KözéletMagyar Péter Vásárhelyen

2024. május 21., kedd
 
Magyar Péter Vásárhelyen

Május 20-án országjáró körútja során Hódmezővásárhelyen járt Magyar Péter, aki a Kossuth téren összegyűlt nagyszámú érdeklődő előtt mondott beszédet.

 

 

Fotó: Szabó Péter (VH)

 

 


Az országjáráson használatos platós teherautó kisebb késéssel érkezett Vásárhelyre. Látva az egésznapi programot, ezen nem is lehetett csodálkozni.

Magyar Péter látogatását csak a Talpra Magyarok Közösségének facebook-felületein hirdették, de a vásárhelyi facebook közösség rengeteg megosztása miatt sokan értesülhettek róla.

Beszédében felsorolta az országot szerinte érintő legégetőbb problémákat, az egészségügyben tapasztalható súlyos hiányosságokat, beszélt a demográfiai válságról, amely Csongrád megye több települését érinti. Úgy véli az Orbán kormány Európa második legszegényebb országává tette hazánkat, amely hivatalosan is a legkorruptabb az EU-ban. A már sokadszor hangoztatott megoldásként az Orbán-Mészáros-Tiborcz részvénytársaság feloszlatását javasolja. Ismét elhangzott, hogy szerinte Magyarországon senki nem háborúpárti.

 

Kisebb intermezzo zavarta meg a beszédet, amikor egy vélhetően kormánypárti szimpatizáns, hangosan méltatlankodott, de elküldték a térről.

 

A TISZA párt vezetője felsorolta, hogy milyen eszközökkel próbálja őt lejáratni a propaganda, és azt is, hogy a háborúpárti-lejárató kampány miatt – ami már az országos sajtóban is megjelent - fel fogja jelenteni Orbán Viktort rágalmazás minősítette esete és rémhírterjesztés miatt. Beszélt többek között Orbán vejének cégéről, az Elios ügyről, amely Vásárhely közvilágítását végezte. Magyar Péter szándéka a nemzeti tőkésosztály megszüntetése, szeretné elérni egy normális állam működését.

A június kilencedikét sorsdöntő választásnak nevezte, ahol a múlt és a jövő, a propaganda vagy a valóság, a korrupció vagy a tiszta közélet között lehet majd választani.

Elmondta, ha bizalmat kapnak a választóktól, szeretnének egy társadalmi szerződést kötni a magyarokkal, leülni és megegyezni a társadalmi csoportok képviselőivel, hogy hová kell eljutni az országnak egy, öt vagy tíz év alatt.

„Amennyiben kellő felhatalmazást kapunk, akkor azonnal csatlakozunk az EU-ügyészséghez, és zéró toleranciát hirdetünk a korrupció minden válfajának” – jelentette ki Magyar Péter.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Érmes helyezések a Nemzetek Kupáján

Érmes helyezések a Nemzetek Kupáján

Május 18-án rendezték meg Hatvanban, a XXII. ITF Taekwon-do Nemzetek Kupáját hat ország mintegy 300 versenyzőjének részvételével.
Ballagás és sárgulás a Mezőgazdasági Karon

Ballagás és sárgulás a Mezőgazdasági Karon

Május 17-én a ballagási ünnepség után, délután a sárgulási fogatos menet végigvonulva a városon a végzősök jelképesen búcsúztak Vásárhelytől, amely befogadta őket. Képekkel.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024

Családi események Hódmezővásárhelyen 2024

2024. 21. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
4 polgármesterjelölt és 43 képviselőjelölt indul

4 polgármesterjelölt és 43 képviselőjelölt indul

Május 6-án kisorsolta a Helyi Választási Bizottság a június 9-i hódmezővásárhelyi helyhatósági választások szavazólapjain a sorrendet.
 

És ezt már olvasta?

Befürödhetünk a szökőkutakkal
Befürödhetünk a szökőkutakkal A napokban várható kánikula miatt a szülőknek érdemes jobban figyelni a szökőkutainkra, amelyeket eredetileg nem fürdésre tervezték.
 
Június 16. - A Holokauszt vásárhelyi emléknapja
Június 16. - A Holokauszt vásárhelyi emléknapja 1944-ben ezen a napon elhurcolták a város 737 zsidó polgárát. A vásárhelyi zsinagóga órája a mai nap is azt az időpontot – tíz óra tíz percet – mutatja
 
Vásárhelyi érmek a Vívó Vidékbajnokságon
Vásárhelyi érmek a Vívó Vidékbajnokságon Június 8-9-én a Magyar Vívó Szövetség megbízásából a Zalaegerszegi Vívó Egylet Tőr utánpótlás Vidék bajnokságot rendezett. Eredmények.
 
Választás 2024
Választás 2024 A június 9-én megtartott választás eredményeként ismét Márki-Zay Péter lett a polgármester. Ezúttal mind a 10 választókerületben a Mindenki Magyarországa nyert.
 
10 éve hunyt el a legendás Aranycsapat kapusa - személyes emlékezés
10 éve hunyt el a legendás Aranycsapat kapusa - személyes emlékezés Emlékezés más szemmel, Fekete Párduc, vagyis Grosics Gyula és a Vásárhelyi Hírek főszerkesztőjének személyes barátsága okán.
 
Beindult a Deja Vu
Beindult a Deja Vu Június 6-án délután 5-től nyíltak meg a kapuk az Újszegedi Partfürdőn. Még két napig két helyszínen egymást váltják az előadók, DJ-k.
 
VI. Őz-ŐSök találkozója
VI. Őz-ŐSök találkozója A Hódmezővásárhelyi Levéltár előadótermében az Őz-ŐSök találkozóján, a pályázati eredmények mellett, a bemutatják beérkezett pályaművekből készült hangfelvételeket is.