GazdaságA NAV vizsgálat lezárult - megdőlt a vád

2023. július 23., vasárnap
 
A NAV vizsgálat lezárult - megdőlt a vád

Idén március végén az Állami Számvevőszék bejelentette, hogy a NAV bevonása szükséges, mert „olyan összefüggésekre, pénzmozgásokra” bukkantak, amelyekhez be kell vonni a NAV-ot is.

 

 

 

 

 


A napokban Márki-Zay Péter közösségi oldalán (továbbá több online hírportál) ismertette a NAV a vizsgálat eredményét, amely szerint „Eleget tett a Márki-Zay Péter vezette Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) az adóbevallási és adófizetési kötelezettségének”.

A NAV a 2022. március 1-31. közötti időszakot vizsgálta a Mindenki Magyarországa Mozgalomnál. Az MMM az ÁFA-bevallását önellenőrzés keretében módosította, ezt a NAV elfogadta. Az adóhatósági jegyzőkönyv arra is kitért, hogy „az önellenőrzésnek az oka, hogy a szervezet egyes számláit nem a megfelelő időszaknál szerepeltette áfa bevallásában”.

Mint az a NAV jegyzőkönyve kifejti, az Márki-Zay-féle mozgalomnak a Facebookon és a Google-nél történt hirdetései után adófizetési kötelezettsége keletkezett, amelyet az MMM a bevallásában szerepeltetett, és az online hirdetések utáni adóbevallási és adófizetési kötelezettségének eleget is tett – szögezte le az adóhivatal a laphoz eljuttatott dokumentum szerint.

Az ellenőrzést követően megállapítást nyert, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom bizonylatainak, könyveinek, nyilvántartásainak kiállítása, illetve vezetése az adózás rendjéről szóló törvény előírásainak megfelelően történt. - tájékoztatott Márki-Zay Péter a közösségi oldalán, illetve több országos online hírportálban olvasható.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Csak egy napig örülhetett a zsákmánynak

Csak egy napig örülhetett a zsákmánynak

Hódmezővásárhelyen bemászott be egy ház kerítésén. Az udvart átkutatta és az ott lévő szekrényben két láncfűrészt talált, amelyekkel távozott.
Fénytárt rejtő szobrok a Tornyaiban

Fénytárt rejtő szobrok a Tornyaiban

Közel félszáz, különleges, selymesre csiszolt, kő és üveg felhasználásával készült, jéghegyeket idéző alkotással mutatkozik be Popovics Lőrinc.
Építik a Tóth malom utca hiányzó szakaszát

Építik a Tóth malom utca hiányzó szakaszát

Szeptembertől nem kell majd a Tóalj és a Kaszap utca felé kerülni azoknak, akik Újváros, vagy éppen Hódtó felől közlekednének Szegedre.
Új főigazgató a Tornyai élén

Új főigazgató a Tornyai élén

Egy igen sokszínű hazai politikai, kulturális tevékenységben részt vett, fővárosban élő történész pályázatát tartotta érdemesnek a Vásárhelyi Közgyűlés.
 

És ezt már olvasta?

Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen
Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen Valamennyi korosztály számára érdekes programokat ígér az SZTE Mezőgazdasági Kar az idei Kutatók Éjszakáján. Részletes program.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 36. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Elindult az egyetemi tanév is
Elindult az egyetemi tanév is Megtartotta szokásos tanévnyitóját a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara. A helyszín ismét a polgármesteri hivatal díszterme volt.
 
Suli buli
Suli buli Az önkormányzat nem adja ingyen a Petőfi utca 6. épületet. A Református Egyházközség szerint jogszerűtlenül próbálták akadályozni a tanévkezdést.
 
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott Eddig a Prizma Food által üzemeltetett közétkeztetésből minden generációból százak léptek ki. Az okok sokrétegűek. A higiéniai ellenőrzés eredménye viszont kiváló.
 
Idén még többen jöttek
Idén még többen jöttek Számunkra a „teltház” nem egyszerűen egy számszerűsíthető cél, hanem annak a felelőssége, hogy boldog együttlétben érezhessék jól magukat a fesztiválozók” – mondta a főszervező.
 
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban A két politikus többek között a migráció, az ukrajnai háború, az energiafüggőség, a rezsivédelem, a pártfinanszírozás, a gyermekvédelem kérdésköreiben ismertették álláspontjaikat.