SportA Kosársuli továbbra is dobogós a tabellán

2021. február 7., vasárnap
 
A Kosársuli továbbra is dobogós a tabellán

Egy könnyebb és egy nehezebb mérkőzésre számítottunk előzetesen szombaton, hisz az a Conoil Motax KC Pápa látogatott a Hódtói Sportcsarnokba, amelynek U20-as csapata a tabella 10., felnőttcsapata a tabella 5. helyét foglalja el.

 

 

 

 

 

Ősszel felemás szájízzel, egy győzelemmel és egy vereséggel távoztunk a Veszprém megyei városból, ám nemcsak a revans vágya fűtötte felnőttjeinket, hanem a rájátszásbeli pozíciók szempontjából is fontos volt egy győzelem a hozzánk közel álló, mind a négy 2021-es meccsét megnyerő ellenféllel szemben - végül nehezen, de kipipáltuk a feladatot, és tökéletesen zárult a nap. 

 

U20-asainkkal az első negyedben ugyan még tartani tudta a tempót a Pápa, és a második negyedben is lőtávolon belül maradtak, ám a szünetet követően Tóth Tamás együttese esélyeshez méltóan növelte a különbséget, ami épp a meccs legvégén tetőzött: harminc ponttal, 83-53-ra nyertünk, így továbbra is az első hely egyik legnagyobb várományosai vagyunk. A meccs legeredményesebbje a 30 pontot szóró Acimovic lett, Kozma dupla-dupláig, Megyesi 10 lepattanóig jutott.

 

 

NB I/B U20 Zöld csoport, 19. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli-Conail Motax KC Pápa 83-53 (16-18, 18-11, 26-14, 23-10)

Hódtói Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Utasi, Czékmán

Részletes jegyzőkönyv és Tóth Tamás nyilatkozata később!

 

A mi szempontunkból lassú, pápai szempontból annál jobb és gyorsabb mederben kezdődött a felnőttmeccs, hisz Hódi, majd Murai triplájának is köszönhetően bő két perc után 8-2-re mentek a vendégek. Szoros védekezéssel, jó labdaszerzésekkel és sikeres betörésekkel azonban már a negyed második felére sikerült utolérni a fekete mezeseket, Molnár kettese után (13-13) időt is kért Kálmán László. Varga Ákos hárompontosával már a vezetést is átvettük a 8. percben, a negyed vége pedig egy 9-0-s rohammal abszolút a miénk volt (25-20).

 

A második negyed hibákkal, mindkét oldalon pontszegényen kezdődött, végül két és fél perc után a Pápa törte meg a jeget. Bodócsi hármasa, majd Rostás ziccere kialakította az addigi legnagyobb, nyolcpontos különbséget, ismét időt is kértek a vendégek (30-22 a 14. percben). A félidő végéig megmaradt ez az előnyünk, sőt, egyszer tízzel is vezettünk - végül 44-36-tal vonultak a nagyszünetre a csapatok.

A pihenőt követően egyből három tripla is ült a Pápának, míg mi szép összjátékokkal és egyéni villanásokkal szereztünk kosarakat. A negyed felénél azonban fordult a kocka, egészen extra dobóformát kaptak el a meccsen összesen 14 tripláig jutó vendégek, gyors hárompontosokkal pedig nemhogy közel zárkóztak, hanem a vezetést is átvették (56-59, 27. perc). Tóth Tamás időkérése törte meg ezt a lendületet, a padról jól beszálló Acimovic kosarainak, majd Varga Zalán triplájának, végül Molnár dudaszós kettesének köszönhetően mi fordulhattunk minimális előnnyel a hajrára (66-64).

 

A zárónegyedben egészen sokáig hol a Kosársulinál, hol a Pápánál volt az előny, az utolsó négy percre egállal fordultak a felek, aztán úgy tűnt, Koma palánk alatti játékával, valamint Murai jó egyéni megoldásaival félig-meddig eldöntik a vendégek (82-87 a 38. percben). Azonban sem a meccset, sem a hazai veretlenségünket nem adtuk: időkérésünk után előbb Bálint kettese ült, majd a reklamáló vendégek kétszer is technikait kaptak, Varga Ákos pedig egyik alkalommal sem hibázott. Az utolsó percben a Pápának lehetősége volt a fordításra, ám két alkalommal is eladták a labdát, és mivel Varga Zalán, valamint Béres is büntetőt értékesített, Horváth utolsó másodperces triplája csupán a szépítésre futotta a vendégektől: óriási csatában 92-91-re nyertünk, kilencedik hazai sikerünkkel pedig továbbra is dobogósok vagyunk a tabellán!

 

 

NB I/B Zöld csoport, 19. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli-Conoil Motax KC Pápa 92-91 (25-20, 19-16, 22-28, 26-27)

Hódtói Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Varga, Gergely, Vadász

 

 

Kosársuli: Molnár 10, Varga Á. 14/3, Béres 18, Pavlovic 11, Bálint 13/3
Cserék: Varga Z. 9/3, Rostás 8, Bodócsi 3/3, Acimovic 6
Vezetőedző: Tóth Tamás

Pápa: Murai 32/15, Horváth 11/9, Hódi 16/12, Németh -, Koma 22
Cserék: Kasza 3/3, Parmacsi 7/3, Kocsis -
Vezetőedző: Kálmán László

 

Tóth Tamás: „Először is gratulálni szeretnék a kollégámnak, hogy erősen tartalékosan is ennyire jól játszottak, mielőbbi felépülést kívánok a pápai sérülteknek! Kis túlzással már az első félidőben el tudtuk volna dönteni a rangadót, de kihagytunk hét büntetőt és eladtunk tíz labdát. A szünet után 11 hárompontost dobott extra százalékkal a Pápa, ritmustalanul játszottunk, rossz döntéseket hoztunk. A végjátékban ötpontos hátrányból fordítottunk, talán higgadtabbak maradtunk és a szerencse is mellénk állt. A Pápa egy rutinos, sok nagy csatát megélt társaság, így még értékesebb a sikerünk. Fortuna velünk volt ma és talán éppen egyetlen ponttal érdemeltük meg jobban a győzelmet, még ha „focinyelven” szólva a döntetlen igazságosabb lett volna.”

 

Folytatás U20-asaink számára február 11-én, csütörtökön, amikor az Eger ellen elhalasztott bajnokit pótoljuk itthon, míg a felnőttekre legközelebb, február 20-án rangadó vár az Óbuda otthonában.

 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Vietnámiak Vásárhelyen

Vietnámiak Vásárhelyen

Ezúttal nem lesznek bérviták. A Villeroy&Boch lépésének oka, hogy nincs elég helyi munkaerő, termelési kapacitást pedig növelni akarják, beruházásba is kezdtek.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 29. hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 29. hét

"Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
A Gregus Máté középiskola digitalizált tablói

A Gregus Máté középiskola digitalizált tablói

Rég elfelejtett osztálytársak, barátok láthatják viszont egymást a képeken. Nézze meg Galériánkban az 1949 és 1978 között a Gregusban végzettek tablóit
Megszavazták

Megszavazták

A régió meghatározó agrárfelsőoktatási intézménye a vásárhelyi Mezőgazdasági Kar életében a most megszavazott fenntartó váltás remélhetően nem hoz változást.
 

És ezt már olvasta?

A hajrában már nem volt kétséges a győzelem
A hajrában már nem volt kétséges a győzelem A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli remek teljesítménnyel verte a tabellán második MEAFC-Miskolcot az NB I/B Zöld csoport alapszakaszának utolsó előtti fordulójában.
 
Gyermekek védelme az online térben
Gyermekek védelme az online térben A gyerekek egyre több időt töltenek a számítógépek előtt, és nagyon keveset tudunk arról, mit csinálnak ezalatt. A híreket olvasva, néha tragédia történhet ha nem figyel a szülő.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023 2023. 11. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné A város közössége érdekében végzett önzetlen munkássága elismeréseként, amellyel gyarapította a város szellemi javait, növelte jó hírnevét.
 
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin Kiemelkedően magas, szakmai munkásságának elismeréseként, amellyel Hódmezővásárhely szellemi értékeit gyarapította és jó hírnevét növelte.

 

 
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda Pályfutására meghatározó hatással volt Hódmezővásárhely, a Bethlen Gábor Gimnázium, a drámaszakkör és három nagyszerű vásárhelyi pedagógus.
 
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen Vásárhelyen több helyszínen voltak ünnepségek az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc 175. évfordulója alkalmából.