Kultúra, oktatásFénytárt rejtő szobrok a Tornyaiban

2023. július 9., vasárnap
 
Fénytárt rejtő szobrok a Tornyaiban

A július 8-án, szombaton délután nyílt meg Popovics Lőrinc kiállítása a Tornyaiban.

 

 

 

 

 

Közel félszáz, különleges, selymesre csiszolt, kő és üveg felhasználásával készült, jéghegyeket idéző alkotással mutatkozik be a hetvenedik életévét idén betöltő, Szegeden élő és alkotó Popovics Lőrinc szobrászművész a Tornyai János Múzeum földszintjén.

 

A nyolcvanas évek közepe óta kiállító Popovics Lőrinc szobrászművészt sajátos kő és üveg kompozícióiról ismerheti a Vásárhelyi Őszi Tárlatok közönsége. Munkáit a transzparencia, a fény, az optikai hatások kutatása jellemzi. Csiszolt és letisztult formavilágát a természet, a gleccserek és a jéghegyek, valamint az ősi európai kultúrák formavilága ihleti.

 

A tárlat anyagát válogató és rendező Nagy Imre művészettörténész nyitotta meg a múzeum földszintjén, a vernisszázson gitáron közreműködött Syl Mohai.

 

Popovics Lőrinc Fénytár című jubileumi kiállítása augusztus végéig tekinthető meg Tornyai János Múzeumban.

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Városi elismerések, kitüntetések

Városi elismerések, kitüntetések

Hódmezővásárhely Egészségügyéért, Közszolgálatáért, Nevelés- és Oktatásügyének Szolgálatáért elismeréseket, továbbá Pedagógus Életműdíjat és Hódmezővásárhely Ifjú Tehetsége díjakat adtak át.
Struccfarmnak álcázott kender ültetvény

Struccfarmnak álcázott kender ültetvény

Hódmezővásárhelyen alakítottak ki indiaikender-ültetvényt. Vádat emeltek két férfival és egyikük élettársával szemben.
Építik a Tóth malom utca hiányzó szakaszát

Építik a Tóth malom utca hiányzó szakaszát

Szeptembertől nem kell majd a Tóalj és a Kaszap utca felé kerülni azoknak, akik Újváros, vagy éppen Hódtó felől közlekednének Szegedre.
Eltörölték a földadót

Eltörölték a földadót

Több mint kilencven település, köztük fideszes és független vezetésűek is adóztatták a földtulajdonosokat. Eltörlésével a nagybirtokosok járhatnak jól.
 

És ezt már olvasta?

Holler László természetközeli világa
Holler László természetközeli világa Félszáz festményén keresztül mutatja be a vásárhelyi realista festőiskola tradíciójából táplálkozó mester az utóbbi években készült műveit.
 
Jelentés a Mártélyi Holtág vizéről
Jelentés a Mártélyi Holtág vizéről A kijelölt természetes fürdőhelyeket az üzemeltetők által megbízott laboratóriumok legalább évi négy alkalommal ellenőrzik.
 
Óriási Eötvös siker a Magyar Bajnokságon
Óriási Eötvös siker a Magyar Bajnokságon Női fodrász, Férfi Fodrász, Smink és Körmös szakágakban várták a felnőttek és tanulók jelentkezését. Idén is több, mint 200 versenyző vett részt.
 
A közgyűlés elfogadta a zárszámadást
A közgyűlés elfogadta a zárszámadást Mintegy 13 milliárd forint bevétellel zárta a tavalyi évet a hódmezővásárhelyi önkormányzat, 1,5 milliárd forint tartalékkal kezdte a 2024-es évet a város.
 
Orbán Viktor váratlan látogatása Vásárhelyen
Orbán Viktor váratlan látogatása Vásárhelyen Nem tartották szükségesnek testőrök hadát, amikor Orbán Viktor az ellenzéki vezetésű Hódmezővásárhelyre érkezett.
 
Módszertani nap helyettes államtitkárral
Módszertani nap helyettes államtitkárral A Németh László Gimnázium és Általános Iskolában rendeztek szakterületi módszertani napot. A népi kultúra oktatásban betöltött szerepe volt a téma.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 19. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...