SportA Napsugár Otthon lakóinak nemzetközi sportsikere

2013. december 20., péntek
 

Nemrég Luxemburgban rendezték meg a speciális teniszezők Európai Bajnokságát. A hivatalos nevén ’Eurotennis 2013 Special Olympics Luxembourg’ háromnapos versenyén Európa országaiból 82 sportoló lépett a pályára.

 

 

 

A verseny egyik díszvendége a már visszavonult többszörös teniszbajnok Szávay Ágnes volt .

A magyar speciális – fogyatékossággal élők - tenisz válogatottja első alkalommal vett részt ezen a rendezvényen. Közülük ketten a hódmezővásárhelyi Szivárvány Szakosított Szociális Otthon lakója: Marosvölgyi István és Balogh Tibor.

A háromnapos versenyen mindketten bejutottak a döntőbe és dobogós helyezést értek el.

Balogh Tibor, középsúlyos értelmi fogyatékossággal, valamint veleszületett hallássérültséggel élő 38 éves fiatal a verseny egyik legerősebb divíziójában aranyérmet nyert, és ezáltal megszerezte egyéniben az Európai Bajnoki címet.

Marosvölgyi István, enyhe értelmi fogyatékossággal élő 34 éves fiatal a második helyezést érte el egyéniben a zöld divízióban.

 

Bereczky Hajnal, a Napsugár Otthon Szivárvány Szakosított Szociális Otthon igazgatója a Vásárhelyi Híreknek elmondta, nagy öröm számukra ez a valóban kimagasló eredmény. „Színvonalas játékkal, óriási önuralommal és ugyanakkor egy fölöttébb természetes szerénységgel mondhatják magukénak az elnyert értékes címeket a Szivárvány SE játékosai,”- mondta az igazgató.

Hozzátette: „Hálás köszönet nekik, az intézmény testnevelő fejlesztőpedagógusának, Szilágyi Lászlónénak, valamint a speciális teniszezők magas színvonalú felkészítőinek. Szívünket öröm tölti be és büszkék vagyunk rájuk.”  

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Újabb hatvan dolgozót vesznek fel

Újabb hatvan dolgozót vesznek fel

A SZEFO hódmezővásárhelyi üzemének fő tevékenysége áramelosztó készülékek és prémium minőségi kategóriájú divat termékek előállítása.
Szeretetétel

Szeretetétel

A Hajléktalanszállóban terjengő ínycsiklandó illatokkal ha rövid időre is, de biztos sikerült  feledtetni az téli utca hidegét, a kilátástalanságot.

 

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

2023. 22. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Átadták az új közösségi házat

Átadták az új közösségi házat

Új közösségi ház épült uniós támogatással Hódmezővásárhely Új-Kishomok városrészében, és felújítottak három olvasókört is.
 

És ezt már olvasta?

Rangos díjat kapott a Kankalin Néptáncegyüttes
Rangos díjat kapott a Kankalin Néptáncegyüttes Az együttes alapítója több mint fél évszázaddal ezelőtt célul tűzte ki a magyar néptánc, népzene és néprajzi hagyomány ápolását, elsajátítását, népszerűsítését.
 
Befejeződött az átköltözés
Befejeződött az átköltözés Sikeresen átköltöztek a DIGIMobil ügyfelei a Vodafone hálózatára Az új hálózatra váltással országos lefedettséget használhatnak a DIGI ügyfelek.
 
Nagy energiával játszottak, végig maximális erőbedobással
Nagy energiával játszottak, végig maximális erőbedobással Történelminek mondható a Vásárhelyi Kosársuli 2022-23-as szezonja, hiszen eddig még soha nem indult felnőtt női csapat az egyesület színeiben egyetlen bajnokságban sem.
 
Díjazták a Hódfót
Díjazták a Hódfót Egerben, a Kézművesség 1000 éve és jövője a Kárpát-medencében rendezvény sorozathoz kapcsolódón került sor a XX. Magyar Kézműves Remek pályázatának díjátadó ünnepségére.
 
Vásárhelyi katonák a sérültek között
Vásárhelyi katonák a sérültek között A NATO békefenntartó erők katonáit május 29-én vetették be tömegoszlatási feladatokra Koszovóban. A KFOR katonák sorfalát a tüntető tömeg megtámadta,
 
Vagyonkezelés igen, adásvétel nem
Vagyonkezelés igen, adásvétel nem Elutasította az egyházak által használt ingatlanok tulajdonjogának átadását Hódmezővásárhely közgyűlése legutóbbi ülésén.
 
A Máté Taekwondo idén is eredményes volt
A Máté Taekwondo idén is eredményes volt

Május 27-én, szombaton rendezték meg Horvátországban a hagyományosnak mondható Karlovac Open 2023 taekwondo versenyt.