Kultúra, oktatásHárom vásárhelyi érintett az összevonásban

2022. november 5., szombat
 
Három vásárhelyi érintett az összevonásban

Megszűnik, vagyis a Petőfi Kulturális Ügynökségbe olvad a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft., a MaNK.

 

 

 

 

 

 


Demeter Szilárd főigazgató a racionalizációval indokolja, hogy miért kell beolvasztani a Petőfi Kulturális Ügynökségbe a MaNK-ot, a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.-t.

A MaNK a magyar kulturális intézményhálózat egyik legsokoldalúbb intézménye, amely többféle módon támogatja a művészeket, biztosítja az alkotás megfelelő hátterét. Az ösztöndíjak, a pénzbeli juttatások, a művészeti pályázati lehetőségek mellett a közönséggel való találkozást is segíti az alkotók számára. A MaNK az országban hat alkotóházzal, két művészteleppel és két szentendrei kiállítótérrel rendelkezik.

 

Ezek közül három telephely Vásárhelyen van, a Mártélyi Alkotóház, a Virág utcai Alkotóház és a Kertvárosban található Kollektív Műteremnek ismert, Hódmezővásárhelyi Művésztelep.

 

Sajtólevelében Demeter Szilárd arról is írt, hogy „Ha meg lehetne szüntetni a párhuzamosságokat, a tulajdonunkba került cégek esetében elindítjuk ezt a folyamatot. Így a teljes – közvetlenül vagy közvetve az alapítvány tulajdonában lévő – ingatlanvagyon egy portfóliókezelő igazgatósághoz kerül, egységesítjük a back office szolgáltatásokat, összevonunk cégeket”.

 

Azt is hozzátette, hogy a MaNK alkotóházainak funkcióit újragondolják a válságállóság jegyében. "Az energiaválság miatt nekünk is újra kell terveznünk a teljes ingatlanműködtetést és -fejlesztést" – fogalmazott.

 

Közlése szerint a MaNK több alkotóháza is meg fog maradni. Demeter Szilárd szerint: „Az alkotóházak alkotóházak maradnak. Még pontosabban a jövőben tényleg alkotóházakként működnek, és nem szakszervezeti üdülőként.”

 

Arról nincs információ, vajon a három hódmezővásárhelyi telephely új tulajdonosi körhöz kerülése, mennyiben fogja befolyásolni Hódmezővásárhely művészeti eseményeit, szervezéseit, lebonyolítását.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Horgászokat érintő meglepő áremelések

Horgászokat érintő meglepő áremelések

A Tisza élővízére és a Mártélyi holtágra járó horgászoknak igen mélyen kell jövőre a zsebébe nyúlnuk, ha folytatni akarják hobbijukat.
Családi események Hódmezővásárhelyen

Családi események Hódmezővásárhelyen

2022. 47. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Már nagy szükség volt rá

Már nagy szükség volt rá

November 2-án a Szántó Kovács János végén nyílt megy a hulladékudvar. A cikkben lista az átvehető hulladék fajtájáról és mennyiségéről
Ennivaló receptjeink! - Sütőtökkrém leves ínyenceknek

Ennivaló receptjeink! - Sütőtökkrém leves ínyenceknek

Ezúttal egy szezonális ínyencséggel sarkalljuk egy kicsit „munkásabb” étel elkészítésére a háziasszonyokat. A hatás garantáltan nem marad el!
 

És ezt már olvasta?

Egyházi érdemrendet kapott Kovács István
Egyházi érdemrendet kapott Kovács István A hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar egykori vezetője, a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola igazgatója sok szállal kötődik Vásárhelyhez.
 
A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar idén előkelőbb helyen végzett
A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar idén előkelőbb helyen végzett Magyarország legjobb egyeteme lett a Szegedi Tudományegyetem az oktatók kiválósága alapján a HVG friss felsőoktatási rangsorában.
 
A miskolciak eredményesebbek voltak
A miskolciak eredményesebbek voltak Több sérültet is nélkülöző Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli. egy negyedig tartotta a lépést, végül a Miskolcon a hazaiak simán győzni tudtak.
 
Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés
Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés Terjednek a facebookos csalások. Sok a főként idős naív, kevésbé informált ember. A Rendőrség látókörébe kerülnek a csalók, bár nem könnyű a lebuktatás.
 
Fejreállt egy Suzuki Vásárhelyen
Fejreállt egy Suzuki Vásárhelyen A nyirkos aszfalton megcsúszhatott és egy ház kapubejárójába előtt felborulva állt meg.
 
Még 65 millió plusz a tram train projektbe
Még 65 millió plusz a tram train projektbe A mozdonyszín és a tároló vágányok közötti területen 8 jármű tárolására és karbantartására alkalmas közel 3000 m2 alapterületű csarnok épült.
 
Ez volt az ötödik vereség a bajnokságban
Ez volt az ötödik vereség a bajnokságban A Kecskemét otthonában folytatta az NB I/B Zöld csoportját a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli. Új vezetőedzője van a csapatnak, Vuk Pavlovics személyében.