programsorozat Kétnapos rendezvénnyel emlékezik Hódmezővásárhely városa, valamint a Tárkány Szücs Ernő Kutatócsoport névadójának születési centenáriumán. Részletes program a cikkben.
 
A rendes lányok miért nem lesznek gazdagok?
A rendes lányok miért nem lesznek gazdagok? Mennyi időt és pénzt fordítasz önmagadra? Igen elterjedt tévhit, amit sajnos a reklámok is sugallnak, hogy a megérdemlem érzését tárgyak vásárlásával lehet kiváltani.
 
Mi motivál engem? A 7 legfontosabb szempont a munkában
Mi motivál engem? A 7 legfontosabb szempont a munkában A félelem és a bizonytalanság érzése az egyik legveszélyesebb a motivációt tekintve. Van ellene néhány jónak tűnő ötletünk!
 
Elindult a kosárlabda bajnoki szezon
Elindult a kosárlabda bajnoki szezon Hivatalossá váltak a meccsek időpontjai: elindult a bajnokság a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli felnőttcsapatának. A bajnoki idény teljes menetrendje a cikkben.
 
Megnyílt a 28. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok
Megnyílt a 28. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Annyi változás történt az elmúlt tíz évben a mezőgazdaságban és az állattenyésztésben, amennyi a megelőző száz évben összesen - hangzott el a megnyitón.