KözéletA város új négykerekű büszkeségei

2016. január 3., vasárnap
 

Január 2-tól elindult az új hulladékszállítási rend Hódmezővásárhelyen. Az eredeti menetrendhez képest némi csúszással, 2016 januárban kezdődik a Hódmezővásárhelyi Hulladékgazdálkodási Program, amelyben 985 millió forintból teljesen új, önkormányzati többségű és vezetésű rendszert alakítottak ki.

 

 

 

 


Mint arról többször írtunk a Vásárhelyi Hírekben a környezetvédelmi beruházás 95 százalékát uniós és hazai kormányzati támogatás fedezi, amelynek részeként hulladékot gyűjtő és tömörítő, illetve szállító járműveket, a hulladék kezelésére alkalmas berendezéseket szereztek be, emellett a szelektív és zöldhulladék begyűjtésére 24 ezer 240 literes kukát vásároltak, amelyeket ma már minden szóba jöhető háztartás megkapott.

Az elmaradt január elsejei ürítés miatt január 2-án, illetve teljes menetrendben január 4-től induló rendszerben, az ürítési napok nem változnak, amikor is a zöld és barnafedelű kukákat kell kitenni. A sárga fedelű (papír, flakon, petpalack, konzervdobozok, üdítős- és sörösdobozok stb. gyűjtésére hívatott) kukákat minden hónap utolsó hetében ürítik. (Mint ismeretes a kék ASA kukákat januárban összeszedik.)

 

A gyűjtőjárműveket az edényekben elhelyezett chipek olvasására alkalmas eszközökkel szerelték föl, így rögzíthető hány alkalommal szállították egy adott háztartásból a hulladékot, és a számlázás is ez alapján történik majd.

 

Január 3-án, vasárnap reggel a város új büszkeségei, tucatnyi vadonatúj Mercedes kukás és egyéb a hulladékgazdálkodást segítő jármű, valamint új hókotrók konvojban járták végig a várost. Az igazán impozáns felvonulásnak - a hideg idő miatt is - csak kevés szemlélője volt, így most olvasóink Galériánkban megnézhetik.  

 

Kovács Pál a Hódmezővásárhelyi Köztisztasági Nonprofit Kft. (rövidített nevén: HKN) ügyvezető igazgatója a Vásárhelyi Híreknek elmondta, a napokban felmatricázzák a kocsikat, és a lakosság részére terveznek egy járműpark bemutatót, amelynek helyszíne a Városháza körül lesz, valószínű a legközelebbi képviselőtestületi ülés napján. 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Érmes helyezések a Nemzetek Kupáján

Érmes helyezések a Nemzetek Kupáján

Május 18-án rendezték meg Hatvanban, a XXII. ITF Taekwon-do Nemzetek Kupáját hat ország mintegy 300 versenyzőjének részvételével.
Vásárhelyen járt a honvédelmi miniszter

Vásárhelyen járt a honvédelmi miniszter

A kadétiskola a dél-magyarországi régió egyik kiemelt katonai nevelő-oktató intézménye lesz. A tervek szerint a 2026-27-es tanévben indulhat el.
Ballagás és sárgulás a Mezőgazdasági Karon

Ballagás és sárgulás a Mezőgazdasági Karon

Május 17-én a ballagási ünnepség után, délután a sárgulási fogatos menet végigvonulva a városon a végzősök jelképesen búcsúztak Vásárhelytől, amely befogadta őket. Képekkel.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024

Családi események Hódmezővásárhelyen 2024

2024. 22. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 

És ezt már olvasta?

Átvették a megbízóleveleket
Átvették a megbízóleveleket Június 19-én délután vették át a Helyi Választási Bizottság elnökétől a megbízóleveleiket a megválasztott képviselők. Névsorok.
 
Múzeumok éjszakája 2024
Múzeumok éjszakája 2024 Idén is gazdag és izgalmas programkínálattal várják az érdeklődőket szombaton délután 5 órától egészen késő estig. Részletes Program.
 
Lassú a kilábalás az adósságból
Lassú a kilábalás az adósságból A konszolidáció tényleges hatása a június végi adatokból látszik majd. Tavaly decemberben a Makói Egészségügyi Ellátó Központ már egyszer kapott pénzt adóságrendezésre.
 
Újabb neveket jelentett be e SZIN
Újabb neveket jelentett be e SZIN Újabb nemzetközi neveket jelentett be a Coca-Cola SZIN és a legfrissebb hírek szerint, a legnagyobb nyárzáró fesztiválon már teljes a nagyhelyszínek programja. A teljes program ITT!
 
Rokokó az egykori és a mai divatban
Rokokó az egykori és a mai divatban A Vásárhelyi Levéltár különleges előadásra invitál. Az egykori divatirányzat kitörölhetetlen nyomot hagyott a divat történetében. Befolyásuk ma is ott van a dizájnban és az esztétikai érzékenységben.
 
A lét művészete - sajátos látásmódban
A lét művészete - sajátos látásmódban Az emberi psziché örök és örökkön változó vidékeire, az álmok és a mítoszok univerzumába invitál V. Nagy Nándor képzőművész kiállítása.
 
Befürödhetünk a szökőkutakkal
Befürödhetünk a szökőkutakkal A napokban várható kánikula miatt a szülőknek érdemes jobban figyelni a szökőkutainkra, amelyeket eredetileg nem fürdésre tervezték.