Kultúra, oktatásFénytárt rejtő szobrok a Tornyaiban

2023. július 9., vasárnap
 
Fénytárt rejtő szobrok a Tornyaiban

A július 8-án, szombaton délután nyílt meg Popovics Lőrinc kiállítása a Tornyaiban.

 

 

 

 

 

Közel félszáz, különleges, selymesre csiszolt, kő és üveg felhasználásával készült, jéghegyeket idéző alkotással mutatkozik be a hetvenedik életévét idén betöltő, Szegeden élő és alkotó Popovics Lőrinc szobrászművész a Tornyai János Múzeum földszintjén.

 

A nyolcvanas évek közepe óta kiállító Popovics Lőrinc szobrászművészt sajátos kő és üveg kompozícióiról ismerheti a Vásárhelyi Őszi Tárlatok közönsége. Munkáit a transzparencia, a fény, az optikai hatások kutatása jellemzi. Csiszolt és letisztult formavilágát a természet, a gleccserek és a jéghegyek, valamint az ősi európai kultúrák formavilága ihleti.

 

A tárlat anyagát válogató és rendező Nagy Imre művészettörténész nyitotta meg a múzeum földszintjén, a vernisszázson gitáron közreműködött Syl Mohai.

 

Popovics Lőrinc Fénytár című jubileumi kiállítása augusztus végéig tekinthető meg Tornyai János Múzeumban.

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Városi elismerések, kitüntetések

Városi elismerések, kitüntetések

Hódmezővásárhely Egészségügyéért, Közszolgálatáért, Nevelés- és Oktatásügyének Szolgálatáért elismeréseket, továbbá Pedagógus Életműdíjat és Hódmezővásárhely Ifjú Tehetsége díjakat adtak át.
Struccfarmnak álcázott kender ültetvény

Struccfarmnak álcázott kender ültetvény

Hódmezővásárhelyen alakítottak ki indiaikender-ültetvényt. Vádat emeltek két férfival és egyikük élettársával szemben.
Építik a Tóth malom utca hiányzó szakaszát

Építik a Tóth malom utca hiányzó szakaszát

Szeptembertől nem kell majd a Tóalj és a Kaszap utca felé kerülni azoknak, akik Újváros, vagy éppen Hódtó felől közlekednének Szegedre.
Eltörölték a földadót

Eltörölték a földadót

Több mint kilencven település, köztük fideszes és független vezetésűek is adóztatták a földtulajdonosokat. Eltörlésével a nagybirtokosok járhatnak jól.
 

És ezt már olvasta?

Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen
Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen Valamennyi korosztály számára érdekes programokat ígér az SZTE Mezőgazdasági Kar az idei Kutatók Éjszakáján. Részletes program.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 36. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Elindult az egyetemi tanév is
Elindult az egyetemi tanév is Megtartotta szokásos tanévnyitóját a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara. A helyszín ismét a polgármesteri hivatal díszterme volt.
 
Suli buli
Suli buli Az önkormányzat nem adja ingyen a Petőfi utca 6. épületet. A Református Egyházközség szerint jogszerűtlenül próbálták akadályozni a tanévkezdést.
 
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott Eddig a Prizma Food által üzemeltetett közétkeztetésből minden generációból százak léptek ki. Az okok sokrétegűek. A higiéniai ellenőrzés eredménye viszont kiváló.
 
Idén még többen jöttek
Idén még többen jöttek Számunkra a „teltház” nem egyszerűen egy számszerűsíthető cél, hanem annak a felelőssége, hogy boldog együttlétben érezhessék jól magukat a fesztiválozók” – mondta a főszervező.
 
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban A két politikus többek között a migráció, az ukrajnai háború, az energiafüggőség, a rezsivédelem, a pártfinanszírozás, a gyermekvédelem kérdésköreiben ismertették álláspontjaikat.