SportA Kosársuli megőrizte hibátlan hazai mérlegét

2022. november 13., vasárnap
 
A Kosársuli megőrizte hibátlan hazai mérlegét

November 11-én este a Győr csapatát fogadta a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli az NB I/B Zöld csoportjának 9. fordulójában. Slobodan Kalinic együttese kiélezett meccset játszott a vendégekkel, és két, idegenben elveszített bajnoki után győzelemmel zárt, ezzel megőrizte hibátlan hazai mérlegét.

 

 

 

 

 

 

 

A kezdést megelőzően az egyesület alapítóelnökére, dr. Elek Andrásra emlékeztünk, aki november 9-én, szerdán ünnepelte volna a 72. születésnapját. Életművének és munkásságának tiszteletére a Hódtói Sportcsarnok első emeletén emléktáblát avatott Szabó Attila, a Kosársuli elnöke és dr. Elek András családja. Az eseményen részt vettek az egyesület tagjai, a vásárhelyi kosárlabdázás meghatározó alakjai, szurkolók és ismerősök, akik aztán a mérkőzésre is maradtak, így mintegy 500 néző előtt játszhattak a csapatok.


A Kosársuli pedig a pályán is méltó módon emlékezett: az U20-asok 83-50-es sikere után a felnőttek is nyerni tudtak. Parádésan kezdett a sérült Pavlovicot nélkülöző sárga mezes hazai együttes, a remek teljesítményt nyújtó Varga testvérek vezetésével két perc után már 8-0 volt az állás. A győriek stílszerűen a Kámán testvérek kosaraival zárkóztak, a negyed közepén, 13-13-nál utol is érték a Kosársulit. Slobodan Kalinic időkérése viszont jót tett a csapatnak, és Bálint pontjainak köszönhetően ismét tíz pont környékére nőtt az előny. A negyedet Bakon triplája zárta (28-22), és ezt a lendületet tovább is vitték a vendégek a második negyed elejére.


Ahol Sonyák, majd Kocsis befejezései után átvették a vezetést (30-31). Időkéréssel és cserékkel próbált frissíteni a Kosársuli, ám percekig sem támadásban, sem védekezésben nem működött semmi. A rosszul sikerült perceket Varga Ákos triplája törte meg 36-30-as győri vezetésnél, majd Kelemen is szórt egyet távolról, a mutatót pedig Varga Zalán javította a 20. percben. Gyakorlatilag utóbbi jelentette a félidő lezárását, így a számszerű és a lélektani előny is a vásárhelyieké volt a szünetre (43-42).


A csapatokra jó hatással lehetett a Fly Addiction félidőben bemutatott látványos akrobatikus műsora, ugyanis magas színvonalon, pörgős játékkal kezdték a harmadik negyedet. Ennek alapját a kialakuló triplapárbaj adta: Varga Zalán kezdte a sort, majd a Kámán testvérek és Borbáth folytatta, eközben viszont a palánk alatti és az egy-egy elleni játékban is a Kosársuli tudott javulni: 57-55-ről a negyed utolsó négy percében olyan előnyt sikerült kialakítani, ami a végeredményt is meghatározta. Kelemen kettese kezdte a sort, majd Borbáth, Varga Ákos és Varga Zalán többször is megvillant, erre pedig nem volt válaszuk a győrieknek.


75-60-ról kezdődhetett a hajrá. Varga Zalán látványos triplájánál, a 31. percben úgy tűnt, eldőlt a meccs, ám tizennyolc pontos hátrányból sem adták fel a vendégek és megkezdték a felzárkózást. A Kosársuli játékába több hiba is csúszott, az adódó esélyeket jól használták ki a győriek, így négy perc alatt visszajöttek a meccsbe (81-76). A 36. percben, Varga Zalán faulttal együtt értékesített helyzeténél kipontozódott Kámán Bálint, ám Hágen és Bakon helyettesíteni tudta őt támadásban, így egészen három pontra visszajöttek a vendégek. A 38. perc végén viszont Borbáth, egy perccel később Kelemen szórt be egy hárompontost, amire már nem tudott reagálni a Győr: 90-84-re nyert a Kosársuli, így továbbra is 6. a tabellán.

 

NB I/B Zöld csoport, 9. forduló:

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli-Agrofeed UNI Győr 90 - 84 (28-22, 15-20, 32-18, 15-24)

Hódtói Sportcsarnok, 500 néző. Vezette: Sallai, Gergely, Drenyovszki

Kosársuli: Varga Á. 19/9, Kelemen 18/6, Varga Z. 26/15, Bálint 11/3, Karsai -
Csere: Kass -, Borbáth 15/9, Pinnyey 1, Knyur -, Bősz -
Vezetőedző: Slobodan Kalinic

Győr: Kámán B. 14/9, Bakon 9/9, Sonyák 15/3, Kámán K. 13/3, Hágen 19/6
Csere: Nagy 7/3, Kocsis 7, Garancz -, Friedl -
Vezetőedző: Léránt Gábor


Slobodan Kalinic: "Nehéz, de jó meccset játszottunk. Bár a védekezésünkkel nem vagyok elégedett, de remek dobóformát mutattunk, és ennek köszönhetjük a győzelmünket. Gratulálok a srácoknak, ezzel a lendülettel folytatjuk a szezont."

 

A következő meccs kedden lesz, Kecskemétre látogat a Kosársuli.

 
 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Madárinfluenza miatt intézkedtek

Madárinfluenza miatt intézkedtek

Rendkívüli szabályokat vezettek be a baromfitenyésztők számára.
Három vásárhelyi érintett az összevonásban

Három vásárhelyi érintett az összevonásban

Demeter Szilárd szerint: „Az alkotóházak a jövőben tényleg alkotóházakként működnek, és nem szakszervezeti üdülőként.”
2023. évi munkaszüneti-, és pihenőnapok

2023. évi munkaszüneti-, és pihenőnapok

2023-ban kétszer lesz 4 napos hétvége, és négy alkalommal 3 napos pihenő, nem lesz ledolgozandó munkanap szombaton.
Gyerekruha vásárlás az infláció korában

Gyerekruha vásárlás az infláció korában

Hogyan spóroljunk az egyre növekvő árak közepette? A család kiskorú tagjai számára ruhát vásárolni minden szülő számára komoly kihívást jelent.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023 2023. 12. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
A hajrában már nem volt kétséges a győzelem
A hajrában már nem volt kétséges a győzelem A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli remek teljesítménnyel verte a tabellán második MEAFC-Miskolcot az NB I/B Zöld csoport alapszakaszának utolsó előtti fordulójában.
 
Gyermekek védelme az online térben
Gyermekek védelme az online térben A gyerekek egyre több időt töltenek a számítógépek előtt, és nagyon keveset tudunk arról, mit csinálnak ezalatt. A híreket olvasva, néha tragédia történhet ha nem figyel a szülő.
 
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné A város közössége érdekében végzett önzetlen munkássága elismeréseként, amellyel gyarapította a város szellemi javait, növelte jó hírnevét.
 
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin Kiemelkedően magas, szakmai munkásságának elismeréseként, amellyel Hódmezővásárhely szellemi értékeit gyarapította és jó hírnevét növelte.

 

 
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda Pályfutására meghatározó hatással volt Hódmezővásárhely, a Bethlen Gábor Gimnázium, a drámaszakkör és három nagyszerű vásárhelyi pedagógus.
 
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen Vásárhelyen több helyszínen voltak ünnepségek az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc 175. évfordulója alkalmából.