Kultúra, oktatásHárom vásárhelyi érintett az összevonásban

2022. november 5., szombat
 
Három vásárhelyi érintett az összevonásban

Megszűnik, vagyis a Petőfi Kulturális Ügynökségbe olvad a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft., a MaNK.

 

 

 

 

 

 


Demeter Szilárd főigazgató a racionalizációval indokolja, hogy miért kell beolvasztani a Petőfi Kulturális Ügynökségbe a MaNK-ot, a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.-t.

A MaNK a magyar kulturális intézményhálózat egyik legsokoldalúbb intézménye, amely többféle módon támogatja a művészeket, biztosítja az alkotás megfelelő hátterét. Az ösztöndíjak, a pénzbeli juttatások, a művészeti pályázati lehetőségek mellett a közönséggel való találkozást is segíti az alkotók számára. A MaNK az országban hat alkotóházzal, két művészteleppel és két szentendrei kiállítótérrel rendelkezik.

 

Ezek közül három telephely Vásárhelyen van, a Mártélyi Alkotóház, a Virág utcai Alkotóház és a Kertvárosban található Kollektív Műteremnek ismert, Hódmezővásárhelyi Művésztelep.

 

Sajtólevelében Demeter Szilárd arról is írt, hogy „Ha meg lehetne szüntetni a párhuzamosságokat, a tulajdonunkba került cégek esetében elindítjuk ezt a folyamatot. Így a teljes – közvetlenül vagy közvetve az alapítvány tulajdonában lévő – ingatlanvagyon egy portfóliókezelő igazgatósághoz kerül, egységesítjük a back office szolgáltatásokat, összevonunk cégeket”.

 

Azt is hozzátette, hogy a MaNK alkotóházainak funkcióit újragondolják a válságállóság jegyében. "Az energiaválság miatt nekünk is újra kell terveznünk a teljes ingatlanműködtetést és -fejlesztést" – fogalmazott.

 

Közlése szerint a MaNK több alkotóháza is meg fog maradni. Demeter Szilárd szerint: „Az alkotóházak alkotóházak maradnak. Még pontosabban a jövőben tényleg alkotóházakként működnek, és nem szakszervezeti üdülőként.”

 

Arról nincs információ, vajon a három hódmezővásárhelyi telephely új tulajdonosi körhöz kerülése, mennyiben fogja befolyásolni Hódmezővásárhely művészeti eseményeit, szervezéseit, lebonyolítását.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Horgászokat érintő meglepő áremelések

Horgászokat érintő meglepő áremelések

A Tisza élővízére és a Mártélyi holtágra járó horgászoknak igen mélyen kell jövőre a zsebébe nyúlnuk, ha folytatni akarják hobbijukat.
Családi események Hódmezővásárhelyen

Családi események Hódmezővásárhelyen

2022. 51-52. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Már nagy szükség volt rá

Már nagy szükség volt rá

November 2-án a Szántó Kovács János végén nyílt megy a hulladékudvar. A cikkben lista az átvehető hulladék fajtájáról és mennyiségéről
Ennivaló receptjeink! - Sütőtökkrém leves ínyenceknek

Ennivaló receptjeink! - Sütőtökkrém leves ínyenceknek

Ezúttal egy szezonális ínyencséggel sarkalljuk egy kicsit „munkásabb” étel elkészítésére a háziasszonyokat. A hatás garantáltan nem marad el!
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 46. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben Nincs jelentősebb változás a 2024-es esztendőben a munkaszüneti napok terén. Ám, mivel egyetlen ünnepnapunk sem esik hétvégére, így 7 hosszú hétvégére készülhetünk.
 
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni Beköszöntött az ősz, a tél és ezzel együtt a légúti vírusfertőzések és bakteriális társfertőzések időszaka, így nem árt az óvatosság.
 
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki A Nagykőrös csapatát fogadta november 24-én este az NB I/B Zöld csoportjának 10. fordulójában a Vásárhelyi Kosársuli.
 
Létszámleépítés valódi számokkal
Létszámleépítés valódi számokkal Hiteltelennek tartja a Villeroy & Boch közleménye az egyik helyi sajtóban és a facebookon is felbukkant információkat. Ezzel le kívánják zárni a találgatásokat.
 
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán A Hód-Fitness SE 10 egyéni és 14 csoportos gyakorlattal képviselte Magyarországot. Hét ország 813 sportolója vett részt az Európa Kupán.
 
Máté Taekwondo sikerek az OB-n
Máté Taekwondo sikerek az OB-n A Dunaharaszti Sportcsarnok adott otthont a Taekwondo Országos Bajnokságnak. 26 egyesület közel négyszáz versenyzője lépett pástra.