KözéletOrbán Viktor váratlan látogatása Vásárhelyen

2024. május 25., szombat
 
Orbán Viktor váratlan látogatása Vásárhelyen

Nem tartották szükségesnek testőrök hadát, amikor Orbán Viktor az ellenzéki vezetésű Hódmezővásárhelyre érkezett.

 

 

 

 

 

 

 

Május 25-én délután Orbán Viktor érkezett Vásárhelyre, hogy a kertvárosi Kinizsi Söröző teraszán találkozzon Grezsa István polgármester-jelölttel és több képviselőjelölttel. Később a Kinizsi utca 10-ben, egy magánház udvarában tartott kampánygyűlést.

 

A találkozó hírére a filmesek és fotósok gyűrűjében megjelent Márki-Zay Péter polgármester, aki Hódmezővásárhely megyei jogú város minősített többséggel elfogadott háborúellenes határozatának példányát kívánta átadni Orbán Viktornak. Az érkező miniszterelnök elment Márki-Zay mellett, a dokumentumot viszont átvette a vele érkező Lázár János miniszter, aki kézfogás közben megígérte, hogy továbbítja Orbánnak a határozatot.

 

A közgyűlés 10 pontos határozata „a magyar kormány háborús uszítása, háborús készülődése és magyar katonák halálos veszélybe küldése ellen” tiltakozik.

(A pénteki szavazáson a 14 megválasztott képviselő közül csak nyolcan voltak jelen, közülük pedig heten szavaztak igennel. A fideszes képviselők a szünetről nem mentek vissza az ülésterembe, az előtérben várakoztak a szavazás ideje alatt.)

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Módszertani nap helyettes államtitkárral

Módszertani nap helyettes államtitkárral

A Németh László Gimnázium és Általános Iskolában rendeztek szakterületi módszertani napot. A népi kultúra oktatásban betöltött szerepe volt a téma.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024

Családi események Hódmezővásárhelyen 2024

2024. 21. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Magyar Péter Vásárhelyen

Magyar Péter Vásárhelyen

Május 20-án országjáró körútja során Hódmezővásárhelyen járt Magyar Péter, aki a Kossuth téren összegyűlt nagyszámú érdeklődő előtt mondott beszédet.
Érmes helyezések a Nemzetek Kupáján

Érmes helyezések a Nemzetek Kupáján

Május 18-án rendezték meg Hatvanban, a XXII. ITF Taekwon-do Nemzetek Kupáját hat ország mintegy 300 versenyzőjének részvételével.
 

És ezt már olvasta?

Befürödhetünk a szökőkutakkal
Befürödhetünk a szökőkutakkal A napokban várható kánikula miatt a szülőknek érdemes jobban figyelni a szökőkutainkra, amelyeket eredetileg nem fürdésre tervezték.
 
Június 16. - A Holokauszt vásárhelyi emléknapja
Június 16. - A Holokauszt vásárhelyi emléknapja 1944-ben ezen a napon elhurcolták a város 737 zsidó polgárát. A vásárhelyi zsinagóga órája a mai nap is azt az időpontot – tíz óra tíz percet – mutatja
 
Vásárhelyi érmek a Vívó Vidékbajnokságon
Vásárhelyi érmek a Vívó Vidékbajnokságon Június 8-9-én a Magyar Vívó Szövetség megbízásából a Zalaegerszegi Vívó Egylet Tőr utánpótlás Vidék bajnokságot rendezett. Eredmények.
 
Választás 2024
Választás 2024 A június 9-én megtartott választás eredményeként ismét Márki-Zay Péter lett a polgármester. Ezúttal mind a 10 választókerületben a Mindenki Magyarországa nyert.
 
10 éve hunyt el a legendás Aranycsapat kapusa - személyes emlékezés
10 éve hunyt el a legendás Aranycsapat kapusa - személyes emlékezés Emlékezés más szemmel, Fekete Párduc, vagyis Grosics Gyula és a Vásárhelyi Hírek főszerkesztőjének személyes barátsága okán.
 
Beindult a Deja Vu
Beindult a Deja Vu Június 6-án délután 5-től nyíltak meg a kapuk az Újszegedi Partfürdőn. Még két napig két helyszínen egymást váltják az előadók, DJ-k.
 
VI. Őz-ŐSök találkozója
VI. Őz-ŐSök találkozója A Hódmezővásárhelyi Levéltár előadótermében az Őz-ŐSök találkozóján, a pályázati eredmények mellett, a bemutatják beérkezett pályaművekből készült hangfelvételeket is.