KözéletA város új négykerekű büszkeségei

2016. január 3., vasárnap
 

Január 2-tól elindult az új hulladékszállítási rend Hódmezővásárhelyen. Az eredeti menetrendhez képest némi csúszással, 2016 januárban kezdődik a Hódmezővásárhelyi Hulladékgazdálkodási Program, amelyben 985 millió forintból teljesen új, önkormányzati többségű és vezetésű rendszert alakítottak ki.

 

 

 

 


Mint arról többször írtunk a Vásárhelyi Hírekben a környezetvédelmi beruházás 95 százalékát uniós és hazai kormányzati támogatás fedezi, amelynek részeként hulladékot gyűjtő és tömörítő, illetve szállító járműveket, a hulladék kezelésére alkalmas berendezéseket szereztek be, emellett a szelektív és zöldhulladék begyűjtésére 24 ezer 240 literes kukát vásároltak, amelyeket ma már minden szóba jöhető háztartás megkapott.

Az elmaradt január elsejei ürítés miatt január 2-án, illetve teljes menetrendben január 4-től induló rendszerben, az ürítési napok nem változnak, amikor is a zöld és barnafedelű kukákat kell kitenni. A sárga fedelű (papír, flakon, petpalack, konzervdobozok, üdítős- és sörösdobozok stb. gyűjtésére hívatott) kukákat minden hónap utolsó hetében ürítik. (Mint ismeretes a kék ASA kukákat januárban összeszedik.)

 

A gyűjtőjárműveket az edényekben elhelyezett chipek olvasására alkalmas eszközökkel szerelték föl, így rögzíthető hány alkalommal szállították egy adott háztartásból a hulladékot, és a számlázás is ez alapján történik majd.

 

Január 3-án, vasárnap reggel a város új büszkeségei, tucatnyi vadonatúj Mercedes kukás és egyéb a hulladékgazdálkodást segítő jármű, valamint új hókotrók konvojban járták végig a várost. Az igazán impozáns felvonulásnak - a hideg idő miatt is - csak kevés szemlélője volt, így most olvasóink Galériánkban megnézhetik.  

 

Kovács Pál a Hódmezővásárhelyi Köztisztasági Nonprofit Kft. (rövidített nevén: HKN) ügyvezető igazgatója a Vásárhelyi Híreknek elmondta, a napokban felmatricázzák a kocsikat, és a lakosság részére terveznek egy járműpark bemutatót, amelynek helyszíne a Városháza körül lesz, valószínű a legközelebbi képviselőtestületi ülés napján. 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Érmes helyezések a Nemzetek Kupáján

Érmes helyezések a Nemzetek Kupáján

Május 18-án rendezték meg Hatvanban, a XXII. ITF Taekwon-do Nemzetek Kupáját hat ország mintegy 300 versenyzőjének részvételével.
Vásárhelyen járt a honvédelmi miniszter

Vásárhelyen járt a honvédelmi miniszter

A kadétiskola a dél-magyarországi régió egyik kiemelt katonai nevelő-oktató intézménye lesz. A tervek szerint a 2026-27-es tanévben indulhat el.
Ballagás és sárgulás a Mezőgazdasági Karon

Ballagás és sárgulás a Mezőgazdasági Karon

Május 17-én a ballagási ünnepség után, délután a sárgulási fogatos menet végigvonulva a városon a végzősök jelképesen búcsúztak Vásárhelytől, amely befogadta őket. Képekkel.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024

Családi események Hódmezővásárhelyen 2024

2024. 25. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 

És ezt már olvasta?

A hőség veszélyei
A hőség veszélyei A tartós hőségnek sokszor van szerepe a balesetek létrejöttében és a hőártalmak kialakulásában, ezért van néhány kiemelten fontos szabály.
 
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok Aki nyáron kimegy a strandra, kerülje az alkoholt és a zsíros ételeket, ezek ugyanis kánikulában igen megterhelőek a szervezet számára.
 
Következik a Pál utcai Óvoda
Következik a Pál utcai Óvoda Az idén immár 276 éves Villeroy&Boch cég támogatásával újabb óvodai mosdó alakul át Vásárhelyen.
 
BMX országos bajnokság az új vásárhelyi pályán
BMX országos bajnokság az új vásárhelyi pályán Az új BMX pályával Vásárhely ismét bekerült a sportág országos vérkeringésébe. A BMX Racing Kupa harmadik fordulójával avatták fel.
 
Kitüntetésekről, elimerésekről határozott a Vásárhelyi Közgyűlés
Kitüntetésekről, elimerésekről határozott a Vásárhelyi Közgyűlés Hódmezővásárhely Közszolgálatáért kitüntetést adtak át, valamint Hódmezővásárhely Egészségügyéért elismerést öten kaptak idén.
 
Győri Sára Pedagógus Életműdíjat kapott
Győri Sára Pedagógus Életműdíjat kapott A Közgyűlés határozata alapján munkássága elismeréseként részesült a díjban, amelyet a Városháza dísztermében adtak át..
 
Ugrai Panna és Kis Noel kapott díjat
Ugrai Panna és Kis Noel kapott díjat Hódmezővásárhely Ifjú Tehetsége városi elismeréseket adtak át a Városháza dísztermében. Két országos hírnevű sportoló kapott kitüntetést.