GazdaságA közgyűlés elfogadta a zárszámadást

2024. május 26., vasárnap
 
A közgyűlés elfogadta a zárszámadást

Hódmezővásárhely 2023-ban is folytatta az előző vezetés által felhalmozott hitelek törlesztését, több mint félmilliárd forinttal, valamint 680 millió forint kamatot is kifizetett a régi adósságok után.

 

 

 

 

 

 

Mintegy 13 milliárd forint bevétellel zárta a tavalyi évet a hódmezővásárhelyi önkormányzat, a kiadás kevesebb mint 11,4 milliárd forint volt, így 1,5 milliárd forint tartalékkal kezdte a 2024-es évet a város.

Tavaly 1,3 milliárd forintot fordítottak fejlesztésekre, amelyből 1,1 milliárd önerőből valósult meg – ebből 340 millió forintot utak és járdák felújítására, 100 milliót pedig játszóterek fejlesztése és játszóház kialakítása. A rászorulókat több mint 91 millió forinttal segítette a város.

Városüzemeltetési feladatokra 1,1 milliárd forintot költött a város. A közműkiadások meghaladták az egymilliárd forintot, amelyhez nem kaptak központi állami támogatást. Helyi adókból 4,5 milliárd forint bevétellel gazdálkodott tavaly az önkormányzat.

Az East Audit könyvvizsgáló cég szerint valós képet ad a beszámoló az önkormányzat anyagi helyzetéről és megfelel a hatályos számviteli törvénynek.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Orbán Viktor váratlan látogatása Vásárhelyen

Orbán Viktor váratlan látogatása Vásárhelyen

Nem tartották szükségesnek testőrök hadát, amikor Orbán Viktor az ellenzéki vezetésű Hódmezővásárhelyre érkezett.
Módszertani nap helyettes államtitkárral

Módszertani nap helyettes államtitkárral

A Németh László Gimnázium és Általános Iskolában rendeztek szakterületi módszertani napot. A népi kultúra oktatásban betöltött szerepe volt a téma.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024

Családi események Hódmezővásárhelyen 2024

2024. 21. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Magyar Péter Vásárhelyen

Magyar Péter Vásárhelyen

Május 20-án országjáró körútja során Hódmezővásárhelyen járt Magyar Péter, aki a Kossuth téren összegyűlt nagyszámú érdeklődő előtt mondott beszédet.
 

És ezt már olvasta?

Június 16. - A Holokauszt vásárhelyi emléknapja
Június 16. - A Holokauszt vásárhelyi emléknapja 1944-ben ezen a napon elhurcolták a város 737 zsidó polgárát. A vásárhelyi zsinagóga órája a mai nap is azt az időpontot – tíz óra tíz percet – mutatja
 
Vásárhelyi érmek a Vívó Vidékbajnokságon
Vásárhelyi érmek a Vívó Vidékbajnokságon Június 8-9-én a Magyar Vívó Szövetség megbízásából a Zalaegerszegi Vívó Egylet Tőr utánpótlás Vidék bajnokságot rendezett. Eredmények.
 
Választás 2024
Választás 2024 A június 9-én megtartott választás eredményeként ismét Márki-Zay Péter lett a polgármester. Ezúttal mind a 10 választókerületben a Mindenki Magyarországa nyert.
 
10 éve hunyt el a legendás Aranycsapat kapusa - személyes emlékezés
10 éve hunyt el a legendás Aranycsapat kapusa - személyes emlékezés Emlékezés más szemmel, Fekete Párduc, vagyis Grosics Gyula és a Vásárhelyi Hírek főszerkesztőjének személyes barátsága okán.
 
Beindult a Deja Vu
Beindult a Deja Vu Június 6-án délután 5-től nyíltak meg a kapuk az Újszegedi Partfürdőn. Még két napig két helyszínen egymást váltják az előadók, DJ-k.
 
VI. Őz-ŐSök találkozója
VI. Őz-ŐSök találkozója A Hódmezővásárhelyi Levéltár előadótermében az Őz-ŐSök találkozóján, a pályázati eredmények mellett, a bemutatják beérkezett pályaművekből készült hangfelvételeket is.
 
70. Vásárhelyi Őszi Tárlat
70. Vásárhelyi Őszi Tárlat A kiállítás a magyar művészet egy szűkebb szegmensét jelenítette meg, az ezredforduló óta azonban jóval szélesebb spektrumot tár a közönség elé.