Kék hírekA tűz martalékává vált egy vásárhelyi családi ház

2023. január 26., csütörtök
 
A tűz martalékává vált egy vásárhelyi családi ház

Tűz ütött ki január 25-én este hét órakor a Görbe utcában. A helyszínre négy vásárhelyi tűzoltóegység is érkezett.

 

 

 

 

 

Ekkor a ház már teljes terjedelmében lángolt, a tűz átterjedt a melléképületre is. A tűzoltók több vízsugárral, minden irányból oltották a lángokat. Oltás közben összesen hét gázpalackot vittek ki az épületből, mielőtt azok felrobbantak volna. A munkálatok közben a tulajdonos elmondta a tűzoltóknak, hogy két nagytestű kutya a házban rekedt.

A tűzoltók azonnal az állatok keresésére indultak, de a füstben először nem találták őket. Végül a második keresés eredményre vezetett, a riadt állatokat az egyik szobában megtalálták és épségben kimentették őket az épületből. Személyi sérülés nem történt, a munkálatokat este kilenc órakor fejezték be.

 

A károsultakat a városi önkormányzat ideiglenesen elhelyezte. A Vöröskereszttől lakberendezési tárgyakat, illetve élelmiszereket, ágyneműt és takarókat kaptak.

 
 
Forrás: CSMKI
VH
 

Olvassa el ezt is!

A több mint 120 éve védett vakond lett az Év emlőse

A több mint 120 éve védett vakond lett az Év emlőse

A vakondot választotta 2023-ban az Év emlősének a Vadonleső Program, amelyet az Agrárminisztérium és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. működtet.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023

2023. 11. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Vásárhelyi Művészeti Díj 2023

Vásárhelyi Művészeti Díj 2023

Idén a hazai zenekultúra lassan elfelejtett és több generáció számára már kevésbé ismert műfaja, a folklór muzsika és a magyar nóta volt a főszereplő.
Célja, hogy kedvelt találkozóhely legyen a BFMK

Célja, hogy kedvelt találkozóhely legyen a BFMK

A helyi kulturális életet jól ismerő, nagy tapasztalattal rendelkező vezetője van január 10-e óta a Bessenyei Ferenc Művelődési Központnak.
 

És ezt már olvasta?

A hajrában már nem volt kétséges a győzelem
A hajrában már nem volt kétséges a győzelem A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli remek teljesítménnyel verte a tabellán második MEAFC-Miskolcot az NB I/B Zöld csoport alapszakaszának utolsó előtti fordulójában.
 
Gyermekek védelme az online térben
Gyermekek védelme az online térben A gyerekek egyre több időt töltenek a számítógépek előtt, és nagyon keveset tudunk arról, mit csinálnak ezalatt. A híreket olvasva, néha tragédia történhet ha nem figyel a szülő.
 
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné A város közössége érdekében végzett önzetlen munkássága elismeréseként, amellyel gyarapította a város szellemi javait, növelte jó hírnevét.
 
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin Kiemelkedően magas, szakmai munkásságának elismeréseként, amellyel Hódmezővásárhely szellemi értékeit gyarapította és jó hírnevét növelte.

 

 
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda Pályfutására meghatározó hatással volt Hódmezővásárhely, a Bethlen Gábor Gimnázium, a drámaszakkör és három nagyszerű vásárhelyi pedagógus.
 
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen Vásárhelyen több helyszínen voltak ünnepségek az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc 175. évfordulója alkalmából.
 
Világhírű vásárhelyi tudós kapott Pro Urbe díjat
Világhírű vásárhelyi tudós kapott Pro Urbe díjat Tudományos munkássága kiemelkedő és maradandó, azonban a neve még a Vásárhelyről elszármazottak névsorában sem szerepelt.