GazdaságA NAV vizsgálat lezárult - megdőlt a vád

2023. július 23., vasárnap
 
A NAV vizsgálat lezárult - megdőlt a vád

Idén március végén az Állami Számvevőszék bejelentette, hogy a NAV bevonása szükséges, mert „olyan összefüggésekre, pénzmozgásokra” bukkantak, amelyekhez be kell vonni a NAV-ot is.

 

 

 

 

 


A napokban Márki-Zay Péter közösségi oldalán (továbbá több online hírportál) ismertette a NAV a vizsgálat eredményét, amely szerint „Eleget tett a Márki-Zay Péter vezette Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) az adóbevallási és adófizetési kötelezettségének”.

A NAV a 2022. március 1-31. közötti időszakot vizsgálta a Mindenki Magyarországa Mozgalomnál. Az MMM az ÁFA-bevallását önellenőrzés keretében módosította, ezt a NAV elfogadta. Az adóhatósági jegyzőkönyv arra is kitért, hogy „az önellenőrzésnek az oka, hogy a szervezet egyes számláit nem a megfelelő időszaknál szerepeltette áfa bevallásában”.

Mint az a NAV jegyzőkönyve kifejti, az Márki-Zay-féle mozgalomnak a Facebookon és a Google-nél történt hirdetései után adófizetési kötelezettsége keletkezett, amelyet az MMM a bevallásában szerepeltetett, és az online hirdetések utáni adóbevallási és adófizetési kötelezettségének eleget is tett – szögezte le az adóhivatal a laphoz eljuttatott dokumentum szerint.

Az ellenőrzést követően megállapítást nyert, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom bizonylatainak, könyveinek, nyilvántartásainak kiállítása, illetve vezetése az adózás rendjéről szóló törvény előírásainak megfelelően történt. - tájékoztatott Márki-Zay Péter a közösségi oldalán, illetve több országos online hírportálban olvasható.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Csak egy napig örülhetett a zsákmánynak

Csak egy napig örülhetett a zsákmánynak

Hódmezővásárhelyen bemászott be egy ház kerítésén. Az udvart átkutatta és az ott lévő szekrényben két láncfűrészt talált, amelyekkel távozott.
Fénytárt rejtő szobrok a Tornyaiban

Fénytárt rejtő szobrok a Tornyaiban

Közel félszáz, különleges, selymesre csiszolt, kő és üveg felhasználásával készült, jéghegyeket idéző alkotással mutatkozik be Popovics Lőrinc.
Építik a Tóth malom utca hiányzó szakaszát

Építik a Tóth malom utca hiányzó szakaszát

Szeptembertől nem kell majd a Tóalj és a Kaszap utca felé kerülni azoknak, akik Újváros, vagy éppen Hódtó felől közlekednének Szegedre.
Új főigazgató a Tornyai élén

Új főigazgató a Tornyai élén

Egy igen sokszínű hazai politikai, kulturális tevékenységben részt vett, fővárosban élő történész pályázatát tartotta érdemesnek a Vásárhelyi Közgyűlés.
 

És ezt már olvasta?

Holler László természetközeli világa
Holler László természetközeli világa Félszáz festményén keresztül mutatja be a vásárhelyi realista festőiskola tradíciójából táplálkozó mester az utóbbi években készült műveit.
 
Jelentés a Mártélyi Holtág vizéről
Jelentés a Mártélyi Holtág vizéről A kijelölt természetes fürdőhelyeket az üzemeltetők által megbízott laboratóriumok legalább évi négy alkalommal ellenőrzik.
 
Óriási Eötvös siker a Magyar Bajnokságon
Óriási Eötvös siker a Magyar Bajnokságon Női fodrász, Férfi Fodrász, Smink és Körmös szakágakban várták a felnőttek és tanulók jelentkezését. Idén is több, mint 200 versenyző vett részt.
 
A közgyűlés elfogadta a zárszámadást
A közgyűlés elfogadta a zárszámadást Mintegy 13 milliárd forint bevétellel zárta a tavalyi évet a hódmezővásárhelyi önkormányzat, 1,5 milliárd forint tartalékkal kezdte a 2024-es évet a város.
 
Orbán Viktor váratlan látogatása Vásárhelyen
Orbán Viktor váratlan látogatása Vásárhelyen Nem tartották szükségesnek testőrök hadát, amikor Orbán Viktor az ellenzéki vezetésű Hódmezővásárhelyre érkezett.
 
Módszertani nap helyettes államtitkárral
Módszertani nap helyettes államtitkárral A Németh László Gimnázium és Általános Iskolában rendeztek szakterületi módszertani napot. A népi kultúra oktatásban betöltött szerepe volt a téma.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 19. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...