Kultúra, oktatásHárom vásárhelyi érintett az összevonásban

2022. november 5., szombat
 
Három vásárhelyi érintett az összevonásban

Megszűnik, vagyis a Petőfi Kulturális Ügynökségbe olvad a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft., a MaNK.

 

 

 

 

 

 


Demeter Szilárd főigazgató a racionalizációval indokolja, hogy miért kell beolvasztani a Petőfi Kulturális Ügynökségbe a MaNK-ot, a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.-t.

A MaNK a magyar kulturális intézményhálózat egyik legsokoldalúbb intézménye, amely többféle módon támogatja a művészeket, biztosítja az alkotás megfelelő hátterét. Az ösztöndíjak, a pénzbeli juttatások, a művészeti pályázati lehetőségek mellett a közönséggel való találkozást is segíti az alkotók számára. A MaNK az országban hat alkotóházzal, két művészteleppel és két szentendrei kiállítótérrel rendelkezik.

 

Ezek közül három telephely Vásárhelyen van, a Mártélyi Alkotóház, a Virág utcai Alkotóház és a Kertvárosban található Kollektív Műteremnek ismert, Hódmezővásárhelyi Művésztelep.

 

Sajtólevelében Demeter Szilárd arról is írt, hogy „Ha meg lehetne szüntetni a párhuzamosságokat, a tulajdonunkba került cégek esetében elindítjuk ezt a folyamatot. Így a teljes – közvetlenül vagy közvetve az alapítvány tulajdonában lévő – ingatlanvagyon egy portfóliókezelő igazgatósághoz kerül, egységesítjük a back office szolgáltatásokat, összevonunk cégeket”.

 

Azt is hozzátette, hogy a MaNK alkotóházainak funkcióit újragondolják a válságállóság jegyében. "Az energiaválság miatt nekünk is újra kell terveznünk a teljes ingatlanműködtetést és -fejlesztést" – fogalmazott.

 

Közlése szerint a MaNK több alkotóháza is meg fog maradni. Demeter Szilárd szerint: „Az alkotóházak alkotóházak maradnak. Még pontosabban a jövőben tényleg alkotóházakként működnek, és nem szakszervezeti üdülőként.”

 

Arról nincs információ, vajon a három hódmezővásárhelyi telephely új tulajdonosi körhöz kerülése, mennyiben fogja befolyásolni Hódmezővásárhely művészeti eseményeit, szervezéseit, lebonyolítását.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Horgászokat érintő meglepő áremelések

Horgászokat érintő meglepő áremelések

A Tisza élővízére és a Mártélyi holtágra járó horgászoknak igen mélyen kell jövőre a zsebébe nyúlnuk, ha folytatni akarják hobbijukat.
Családi események Hódmezővásárhelyen

Családi események Hódmezővásárhelyen

2022. 51-52. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Már nagy szükség volt rá

Már nagy szükség volt rá

November 2-án a Szántó Kovács János végén nyílt megy a hulladékudvar. A cikkben lista az átvehető hulladék fajtájáról és mennyiségéről
Ennivaló receptjeink! - Sütőtökkrém leves ínyenceknek

Ennivaló receptjeink! - Sütőtökkrém leves ínyenceknek

Ezúttal egy szezonális ínyencséggel sarkalljuk egy kicsit „munkásabb” étel elkészítésére a háziasszonyokat. A hatás garantáltan nem marad el!
 

És ezt már olvasta?

A hőség veszélyei
A hőség veszélyei A tartós hőségnek sokszor van szerepe a balesetek létrejöttében és a hőártalmak kialakulásában, ezért van néhány kiemelten fontos szabály.
 
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok Aki nyáron kimegy a strandra, kerülje az alkoholt és a zsíros ételeket, ezek ugyanis kánikulában igen megterhelőek a szervezet számára.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 25. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Következik a Pál utcai Óvoda
Következik a Pál utcai Óvoda Az idén immár 276 éves Villeroy&Boch cég támogatásával újabb óvodai mosdó alakul át Vásárhelyen.
 
BMX országos bajnokság az új vásárhelyi pályán
BMX országos bajnokság az új vásárhelyi pályán Az új BMX pályával Vásárhely ismét bekerült a sportág országos vérkeringésébe. A BMX Racing Kupa harmadik fordulójával avatták fel.
 
Kitüntetésekről, elimerésekről határozott a Vásárhelyi Közgyűlés
Kitüntetésekről, elimerésekről határozott a Vásárhelyi Közgyűlés Hódmezővásárhely Közszolgálatáért kitüntetést adtak át, valamint Hódmezővásárhely Egészségügyéért elismerést öten kaptak idén.
 
Győri Sára Pedagógus Életműdíjat kapott
Győri Sára Pedagógus Életműdíjat kapott A Közgyűlés határozata alapján munkássága elismeréseként részesült a díjban, amelyet a Városháza dísztermében adtak át..