Kultúra, oktatásCélja, hogy kedvelt találkozóhely legyen a BFMK

2023. január 20., péntek
 
Célja, hogy kedvelt találkozóhely legyen a BFMK

A helyi kulturális életet jól ismerő, nagy tapasztalattal rendelkező vezetője van január 10-e óta a Bessenyei Ferenc Művelődési Központnak.

 

 

 

Fotó: Budai Dávid

 

 


A Hódmezővásárhelyen született és jelenleg is itt élő Gál Boglárka a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolában végezte a 8 osztályt, majd a makói Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskolában érettségizett.

 

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karán szerezte andragógia diplomáját művelődésszervező szakirányon. 2010-től az Algyői Faluház művelődésszervezője volt. Közben kulturális mediáció (a mediáció szó jelentése: középen állni, közvetíteni, egyeztetni, közbenjárni) mesterdiplomát szerzett. 2018-tól a Nemzeti Művelődési Intézet Csongrád megyei igazgatóságán módszertani referens volt. Rendelkezik közművelődési szakértő képesítéssel is.  Civil és ifjúsági szervezetek programjainak szervezése mellett a Móra Ferenc Népszínház elnökeként pedig színházi tapasztalatokat is szerzett.

 

Gál Boglárka a BFMK vezetői pozíciójára kiírt pályázat nyerteseként pezsgő kulturális életet, minden korosztály igényeinek megfelelő színházi-, koncert előadásokat szeretne, de ugyanilyen fontosnak tartja a közösségi életet, támogatni szeretné az alulról jövő kezdeményezéseket. Célja, hogy igazi kedvelt találkozóhely legyen a BFMK. 

 

Hamarosan az is kiderül, 2023-ban milyen költségvetéssel gazdálkodhat.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Három vádlottja van a vásárhelyi buszos balhénak

Három vádlottja van a vásárhelyi buszos balhénak

A két ittas utast nem engedték fel a buszra, a szóváltást kölcsönös tettlegesség, ütés- és rúgásváltások követték. Előkerült egy bicska is, de sérülés nem történt.
Osztottak szoroztak - van is meg nincs is

Osztottak szoroztak - van is meg nincs is

Működési hiánnyal számol idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat, így a gazdálkodása veszélybe kerül kormányzati támogatás nélkül.
Jubilál a Vásárhelyi Szimpózium

Jubilál a Vásárhelyi Szimpózium

A Tornyai János Múzeumban a most 25 éves szimpózium kiállítása nyílik, a művészek által készített és a Városi Kerámia gyűjteménybe került. alkotásokból.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023

2023. 17. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 

És ezt már olvasta?

Bűnbandát számolt fel a rendőrség
Bűnbandát számolt fel a rendőrség Egy négytagú vásárhelyi banda éveken át kényszeríett prostitúcióra nőket. Egy kávézót is üzemeltetett. Egy idős férfit ház körüli munkákra kényszerítették.
 
Idén két újabb név került a dicsőség falra
Idén két újabb név került a dicsőség falra A sokéves hagyományt folytatva idén Czuprák László Ákos  és Enyedi Sándor neve került fel a Hódtói Sportcsarnok dicsőségfalára.
 
Jó tanuló - jó sportoló díjazottak 2024
Jó tanuló - jó sportoló díjazottak 2024 Február 29-én délután a város legkiválóbb jó tanulóit, jó sportolóit díjazták, de díjazták az év csapatait, edzőjét és testnevelőjét is. A díjazottak névsorával.
 
Véget ért egy nagysikerű előadássorozat
Véget ért egy nagysikerű előadássorozat A darvasszéki római kori kincsleletet ismertető előadással zárult a Tornyai János Múzeum Korok, kultúrák, lelőhelyek idén téli, régészeti sorozata február 28-án.
 
5 éve írtuk - ...mind hősök vagyunk, csupán a forma változik.
5 éve írtuk - ...mind hősök vagyunk, csupán a forma változik. A vásárhelyi-mártélyi Risztov Évát a köztudat egyfajta hősként kezelte, a már visszavonult sportoló most őszintén mesél gyermekkora és az élsport szövevényes kapcsolatáról.
 
51 éves egy világegyezmény, amely az élővilág felett őrködik
51 éves egy világegyezmény, amely az élővilág felett őrködik A világ szinte minden országa aláírta, a március 3-án 51 éves 'Washingtoni egyezményt'. Mindenkinek érdeke a betartása.
 
Vásárhelyen is kedvelik őket
Vásárhelyen is kedvelik őket Találós kérdés: hány tonnára rúg a hazai fülesbagoly populáció által megevett egér- és pocokmennyiség össztömege? Meglepő a végeredmény.