Kultúra, oktatásCélja, hogy kedvelt találkozóhely legyen a BFMK

2023. január 20., péntek
 
Célja, hogy kedvelt találkozóhely legyen a BFMK

A helyi kulturális életet jól ismerő, nagy tapasztalattal rendelkező vezetője van január 10-e óta a Bessenyei Ferenc Művelődési Központnak.

 

 

 

Fotó: Budai Dávid

 

 


A Hódmezővásárhelyen született és jelenleg is itt élő Gál Boglárka a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolában végezte a 8 osztályt, majd a makói Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskolában érettségizett.

 

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karán szerezte andragógia diplomáját művelődésszervező szakirányon. 2010-től az Algyői Faluház művelődésszervezője volt. Közben kulturális mediáció (a mediáció szó jelentése: középen állni, közvetíteni, egyeztetni, közbenjárni) mesterdiplomát szerzett. 2018-tól a Nemzeti Művelődési Intézet Csongrád megyei igazgatóságán módszertani referens volt. Rendelkezik közművelődési szakértő képesítéssel is.  Civil és ifjúsági szervezetek programjainak szervezése mellett a Móra Ferenc Népszínház elnökeként pedig színházi tapasztalatokat is szerzett.

 

Gál Boglárka a BFMK vezetői pozíciójára kiírt pályázat nyerteseként pezsgő kulturális életet, minden korosztály igényeinek megfelelő színházi-, koncert előadásokat szeretne, de ugyanilyen fontosnak tartja a közösségi életet, támogatni szeretné az alulról jövő kezdeményezéseket. Célja, hogy igazi kedvelt találkozóhely legyen a BFMK. 

 

Hamarosan az is kiderül, 2023-ban milyen költségvetéssel gazdálkodhat.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Három vádlottja van a vásárhelyi buszos balhénak

Három vádlottja van a vásárhelyi buszos balhénak

A két ittas utast nem engedték fel a buszra, a szóváltást kölcsönös tettlegesség, ütés- és rúgásváltások követték. Előkerült egy bicska is, de sérülés nem történt.
Osztottak szoroztak - van is meg nincs is

Osztottak szoroztak - van is meg nincs is

Működési hiánnyal számol idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat, így a gazdálkodása veszélybe kerül kormányzati támogatás nélkül.
Jubilál a Vásárhelyi Szimpózium

Jubilál a Vásárhelyi Szimpózium

A Tornyai János Múzeumban a most 25 éves szimpózium kiállítása nyílik, a művészek által készített és a Városi Kerámia gyűjteménybe került. alkotásokból.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023

2023. 4. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 

És ezt már olvasta?

Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok Itt az ideje a farsangi fánksütésnek. Ha nincs idő a kelesztéshez, jól jöhet ez a két villámgyors recept. Az egyszerű sok esetben nagyszerű!
 
Egy nagyon értékes győzelem
Egy nagyon értékes győzelem Vuk Pavlovic csapata fantasztikus hajrával fordított, győzelmének köszönhetően pedig őrzi hibátlan mérlegét a Hódtói Sportcsarnokban.
 
A tűz martalékává vált egy vásárhelyi családi ház
A tűz martalékává vált egy vásárhelyi családi ház Tűz ütött ki január 25-én este hét órakor a Görbe utcában. A tűzoltók két nagytestű kutyát is kimentettek.
 
A több mint 120 éve védett vakond lett az Év emlőse
A több mint 120 éve védett vakond lett az Év emlőse A vakondot választotta 2023-ban az Év emlősének a Vadonleső Program, amelyet az Agrárminisztérium és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. működtet.
 
Vásárhelyi Művészeti Díj 2023
Vásárhelyi Művészeti Díj 2023 Idén a hazai zenekultúra lassan elfelejtett és több generáció számára már kevésbé ismert műfaja, a folklór muzsika és a magyar nóta volt a főszereplő.
 
A Kosársuliból ezúttal hiányzott a kiemelkedő egyéni teljesítmény
A Kosársuliból ezúttal hiányzott a kiemelkedő egyéni teljesítmény Nagykőrös vendégeként lépett pályára január 17-én este a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli.Közel 20 pontos vereséggel kiesett a Hepp-kupából
 
Győzelemmel indult az új esztendő
Győzelemmel indult az új esztendő 2023 első Hódtói Sportcsarnokban lejátszott bajnokiján a Dunaharasztit fogadta a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli az NB I/B Zöld csoportjának 16. fordulójában.