Kultúra, oktatásHárom vásárhelyi érintett az összevonásban

2022. november 5., szombat
 
Három vásárhelyi érintett az összevonásban

Megszűnik, vagyis a Petőfi Kulturális Ügynökségbe olvad a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft., a MaNK.

 

 

 

 

 

 


Demeter Szilárd főigazgató a racionalizációval indokolja, hogy miért kell beolvasztani a Petőfi Kulturális Ügynökségbe a MaNK-ot, a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.-t.

A MaNK a magyar kulturális intézményhálózat egyik legsokoldalúbb intézménye, amely többféle módon támogatja a művészeket, biztosítja az alkotás megfelelő hátterét. Az ösztöndíjak, a pénzbeli juttatások, a művészeti pályázati lehetőségek mellett a közönséggel való találkozást is segíti az alkotók számára. A MaNK az országban hat alkotóházzal, két művészteleppel és két szentendrei kiállítótérrel rendelkezik.

 

Ezek közül három telephely Vásárhelyen van, a Mártélyi Alkotóház, a Virág utcai Alkotóház és a Kertvárosban található Kollektív Műteremnek ismert, Hódmezővásárhelyi Művésztelep.

 

Sajtólevelében Demeter Szilárd arról is írt, hogy „Ha meg lehetne szüntetni a párhuzamosságokat, a tulajdonunkba került cégek esetében elindítjuk ezt a folyamatot. Így a teljes – közvetlenül vagy közvetve az alapítvány tulajdonában lévő – ingatlanvagyon egy portfóliókezelő igazgatósághoz kerül, egységesítjük a back office szolgáltatásokat, összevonunk cégeket”.

 

Azt is hozzátette, hogy a MaNK alkotóházainak funkcióit újragondolják a válságállóság jegyében. "Az energiaválság miatt nekünk is újra kell terveznünk a teljes ingatlanműködtetést és -fejlesztést" – fogalmazott.

 

Közlése szerint a MaNK több alkotóháza is meg fog maradni. Demeter Szilárd szerint: „Az alkotóházak alkotóházak maradnak. Még pontosabban a jövőben tényleg alkotóházakként működnek, és nem szakszervezeti üdülőként.”

 

Arról nincs információ, vajon a három hódmezővásárhelyi telephely új tulajdonosi körhöz kerülése, mennyiben fogja befolyásolni Hódmezővásárhely művészeti eseményeit, szervezéseit, lebonyolítását.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Horgászokat érintő meglepő áremelések

Horgászokat érintő meglepő áremelések

A Tisza élővízére és a Mártélyi holtágra járó horgászoknak igen mélyen kell jövőre a zsebébe nyúlnuk, ha folytatni akarják hobbijukat.
Családi események Hódmezővásárhelyen

Családi események Hódmezővásárhelyen

2022. 51-52. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Már nagy szükség volt rá

Már nagy szükség volt rá

November 2-án a Szántó Kovács János végén nyílt megy a hulladékudvar. A cikkben lista az átvehető hulladék fajtájáról és mennyiségéről
Ennivaló receptjeink! - Sütőtökkrém leves ínyenceknek

Ennivaló receptjeink! - Sütőtökkrém leves ínyenceknek

Ezúttal egy szezonális ínyencséggel sarkalljuk egy kicsit „munkásabb” étel elkészítésére a háziasszonyokat. A hatás garantáltan nem marad el!
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023 2023. 12. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
A hajrában már nem volt kétséges a győzelem
A hajrában már nem volt kétséges a győzelem A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli remek teljesítménnyel verte a tabellán második MEAFC-Miskolcot az NB I/B Zöld csoport alapszakaszának utolsó előtti fordulójában.
 
Gyermekek védelme az online térben
Gyermekek védelme az online térben A gyerekek egyre több időt töltenek a számítógépek előtt, és nagyon keveset tudunk arról, mit csinálnak ezalatt. A híreket olvasva, néha tragédia történhet ha nem figyel a szülő.
 
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné A város közössége érdekében végzett önzetlen munkássága elismeréseként, amellyel gyarapította a város szellemi javait, növelte jó hírnevét.
 
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin Kiemelkedően magas, szakmai munkásságának elismeréseként, amellyel Hódmezővásárhely szellemi értékeit gyarapította és jó hírnevét növelte.

 

 
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda Pályfutására meghatározó hatással volt Hódmezővásárhely, a Bethlen Gábor Gimnázium, a drámaszakkör és három nagyszerű vásárhelyi pedagógus.
 
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen Vásárhelyen több helyszínen voltak ünnepségek az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc 175. évfordulója alkalmából.