Kultúra, oktatásCélja, hogy kedvelt találkozóhely legyen a BFMK

2023. január 20., péntek
 
Célja, hogy kedvelt találkozóhely legyen a BFMK

A helyi kulturális életet jól ismerő, nagy tapasztalattal rendelkező vezetője van január 10-e óta a Bessenyei Ferenc Művelődési Központnak.

 

 

 

Fotó: Budai Dávid

 

 


A Hódmezővásárhelyen született és jelenleg is itt élő Gál Boglárka a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolában végezte a 8 osztályt, majd a makói Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskolában érettségizett.

 

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karán szerezte andragógia diplomáját művelődésszervező szakirányon. 2010-től az Algyői Faluház művelődésszervezője volt. Közben kulturális mediáció (a mediáció szó jelentése: középen állni, közvetíteni, egyeztetni, közbenjárni) mesterdiplomát szerzett. 2018-tól a Nemzeti Művelődési Intézet Csongrád megyei igazgatóságán módszertani referens volt. Rendelkezik közművelődési szakértő képesítéssel is.  Civil és ifjúsági szervezetek programjainak szervezése mellett a Móra Ferenc Népszínház elnökeként pedig színházi tapasztalatokat is szerzett.

 

Gál Boglárka a BFMK vezetői pozíciójára kiírt pályázat nyerteseként pezsgő kulturális életet, minden korosztály igényeinek megfelelő színházi-, koncert előadásokat szeretne, de ugyanilyen fontosnak tartja a közösségi életet, támogatni szeretné az alulról jövő kezdeményezéseket. Célja, hogy igazi kedvelt találkozóhely legyen a BFMK. 

 

Hamarosan az is kiderül, 2023-ban milyen költségvetéssel gazdálkodhat.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Három vádlottja van a vásárhelyi buszos balhénak

Három vádlottja van a vásárhelyi buszos balhénak

A két ittas utast nem engedték fel a buszra, a szóváltást kölcsönös tettlegesség, ütés- és rúgásváltások követték. Előkerült egy bicska is, de sérülés nem történt.
Osztottak szoroztak - van is meg nincs is

Osztottak szoroztak - van is meg nincs is

Működési hiánnyal számol idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat, így a gazdálkodása veszélybe kerül kormányzati támogatás nélkül.
Jubilál a Vásárhelyi Szimpózium

Jubilál a Vásárhelyi Szimpózium

A Tornyai János Múzeumban a most 25 éves szimpózium kiállítása nyílik, a művészek által készített és a Városi Kerámia gyűjteménybe került. alkotásokból.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023

2023. 17. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 

És ezt már olvasta?

Rangos díjat kapott a Kankalin Néptáncegyüttes
Rangos díjat kapott a Kankalin Néptáncegyüttes Az együttes alapítója több mint fél évszázaddal ezelőtt célul tűzte ki a magyar néptánc, népzene és néprajzi hagyomány ápolását, elsajátítását, népszerűsítését.
 
Befejeződött az átköltözés
Befejeződött az átköltözés Sikeresen átköltöztek a DIGIMobil ügyfelei a Vodafone hálózatára Az új hálózatra váltással országos lefedettséget használhatnak a DIGI ügyfelek.
 
Nagy energiával játszottak, végig maximális erőbedobással
Nagy energiával játszottak, végig maximális erőbedobással Történelminek mondható a Vásárhelyi Kosársuli 2022-23-as szezonja, hiszen eddig még soha nem indult felnőtt női csapat az egyesület színeiben egyetlen bajnokságban sem.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 22. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Díjazták a Hódfót
Díjazták a Hódfót Egerben, a Kézművesség 1000 éve és jövője a Kárpát-medencében rendezvény sorozathoz kapcsolódón került sor a XX. Magyar Kézműves Remek pályázatának díjátadó ünnepségére.
 
Átadták az új közösségi házat
Átadták az új közösségi házat Új közösségi ház épült uniós támogatással Hódmezővásárhely Új-Kishomok városrészében, és felújítottak három olvasókört is.
 
Vásárhelyi katonák a sérültek között
Vásárhelyi katonák a sérültek között A NATO békefenntartó erők katonáit május 29-én vetették be tömegoszlatási feladatokra Koszovóban. A KFOR katonák sorfalát a tüntető tömeg megtámadta,